Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir galvos skausmas

Man ir skauda daznai galva,bet as isgeriau biski brendzio blush2.gif ir biski praejo,nes nesupratau ko taip daznai skauda ar cia sinusito pradzia ar koks velnias,gal perpute
Atsakyti
Mane iki nestumo ir nestumo metu iki 15-17 savaites taip pat kankino migrena, po to ji dingo bigsmile.gif
Kavos ir as nebegalejau gerti - pykino baisiai schmoll.gif
Man labai padedavo galvos masazas ir dar vienas dalykas - galvos plovimas ax.gif
Rimtai.
Matyt vanduo ir vesina, ir padeda susitvarkyt kraujagyslems smile.gif
Pabandykite ir jus, gal pades? mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif aš irgi turiu šitą džiaugsmą verysad.gif

Man padeda toks komleksas:
1. karštas karštas dušas
2. geri pusryčiai su diiideliu puodu kavos
3. po to miegas vėsiame kambary su šlapiu šaltu rankšluosčiu ant galvos

Šiaip tai jei tik prasideda, tai išgeriu paracetamolio. Klausiau ginės, tai sakė iki 3 tablečių galima per dieną g.gif

O vieną kartą kai jau trečią parą nepraėjo, tai sakė gerk savo KETANOVO tabletę, kad tik praeitų (bet tik vieną). Sakė, kad viena tabletė vaistų daro mažiau žalos, nei trys dienos migrenos priepolio.

Tokia mano patirtis. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Man vakar buvo migrena, manau kad padetu tas galvos plovimas, tikiu kad kraujagystes masazuoja, bet kad su tokiu skausmu bijau net i sona linktelet, iki pat vakaro praskaudejo, einant miegot praejo, buvau gerus diena paracetamolo, bet vistiek visur tvinkciojo, vakare einant miegot isgeriau metu arbata su medum, tikriausiai tai tik sutapimas, bet ir praejo g.gif
Man slapias,saltas ranksluostis padeda kai tik siaip skauda galva.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dile: 15 liepos 2007 - 07:02
Be galvos plovimo ir masazavimo man dar kartais padeda labai saldzios arbatos puodelis (nors ir kaip neskanu butu) ax.gif
Ir mano daktare sake, kad, jei labai skauda, geriau jau nekentet ir praryti tablete...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akville: 15 liepos 2007 - 14:06
QUOTE(Akville @ 2007 07 15, 16:05)
Be galvos plovimo ir masazavimo man dar kartais padeda labai saldzios arbatos puodelis (nors ir kaip neskanu butu) ax.gif
Ir mano daktare sake, kad, jei labai skauda, geriau jau nekentet ir praryti tablete...

Gydytoju nuomones skiriasi, maniske tai sake jokiu budu, tik paracetamoli galima jei padeda zinoma, kitu vaistu tai ne schmoll.gif , netgi i smilkinius tepami isvirsiniai persiduoda i krauja, kurie labai vaisiui kenkia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dile: 15 liepos 2007 - 17:47
Dile, o kelinta tau savaite?
Man iki 16 savaies skausmai tesesi, o paskui kaip ranka nueme smile.gif
Gal ir tau dar pirmas trimestras?
Atsakyti
QUOTE(Akville @ 2007 07 15, 20:47)
Dile, o kelinta tau savaite?
Man iki 16 savaies skausmai tesesi, o paskui kaip ranka nueme smile.gif
Gal ir tau dar pirmas trimestras?

As taip tikejausi kad tie skausmai baigsis po pirmojo trimestro, bet kad jau antras ir vistiek jie nepalieka manes doh.gif . Gerai kad dar ne kasdien uzeina,o tai tikrai nebepakeliama verysad.gif ,gal kai pabaigsiu tyrimus genetikos centre ir jei bus geri atsakymai, tie skausmai mane irgi paliks, gal tai susiije kazkiek ir su nervais g.gif ,labai tikiuosi kad jie tada liausis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dile: 16 liepos 2007 - 05:11
QUOTE(Dile @ 2007 07 15, 18:46)

O man kaip tik gydytoja patare tepti smilkinius, jei skauda ir sake, kad tai visiskai nekenkia doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 07 16, 06:09)
As taip tikejausi kad tie skausmai baigsis po pirmojo trimestro, bet kad jau antras ir vistiek jie nepalieka manes doh.gif . Gerai kad dar ne kasdien uzeina,o tai tikrai nebepakeliama verysad.gif ,gal kai pabaigsiu tyrimus genetikos centre ir jei bus geri atsakymai, tie skausmai mane irgi paliks, gal tai susiije kazkiek ir su nervais g.gif ,labai tikiuosi kad jie tada liausis.

