Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Inetutia @ 2009 05 02, 12:55)
sveikutes, as cia naujoke, turiu labai alergiska vaikuti, pirmiausia noriu maklausto MANO SVAJONES ar jos berniukas visiskai isaugo alergijas, ar jo nei beria nei alergines slogos nei bronchine astma nekankina?kada kokio amziaus tai baigsi?ar nuo kudikystes buvo. Mano mazaji beria ir nuo maisto ir nuo ziedadulkiu, kai kuriu vaistu, taip pat alergine sloga ir astma nustate. kazin galiu tureti vilties kad jis visa tai "isaugs"??? Pasisakykite ir kitos mamytes - kuriu vaikuciai turi tiek daug alergijos formu? Ar isaugo kuriu vaikuciai. Nezinau ko laukt ir ko tiketis verysad.gif

važiuok pas homiopatą jiems kartais pavyksta ir asma išgydyti
Atsakyti
Mielos mamos,

Nors sioje temoje kalbeti apie aukles gal ne vieta, bet kadangi noriu pasiekti mamas, turincias atzalu su tom paciom, kaip ir mes, problemom rasau cia.

Noriu parekomenduoti musu aukle Vilniuje ALERGISKU vaiku mamoms. Musu sunus serga alergine astma, todel laikosi specialios dietos, aukle puikiai prisitaike prie musu specifiniu poreikiu ir noretu auginti vaikucius su panasiomis problemomis. Sunui 3,5 m. taciau i darzeli leisti negaliu del to, kad negalima vartoti pagrindiniu vaiku produktu - kvieciu, karves pieno, kiausiniu, smarkiai riboti kiauliena. Aukle sudare puiku raciona is tinkamu produktu, net pyragaicius kepa is kukuruzu miltu, be kiausinio (ko mama is esmes visai nedaro, o parduotuvese nerasi, tad vaikas buvo pamirses miltiniu saldesiu skoni )

Su aukle draugaujame jau pusantru metu. Aukle nuosavame name (kotedzo tipo) Kalvariju g. (netoli prekybos centro NORFA XL, sanatorijos Pusyno kelias) noretu be musu sunaus priimti dar pora 3-4 m. vaikuciu. Vaikams irengtas atskiras kambarys, yra vidinis kiemelis su pavesine, supynemis, vasara - pripuciamu baseinu. Salia aukles namu - pusynas, didele zaidimu aikstele.

Aukle yra virs 35m. amziaus, pati turi du mokyklinio amziaus vaikus ir ikimokyklinio ugdymo pedagogo issilavinima, todel puikiai ismano ugdymo dalykus, dirba su vaiku, moko eilerasciu, daineliu, daro pratybas.

Del kontaktu parasykite man i AZ.
Atsakyti
QUOTE(florida @ 2009 04 30, 14:08)
sveikos, mamytes, kas galite pakomentuoti ar esate isbandziusios savo vaikuciams  vaistukus - "advantan krem" mes buvo pas odos gydytoja, tai sita israse  4u.gif

Taip, bandem. Tikrai padeda, bėrimas greitai praeina. Bet jie hormoniniai ir pavojingi, tai geriau nepiktnaudžiauti. ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif
gal galit man padet atsakyt sau i toki klausima?kazko man kilo mintis ,kad vaikui(2metukai tuoj bus)kosuli sukelia kazkoks alergenas,ar gali taip but g.gif pvz milteliai,ar namu dulkes?
pastebejau,kad vis dazniau kosti,ir net,kai jau atrodo pasveikstam,(gyd.leidzia jau eit i darzeli),vistiek jis man pakosto,ir toks jausmas ,kad jam dirgintu gerkle,ir dar,kai koseja stipriau paberia viena zanduka,odele pasauseja g.gif
ka patartumet ar prasyt siuntimo pas alergologa,nes tas kosulys tesias jau koki pusmeti,sumazeja,o po savaites vel paumeja g.gif
Atsakyti
QUOTE(deka @ 2009 05 06, 15:43)
sveikos mamytes 4u.gif
gal galit man padet atsakyt sau i toki klausima?kazko man kilo mintis ,kad vaikui(2metukai tuoj bus)kosuli sukelia kazkoks alergenas,ar gali taip but g.gif pvz milteliai,ar namu dulkes?
pastebejau,kad vis dazniau kosti,ir net,kai jau atrodo pasveikstam,(gyd.leidzia jau eit i darzeli),vistiek jis man pakosto,ir toks jausmas ,kad jam dirgintu gerkle,ir dar,kai koseja stipriau paberia viena zanduka,odele pasauseja g.gif
ka patartumet ar prasyt siuntimo pas alergologa,nes tas kosulys tesias jau koki pusmeti,sumazeja,o po savaites vel paumeja g.gif

