Įkraunama...
Įkraunama...

5 mėnesių vaikelio mityba, II tema

sveikos, mamytės,
Oi, kiek klausimų dėl primaitinimo turiu. Nevalgo mano mergytė bulvių košės. Vos šaukštelį suvalgo ir net sužiaugčioja, jei per daug burnytėj košės...sad.gif Jau ketvirtą dieną duodu. Išverdu mažą bulvę, sutrinu su medinu grūstuvu, nes blenderio neturiu sad.gif. Ir prieš maitinimą kankinamės kokį pusę valandos - nu niekaip nenori praryt. Gydytoja sakė, kad per penkias dienas turi priprast ir vis didesnį kiekį suvalgyt...
Pilu ir aliejaus alyvuogių trupučiuką ir užpilu tuo pačiu nuoviru sutrynus ir pienuko savo įpilu. Ir nevalgo - pradeda muistytis, raitytis ir zyzti...sad.gif Nu nenori jinai. Ką daryti? Ir šiltą daviau ir šaltą ir tirštesnę - ir visai skystą, tada dar šiek tiek daugiau 'išgėrė'. Bet čia jau gaunasi ne kietas maistas, o skystas...
Gydytoja nekelia tel. rago kaip visada...
O maniškė ir tuštinasi l.skystai vieną-du kartus dienoj. Pabėrė žandukus, Ar galėjo nuo bulvių alergizuot? rolleyes.gif
Ar tiesiog tokia pradžia sunki?
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2009 07 02, 14:19)
sveikos, mamytės,
Oi, kiek klausimų dėl primaitinimo turiu. Nevalgo mano mergytė bulvių košės. Vos šaukštelį suvalgo ir net sužiaugčioja, jei per daug burnytėj košės...sad.gif Jau ketvirtą dieną duodu. Išverdu mažą bulvę, sutrinu su medinu grūstuvu, nes blenderio neturiu sad.gif. Ir prieš maitinimą kankinamės kokį pusę valandos - nu niekaip nenori praryt. Gydytoja sakė, kad per penkias dienas turi priprast ir vis didesnį kiekį suvalgyt...
Pilu ir aliejaus alyvuogių trupučiuką ir užpilu tuo pačiu nuoviru sutrynus ir pienuko savo įpilu. Ir nevalgo - pradeda muistytis, raitytis ir zyzti...sad.gif Nu nenori jinai. Ką daryti? Ir šiltą daviau ir šaltą ir tirštesnę - ir visai skystą, tada dar šiek tiek daugiau 'išgėrė'. Bet čia jau gaunasi ne kietas maistas, o skystas...
Gydytoja nekelia tel. rago kaip visada...
O maniškė ir tuštinasi l.skystai vieną-du kartus dienoj. Pabėrė žandukus, Ar galėjo nuo bulvių alergizuot? rolleyes.gif
Ar tiesiog tokia pradžia sunki?

gal tavo mergytei tiesiog nepatinka bulve smile.gif pabandyk duot saldesnes darzoves pvz. morkos arba moliugo smile.gif dabar jai svarbiausia priprast prie tokio dalyko kaip kose ir valgymas, tirsto maisto ryjimas. o gal ji dar nepasiruosusi valgyti? jei tau uztenka savo pienuko,kol kas neprimaitink, padaryk keliu dienuar savaites pertrauka ir neduok koses, po to vel bandyk 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutia @ 2009 07 02, 17:11)
gal tavo mergytei tiesiog nepatinka bulve smile.gif pabandyk duot saldesnes darzoves pvz. morkos arba moliugo smile.gif dabar jai svarbiausia priprast prie tokio dalyko kaip kose ir valgymas, tirsto maisto ryjimas. o gal ji dar nepasiruosusi valgyti? jei tau uztenka savo pienuko,kol kas neprimaitink, padaryk keliu dienuar savaites pertrauka ir neduok koses, po to vel bandyk  4u.gif

Ačiū, aš irgi taip manau, kad vien bulvė nepatinka, daug kur rašoma, kad nuo morkų košės pradėt...bet mum gydytoja taip liepė, žinot, pasako ką, ir turi taip daryt, nes nemalonę užsitrauksi... g.gif ...Mums jau liepė primaitint, nes į ūgį tįsta, o svoris kažkaip schmoll.gif neauga. Paskutinius pora mėn po 500 g priaugdavom, tai viskas dar ok, o dabar per 17 dienų tik 140 g...po ligelės...Aš
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo (Lelija): 02 liepos 2009 - 16:22
QUOTE((Lelija) @ 2009 07 02, 17:22)
Ačiū, aš irgi taip manau, kad vien bulvė nepatinka, daug kur rašoma, kad nuo morkų košės pradėt...bet mum gydytoja taip liepė, žinot, pasako ką, ir turi taip daryt, nes nemalonę užsitrauksi... g.gif ...Mums jau liepė primaitint, nes į ūgį tįsta, o svoris kažkaip schmoll.gif  neauga. Paskutinius pora mėn po 500 g priaugdavom, tai viskas dar ok, o dabar per 17 dienų tik 140 g...po ligelės...Aš

