Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

QUOTE(Agniska @ 2009 06 23, 12:07)
Tada gal būtų galima Jūsų meniu,ko ir ko kiek valgote 4u.gif Ačiū

5-6ryto mes valgom suvalgom 210ml misinuko(jau paruosto)
10-10:30 -80ml avizu koseles ir atsigeriam arbatytes/misinuko
13-13:30 valgome darzovines koseles 130g(pamatuoju y pirktinius indelius) ir atsigeriam apie 90ml misinuko.
18 val 180ml paruosto misinuko.
apie 19-20val avizu koseles 80ml ir arbatytes
21-22val apie 180ml misinuko ir jau miegot einam. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 23, 18:30)
Tai sita as zinau, bet kazkodel sumazejo MP, o gal dukrytei apetitas didesnis, nes vaikas didesnis. Bandziau duoti misinuka, bet mums jokio negalima, tik Aptamil Pepti. Tai ta isveme. Nu tai tada nebebuvo ka daryti ir pradejau ivedineti kosytes.
Tai prie ryziu jau pripratome. Suvalgome apie 40-60 ml, bet tiek jai ir uztenka, daugiau MP viska kompensuoja. O siandien gydytoja tai patare, kad naujos kosytes galeciau imaisyti i jau iprasta ir tokiu budu pripratinti. Nezinau, ar taip darysiu ar kazkaip kol nedaug atskira valgyma padarysime. Darzoviu tai mes dar neragave. Pradejau nuo ryziu, nes nera dabar geru darzoviu dar.

Nu as darzoves bulves ir morkas is kaimo vezuosiu. O gali letai ir pradeti,dar kol daeisite iki darzoviu,jau bus ir svieziu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*sinsiliuke2* @ 2009 06 24, 20:14)
5-6ryto mes valgom suvalgom 210ml misinuko(jau paruosto)
10-10:30 -80ml avizu koseles ir atsigeriam arbatytes/misinuko
13-13:30 valgome darzovines koseles 130g(pamatuoju y pirktinius indelius) ir atsigeriam apie 90ml misinuko.
18 val 180ml paruosto misinuko.
apie 19-20val avizu koseles 80ml ir arbatytes
21-22val apie 180ml misinuko ir jau miegot einam.  4u.gif

ačiū 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
arteja musu 6 men. ir mes pradesim bulvyte valgyt smile.gif
gal galit maitinancios MP patart- kada visiskai pakeist maitinima i kosyte, kiek vaikas turi suvalgyt ml darzovienes? g.gif

ir siaip, gal kas galit pasidalint, kaip viret pirma darzoviene is bulvytes...
aciu 4u.gif

dar klausimukas: skaiciau, kad mamos saldo atidaryta ir nesuvalgyta Hipp kosyte ar tyrele, paskui is saldikio po gabaliuka suvartoja g.gif ar darot kas taip... ? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sekretore: 26 birželio 2009 - 14:34
...O avižų košelę- tai gal galit parašyti kokią duodat? Ar dribsius po to smulkinat,(kaip aš dariau) ar gal yra kitokios? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murce @ 2009 06 26, 17:50)
...O avižų košelę- tai gal galit parašyti kokią duodat? Ar dribsius po to smulkinat,(kaip aš dariau) ar gal yra kitokios?  smile.gif

As duodu Bebi firmos avizu kosele ax.gif Nelabai manau kad rasciau laiko dar blenderiuot ir virti. blush2.gif blush2.gif Nes pametinukus auginu tai suktis reikia cool.gif

As nedaviau nei vienam vaikui tik bulviu koseles. Daviau iskart su morkyte. blush2.gif Nu as nesaldziau nei vienos koseles. Virdavau viska pati.
Atsakyti
....Aš vtai viriau ir visą savaitėsę pratinomės su bulvytę( maitinu MP) ...tai ją išviriau, su blenderiu susmulkinau, įmaišiau savo pienuko ir valgė, po savaitės dadėjau ir morkytės, dar po savaitės ir kopūsto....io dabar jau ir pilu lašelį alyvuogių aliejaus...
O Pažiūrėsiu ir aš tokios košytės avižinės .... 4u.gif
Atsakyti
mano tai maze daug nezuvalgo net pienuko. daugiau negu 100 ml niekaip. skrandukas dar mazas tikriausiai. tai ir koses daug nesuvalgo.

O sakykit, kada reiketu vaikui pradet mesa duoti? auginau sunu, bet viska pamirsau. Gydytoja sake prisipratinti dabar prie kruopu, paskui i kruopas ideti mesytes, o tik paskui darzoves pradeti.

Bet man tai kazkokia nesamone atrodo i kruopa deti mesos. Taigi labai neskanu g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 06 27, 13:03)
mano tai maze daug nezuvalgo net pienuko. daugiau negu 100 ml niekaip. skrandukas dar mazas tikriausiai. tai ir koses daug nesuvalgo.

O sakykit, kada reiketu vaikui pradet mesa duoti? auginau sunu, bet viska pamirsau. Gydytoja sake prisipratinti dabar prie kruopu, paskui i kruopas ideti mesytes, o tik paskui darzoves pradeti.

