QUOTE(Raselelyte @ 2009 07 09, 18:45)
Nebezinau kaip pripratinti maziuke prie maisto naujo...

viska spjauna lauk, o dar ir bliauti pradeda kaip jai niekas neptinka

mama aiskina man i uogas (melynes ar braskes) turiu ideti cukraus tada atseit jai bus skanu ir ji valgys...bet juk ji per maza cukrui, nenoriu leliuka pratinti prie cukraus taip anksti....nei morkos, nei bulves nei uogos niekas nepatinka....viska eina lauk...

net nebezinau ka daryti.....turiu per prievarta grusti jai maista, nes suka galva, raitosi, nu zodziu katastrofa

nejaugi ir kiti maziukai taip pat elgiasi....
labai pažįstama situacija, nes pirmoji dukra ir iki šiol laaabai nevalgi. Bet sveika, gryna, taigi nebesuku galvos. Taip kad patikėk, tokių vaikiukų yra daug. Taip supratau, kad pradėjai ją primaitinti nuo uogų, ko aš visiškai nesuprantu, ir kaip taip daktarė galėjo patarti

Siūlyk mažajai saldesnio maisto ( ta prasme ne cukraus dėk, bet tiesiog virk košes iš saldesnių daržovių, pabandyk tas pirktines su moliūgu ir morka, jos saldžios, nebent nevalgo pirktinių, vaisių tyrelių pabandyk duoti, tik nerūgščių). Uogų aš pati savo antrai dukrelei dar neduodu , nors skiriasi nuo taviškės tik 8 dienom amžiumi

Juk uogos žalios, jas ir virškina sunkiau, o virškinimo sistema tokia dar nebrandi.