Nu mano irgi vienos bulves nevalgo. Tai as daviau su morka ,tik morkos daugiau indejau,ir viskas ciki gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(puposhka @ 2009 06 28, 16:02)
sveikos mamos blush2.gif  noreciau jusu patarimo - rytoj mums sueina 5 menesiukai ir pediatro nurodymu turetume pradet maitintis nebe vien pienuku. kadangi gyvenam ne Lt, o Italijoj, tai man iskilo daugybe abejoniu del pediatro patarimu. jis mums siulo pradet nuo 5 rusiu darzoviu, virtu ir pertrintu per sieteli apie 200 ml+puses indelio mesos (kalakutienos ar triusienos) tyres +ryziu kremo+parmezano surio+alyvuogiu aliejaus. Jusu nuomone, vaikutis ne karto neragaves nieko kito iskyrus MP gali sitiek suvalgyti???
be to, ar ne geriau pradet no vienos darzoves-taip bent zinosiu ar jai tinka, ar ne? g.gif
laukiu patarimu blush2.gif

vaikas niekada nevalges kitokio maisto ir nuo tokios ivairioves pradeti? nu aisku gerai, vaikui bus skanu, bet.... nu nezinau... as tai savo sunui pradejau vos ne panasiai viska duoti ir paskui visiskai susipainiojau kai ji pradejo berti ir as nezinojau nuo ko.
dabar tai atsargiai pradedame. viena diena viena sauksteli, kita diena du, paskui keturis, paskui astuonis ir t.t. dvigubiname. Kol vaikas nesuvalgo vieno tipo kosytes apie 100 ml, tai nebandau duoti kitos, bet pradejome mes nuo kruopu, o ne nuo darzoviu. Tai per tris savaites jau valgome ryziu ir avizu koseles vandeny, dabar prie grikiu pratinu, o paskui prie kukuruzu kita savaite. Veliau bandysiu ideti i kose misinelio arba uogyciu, dar nenusprendziau. O dar po dvieju savaiciu jau bandysime darzoves. Irgi taip pat - po viena darzove per savaite. Jeigu viskas gerai, tai septyniu menesiu gal turetume jau valgyti dvi kosytes.
Atsakyti
Sveikos mamytes smile.gif as ai savo maze pradejau primaitinti nuo uogu...mums daktare taip liepe...tai daviau jau zemuogiu, pirma karta po kelias uogas, kita diena truputi daugiau, atrodo kad neberia, tik kad jai labai jos neskanios, nes rugscios, tai taip susiraukia, net nusipurto nuo rugstumo lotuliukas.gif ir dazniausiai visos uogos atsiduria ne skranduke o annt seilinuko doh.gif tada bandziau braske duoti, atrodo irgi lyg neberia, bet irgi nelabai jai skanu irgi rugstu lotuliukas.gif aisku, kad pripratusi saldu MP gerti, tai uztat ir rugstu jai lotuliukas.gif o pries keleta dienu jau ivedziau tyrele, bulviu su morkytemis. Daktare sake, kad reiketu is sodo morkyciu ar ulvyciu, bet kadangi neturime nei sodo nei morkyciu jame, patare geriau HIPP pirkti tyreles, negu is parduotuves darzoves ar is bobuciu...nu tai ir vargstu, nes irgi jai kazkaip nelabai patinka, bet vargais negalais iveikiame kasdien vis didesnes dozes...praeiti turbut laiko turi, kol ismoks maisteli burnoje normaliai sumakaluoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
..........betgi kaip nevienodai gydytojos pataria g.gif g.gif g.gif mums sakė neduoti braškių, ypač žemuogių, nes jos labai alergizuoja...bet aš biškutį duodu, tai neberia........... ir dar man įdomu, nuo kada geresnė košytė pirktinė, nei daryta namie, iš daržovių, pirktų iš bobučių....... aš nueinu su lelka į turgelį ir mes apsiperkam jai daržovių.....ne viena yra tyliai pasakiusi, nepirk iš manęs, jei ne sau, mažylei duosit blink.gif Mes valgome jau 2 košytes, ryte daržovių, vakare- kruopų kokių tai...pratinamės prie grikių, ir valgo labai skaniai, tik nežinau, kiek galima duoti mažyliams tos košytės, kiek suvalgo nuo kada??? Gal kas žinote? Verdu ant vandenuko, nes dar maitinu MP, o į daržovienę pilu šaukštelį alyvuogių aliejaus...valgho labai skaniai( šviežios daržovės labai saldžios) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(murce @ 2009 07 07, 10:35)
..........betgi kaip nevienodai gydytojos pataria  g.gif  g.gif  g.gif  mums sakė neduoti braškių, ypač žemuogių, nes jos labai alergizuoja...bet aš biškutį duodu, tai neberia........... ir dar man įdomu, nuo kada geresnė košytė pirktinė, nei daryta namie, iš daržovių, pirktų iš bobučių....... aš nueinu su lelka į turgelį ir mes apsiperkam jai daržovių.....ne viena yra tyliai pasakiusi, nepirk iš manęs, jei ne sau, mažylei duosit  blink.gif  Mes valgome jau 2 košytes, ryte daržovių, vakare- kruopų kokių tai...pratinamės prie grikių, ir valgo labai skaniai, tik nežinau, kiek galima duoti mažyliams tos košytės, kiek suvalgo nuo kada??? Gal kas žinote? Verdu ant vandenuko, nes dar maitinu MP, o į daržovienę pilu šaukštelį alyvuogių aliejaus...valgho labai skaniai( šviežios daržovės labai saldžios)  smile.gif

