Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Kristepala @ 2009 01 25, 16:26)
Sveikutes  4u.gif  Cituoju: Substratas: Phalaenopsis orchidėja turi būti auginama pralaidžiame substrate, kurio pagrindas - stambūs pušies žievės gabaliukai arba stambūs kokoso riešuto kevalo gabaliukai. Substrate neturi būti durpių!
Tai kodel parduoda orchidojom skirtus substratus su kiminu durpem doh.gif . man baigia visos orchidejos numirti unsure.gif (pirkau zalioj stotelej, kuri labai isgyre).

Labai reikia pagalbos renovuoti orchidejos saknis (angliskai nemoku, todel nesupratu kitu staipsniu). Gal galite trumpai aprasyti, arba ideti vaizdeli.
Buciau labai labai dekinga
notworthy.gif

jei šaknus apipuvusios, reik nukirpti nupuvusias dalis ir gabaliuką sveikos šaknies, kad puvinys toliau neplistų, pabarstyti cinamonu, pasadinti ir kokias dvi savaites nelaistyti, kad užsitrauktų "žaizdelės" smile.gif jei šaknų nelieka po apkarpymo, tai reik dėt i reanimatorių, o apie reanimaciją mergaitės temose daug prirašiusios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 01 25, 15:07)
na va kiek pasisakymu kur gelytes pirk vilniuj  bigsmile.gif smagu, zinosiu  4u.gif
as kazkaip kai kokiam ermitaze ar panasiai pasiziuriu tai tik prisinervinu ir tiek, nes kurios pigios tai nesugebu issirinkt kuri ten sveikesne o kur brangios tai vis pagailiu ir laukiu kol kasnors padovanos, bet niekas kazkaip nedovanoja  lotuliukas.gif  blush2.gif
siaip aisku aktualiausia man kad augalas sveikas butu, tai tada negaila ir truputi daugiau lituku palikt, bet kad nelabai man pasiseka tokia rast kad nesukeltu itarimo sveikata  blush2.gif

Aš Maxima Bazėj gal pusvalandį ar net ilgiau rinkausi augaliuką. Daugiausia žiūrėjau į šaknis. Na ir į spalvą. Nusipirkau baltą su bordo viduriuku (reiks gal mokytis foto įkelti blush2.gif ) . Parsivežus po kelių dienų ji numetė porą pumpurų, bet dar keli prasiskleidė. Dabar labai gražiai žydi visi 12 pumpurų smile.gif

Gailiuosi, kad nenusipirkau geltonos... Tokia graži spalvelė buvo, bet šaknys man nelabai patiko... Ir dar bijojau vienu kartu dvi pirkti, dar tik pradedu jas auginti, patirtim pasigirti negaliu... Tik begaliniai dideliu skaitymu apie orchidėjas, iš kurio galvoj - makalynė. Na, kaip sakoma - iš didelio rašto išėjo iš krašto lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 01 25, 17:34)
jei šaknus apipuvusios, reik nukirpti nupuvusias dalis ir gabaliuką sveikos šaknies, kad puvinys toliau neplistų, pabarstyti cinamonu, pasadinti ir kokias dvi savaites nelaistyti, kad užsitrauktų "žaizdelės"  smile.gif jei šaknų nelieka po apkarpymo, tai reik dėt i reanimatorių, o apie reanimaciją mergaitės temose daug prirašiusios  rolleyes.gif

Vakare ikelsiu saknu foto ir pasakysite ar reikia reanimuoti, gal uzteks tik saknis apgeneti....bet labai abejoju, nes tu sveiku saknu kaip matau nebera ir lapeliai pradejo glebti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 01 25, 15:34)
jei šaknus apipuvusios, reik nukirpti nupuvusias dalis ir gabaliuką sveikos šaknies, kad puvinys toliau neplistų, pabarstyti cinamonu, pasadinti ir kokias dvi savaites nelaistyti, kad užsitrauktų "žaizdelės"  smile.gif jei šaknų nelieka po apkarpymo, tai reik dėt i reanimatorių, o apie reanimaciją mergaitės temose daug prirašiusios  rolleyes.gif

