Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(syu @ 2009 01 30, 11:16)
as dar apie karsta dusa norejau paklaust. ji taikant liejamo,s tik saknys (na tik vazonine dalis) ar ir lapai?  blush2.gif
kolkas duso netaikau nes situose namuose tikrai per salta, bet ateiciai galvoju butu naudinga zinot  ax.gif

liejami ir lapai, tik po karsto duso reikia su popieriniu ranksluosciu ar servetele nusausinti lapu "pazastis" ir viduriuka is kur lapai auga, beje karstas dusas nepakeicia laistymo, tad po duso reikia gele palaikyti vandenyje kaip ir laistant kad substratas vandens prigertu
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2009 01 30, 12:11)
tai kokia isvada? karstas dusas gerai ar blogai?

Karštas dušas gerai salotomis apsimetančioms sveikoms orchidėjoms smile.gif
o čia kažkoks egzaminas buvo? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 30 sausio 2009 - 11:50
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 30, 11:49)
Karštas dušas gerai salotomis apsimetančioms sveikoms orchidėjoms smile.gif
o čia kažkoks egzaminas buvo?  lotuliukas.gif

na seip ne... biggrin.gif
bet is mano patirties ne tik, karstas dusas tikrai stimuliuoja saknu augima, nes juk saknys kaip ir lapai, jeigu neauga reikia stimuliuoti, o pvz VANDA (nzn kaip kitos orchidejos, bet manau tas pats turetu buti) rekomenduoja jeigu prarado saknys daryti jai periodiskai karsta dusa ir laikyti apvertus saknim i virsu, nes tai skatina saknu augima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 30 sausio 2009 - 12:16
QUOTE(Taniushka @ 2009 01 30, 13:13)
na seip ne...  biggrin.gif
bet is mano patirties ne tik, karstas dusas tikrai stimuliuoja saknu augima, nes juk saknys kaip ir lapai, jeigu neauga reikia stimuliuoti, o pvz VANDA (nzn kaip kitos orchidejos, bet manau tas pats turetu buti) rekomenduoja jeigu prarado saknys daryti jai periodiskai karsta dusa ir laikyti apvertus saknim i virsu, nes tai skatina saknu augima

Oi, Taniushka, apie Vandas iš vis nekalbu, nes man jos kaip aukštasis pilotažas dar atrodo:) Aš apie karštą dušą tik phal.kalbėjau. Zygams ir odontoglossumams bei oncidiumui net nesu taikiusi jo.
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 30, 13:05)
Oi, Taniushka, apie Vandas iš vis nekalbu, nes man jos kaip aukštasis pilotažas dar atrodo:) Aš apie karštą dušą tik phal.kalbėjau. Zygams ir odontoglossumams bei oncidiumui net nesu taikiusi jo.

Na istikruju kiekvienas gelininkas atranda jam priimtinus auginimo budus, as karsta dusa darau kai netingiu, kartais kiekviena laistyma kartais kas antra, kol kas tfu tfu tfu viskas netgi laaabai gerai, vienai orchidejai nepadejos karstas dusas isviso, stovejo nuo balandzio menesio tik saknys augino, nei lapu nei ziedkociu jau nesitikejau sulaukti, pastaciau i siltnami, ir...... ir jau po savaites auga naujas lapas biggrin.gif va taip va...
Atsakyti
QUOTE(Taniushka @ 2009 01 30, 15:03)
Na istikruju kiekvienas gelininkas atranda jam priimtinus auginimo budus, as karsta dusa darau kai netingiu, kartais kiekviena laistyma kartais kas antra, kol kas tfu tfu tfu viskas netgi laaabai gerai, vienai orchidejai nepadejos karstas dusas isviso, stovejo nuo balandzio menesio tik saknys augino, nei lapu nei ziedkociu jau nesitikejau sulaukti, pastaciau i siltnami, ir...... ir jau po savaites auga naujas lapas  biggrin.gif  va taip va...

Na, tada kaip dušo ekspertė. Kokia Tavo nuomonė būtų? Turiu phal., kuris buvo labai suvargęs, trejus metus iš vis salotą vaidino - nieko neaugino (nei lapų, nei šaknų, nei žiedų). Čia jau mano kaltė, nes iš pradžių nupūdžiau, po to gerokai perdžiovinau. Tai dabar jis išleido naują lapą ir žiedstiebį augina, bet lapai tokie suvargę, susiraukšlėję. Šaknų irgi tik keturios penkios kokios. Kaip galėčiau gėlytei padėti? Karštas dušas padėtų? Ji dabar stovi ant akmenukų, po kurias vanduo palietas, tai orinės šaknys yra pakankamai drėgnai, be to, kiek galiu stengiuosi nupurškinėti. Realiai gaunasi vakarais grįžus iš darbo.
Gal kokių patarimų turėsi? Nes spėju žiedstiebiui ir žydėjimui jėgų ji tikrai neatras (tokios suvytusios senutes žydėti negali biggrin.gif )
Atsakyti
Laba diena,

