Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(AUSRELINA @ 2009 01 23, 14:50)
Aš irgi jungiuosi prie orchidėjų mylėtojų, vakar Šiaulių ermitaže nusipirkau 4 orchidėjas po 0,99 cnt, nežinau ar jos išgyvens, bet aš labai mėgstu eksperimentuoti, ir šiaip buvo gaila tokių nužydėjusių... verysad.gif  o pasirinkimas gana nemažas, tik nežinau kodėl tokios pigios, galvojau gal nušalę, bet greičiau perdžiūvusios, nes vakar papurškiau, išėmiau iš pakuočių, ir šiandien lapeliai jau gražesni  biggrin.gif . Gal kas nors badnėte pirkti tokias apmirusias, ar pavyko išgelbėti?

na aš pirkti nebandžiau bet bandysiu, nes šiandien drauge irgi pasake kad po lita nusipirko blink.gif Šiaip manau imanoma išgelbėti, nes galima daryti orchidejai renimacija, tik manau, kad tau nereiketu jau kažko laukti, o imti ir persodinti arba renimuoti gele... yra daug kalbeta apie tai rojaus sodu forume. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 01 23, 13:04)
na aš pirkti nebandžiau bet bandysiu, nes šiandien drauge irgi pasake kad po lita nusipirko  blink.gif  Šiaip manau imanoma išgelbėti, nes galima daryti orchidejai renimacija, tik manau, kad tau nereiketu jau kažko laukti, o imti ir persodinti arba renimuoti gele... yra daug kalbeta apie tai rojaus sodu forume. ax.gif

reikės paskaityti. ačiū. 4u.gif
Papildyta:
o jei dabar persodinsiu ar nebus joms daer sunkiau atsigausti?
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2009 01 23, 14:20)
reikės paskaityti. ačiū. 4u.gif
Papildyta:
o jei dabar persodinsiu ar nebus joms daer sunkiau atsigausti?

Jeigu nėra labai prasti reikalai su šaknimis, tai geriau palauk pavasario, kai šaknus pradės aktyviai augti. Tada gėlė geriau įsitvirtins substrate. Bet jeigu šaknys pūva, tai nėr ko laukti, nes ir pavasario taip galima nebesulaukti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kapitana @ 2009 01 23, 13:46)
Hm, man iškilo dilema. Vieni sako,kad reikia nukirpti žiedotį kai nužydi, kiti, kad nereikia. Kadangi vienos gėlininkės nuomone kirpti nereikia, tai ir palikau, dar tas argumentas, kad atogražų miškuose jų gi ten irgi niekas nekarpo suveikė.
Tačiau tas žiedkotis stovi man jau daugiau nei pusnetį ir nulis rezultato, niekas nepasikeitė nuo tada kai nužydėjo,apart to,kad išleido naują lapą... g.gif

Tai tegul ir stovi. Jeigu liko ant žiedkočio miegančių akučių kas nors pradės augti, o jeigu neliko, tai tiesiog pastovės ir nudžius. Aš tai nukerpu žiedkotį ties paskutine panaudota akute ir palieku.
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2009 01 23, 12:50)
Aš irgi jungiuosi prie orchidėjų mylėtojų, vakar Šiaulių ermitaže nusipirkau 4 orchidėjas po 0,99 cnt, nežinau ar jos išgyvens, bet aš labai mėgstu eksperimentuoti, ir šiaip buvo gaila tokių nužydėjusių... verysad.gif  o pasirinkimas gana nemažas, tik nežinau kodėl tokios pigios, galvojau gal nušalę, bet greičiau perdžiūvusios, nes vakar papurškiau, išėmiau iš pakuočių, ir šiandien lapeliai jau gražesni  biggrin.gif . Gal kas nors badnėte pirkti tokias apmirusias, ar pavyko išgelbėti?

taip ir rašiau, kad gali dykai dalinti... aš jau nieko nebeišsirinkau -jeišaknys neblogos, tada spalva turima, o jei spalva žiedų graži - šaknys baisios...
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 23, 14:33)
Jeigu nėra labai prasti reikalai su šaknimis, tai geriau palauk pavasario, kai šaknus pradės aktyviai augti. Tada gėlė geriau įsitvirtins substrate. Bet jeigu šaknys pūva, tai nėr ko laukti, nes ir pavasario taip galima nebesulaukti smile.gif
Papildyta:
Tai tegul ir stovi. Jeigu liko ant žiedkočio miegančių akučių kas nors pradės augti, o jeigu neliko, tai tiesiog pastovės ir nudžius. Aš tai nukerpu žiedkotį ties paskutine panaudota akute ir palieku.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Jei labai akis bado tai kirpkit,aš asmeniškai tai nekerpu jei nedžiūna,niekada negali žinoti,ką tas gėliukas sugalvos rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės bigsmile.gif Senokai čia berašiau, tik vis užsuku paskaitinėt ir jūsų gėlytėm pasigrožėt wub.gif