Aš savo pirmąją orchidėją, pirktą vasarą, dabar persodinau du kartus blush2.gif Kai prieš pat Naujus pamačiau, kad yra minkštų šaknų - užsisakiau eksta substrato, naują vazonėlį, apkarpiau šaknis, pabarsčiau angliuku ir persodinau. Gal po savaitės pavaišinau ją karštu dušu... Po to perliejau trąšomis orchidėjai.

Prieš 1,5 savaitės vėl pamačiau, kad toliau pūva kai kurių šaknų galiukai. Nu, vėl ištraukiau ir apkarpiau dar kartą, pabarsčiau cinamonu. Apibėriau tuo pačiu substratu (juk jis visiškai naujas, gėlė jame pabuvo tik apie porą savaičių, be to kito ir neturėjau).

Dabar antra savaitė nelieju. Bet jau šaknys nebežalios ir vienas lapelis ėmė lyg keisti spalvą ir nėra standus... Šaknys pilkos, tokios na, man apskritai jų spalva šiaip sau - su tokiom dėmelėm... Šiandien norėjau pakišti po karštu dušu... Bet gal dar laukti?
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2009 01 25, 15:40)
Aš Maxima Bazėj gal pusvalandį ar net ilgiau rinkausi augaliuką. Daugiausia žiūrėjau į šaknis. Na ir į spalvą. Nusipirkau baltą su bordo viduriuku (reiks gal mokytis foto įkelti  blush2.gif ) . Parsivežus po kelių dienų ji numetė porą pumpurų, bet dar keli prasiskleidė. Dabar labai gražiai žydi visi 12 pumpurų smile.gif

Gailiuosi, kad nenusipirkau geltonos... Tokia graži spalvelė buvo, bet šaknys man nelabai patiko... Ir dar bijojau vienu kartu dvi pirkti, dar tik pradedu jas auginti, patirtim pasigirti negaliu... Tik begaliniai dideliu skaitymu apie orchidėjas, iš kurio galvoj - makalynė. Na, kaip sakoma - iš didelio rašto išėjo iš krašto  lotuliukas.gif

na, man pavyko ermitaze pavasari viena nupirkt tai zydejo 5 menesius bigsmile.gif tik patys galiniai pumpureliai nuo kiekvienos atsakos nukrito. matyt nebeuzteko jegu augalui g.gif bet tada ir rinkausi gera valanda viena gelyte lotuliukas.gif o dabar tiek laiko nebeturiu tai jei kur pamatau daug tai susinervinu nes greitai issirinkt nemoku verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 01 25, 17:32)
na, man pavyko ermitaze pavasari viena nupirkt tai zydejo 5 menesius  bigsmile.gif tik patys galiniai pumpureliai nuo kiekvienos atsakos nukrito. matyt nebeuzteko jegu augalui  g.gif bet tada ir rinkausi gera valanda viena gelyte  lotuliukas.gif o dabar tiek laiko nebeturiu tai jei kur pamatau daug tai susinervinu nes greitai issirinkt nemoku  verysad.gif  blush2.gif

Mane tai MB tempia šalin, nors tas mano stypsojimas prie gėlių davė rezultatų - kai dovanojo orchidėją, tai gyrėsi, kad, kai pirko, kaip šaknis apžiūrinėjo lotuliukas.gif šiaip tikrai gerai išrinko yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Daluksa @ 2009 01 25, 16:51)
Mane tai MB tempia šalin, nors tas mano stypsojimas prie gėlių davė rezultatų - kai dovanojo orchidėją, tai gyrėsi, kad, kai pirko, kaip šaknis apžiūrinėjo  lotuliukas.gif šiaip tikrai gerai išrinko  yahoo.gif