esu nepatyrusi orchidėjų augintoja, bet iki šiol man visai neblogai sekėsi jas auginti, nors aš jokių pastangų nedėjau - tiesiog laistydavau jas ir karts nuo karto patręšdavau. Iš viso turiu 7 orchidėjas, jos nuolat pas mane žydėjo, tačiau šią žiemą pirmą kartą susidūriau su problema - jos užmezgė pumpurus, ir aš jau ėmiau laukti žiedų, kai VISŲ! gėlių užmegzti pumpurai staiga nudžiuvo verysad.gif (lapai, patys stiebai liko standūs ir nepakitę, tiesiog toks jausmas, kad nustojo vystytis tik patys pumpurai). Tiesa, kai kurios orchidėjos po kelių savaičių užmezgė naujus pumpurus, ir jie jau lyg ir didėja, bet vat niekaip nesuprantu, kas galėjo jas taip paveikti ir ar nenutiks naujiems pumpurams tas pats, kas ir seniesiems? Jokių pasikeitimų laistyme, tręšime, buto temperatūroje, ar pan. nebuvo. Gal žinot? AČIŪ iš anksto...
Atsakyti
QUOTE(Skraiduole @ 2009 01 30, 15:36)
Laba diena,

esu nepatyrusi orchidėjų augintoja, bet iki šiol man visai neblogai sekėsi jas auginti, nors aš jokių pastangų nedėjau - tiesiog laistydavau jas ir karts nuo karto patręšdavau. Iš viso turiu 7 orchidėjas, jos nuolat pas mane žydėjo, tačiau šią žiemą pirmą kartą susidūriau su problema - jos užmezgė pumpurus, ir aš jau ėmiau laukti žiedų, kai VISŲ! gėlių užmegzti pumpurai staiga nudžiuvo  verysad.gif (lapai, patys stiebai liko standūs ir nepakitę, tiesiog toks jausmas, kad nustojo vystytis tik patys pumpurai). Tiesa, kai kurios orchidėjos po kelių savaičių užmezgė naujus pumpurus, ir jie jau lyg ir didėja, bet vat niekaip nesuprantu, kas galėjo jas taip paveikti ir ar nenutiks naujiems pumpurams tas pats, kas ir seniesiems? Jokių pasikeitimų laistyme, tręšime, buto temperatūroje, ar pan. nebuvo. Gal žinot? AČIŪ iš anksto...

Skersvėjų nebuvo?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 30, 14:52)
Skersvėjų nebuvo?

turiu įtarimą, kad vieną kartą galėjo pagaut skersvėjį, bet pas mus dažnai tie skersvėjai namuose ir iki tol būdavo...

Toks LABAI durnas klausimas, bet gal susijęs - pas mane buvo viena orchidėja, kuri atsirado pati pirmoji, ir aš ją be galo dievinau, o po to ją kai kas be mano žinios išmetė, nes ji jau buvo labai labai sena, ir neatrodė itin gerai. Ji žydėjo nuolatos, tik vat jos šaknys, lapai jau buvo visai nusistekenę. Sakau, gal ji kažkaip tas likusias orchidėjas "apvaisindavo" ar kažkas panašaus, nes būtent po to, kai dingo "motinėlė" pasidėjo mūsų bėdos..
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 30, 14:11)
Na, tada kaip dušo ekspertė. Kokia Tavo nuomonė būtų? Turiu phal., kuris buvo labai suvargęs, trejus metus iš vis salotą vaidino - nieko neaugino (nei lapų, nei šaknų, nei žiedų). Čia jau mano kaltė, nes iš pradžių nupūdžiau, po to gerokai perdžiovinau. Tai dabar jis išleido naują lapą ir žiedstiebį augina, bet lapai tokie suvargę, susiraukšlėję. Šaknų irgi tik keturios penkios kokios. Kaip galėčiau gėlytei padėti? Karštas dušas padėtų? Ji dabar stovi ant akmenukų, po kurias vanduo palietas, tai orinės šaknys yra pakankamai drėgnai, be to, kiek galiu stengiuosi nupurškinėti. Realiai gaunasi vakarais grįžus iš darbo. 
Gal kokių patarimų turėsi? Nes spėju žiedstiebiui ir žydėjimui jėgų ji tikrai neatras (tokios suvytusios senutes žydėti negali biggrin.gif )

