Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

įtariu, kad man jau irgi orchidėjų liga smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
skaitau senas SM temas ir gėriuosi, kiek daug visokių. jau noriu dar vienos, nors su pirmaja dar nesusikalbu.
Atsakyti
o as kai gavau dovanu ( nezinau kokia ten ji yra)..sake kai nuzydes ziedas,tai ir palikti ta suranbejusi ir nudziuvusi stieba ( buvusi zieda)...tai ir palikau...ir tikrai kaip as jos nejudinau tai sukrove ji man vel saka...o pries tai visas nuskindavau nuzydejusias..ir nei velnio neprazysdavo..Stovi ant palanges visad...o laistau mmhhh... akvariumo vandeniu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tiksliau pasemiu vandens is akvariumo,pripilu i dubeni ir istatau su visu vazonu..prisigeri ji kiek jai riekia..Ir vel pakartoju procedura kas savaite.. gal cia tas akvariumo vanduo jai taip tinka...su naturaliom zuvu suduku trasom g.gif biggrin.gif biggrin.gif akvariumas didelis,tai nenukencia labai smile.gif ir ji bet kada papildau tiek..kiek nuvogiu gelems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 01 24, 22:59)
Merginos, neturiu svaikatos ieskoti po visa tema  blush2.gif  ar galima tresti zydincias orchidejas?

ar atsakys kasnors i mano klausimiuka verysad.gif
Atsakyti
Į žvaigždes - tik per kančias smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Alinva, 2008 02 04, 19:38 RAŠEI :

Taigi, parinkau dažnai užduodamus klausimus, ir atsakymus į juos... Galbūt kažkam padės ir bus mažiau besikartojančių klausimų Jei dar turite konkrečių pasiūlymų, ką reiktų papildyti - sakykite
Dažnai užduodami klausimai
Jei kažkas turi papildymų ar pastebėjote netikslumų, irgi sakykite

Šią žinutę redagavo Alinva: 2008 02 04, 19:40

NERANDU, nerodo, gal kurt pas tave yra ?
Papildyta:
JAU VISKA SUPRATAU, per anksti parašiau
Atsakyti
labas rytas

ruosiuosi apsipirkti orchidejos.lt nes reiks neuzilgo persodinti orchidejas (tiesa pasakius tai darysiu pirma karta blush2.gif ) ir pasimeciau kuri substrata geriau imti.
kolkas auginu tik phal ax.gif kuris is ten siulomu substratu joms tinkamiausias? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 01 24, 22:16)
ar atsakys kasnors i mano klausimiuka  verysad.gif

Žinoma kad galima ir reikia,tik protinga koncentracija,kas antra,trečia laistyma.(Čia jei phalenopsiai)Šiaip kiekvkiena rūšis turi savų trešimo ypatybių. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 01 25, 09:53)
labas rytas

ruosiuosi apsipirkti orchidejos.lt nes reiks neuzilgo persodinti orchidejas (tiesa pasakius tai darysiu pirma karta blush2.gif ) ir pasimeciau kuri substrata geriau imti.
kolkas auginu tik phal  ax.gif kuris is ten siulomu substratu joms tinkamiausias?  4u.gif

extra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 01 25, 10:29)

taip ir galvojau ax.gif aciu labai 4u.gif

vakar apziurejau savo orchiu saknis (per vazoneli) man jos itartinos pasirode verysad.gif jauciu teks skubiai persodineti.... bijau kad busiu is tos dideles meiles perlaisciusi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skm @ 2009 01 24, 16:25)
yra du variantai: laistote per mažai arba su šaknimis netvarka. Kai persodinejote ar buvo supuvusiu saknu, ar karpete jas? Jei taip, kada pirma karta po persodinimo palaistete? Kaip daznai dabar laistote? Ar matote saknis per vazonelio sieneles?

Oi, žydėjo tam ano gėlytė beveik keturis mėnesius ir jau iš vazono lipo. Tai ir permečiau į didesnį. Po persodinimo keletą dienelių nelaisčiau, persodinant šaknų nekarpiaų, nes buvo gražios. Laistau kartą per savaitę ( kaip ir dar 6 tokias pačias, tik nepersodintas), kasdien apipurškiu. Siaubas, pati didžiausia mano mirinėti sugalvojo verysad.gif
Atsakyti
aš galvoju - gal reikia vazonėlį padėti prie radiatoriaus, nes kambaryje kažkaip vėsoka...
o lapus geriausia apipurkšti su drungnu vandeniu ar vėsiu?
Atsakyti
QUOTE(baltažiedė @ 2009 01 25, 13:31)
aš galvoju - gal reikia vazonėlį padėti prie radiatoriaus, nes kambaryje kažkaip vėsoka...
o lapus geriausia apipurkšti su drungnu vandeniu ar vėsiu?

As tai apipurskiu su kambario temperaturos vandeniu smile.gif
Atsakyti