Bet man tai kazkokia nesamone atrodo i kruopa deti mesos. Taigi labai neskanu  g.gif  g.gif  g.gif

Bent jau as kiek pamenu nuo mergytes,ir daktare man sakius buvo,kad mesyte pradet reikia nuo šešių menesiu. Ir manau kad y darzovine kosyte ydeti siek tiek mesos,bet nedaug. Nu bent as taip darysiu. O paskui vis didinsiu mesos kieky. blush2.gif As taip ir su brokoliais dariau. Vis didindavau vienu gabaliuku brokolio ir pakolkas mums puikiai sekasi bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos mamos blush2.gif noreciau jusu patarimo - rytoj mums sueina 5 menesiukai ir pediatro nurodymu turetume pradet maitintis nebe vien pienuku. kadangi gyvenam ne Lt, o Italijoj, tai man iskilo daugybe abejoniu del pediatro patarimu. jis mums siulo pradet nuo 5 rusiu darzoviu, virtu ir pertrintu per sieteli apie 200 ml+puses indelio mesos (kalakutienos ar triusienos) tyres +ryziu kremo+parmezano surio+alyvuogiu aliejaus. Jusu nuomone, vaikutis ne karto neragaves nieko kito iskyrus MP gali sitiek suvalgyti???
be to, ar ne geriau pradet no vienos darzoves-taip bent zinosiu ar jai tinka, ar ne? g.gif
laukiu patarimu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(puposhka @ 2009 06 28, 18:02)
sveikos mamos blush2.gif  noreciau jusu patarimo - rytoj mums sueina 5 menesiukai ir pediatro nurodymu turetume pradet maitintis nebe vien pienuku. kadangi gyvenam ne Lt, o Italijoj, tai man iskilo daugybe abejoniu del pediatro patarimu. jis mums siulo pradet nuo 5 rusiu darzoviu, virtu ir pertrintu per sieteli apie 200 ml+puses indelio mesos (kalakutienos ar triusienos) tyres +ryziu kremo+parmezano surio+alyvuogiu aliejaus. Jusu nuomone, vaikutis ne karto neragaves nieko kito iskyrus MP gali sitiek suvalgyti???
be to, ar ne geriau pradet no vienos darzoves-taip bent zinosiu ar jai tinka, ar ne? g.gif

Nu įdomūs užsienio gydytojai doh.gif Tu visiškai esi teisi,pradėk nuo vienos daržovės ir žinosi ar alergizuoja ar ne,o po kokios savaitės naują pridėk,o dėl kiekio tai ohoho blink.gif kiek siųlo,mums daugiau šiek tiek laiko,bet tokio kiekio dar nepasiekėm,ir nesiekam,o dėl mėsytės,tai per anksti manau smile.gif
Atsakyti
Mums 5 su puse menesiuko, valgom MP ir truputuka darzoviu kosytes kelios dienos kaip duodu. Sviezia bulvyte isverdu (kartais ir kalafjoriuko sviezio imaisau), su blenderiu sutrinu iki grietineles tirstumo (nes tirstesnes nevalgo mazoji - lauk su liezuviuku isstumia blush2.gif ) ir su mazuciu guminiu saukstuku maitinames... Na kol kas koki valgoma sauksta gal tik suvalgom, duodu tiek kiek noriai ima, o jei pradeda muistytis ir sukti galvyte nuo saukstuko i sona - tai daugiau ir nekisu mirksiukas.gif Pamazu pamazu suvalgomas kiekis dideja - vaikas pats pasireguliuoja kiek jam norisi tos kosytes. Beje kosyte duodu pries maitindama krutimi (kai kurie pediatrai rekomenduoja duoti po maitinimo krutim kosyte, kad pavalgytu jei truksta pienelio iki pilno sotumo), bet maniske po maitinimo krutim i kosyte net ziuret nenori doh.gif , o svoris jos ne per didziausias - du menesius tik po 300-400g priaugom ir suejus 5 men. sverem 6,8kg ir 65cm ugis buvo.
Pas mane ir tarp mergicku nedidelis amziaus skirtumas (metai ir 9 menesiai), irgi tenka suktis tarp dvieju, bet kosyciu neperku, darau pati... Vyresnelei kai kosytes gaminau, tai mesyte ivesti rekomendavo tik nuo 8 menesiu... Bet gal tiem, kas pradeda anksciau valgyt misinukus ir kosytes ir mesyte duot reik anksciau - mes tai tik nuo penkiu su puse menesio ir su viena ir su kita papildomai maitintis kosytem pradejom, misinuko neduodu tiek ilgai kiek imanoma - kiek mano pieneli valgo (vis geriau ir sveikiau), tiesa kai jau labai labai karsta diena buna po maitinio krutim duodu truputi virinto vandenuko atsigerti jei dar troskina, koki karta ar du per diena. Vieno vandens niekad neduodu - pirma krutis, buteliukas po to, nors ir kas 15 minuciu tektu pas vaika lakstyti... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(puposhka @ 2009 06 28, 15:02)
sveikos mamos blush2.gif  noreciau jusu patarimo - rytoj mums sueina 5 menesiukai ir pediatro nurodymu turetume pradet maitintis nebe vien pienuku. kadangi gyvenam ne Lt, o Italijoj, tai man iskilo daugybe abejoniu del pediatro patarimu. jis mums siulo pradet nuo 5 rusiu darzoviu, virtu ir pertrintu per sieteli apie 200 ml+puses indelio mesos (kalakutienos ar triusienos) tyres +ryziu kremo+parmezano surio+alyvuogiu aliejaus. Jusu nuomone, vaikutis ne karto neragaves nieko kito iskyrus MP gali sitiek suvalgyti???

mesyte Lietuvoje rekomenduoja pradeti tik 7 men.
o suris ir tiek darzoviu pradziai... blink.gif man atrodo tikrai netinkama, juk vaiko skrandis pirma kart gaus kitokio maisto...ir cia bus toks kratinys blink.gif
Atsakyti