Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

Nu va sian buvau pas reabilotologa,tai pradziai skyre 3 dienom- kazkaip sildo nugaryte, ant kojos deda srove (kaip skruzdes laksto) ir dar gal ryt bus masazas,o paskui skirs ambulatorine reabilitacija dar 13 dienu...bus matyt kaip cia bus...Neurologe sake ,kad pas mane jokiu refleksu nera,kai su plaktuku per kojas musa....
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 20, 12:03)
Kažin ką medikai kalba apie elipsinį treniruoklį? g.gif Turiu namie, sportuojant neskauda, bet kažin ar gerai?

Siaip mano kineziterapeute laikosi nuomones, kad bet kokia manksta, kuri daroma iki skausmo (t.y. jei pajutai, kad ims skaudeti, nebedarai) - yra gera.
QUOTE(Roja @ 2009 10 20, 14:47)
Labutis. Skaitau jus, bandau kartu su jumis savo problemom atsikratyti Tarp kitko, irgi L5/S1 diskas nervuoja. Pasakykit jus man, kaip jums sekasi miegoti su taos skausmais 24 val per para???? Jau mane visai uzkniso. Negana, kad skauda, bet dar ir be miego..........Kas gi ten gali atsipalaiduoti ir pagyti, kai tokia organizmo busena, pastovus nuovargis? Ka darot, kas jums padeda miegoti?

Mano tas pats diskas - L4 medialine mazutele isvarzele, o L5 baisine doh.gif
Skausmai prasideje buvo tokie, kad ibuprofenas nakciai jo nenumaldydavo. O kai dar zindomas kudikis kelia keliskar per nakti - is viso be miego dienos ir naktys buvo. Del to, kad zindau, jokiu noraliu vaistu negaliu vartoti.

Liko tik fiziniai uzsiemimai.
Pradejau treniruotis (jau pusantros savaites) - jau po keliu uzsiemimu naktim galiu miegoti be skausmo.
Uztat judeti, sedeti, vaikscioti dar skauda be galo.
Bet ir tai gerai.

Negalima kiloti su nugara. mane primoke, kad jei keliu savo kudiki, turiu atsiklaupri prie lovos, ji paiti i rankas, tada stotis kojomis.
Taigi, sunkesni daiktai nuo zemai gali buti keliami tik ir tik ,,kojomis" biggrin.gif

,,Nuskausminamosios" pozos - atsigulis ant nugaros kojas uzkelti ant kamuolio ar taburetes ar kazko, kad jos butu sulenktos 90 lapsniu kampu. Guleti keliskart dienoj ne maziau kaip po 15 minuciu.

Nakti geriausia poza - embriono (gulint ant sono kojos sulektos prie krutines) arba ant pilvo, viena koja istiesus, kita koja i sali sulenkus 90 laipsniu kampu.
QUOTE(izabele111 @ 2009 10 20, 20:47)
Nu va sian buvau pas reabilotologa,tai pradziai skyre 3 dienom- kazkaip sildo nugaryte, ant kojos deda srove (kaip skruzdes laksto) ir dar gal ryt bus masazas,o paskui skirs ambulatorine reabilitacija dar 13 dienu...bus matyt kaip cia bus...Neurologe sake ,kad pas mane jokiu refleksu nera,kai su plaktuku per kojas musa....

Mano kojose irgi jokiu refleksu. Nebuvo. Bet vaikstau, nors ir su skausmu.

Lankau kineziterapinius uzsiemimus, po ju - elektrostimuliacija. kita diena - vertikalios vonios ir elektrostimuliacija. Ir taip kasdien, isskyrus sekmadieni thumbup.gif
------------------

Ar naudojate kuri nors juosmens itvara?
Gal galetumet ka pasakyti apie sitoki:
user posted image
Juosmens įtvaras „Lumbo Train“
• Taikomas esant ūminiam juosmens skausmui; juosmens-kryžkaulio perėjimo displazijoms; sakroileiniam skausmui, pseudošakneliniui skausmui kojoje.
• Įtvaras gali būti individualiai reguliuojamas, jį patogu dėvėti;
• Megztas audinys leidžia odai kvėpuoti
• Anatomiškai išformuotas įdėklas su apvaliais dygliukais švelniai masažuoja juosmens raumenis.
• Mažina raumenų įtampą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 21 spalio 2009 - 10:29
[quote=charite,2009 10 21, 11:22]
Siaip mano kineziterapeute laikosi nuomones, kad bet kokia manksta, kuri daroma iki skausmo (t.y. jei pajutai, kad ims skaudeti, nebedarai) - yra gera.