Pagaliau ir man nuskilo, nes šiandien gavau gražią orchytę už 7 litus thumbup.gif thumbup.gif Tik vat nežinau tiksliai kaip vadinasi doh.gif lyg radau paskaitinėjus kad Dendrobium phalaenopsis g.gif Ir dar noriu paklaust ar gerai supratau kiek ant greitųjų paskaičiau, kad reikia labai nedaug laistyt, netgi mažiau negu paprastus phalaenopsius g.gif o tas vazonėlis ir turi būt neperšviečiamas g.gif ar reik persodint į peršviečiamą g.gif ir ar persodinimui tinka tos pats substratas extra kaip paprastiem phalaenopsiam ax.gif blush2.gif
Labai lauksiu kas bent kiek padėtų nžman su šita gėlyte susipažint, o tada jau pati ieškosiuos daugiau info 4u.gif 4u.gif

Va o čia keletas foto mano naujokės 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikutes smile.gif na as siandien vel neatsilaikiau ir nusipirkau Hyper Maximoj phal uz 17lt blush2.gif tik vat po vienu lapu yra voratinkliuku ir ta erke jau nebegyva prikibusi ten...tai dabar nzn kaip man elgtis?ar reikia lieti su actara?nes duagiau kenkeju tai nesimato...siaip esu kazkada gavusi phal su voratikliais tai paprasciausia nuvaliau slapiu skudureliu tuos voratinklius, kadangi nemaciau paciu kenkeju tai tada daugiau nieko ir nedariau, na ir daugiau voratinkliu nesimato...Na o dabar jus man patarkit ka man daryti toliau su mano naujaja augintine? Pirma zadu eiti pasalinti tuos voratinklius
Atsakyti
aure111, nusipirkai dendrobium.
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 01 23, 19:05)
Sveikutes  smile.gif  na as siandien vel neatsilaikiau ir nusipirkau Hyper Maximoj phal uz 17lt  blush2.gif  tik vat po vienu lapu yra voratinkliuku ir ta erke jau nebegyva prikibusi ten...tai dabar nzn kaip man elgtis?

Gal ten koks voras g.gif mirksiukas.gif nes voratinklinės erkutės tai kiek žinau labai jau mazutės ax.gif Aš tai pašalinčiau tą voratinklį ir žiūrėčiau, jei vėl atsiras tada jau chemiją panaudočiau smile.gif

QUOTE(Tina* @ 2009 01 23, 19:07)
aure111, nusipirkai dendrobium.

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 01 23, 19:57)
Gal ten koks voras  g.gif  mirksiukas.gif  nes voratinklinės erkutės tai kiek žinau labai jau mazutės  ax.gif Aš tai pašalinčiau tą voratinklį ir žiūrėčiau, jei vėl atsiras tada jau chemiją panaudočiau  smile.gif

drinks_cheers.gif axara, aš irgi palaukčiau nuvaliusi.
Atsakyti
QUOTE(axara @ 2009 01 23, 20:05)
Sveikutes  smile.gif  na as siandien vel neatsilaikiau ir nusipirkau Hyper Maximoj phal uz 17lt  blush2.gif  tik vat po vienu lapu yra voratinkliuku ir ta erke jau nebegyva prikibusi ten...tai dabar nzn kaip man elgtis?ar reikia lieti su actara?nes duagiau kenkeju tai nesimato...siaip esu kazkada gavusi phal su voratikliais tai paprasciausia nuvaliau slapiu skudureliu tuos voratinklius, kadangi nemaciau paciu kenkeju tai tada daugiau nieko ir nedariau, na ir daugiau voratinkliu nesimato...Na o dabar jus man patarkit ka man daryti toliau su mano naujaja augintine? Pirma zadu eiti pasalinti tuos voratinklius

nagi rodomės, rodomės bigsmile.gif
Atsakyti
Kokiu santykiu maisyti actara?Nusipirkau senukuose,bet ten apie maisymo santyki nieko neparasyta doh.gif Laistysiu cimbidiuma,nes uzmaciau is substrato lendanciu mazu baltu kirmelyciu, jau kokias 8 nugalabijau, bet kas zino, kiek ten ju dar yra g.gif
Atsakyti