Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos,kurios atsisakė skiepų.

QUOTE(dange @ 2011 01 13, 12:12)
gebene, protinga moteris esat, bet tai, apie ką kalbat netgi nėra "plika" statistika, o juo labiau ne tyrimai.

Turbut tik del to, kad tokiu duomenu viesai paskelbt neleidzia farmacija mirksiukas.gif Uztenka siek tiek pazystamu turet ligoninej, kurie pasidalina tais duomenimis, juk klausia, skaito pas pacientus ligos istorijose ar buvo skiepyti ir kada...
Prasom man paaiskinti, suaugusiems skiepai nebeveikia, o protrukiu ligu kodel nera? smile.gif Faktas kaip blynas. Vadinasi gasdinimai, kad atsisakius skiepu vaikam atsiras tie protrukiai - yra niekiniai.
Ir aplamai, Dange, nesu as medike, o tik mama, kuri yra atsakinga uz savo vaiku sveikata ir daranti sprendimus konkreciai del ju, todel nereikia manes cia varyt i vienus vartus, kaip ir visu kitu mamu. Cia diskusijos, apie mamas, kurios atsisake skiepu, o ne moksliniu tyrymu, straipsniu ir t.t. nuorodu dalijimosi tema. Galima aisku deti tas nuorodas, taciau kam prasyt to, ka pati puikiai zinote, kad kalbama puse lupu, nes negalima, pasikartosiu. Tad renku informacija, klausausi savo sirdies ir siai dienai tvirtai zinau, del ko neskiepiju savo vaiku (nors pasikartosiu, pirmi du, deja gavo skiepus, bet nezinojau to, ka zinau dabar).

QUOTE(ligiukss @ 2011 01 13, 13:14)
Tai taip tai man kuo duagiau galvojant tuo labiau susidaro nuomonė, kad jei skiepai 100 procentų neapsaugo, tai kam tuos mažiukus skiepyti? Nes ir paskiepyti lygiai taip pat gali susirgti? O kiaulyte ar raudoniukę galima paskiepyti ir didesnius? Mes ir jau neturim skiepų apsaugos , tėvai, seneliai neturi skiepų apsaugos ir nieko vaikšto, dirba sode, kaime, skuta bulves namie. Ir gyvena. tai kam tuos vaikiukus skiepyti?  g.gif  unsure.gif Todėl kad jie negali nuspręsti? O mamos visad nori kas geriauisa ir patikėsim bet kuo, kad tik apsaugoti savo VAIKUS? Skiepijam tam , kad valstybė perka? Plauna pinigus ir , kad nereiktų išmesti?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 01 13, 14:00)

Prasom man paaiskinti, suaugusiems skiepai nebeveikia, o protrukiu ligu kodel nera? smile.gif Faktas kaip blynas. Vadinasi gasdinimai, kad atsisakius skiepu vaikam atsiras tie protrukiai - yra niekiniai.

1992-1995 metai LT. Difterijos protrūkis. Sergamumas dominuoja suaugusiųjų grupėje- ne vaikų, kurių imunitetas turėtų būti "silpniausias".Po protrūkio vykdoma masinė suaugusiųjų vakcinacija, kurios apimtys pasiekia 70 proc.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 13, 14:47)
1992-1995 metai LT. Difterijos protrūkis. Sergamumas dominuoja suaugusiųjų grupėje- ne vaikų, kurių imunitetas turėtų būti "silpniausias".Po protrūkio vykdoma masinė suaugusiųjų vakcinacija, kurios apimtys pasiekia 70 proc.

Kur ji vyko?
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 13, 15:47)
Kur ji vyko?

Lietuvoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 13, 15:54)
Lietuvoje  smile.gif

kad mūsų pažystamų niekas nevakcinavo tai manau nelabai masinė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ligiukss @ 2011 01 13, 16:13)
kad mūsų pažystamų niekas nevakcinavo tai manau nelabai masinė  mirksiukas.gif

biggrin.gif
nuoroda
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 13, 17:40)

Nepamenu schmoll.gif Na, apie difterijos protruki, tai sakykime, galejau nezinoti, gal mazai skelbe. Bet, jei paskiepijo 70 proc.populiacijos, tai turetume buti bent jau apie tai girdeje. Tuo labiau, kad 31-60-mecius skiepijo trimis dozemis. Gal tie vakcinavimo mastai, svelniai tariant, padidinti, pagrazinti? Idomu, kur ir kaip vyko vakcinavimas? Darbovietese? Mokyklose, darzeliuose? Poliklinikose?
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 01 13, 14:47)

Tuo metu man buvo 15-18 metu, na tikrai buvau pakankamai samoninga, kad prisiminti baisios ligos protruki ar tai skiepijimus g.gif
Difterija vienintele pratrukusi liga del neva nepasiskiepijusiu, ar buvo, yra kitu ligu protrukiu?
Atsakyti
QUOTE(Aronia @ 2011 01 13, 18:23)
Nepamenu  schmoll.gif Na, apie difterijos protruki, tai sakykime, galejau nezinoti, gal mazai skelbe. Bet, jei paskiepijo 70 proc.populiacijos, tai turetume buti bent jau apie tai girdeje. Tuo labiau, kad 31-60-mecius skiepijo trimis dozemis. Gal tie vakcinavimo mastai, svelniai tariant, padidinti, pagrazinti? Idomu, kur ir kaip vyko vakcinavimas? Darbovietese? Mokyklose, darzeliuose? Poliklinikose?

Nemanau.Vakcinavimas buvo organizuojamas, kontroliuojamas ir finansuojamas PSO lėšomis.Kaip buvo vykdomas procesas, nežinau.Iš to laikotarpio tepamenu, jog pirmąkart(ir kolkas paskutinį) mums, studentams, buvo parodyta difterija "gyvai"- reanimacijos palatoje.

Atsakyti
Na, trumpai tariant, kiek žmonių - tiek nuomonių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gebene @ 2011 01 13, 19:27)
Tuo metu man buvo 15-18 metu, na tikrai buvau pakankamai samoninga, kad prisiminti baisios ligos protruki ar tai skiepijimus  g.gif
Difterija vienintele pratrukusi liga del neva nepasiskiepijusiu, ar buvo, yra kitu ligu protrukiu?

As atsimenu. Vien Vilniuj mire 3(ar 7-kazkodel butent tokie skaiciai uzsifiksave atminty) zmones. Buvau studente, poliklinikoj kviete mus skiepytis. Nepamenu, ejau ar ne g.gif
Atsakyti
As irgi atsimenu, kad buvau mokine tuo metu 7 lyg klasej. Tai mus mokykloj visus suskiepijo nuo difterijos su tuo paciu skiepu sautuviuku. Seniau ten net adatos nebuvo keiciamos. smile.gif
Dar dabar atsimenu, kad grizus namo ziurejau i skiepo vieta ir su baime laukiau ar neparaus.
Atsakyti