Liko tik fiziniai uzsiemimai.
Pradejau treniruotis (jau pusantros savaites) - jau po keliu uzsiemimu naktim galiu miegoti be skausmo.
Uztat judeti, sedeti, vaikscioti dar skauda be galo.
Bet ir tai gerai.

Neįsivaizduoju kaip jūs galite daryti mankštas kai taip skauda g.gif . Aš pamankštinu tik viršutinę nugaros dalį, rankas, bet visi pratimai kur reikia atsisėsti ar atsigulus daryti - lieka nepadaryti doh.gif Apie gulėjimą embriono poza irgi patyliu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(charite @ 2009 10 21, 11:22)
------------------

Ar naudojate kuri nors juosmens itvara?
Gal galetumet ka pasakyti apie  sitoki:
user posted image
Juosmens įtvaras „Lumbo Train“
• Taikomas esant ūminiam juosmens skausmui; juosmens-kryžkaulio perėjimo displazijoms; sakroileiniam skausmui,  pseudošakneliniui skausmui kojoje.
• Įtvaras gali būti individualiai reguliuojamas, jį patogu dėvėti;
• Megztas audinys leidžia odai kvėpuoti
• Anatomiškai išformuotas įdėklas su apvaliais dygliukais švelniai masažuoja juosmens raumenis.
• Mažina raumenų įtampą.

Mane irgi domina. Girdėjau, kad juos giria.
Pasiskolinau kosmodiską, tai kaip čia pasakius - nesuprantu ar jis veikia ar ne g.gif

Tikriausiai girdėtas dalykas IDD terapija
Atsakyti
Dekui pasidalinusioms "miego gerinimo" klausimu. Tai va, butent, kad vaistai jokie nepadeda, ir visu blogiausia buna nakti. Sukuosi apie savo asi ir ieskau tinkamos pozos........Idomu cia su tuo kamuoliu ar kede, kur kojas reikia uzsikelti. Reiks pabandyt. Jeigu pades, sakau, gal ta kamuoli i lova nakciai pasiimti... biggrin.gif
CHARITE, labai sudomino, kokius butent pratimus darai? Jeigu nors miegot gali, juos darydama, tai jau didelis pasiekimas, ar ne? thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
aš jau namie po operacijos biggrin.gif nuo kitos savaitės pradedu reabilitaciją Medicus klinikoje ( kurią Mėta minėjo) .
Gal dar anksti džiaugtis, bet man jau dabar gyvenimas prašviesėjo, nes nieko neskauda ir galiu eiti nešlubuodama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollyy @ 2009 10 23, 12:33)
Sveikos merginos,
aš jau namie po operacijos biggrin.gif  nuo kitos savaitės pradedu reabilitaciją Medicus klinikoje ( kurią Mėta minėjo) .
Gal dar anksti džiaugtis, bet man jau dabar gyvenimas prašviesėjo, nes nieko neskauda ir galiu eiti nešlubuodama ax.gif

thumbup.gif Sveikinu
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 21, 13:01)
Neįsivaizduoju kaip jūs galite daryti mankštas kai taip skauda. Aš pamankštinu tik viršutinę nugaros dalį, rankas, bet visi pratimai kur reikia atsisėsti ar atsigulus daryti - lieka nepadaryti. Apie gulėjimą embriono poza irgi patyliu.

Kai man skaudejo, tai ziauriai. Embriono poza ne visoms tinka. O stai uzsikelus kojas 90 laipsniu kampu ant kazko (kad nuo dubent iki pakinkliu jos siek tiek ,,kabotu") - isties padeda atlaisvinti stuburo apatine dali. ir ja patempti thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Roja @ 2009 10 21, 15:01)
CHARITE, labai sudomino, kokius butent pratimus darai? Jeigu nors miegot gali, juos darydama, tai jau didelis pasiekimas, ar ne?  thumbup.gif

Zinok labai individualus jie. Juos kineziterapeute parodo, pamazu darau sudetingesnius. Bet jie labai panasus i pilatesa - itmpti pilvo preso raumenukai ir daromi ,,tempimo" pratimai ivairioms koju, sedmenu, klubu, juosmens, nugaros raumenu grupems.
Kunas pastebimai tvirteja thumbup.gif
Visu neaprasysiu, ju daug. Visi pratimai daromi su itemptais piulvo raumenimis.
Ikvepi ispusdama ilva, o iskvepi itraukdama ir itempdama pilvo raumenis. Palieki itamptus ir pratimus darai tik su itemptais. Jei atsipalaiduoja itempimas, vel ikvepti išpučiant pilva ir iskvepiant itraukti bei irmepti raumenispilve.

