QUOTE(Taniushka @ 2009 01 30, 16:03)
na ka gi

nesu as tokia eksperte, bet siokia tokia patirti turiu, tu sakai kad labai lapai susirauksleje, tai reiskia kad jai katastrofiskai truksta vandens, turejau panasia situacija, reanimatorius nepadejo, tik saknis naujos supuvo, nes pastoviai slapiai buvo, tada as paprasciausiai pradejau nakciai mirkiti saknis vandenyje, bet taip kad vanduo nesiektu tos vietos kur jos pradeda augti nuo augalo, nes suputi gali, tai va kas trecia diena nakciai mirkiau saknis kad gertu vandeni, o paskui ryte nupildavau vandeni bet tiek kad trupuciuka liktu, bet kad saknis jo nesiektu, ant saknu buvau pridejusi trupuciuka kiminu, ji suslapdavo, bet orchideja ne buvo reanimatoriuje tai kiminai greitai pradziudavo
Noriu pasitikslinti - pvz., įmerkiu vazoną tik iki pusės, nes šaknys irgi tesiekia pusę vazono ir taip kas trečią naktį, ane?
O kaži, gal karštas dušas padėtų jai daugiau šaknų išleisti?
Jeigu išsigelbės gėlė ir dar pražys, tai tada žeidus dedikuoju Tau
Šaknys sveikos, tik jų per mažai, kad augalas pakankamai drėgmė apsirūpintų.
Papildyta:
QUOTE(Skraiduole @ 2009 01 30, 16:00)
turiu įtarimą, kad vieną kartą galėjo pagaut skersvėjį, bet pas mus dažnai tie skersvėjai namuose ir iki tol būdavo...
Toks LABAI durnas klausimas, bet gal susijęs - pas mane buvo viena orchidėja, kuri atsirado pati pirmoji, ir aš ją be galo dievinau, o po to ją kai kas be mano žinios išmetė, nes ji jau buvo labai labai sena, ir neatrodė itin gerai. Ji žydėjo nuolatos, tik vat jos šaknys, lapai jau buvo visai nusistekenę. Sakau, gal ji kažkaip tas likusias orchidėjas "apvaisindavo" ar kažkas panašaus, nes būtent po to, kai dingo "motinėlė" pasidėjo mūsų bėdos..
Na, nesu girdėjusi apie orchidėjas motinėlės

Nemanau, kad vienos gėlės išmetimas galėjo paveikti kitų žydėjimą.
o skersvėjai tai pavojingi pumpurams. Jeigu neturi kitų hipotezių, tada visą kaltę šiuo atveju suversčiau skersvėjams.