Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir galvos skausmas

man irgi nestumo pradzioj labai labai skaudejo - galvojau isprotesiu, ypac kai vaistu negalima ...bet ...gi suzinojus kad nestuke.gif nustojau gerti kava! Gine pamatavo spaudima per pirma vizita ir liepe vel gerti kava smile.gif Geriu viena puodeli rytais, ir nuo to laiko neskaudejo jau antra menesi... thumbup.gif Aisku visoms skirtingai, bet gal kam irgi panasiai su kava ir spaudimu susije.
Atsakyti
Sveikutės, prieš nėštumą buvo nustatyta man migrena. Daktarai liepdavo gerti 2 tabletes analgino iš karto. Būdavo labai žiaurūs skausmai, prasidėdavo akių raibuliavimu, pykinimu ir baisus skausmas užklupdavo, jokių garsų pernešti negalėdavau; Nei paukščių čiulbėjimo ar laikrodžio tiksėjimo. Skausmas užeidavo nei iš šio nei iš to. Tekdavo visą dieną kankintis su baisiu skausmu, būdavo labai retai, kad padėdavo vaistai. Gulėdavau šalia pasidėjusi kibirą ir ant galvos laikydama sušalusį mėsos gabalą. O šalia visada kas nors būdavo, saugodavo mane. ax.gif Jei pavykdavo užmigti pabusdavau su mažesniu skausmu, bet dar visa apsvaigusi ir silpna, pasilenkti ar staigių judesių daryti negalėdavau, nes būdavo žiaurus skausmas. Man tokie skausmai užeidavo labai retai. O kai pastojau labai bijojau, kad neužeitų panašūs skausmai. Baigiantis 2 mėn., prasidėjo žiaurūs galvos skausmai, jie buvo 2 kartukus. Buvo ir ašarų, bet vaistų net nepaliečiau, gulėjau su ledukais ant galvos, mėsos gabalais nors tas kvapas šaldytos mėsos pykindavo žiauriai g.gif, bet ką jau padarysi. O dabar va vis tesiasi kiekvieną dieną nestiprūs galvos skausmai, nueinu miegoti su juo ir pabundu su juo. Tarpais būna praeina ir vėl užeina. Bet kenčiu, nes nėra jokio kito pasirinkimo. Dar galvoju gal būnu mažai gryname ore. Bet kaip jame gali pabūti kai lija per dienų dienas. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Safira023: 29 rugpjūčio 2008 - 11:42
QUOTE(Safira023 @ 2008 08 29, 12:34)
Sveikutės, prieš nėštumą buvo nustatyta man migrena. Daktarai liepdavo gerti 2 tabletes analgino iš karto. Būdavo labai žiaurūs skausmai, prasidėdavo akių raibuliavimu, pykinimu ir baisus skausmas užklupdavo, jokių garsų pernešti negalėdavau; Nei paukščių čiulbėjimo ar laikrodžio tiksėjimo. Skausmas užeidavo nei iš šio nei iš to. Tekdavo visą dieną kankintis su baisiu skausmu, būdavo labai retai, kad padėdavo vaistai. Gulėdavau šalia pasidėjusi kibirą ir ant galvos laikydama sušalusį mėsos gabalą. O šalia visada kas nors būdavo, saugodavo mane.  ax.gif  Jei pavykdavo užmigti pabusdavau su mažesniu skausmu, bet dar visa apsvaigusi ir silpna, pasilenkti ar staigių judesių daryti negalėdavau, nes būdavo žiaurus skausmas. Man tokie skausmai užeidavo labai retai. O kai pastojau labai bijojau, kad neužeitų panašūs skausmai. Baigiantis 2 mėn., prasidėjo žiaurūs galvos skausmai, jie buvo 2 kartukus.  Buvo ir ašarų, bet vaistų net nepaliečiau, gulėjau su ledukais ant galvos, mėsos gabalais nors tas kvapas šaldytos mėsos pykindavo žiauriai  g.gif, bet ką jau padarysi. O dabar va vis tesiasi kiekvieną dieną nestiprūs galvos skausmai, nueinu miegoti su juo ir pabundu su juo. Tarpais būna praeina ir vėl užeina. Bet kenčiu, nes nėra jokio kito pasirinkimo. Dar galvoju gal būnu mažai gryname ore. Bet kaip jame gali pabūti kai lija per dienų dienas.  doh.gif

Labas Safira. Labai gerai tave suprantu todėl kad ir pati kenčiu ir kentiejau galvos skausmus. O nėštumui pabaigai net labai siaubingai priepoliai užeidavo. Norejau tik paklausti kodėl gydytojas siūle tau gerti analgina g.gif O tu nežinai kad analginas labai negeras vaistas,ji net uždrausti nori,o gal jau uždraude ,pataisik mane jeigu netaip? Nuo analgino net vežys gali atsirasti doh.gif Geriau gerk kokio Solpadeino ar vaistus su paracetomoliu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 29, 13:46)
Labas Safira. Labai gerai tave suprantu todėl kad ir pati kenčiu ir kentiejau galvos skausmus. O nėštumui pabaigai net labai siaubingai priepoliai užeidavo. Norejau tik paklausti kodėl gydytojas siūle tau gerti analgina g.gif O tu nežinai kad analginas labai negeras vaistas,ji net uždrausti nori,o gal jau uždraude ,pataisik mane jeigu netaip? Nuo analgino net vežys gali atsirasti doh.gif Geriau gerk kokio Solpadeino ar vaistus su paracetomoliu. 4u.gif