Taip taip biggrin.gif manieji vyrai kol manęs laukė - maniau, kad žvilgsniu suvalgys smile.gif

Man patinka rinktis didesnėj parduotuvėj, kai gėlių yra daug ir šalia nestypso įkyri pardavėja. Savo trečiąją pirkau gėlių parduotuvėlėj - tai jau ji taip dūsavo, kai nuo lentynų vis prašiau tai vieną, tai kitą kelti... Gal dėl to ir nepamačiau, kad vienas pumpurėlis tarsi prakramtytas... Ir taip jau jai pernelyg priekabi pirkėja buvau lotuliukas.gif
Atsakyti
Pasirodysiu ir as savo naujoke. Mano vyrai man padovanojo artejancio gimtadienio proga
[attachmentid=168554][attachmentid=168555]
Tik labai gaila, kad stresas daro savo, vel krenta ziedeliai, nuotraukoje visu ugiu jau matosi g.gif
O cia kitos dabar zydincios mano gelytes
[attachmentid=168556][attachmentid=168557]
[attachmentid=168558][attachmentid=168559]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 25 sausio 2009 - 18:16
QUOTE(laurindre @ 2009 01 25, 19:12)
Pasirodysiu ir as savo naujoke. Mano vyrai man padovanojo artejancio gimtadienio proga
[attachmentid=168554][attachmentid=168555]
Tik labai gaila, kad stresas daro savo, vel krenta ziedeliai, nuotraukoje visu ugiu jau matosi g.gif
O cia kitos dabar zydincios mano gelytes
[attachmentid=168556][attachmentid=168557]
[attachmentid=168558][attachmentid=168559]

gražu wub.gif wub.gif
Atsakyti
Vis tik siandien netrauksiu gelytes is substrato, nes dar delcia. Geriau ryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristepala: 25 sausio 2009 - 19:02
Nusprendziau, kad nelausiu rytojaus....gaila augaliuko verysad.gif

user posted image

Cia dar likusios saknys, tik ar jos dar geros nezinau g.gif

user posted image

Stai kokia ji buvo rudeni wub.gif

user posted image

Kitos gelytes gelsta lapai

user posted image

Dar viena lapeliais nuvytusiais

user posted image

Ar cia vaikuciai auga (tokio dalyko dar nebuvau maciusi pas savo augaliuku)g.gif

user posted image

Labai buciau dekinga uz bet kokia pagalba 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Kristepala @ 2009 01 25, 20:37)
Nusprendziau, kad nelausiu rytojaus....gaila augaliuko verysad.gif

user posted image

Cia dar likusios saknys, tik ar jos dar geros nezinau  g.gif

user posted image

Stai kokia ji buvo rudeni  wub.gif

user posted image

Kitos gelytes gelsta lapai

user posted image

Dar viena lapeliais nuvytusiais

user posted image

Ar cia vaikuciai auga (tokio dalyko dar nebuvau maciusi pas savo augaliuku)g.gif

user posted image

Labai buciau dekinga uz bet kokia pagalba 4u.gif

Man atrodo, ten nupuvusios šaknys pirmose nuotraukose, apkarpyt gerai ir į reanimatorių... klausyk, o tu visas savo gėlytes persodinai naujai? į kokį substratą? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Daluksa @ 2009 01 25, 20:44)
Man atrodo, ten nupuvusios šaknys pirmose nuotraukose, apkarpyt gerai ir į reanimatorių... klausyk, o tu visas savo gėlytes persodinai naujai? į kokį substratą?  g.gif

ai, tiksliai, gi čia tu minėjai tą "gerąjį" substratą su durpėm... trauk lauk visas savo orchidėjas schmoll.gif o ten paskutinės nuotraukos, tai sakyčiau žiedstiebis auga... nelabai įžiūriu... o šitos paskutinėj nuotraukoj tai substratas geras atrodo, šitos nepersodinai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daluksa: 25 sausio 2009 - 19:49