Dile, tikiuosi, kad taip ir bus 4u.gif
Zinoma, kad galvos skausmai nuo negeru minciu schmoll.gif
Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dile @ 2007 06 29, 06:46)
Klausiau gines del zvaigzdutes, kur smilkinius tepa nuo galvos skausmo, jin su sypsena paklause ar padeda jin man ? Sakau kad netepiau tik idomu ar galima su ja tepti, o jin man sako,kad tai tik zmoniu isitikinimas , nei nuo ko jin nepadeda,tik saldo ir tiek, jei zmogus tiki kad yra geriau tai tada padeda lotuliukas.gif  O siaip tai jin nei kenkia ,nei padeda blush2.gif

Bet juk kai šaldo yra gerai.
Man nuo migrenos padeda tik šaltas kompresas ir gulėjimas nejudant. Bet jei atsistoju, viskas (nekalbu apie tai, kad jei viena būnu, reik šunį išvest, tada jau amen). Ir dar blogai, jei skaud adienos pradžioj, nu kaip idiotė, visą dieną turi gulėt, nes nepraeina be miego ir tam tikro laiko praėjus. Aišku mano migrena tokia be alpimų ir panašių velnių, man tik žvėriškai skauda.

QUOTE(chikko @ 2007 07 06, 10:58)
ai draugė patarė, užsidėti ant galvos šlapią rankšluostį g.gif nepatikėjau, bet pabandžiau. Ir ką, PADĖJO.

Tik reik dažnai keist smile.gif Jei neturi artimųjų blogai, nes reik keltis ir šaldyt, o tai jau vėl sukelia skausmą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 18 liepos 2007 - 16:42
QUOTE(Dile @ 2007 06 14, 10:24)
Sveikos,
Gal kuri kencia migrenos skausmus?Pasidalinkite kas gelbeja nestumo metu,jei vaistai kenkia vaisiui? blush2.gif
Mane migrena kankino pries 10 metu kai dirbau naktini darba. Kol nesilaukiau ir nebedirbau naktinio darbo, si liga buvo mane palikusi, bet siuo metu ji mane vel pradejo kankinti,o esu nescia. Vaistai kenkia vaisiui, tad ju negeriant tiesiog neimanoma istverti siaubingo galvos skausmo. Praejus migrenos priepuoliui, atrodo, kad net plaukus palietus skauda,lyg kas butu uz plauku po kambari tampes doh.gif . Vaistineje nusipirkau rutulini tepaliuka patepti smilkiniams,vaistininke pasiule kadangi tai ne vidinis vaistas ir neturi kenkti nesciajai, taciau perskaiciau vaistu vertime, kad ju vartoti nescioji ir krutimi maitinanti moteris NEGALI.  Ka daryti? Bijau sekancio priepuolio blink.gif . Nebesuprantu kas ji issaukia dabar, i darba nebeinu is vis, naktimis issimiegu blush2.gif . Gal kuri turi tokiu problemu?Kas padeda?

Na, šitą dovanėlę turiu nuo mažens verysad.gif Kai laukiausi pirmojo, visą nėštumą nejaučiau skausmo - tai bent pailsėjau! rolleyes.gif Bet po to skausmelis vėl sugrįžo. Antrojo nėštumo metu irgi skaudėdavo tarpais, bet gydytoja liepė jokių vaistų nenaudoti - pavojus vaisiui, tik bičių nuodus pabandyt. Tai ir pabadžiau. Galiu pasakyt, kad man jie veikė. Gal ne visada ir ne visai skausmas praeidavo, bet bent jau apmalšindavo. Tai toks tepaliukas, toks deginantis. Jis gal labiau kitoms kūno vietoms skirtas, manau, bet aš tepdavau smilkinį ir kaktą virš akies (mano skausmas tik toje vietoje susimetęs būna). Tik vienas šautinis reiškinys - labai parausta oda, tačiau jau kitą dieną nieko nesimato, nors odą pakankamai sausą ir jautrią turiu. Tai gal pabandyk ir tu, gal padės tas tepalas. Vaistinėj taip ir prašyk - bičių nuodų. Jis turi ten kažkokį pavadinimą, tik neatsimenu dabar.
Bet pastebėjau, kad kitoms šaldyt galvą reikia, šaltus kompresus dėtis. Man jie netinka, bet koks šaltis galvai - man peilis. Jei ir tau šaldintis reik, tai šitas tepalas netiks, nes jis atvirkščiai-degina, taigi.... unsure.gif
O dabar vis tiek priešmigreninius vaistus naudoju - Relpax, Cinie, Naramig... Pastebėjau, kad priepuolių sumažėjo ryškiai... Bet nėštukei jų negalima.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @egle@: 19 liepos 2007 - 08:15