Laba Ksėna,
žinau, kad analginas negerai širdžiai. Bet, kad sukelia vėžį ar kažką panašaus pirmą kartą girdžiu. Nežinau nesidomėjau per daug aš apie jį. Lyg dar ir neuždraustas jis. Na bet šiuo metu negerio jokių vaistų išskyrus folinę rugštį ir duphastoną. mirksiukas.gif
Atsakyti
man migrena jau seniai nustatyta. kai pastojau, negalėjau išsiversti be naramigo. Nuostabiausia, kad nuo 7 mėnesio migrenos nebėra... Žinoma, po gimdymo ji grįš (greičiausiai), bet ši vasara be galvos skausmų yra fantastiška.
Atsakyti
Sveikos,

Man jau parą labai skauda galvą - plėšia tiesiog vakar vakare ir naktį miegot negalėjau praktiškai iš skausmo, apsikabinus wc tampiausi, verkiau iš skausmo, paryčiais išgėriau paracetamolio, iš ryto skauda, bet neplyšta taip kaip naktį, bet kažkaip neramu ar viskas gerai, ką daryt kai taip skauda, kokius vaistus gert. O sakykit pas kokią gydytoją čia reiktų eiti? pas šeimos ar pas ginekologą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(gerda27 @ 2008 09 01, 11:18)
Sveikos,

Man jau parą labai skauda galvą - plėšia tiesiog vakar vakare ir naktį miegot negalėjau praktiškai iš skausmo, apsikabinus wc tampiausi, verkiau iš skausmo, paryčiais išgėriau paracetamolio, iš ryto skauda, bet neplyšta taip kaip naktį, bet kažkaip neramu ar viskas gerai, ką daryt kai taip skauda, kokius vaistus gert. O sakykit pas kokią gydytoją čia reiktų eiti? pas šeimos ar pas ginekologą?  g.gif

Sveikute, na šiaip tai reiktų nuveiti pas ginekologę, nes šeimos daktarė nelabai ką tau galės patarti nepasikonsultavusi su ginekologe tavo. Bandyk dėtis ant galvos šaltus kompresus, pagulėti tylumoje ir ramybėje, galbūt pavyks užsnausti.
Atsakyti
QUOTE(Safira023 @ 2008 09 01, 11:49)
Sveikute, na šiaip tai reiktų nuveiti pas ginekologę, nes šeimos daktarė nelabai ką tau galės patarti nepasikonsultavusi su ginekologe tavo. Bandyk dėtis ant galvos šaltus kompresus, pagulėti tylumoje ir ramybėje, galbūt pavyks užsnausti.

aš dabar darbe, bet gal anksčiau išeit pasiprašysiu.
na jau mažiau skauda, bet vis tiek nemalonu. O kai skambinau užsirašyt pas ginekologę tai man pasiūlė tik penktadieniui ir kai pasakiau kad galvą skauda, tai man pasakė kad eičiau pas šeimos gydytoją - tai taip ir nežinau g.gif
bet gal niekur neisiu - gal praeis, grįšiu namo, gal užmigsiu 4u.gif
Atsakyti
oij kokius galvos skausmus turejau nestumo pradzioje doh.gif , kad guli ir net sirdi pykina, jokiu garsu ar kvapu. kreipiausi net pas neurologa, tai vos ne migrena nustate. priskyre tokiu vaistu "paracetamol aktavis" ir "solpodein"
gerdavau tada kai skausmas budavo nebepakeliamas, dar padedavo kai vyras galva pamasazuodavo, ar salta kompresa uzsidedavau
bet dabar jau senokai nebeskaudejo rolleyes.gif
Atsakyti
as visa savaitgali prasikankinau su baisiniu galvos skausmu, o dar jeigu pajudu tai atrodo isvis akys issoks doh.gif siandien jau trecia diena kaip skauda, uzsukau ryte pas savo daktaryte, sake jeigu jau sitaip skauda tai gerti paracetamolio, nesikankinti, nes tai labiau kenkia maziukui negu tabletyte. blogiausiu atveju jeigu paracetamolis nepadetu sake isgerti solpodeino tabletyte.. g.gif
bet mano problema tai spaudimas buvo, pamatavo siandien... 86/50 blink.gif kai normalus visada budavo 120/80.. tai liepe gerti kavos, o jeigu nepades tada tik tabletike.. ikaliau kavos (siaip jos negeriu unsure.gif ) ir palenvejo tikrai, dar skaudena, bet gyventi tikrai dabar galima! thumbup.gif
Atsakyti
Man skauda retai, bet jei jau skauda, tai jo... atrodo ir akys is akiduobiu isbyres, jei smarkiau sujudesi blink.gif Dazniausiai asmeniskai man taip buna, kai pervargstu, nedamiegu, ar per velai nueinu miegot, tai jokiu priemoniu ir nesiimu, nes zinau tikrai veiksminga vaista - poilsis ir miegas sleep.gif
Atsakyti
na mane pirmus menesius kankinusi migrena pasitrauke,kai pasidariau
kursa peciu juostos ir kaklo masazo... thumbup.gif
Kol kas 4 men jau ramu, taciau vel pamazel pradeda skaudet nugara,
ir jauciu iki gimdymo vel atsinaujins galvos skausmai... g.gif
Atsakyti