tai vat vat, kad nevienodai pataria... g.gif pasiskaiciau mamyciu pasisakymus ir isvis pasimeciau....gal as mazai savo vaikui valgyti duodu? ir dar del tu darzoviu...gal tirkai geriau pirkti is turgaus sviezias??? bet daktare man sako, tipo o is kur tu zinai kaip jas augino??? kokias trasas naudojo, ir ar ne prie kelio jos augo....tai ir pasimeciau konkreciai.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 07 07, 10:42)
tai vat vat, kad nevienodai pataria... g.gif  pasiskaiciau mamyciu pasisakymus ir isvis pasimeciau....gal as mazai savo vaikui valgyti duodu? ir dar del tu darzoviu...gal tirkai geriau pirkti is turgaus sviezias??? bet daktare man sako, tipo o is kur tu zinai kaip jas augino??? kokias trasas naudojo, ir ar ne prie kelio jos augo....tai ir pasimeciau konkreciai.... doh.gif

.......nu jau pirktinėse tai mes žinom kaip augino, trešė, rinko, sandėliavo, plovė ir kt.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mano mažylė labai skaniai valgo daržovienę, pasigardžiuodama.....o pirktinių mes dar neragavę, tik obuolių ir kriaušių tyrelės.......
Atsakyti
QUOTE(murce @ 2009 07 07, 09:35)
..........betgi kaip nevienodai gydytojos pataria  g.gif  g.gif  g.gif  mums sakė neduoti braškių, ypač žemuogių, nes jos labai alergizuoja...bet aš biškutį duodu, tai neberia........... ir dar man įdomu, nuo kada geresnė košytė pirktinė, nei daryta namie, iš daržovių, pirktų iš bobučių....... aš nueinu su lelka į turgelį ir mes apsiperkam jai daržovių.....ne viena yra tyliai pasakiusi, nepirk iš manęs, jei ne sau, mažylei duosit  blink.gif  Mes valgome jau 2 košytes, ryte daržovių, vakare- kruopų kokių tai...pratinamės prie grikių, ir valgo labai skaniai, tik nežinau, kiek galima duoti mažyliams tos košytės, kiek suvalgo nuo kada???

as irgi perku is bobulyciu. Nu nereikia pirkti is etatiniu pardaveju, kurios prekiauja viskuo ir lenkiska produkcija ir lietuviska. Bet tokios bobulytes, tai kodel gi ne?
Kai man buvo 4 menesiai mama man dave braskiu, tai susirgau stomatitu. Is viso geriau vaikams duoti virta maista negu zalia. Geriau braskiu virta uogiene negu braskes.
Galima duoti ne daugiau negu 200 ml koses. Bet 200 ml, tai ziaurus kiekis. Man pietums uztenka 200 ml sriubos smile.gif Nu bet jeigu vaikas suvalgo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 07 07, 21:33)

Galima duoti ne daugiau negu 200 ml koses. Bet 200 ml, tai ziaurus kiekis. Man pietums uztenka 200 ml sriubos smile.gif Nu bet jeigu vaikas suvalgo  rolleyes.gif

...mano kartais, jau max kiek yra suvalgius tai gal ir būtų 200, bet nelabai...... rolleyes.gif
Atsakyti
O cia tiesa, kad atidarytos tyreles (nu is parduotuves) maks 2 paras galima laikyti? ir tada reikia mesti lauk,vaikui duoti nebegalima...? g.gif
Atsakyti