Gulint ant nugaros, kojos sulenktos.
Letai pritraukti vieną kelią prie krūtinės, ikvepti išpučiant [pilva, o iskvepiant ir itampiant pivo raumenis koja dar labiau (per milimetra) prisitraukia prie kuno. Taip pakvepuoti 2-6 kartus. Kartoti kita koja. Po to pritraukti abu kelius prie krūtinės ir palaikyti kelias sekundes rankomis laikant apkabinus šlaunis, kad būtų išvengta per didelio kelių lenkimo.
Dar darau panasius i 3,4 ir 5. ir dar daug visokiu tiek guledama aukstielninka, tiek ant pilvo, tiek keturpescia, taciau nugaros drastiškai neišlenkinėju ir nedarau nieko, kas kelia skausma.

Po pratimu po pilvu dedu kamuoli ir ant jo pakimbu. Stuburas gerai pailsi ir pasitempia.

Papildyta:
Mane irgi domina. Girdėjau, kad juos giria.

Sian su vienu gydytoju kalbejausi apie juos. Be zveriskos kainos (virs 500 Lt) jie ne visiems tinka del to idedamo prie nugaros ,,trikampelio" - buna spaudzia ir dar labiau pablogina situacija/. Man rekomendavo perpus pigesni, bet gera
Ir dar sake, kad geriausia - paguleti kampu sulenkus kojas bent valanda, po to gulint detis itvara ir vaikscioti. Taip pamazu stuburas tempiasi, isvarza islaisveja ir mazeja skausmas. O skausmui aprimus, galima imtis rimtu pratimu.
Bet... bet kokio itvaro nesiule ilgaiu nei 4 val per diena nesioti, kad neatrofuotusi raumenys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 23 spalio 2009 - 12:43
Tikriausiai girdėtas dalykas IDD terapija

Mano zinomis, ir Vilniuje yra keletas kompiuterizuotu stuburo tempimo stalu.
Vienas ju Pylimo g. esanciame ŠMC. Sian ten buvau, konsultavausi del tikslingumo. Sake, kad daroma tuomet, kai tradiciniai intensyvus gydytmo budai nebepadeda ir gresia operacija. Tai cia toks tarpinis variantas. Efektyvumas uztikrintas.
Atsakyti
Charite, aciu 4u.gif . Ir su pratimais susipazinau, ir pati straipsni buvo idomu paskaityti. Informacijos niekad ne per daug.....O tavo pasiulyta poza su kede tikrai veikia, isbandziau. Nors imk ir drybsok tas kojas uzsikelus visa diena biggrin.gif Bandysiu dabar pries nakti sita reikala, tikiu, kad pades.
Kaip tavo pacios sveikatyte? Gal jau ir dienos lengvesnes pasidare, ne tik naktys?Kuo greiciau atsikratyti visu skaudejimu linkiu ir tau, ir sau, ir visoms "stuburytems" smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Roja @ 2009 10 23, 14:12)
Charite, aciu 4u.gif . Ir su pratimais susipazinau, ir pati straipsni buvo idomu paskaityti. Informacijos niekad ne per daug.....O tavo pasiulyta poza su kede tikrai veikia, isbandziau. Nors imk ir drybsok tas kojas uzsikelus visa diena biggrin.gif Bandysiu dabar pries nakti sita reikala, tikiu, kad pades.
Kaip tavo pacios sveikatyte? Gal jau ir dienos lengvesnes pasidare, ne tik naktys?Kuo greiciau atsikratyti visu skaudejimu linkiu ir tau, ir sau, ir visoms "stuburytems" smile.gif

Man dar siandikena aplankytas gydytojas (Žitkauskas, Vilniuje Pylimo g. ŠMC dirba, anys turi stuburo tempimo iranga IDD) patare, kai taip susikelus kojas atsigulu, galiu dar nestora ranksluostuka i voleli susukta po nugara pasikisti. Ryte - vitaminas B, jo nepadaugyti, nes isties, kaip kazkuri rase, per dideles jo dozes skatina zalingu lasteliu gamyba.
Vaistai neveiksmingi bus, jei stuburas neislaisvins disko issiputimo, kuris spaudzia nerva ir kelia skausma.
O taip gulineti verta ne viena karta dienoje. Tai atseit pats naturaliausias stuburo tempimo budas.
Kai skausmas atlegsta, butina imtis pratimu - sutvirtinti pilvo presa, sedmenis ir visa kita.
Ir...keisti poziuri i savo gyvenima - vaikscioti tik tiesiai, sedeti tik tiesiai arba smarkiai atsilosus arba po nugara detis voleli (buna ortopediniu uzdeklu nugaros tiesumui islaikyti sedint). Keliat stengtis viska kelti ,,kojomis", o ne sulenkta nugara... Operacija ir kompiuterizuotas stuburo tempimas zinoma gali padeti, bet.... jei nebus sutvirtinti raumenys, kurie palaikys istempta stubura, vel viskas bloges...

