Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(hurricane @ 2009 01 22, 20:30)
Kitos minimum po bent po 5 sukrauna, viena 12 skrove, bet 7 pumpurus numete, matyt skersvejo gavo, draugas su balkonu pasidarbavo  doh.gif  O viena is tu, kur dabar du tik turi, anksciau pilna pumpurais apsikrovus budavo... Nezinau, laukiu dar vienos rezultatu, bet kazkodel ziedstiebis uzstrigo ties viduriuku  biggrin.gif  Zodziu, si ziema mano orchem nepatinka  schmoll.gif  biggrin.gif

Dar kartelį klausiu, ar visos dabar žiedus krovė vienu metu, ar lygini žiedstiebius, formuotus pavasarį - vasarą - rudenį - žiemą? Pavasario - vasaros derlingesni turėtų būti, kaip spėju.
Berods Misterija pasakojo, kad aprūpinus augaliukus papildoma šviesa, situacija pradėjo gana greitai gerėti. Šviesos faktorius vis dėlto ir phalaenopsiams reikšmingas.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 01 22, 22:08)
Berods Misterija pasakojo, kad aprūpinus augaliukus papildoma šviesa, situacija pradėjo gana greitai gerėti.

g.gif
lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 22 sausio 2009 - 22:00
QUOTE(misterija @ 2009 01 22, 21:59)

blush2.gif atsiprašau, jei ką painioju tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 01 22, 23:06)
blush2.gif  atsiprašau, jei ką painioju  tongue.gif

irnesakyk.gif nieko, as tiesiog irgi neatsimenu ka galejau sakyt blush2.gif lotuliukas.gif

kad lempa turi poveiki tai nesigincyju ( matos , kad pinigai nera ismesti i bala)
o siap po lempa stovi brangenybes del kuriu ji ir pakabinta, phal ten pakabinti tik del patogumo juos pakabinti.
bet veikia sviesa ar ne , phal gali oziuotis . is maniskiu phal: vienas ant bloko po lempa, kitas vazone siauriniam kambary. blokinis subrandino 1 pumpura, vazoninis, dar brandina pumpura, bet kiti nustojo formuotis , tai speju kad bus irgi vienas ant perpus trumpesnio ziedkocio uz senaji.
as linkusi kaltinti save, kad nelaiku patresiau. kitos salygos nesikeite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 22 sausio 2009 - 22:50
QUOTE(Šilingė @ 2009 01 22, 23:06)
blush2.gif  atsiprašau, jei ką painioju  tongue.gif

Cia mano tokie pastebejimai buvo 4u.gif
Kad papildomas apsvietimas itakoja pumpuru kieki, tai negaliu pasakyti. Bet ju vystymasis tikrai zymiai pagreitejo biggrin.gif O ir paciu ziedu forma ir spalva nepriekaistinga thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane taip pat gruodzio pradzioj pradejes formuotis ziedstiebis nustojo augti. Nezinau ar gerai darau, bet jau menuo kaip visus nezydincius vazonus laikau ikisus i nesildoma kambari temp. apie 18-17 laipsniu, nedaug sviesos gauna ir beveik nelaistau tik purskiu g.gif paskaiciau knygoj, kad taip orches turi pailseti iki kovo. Bet cia skaitau, kad sviesos joms reikia ir ziema, ar tik tuo atveju jei zydet ruosiasi? Ir kaip tada su tuo ziedkociu ar dar yra vilties, kad jis vel atgis?
Atsakyti
QUOTE(Dinadi @ 2009 01 23, 10:01)
Pas mane taip pat gruodzio pradzioj pradejes formuotis ziedstiebis nustojo augti. Nezinau ar gerai darau, bet jau menuo kaip visus nezydincius vazonus laikau ikisus i nesildoma kambari temp. apie 18-17 laipsniu, nedaug sviesos gauna ir beveik nelaistau tik purskiu  g.gif  paskaiciau knygoj, kad taip orches turi pailseti iki kovo. Bet cia skaitau, kad sviesos joms reikia ir ziema, ar tik tuo atveju jei zydet ruosiasi? Ir kaip tada su tuo ziedkociu ar dar yra vilties, kad jis vel atgis?

O kokia ta knyga, kokios tavo orchidėjos, ir ar buvo parašyta, kad būtent tos rūšies orchidėjos turi ilsėtis žiemą rolleyes.gif Phalaenopsis ramybės periodo šiaip jau kaip ir neturi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 01 23, 19:23)
O kokia ta knyga, kokios tavo orchidėjos, ir ar buvo parašyta, kad būtent tos rūšies orchidėjos turi ilsėtis žiemą  rolleyes.gif  Phalaenopsis ramybės periodo šiaip jau kaip ir neturi  4u.gif

"Kambarines geles" (neturiu po ranka, tai tiksliai neprisimenu) versta is vokieciu kalbos. Seniau as taip su jomis ir elgdavausi: kokiam menesiui ar dviem i koki vesu kampa pastatydavau, tai jos is piktumo pradedavo zydet. Tik jos neturedavo jokiu ziedkociu ziemos periodu neturedavo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinadi @ 2009 01 23, 10:40)
"Kambarines geles" (neturiu po ranka, tai tiksliai neprisimenu) versta is vokieciu kalbos. Seniau as taip su jomis ir elgdavausi: kokiam menesiui ar dviem i koki vesu kampa pastatydavau, tai jos is piktumo pradedavo zydet. Tik jos neturedavo jokiu ziedkociu ziemos periodu neturedavo.  rolleyes.gif

Racijos yra - jei phal. nenori žydėti, palaikius porą savaičių vėsiau, galima išprovokuoti jį tam reikalui - ekstremaliomis sąlygomis pabunda augalo poreikis pasidauginti... O su žiedstiebiu - kam tos provokacijos g.gif Formuojant žiedstiebius sąlygų kaitaliojimas gali būti žalingas g.gif

Knyga tai ne itin rimta, jei čia ta Halinos Heitz. Tokia truputį... nesigilinant... 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės. Ir vėl turiu klausimą.Būsiu dėkinga,jei kuri atsakysit.Mano orchidėjos orinės šaknys pradėjo nuo galų trauktis, t.y. kaip ir džiūti. Ar tai reiškia,kad joms per sausa? Ar man jas pašalinti, ar palikti.Kaip kokie šniūrai kabo.Visai pasimečiau.
Atsakyti
Hm, man iškilo dilema. Vieni sako,kad reikia nukirpti žiedotį kai nužydi, kiti, kad nereikia. Kadangi vienos gėlininkės nuomone kirpti nereikia, tai ir palikau, dar tas argumentas, kad atogražų miškuose jų gi ten irgi niekas nekarpo suveikė.
Tačiau tas žiedkotis stovi man jau daugiau nei pusnetį ir nulis rezultato, niekas nepasikeitė nuo tada kai nužydėjo,apart to,kad išleido naują lapą... g.gif
Atsakyti
Aš irgi jungiuosi prie orchidėjų mylėtojų, vakar Šiaulių ermitaže nusipirkau 4 orchidėjas po 0,99 cnt, nežinau ar jos išgyvens, bet aš labai mėgstu eksperimentuoti, ir šiaip buvo gaila tokių nužydėjusių... verysad.gif o pasirinkimas gana nemažas, tik nežinau kodėl tokios pigios, galvojau gal nušalę, bet greičiau perdžiūvusios, nes vakar papurškiau, išėmiau iš pakuočių, ir šiandien lapeliai jau gražesni biggrin.gif . Gal kas nors badnėte pirkti tokias apmirusias, ar pavyko išgelbėti?
Atsakyti