na ka gi smile.gif nesu as tokia eksperte, bet siokia tokia patirti turiu, tu sakai kad labai lapai susirauksleje, tai reiskia kad jai katastrofiskai truksta vandens, turejau panasia situacija, reanimatorius nepadejo, tik saknis naujos supuvo, nes pastoviai slapiai buvo, tada as paprasciausiai pradejau nakciai mirkiti saknis vandenyje, bet taip kad vanduo nesiektu tos vietos kur jos pradeda augti nuo augalo, nes suputi gali, tai va kas trecia diena nakciai mirkiau saknis kad gertu vandeni, o paskui ryte nupildavau vandeni bet tiek kad trupuciuka liktu, bet kad saknis jo nesiektu, ant saknu buvau pridejusi trupuciuka kiminu, ji suslapdavo, bet orchideja ne buvo reanimatoriuje tai kiminai greitai pradziudavo.

p.s dar nei viena mano orchideja nemire, ir dabar 3 bandau atgaivinti

p.s p.s tokios proceduros negalima daryti jeigu saknis nera sveikos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Taniushka: 30 sausio 2009 - 15:06
QUOTE(Taniushka @ 2009 01 30, 16:03)
na ka gi smile.gif nesu as tokia eksperte, bet siokia tokia patirti turiu, tu sakai kad labai lapai susirauksleje, tai reiskia kad jai katastrofiskai truksta vandens, turejau panasia situacija, reanimatorius nepadejo, tik saknis naujos supuvo, nes pastoviai slapiai buvo, tada as paprasciausiai pradejau nakciai mirkiti saknis vandenyje, bet taip kad vanduo nesiektu tos vietos kur jos pradeda augti nuo augalo, nes suputi gali, tai va kas trecia diena nakciai mirkiau saknis kad gertu vandeni, o paskui ryte nupildavau vandeni bet tiek kad trupuciuka liktu, bet kad saknis jo nesiektu, ant saknu buvau pridejusi trupuciuka kiminu, ji suslapdavo, bet orchideja ne buvo reanimatoriuje tai kiminai greitai pradziudavo

Noriu pasitikslinti - pvz., įmerkiu vazoną tik iki pusės, nes šaknys irgi tesiekia pusę vazono ir taip kas trečią naktį, ane?
O kaži, gal karštas dušas padėtų jai daugiau šaknų išleisti?

Jeigu išsigelbės gėlė ir dar pražys, tai tada žeidus dedikuoju Tau mirksiukas.gif

Šaknys sveikos, tik jų per mažai, kad augalas pakankamai drėgmė apsirūpintų.
Papildyta:
QUOTE(Skraiduole @ 2009 01 30, 16:00)
turiu įtarimą, kad vieną kartą galėjo pagaut skersvėjį, bet pas mus dažnai tie skersvėjai namuose ir iki tol būdavo...

Toks LABAI durnas klausimas, bet gal susijęs - pas mane buvo viena orchidėja, kuri atsirado pati pirmoji, ir aš ją be galo dievinau, o po to ją kai kas be mano žinios išmetė, nes ji jau buvo labai labai sena, ir neatrodė itin gerai. Ji žydėjo nuolatos, tik vat jos šaknys, lapai jau buvo visai nusistekenę. Sakau, gal ji kažkaip tas likusias orchidėjas "apvaisindavo" ar kažkas panašaus, nes būtent po to, kai dingo "motinėlė" pasidėjo mūsų bėdos..

Na, nesu girdėjusi apie orchidėjas motinėlės biggrin.gif Nemanau, kad vienos gėlės išmetimas galėjo paveikti kitų žydėjimą.

o skersvėjai tai pavojingi pumpurams. Jeigu neturi kitų hipotezių, tada visą kaltę šiuo atveju suversčiau skersvėjams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 30 sausio 2009 - 15:08
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 01 30, 15:10)
Noriu pasitikslinti - pvz., įmerkiu vazoną tik iki pusės, nes šaknys irgi tesiekia pusę vazono ir taip kas trečią naktį, ane?
O kaži, gal karštas dušas padėtų jai daugiau šaknų išleisti?

Jeigu išsigelbės gėlė ir dar pražys, tai tada žeidus dedikuoju Tau  mirksiukas.gif

Šaknys sveikos, tik jų per mažai, kad augalas pakankamai drėgmė apsirūpintų.

taip uzmirsau parasyti, dusa reikia daryti, na pvz viena karta dusa ir nakciai vandenyje merkiam, kita karta tik vandenyje ir taip va kol neatsigaus, jokiu budu netresiam
o vandens pripilam teik kad saknys butu vandenyje bet nesiektu tos vietos kur pradeda augti nuo augalo, nzn kaip aiskiau paaiskint
Atsakyti