Mano skausmas pamazu, labai letai rimsta. Stengiuosi ibuprofeno nuo skausmo nebegerti - skausmas man duoda signala, kad nepersitempciau. Kai skauda - guluosi ir ilsinu stubura. Tik jausdama kuno signalus galesiu jam padeti.
O skauda isties nemenkai (nors skausmas nezymiai slopsta) - ir asaru, ir nevilties buna. Bet as jauna, turiu kudiki, kuri reikai uzauginti, dar du didesni vaikai... AS PRIVALAU BET KOKIA KAINA GRIZTI I NORMALU GYVENIMA.

Gydytojas taip ir sake - tolesnis mano gyvenimas, jei atkakliai kasdien darysiu pratimus, tesis banguojancia zemyn einancia linija - skausmas tai dides, tai mazes, bet jo lygis silps, jei bus be nustojimo palaikomi stiprus raumenukai. Dar tik dvi savaites praejo nuo mano rimtesnio gydymosi. Kelias ilgas. Ziuresiu, kaip bus toliau, taciau vistik pagal logika ir gydytoju konsultacijas susidariau logini gydymo plana, tinkanti bet kuriam turinciam isvarza:

- tik atsiradus umiam skausmui guleti ne daugiau 4 dienu lovoje, stengiantis sulenktom pakeltom kojom atpalaiduoti stubura. Stuburui pasitempus ir atsipalaidavus nebe taip spaudziamas nervas;
- po keliu dienu gulejimo tvirtinti pirmiausia pilvo raumenis, po to visus kitus - kad nuimti nuo nugaros dali svorio ir kruvio. Vaikstant ar sedint labai sekti save - vos pradeda skaudeti, gultis pakeltom kojom smile.gif;
- rytais gerti vitamina B.

Bet...visa tai nebetiks, jei skausmas tapo letiniu (kaip mano atveju - del kvailu poliklinikos mediku nekompetencijos) doh.gif Tuomet reikes nueiti labai labai ilga gydymosi kelia cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo charite: 23 spalio 2009 - 14:17
Ačiū CHARITE už patarimus ir konsultacijas. Tavo minimo gydytojo Žitkausko laukiu atvykstančio į Mažeikius kaip saulės patekančios. Dar liko 2 svaiatės. Jau kaip ir pagerėjimas buvo. Pradėjau lankyti masažą pas tikrai kompetetingą masažistę. Ji jaučia rankomis, kad labai didelis uždegimas man ir vaistai jo dar neįveikė. Po 4 seansų jaučiausi pusėtinai, savaitgalis tarpe, o šiandien vėl baisu doh.gif Vos paeinu, skausmas eina iš dubens kaulo į koją. Paskambinau masažistei, sakė, kad galimas toks paūmėjimas...Jau kaip atsibodo doh.gif Užjaučiu tuos, kurie taip vargsta ir daug ilgiau. Dabar mano atskaitos taškas - lapkričio 7d. Viskas priklauso ką gydytojas pasakys. Žinau ne vieną mažeikietį, kurį jis pastatė ant kojų. Ir vakar per BTV laidą "sveikatai ir laimei" girdėjau jo žodžius, kad tie, kuriems nebeskauda, ant rankų gali jį nešioti. Na, tikrai verta blush2.gif
Atsakyti
Dekoju ir as CHARITEI. 4u.gif Turbut ir yra bjauriausia, kad jau, atrodo, viskas kazkiek pagereja, o ir vel atgal... Jau taip deda per nuotaika tada.......
Dar norejau paklausti visu, kurios jaucia skausmus stuburgalio ir aplink ji - ar jums nera jokio neigiamo poveikio i zarnyna ar mot. organus? Atseit L5/S1 gali sukelti ir tokias problemas........O mane ir bande nuo situ problemu gydyti, kol pati nesugalvojau MR pasidaryt...O dabar jau, kaip CHARITE rase, viskas patapo chroniska. Ka gi, teks dabar "chroniskai" mankstintis, vienintele viltis ax.gif
O su siluma tai nesuprantu, tai , atrodo, padeda koks pasikaitinimas, kitakart atvirksciai.........Siaip jau tai liepe saldyt, bet kartais taip karstos vonios norisi...
Atsakyti