Ar ciaudi vaikutis? As tai prasyciau siuntimo pas alergologa. Blogiau tikrai nebus. Nezinau tiksliai nuo kokio amziaus daro (kazkokius ibrezimukus) tyrimus, bet gal jau jums galima. Mano tai mazoji alergiska maistui (8,5 men dabar jai) tai dar per maza tyrimams.
Ant kokios pagalves miega jusu vaikas? Jei miega su jumis tai svarbu dar ir kokios jusu pagalves, ciuziniai, koldros (cia jeigu itariant alergija namu dulkiu erkutems). Del milteliu tai pabandykit pakeist i pvz. neutral ar mini risk. Ir geriau skystas skalbiklis nei milteliai, nu aisku cia tik mano nuomone ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 05 06, 13:54)
Ar ciaudi vaikutis? As tai prasyciau siuntimo pas alergologa. Blogiau tikrai nebus. Nezinau tiksliai nuo kokio amziaus daro (kazkokius ibrezimukus) tyrimus, bet gal jau jums galima. Mano tai mazoji alergiska maistui (8,5 men dabar jai) tai dar per maza tyrimams.
Ant kokios pagalves miega jusu vaikas? Jei miega su jumis tai svarbu dar ir kokios jusu pagalves, ciuziniai, koldros (cia jeigu itariant alergija namu dulkiu erkutems). Del milteliu tai pabandykit pakeist i pvz. neutral ar mini risk. Ir geriau skystas skalbiklis nei milteliai, nu aisku cia tik mano nuomone ax.gif .

ciaudet lygtais neee g.gif sloga tekanti yra
prasysiuos pas alergologa,nes jei nealergiskas nenoriu pradet siltnamio salygom augint,kad nebutu veliau bedos cool.gif ,siaip valgo viska maistui nepastebejau jokios alergijos schmoll.gif
stiprybes jums mamytes ir sveikatos mazyliams,nes kai nebuvau su tuom susidurus,net neisivaizdavau kaip sunku toki mazyli augint verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 05 06, 12:54)
Nezinau tiksliai nuo kokio amziaus daro (kazkokius ibrezimukus) tyrimus, bet gal jau jums galima. Mano tai mazoji alergiska maistui (8,5 men dabar jai) tai dar per maza tyrimams.

o kodėl tu isitikinusi kad tavo mažoji per maža tyrimams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2009 05 06, 18:49)

Sioje srityje dar nelabai ka zinau g.gif . Musu seimoje nebuvo alergisku. O va mazytei nuo 6 men (kai pradejau papildoma primaitinima) alergija maistui... ir dar kokia doh.gif . As pati maitinu, todel abi galim vos kelis produktus, beveik nuo visko beria, kartais ir nuo tu atrinktu. Man taip gydytoja sake, kad per maza, kad tyrimai bus netikslus. Vezem pas hemeopate i Kauna, bet dar tik dvi savaites... sake gydymas bus ilgas verysad.gif
Atsakyti
o aš šiandien suradau vieną dalyką - pasirodo net dviejuose skiepuose yra mielių, ir mano vyresnėlis skiepytas jais... o vėliau pasirodė, kad jis labai alergiškas mielėms doh.gif

tai dabar net nežinau, ką daryt su antruoju, dar tik gimsiančiu mažium - jau gimdymo namuose reikės apsispręs, ar skiepyt, o jei ir jam ta pati alergija būtų, gal dar ir išprovokuotų ją.... doh.gif doh.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(MICKEYO @ 2009 05 06, 16:49)

galima bandyti - stiprios alergijos, kur jau spėjo organizmas įsialergizuot pakankamai matysis iš kraujo tyr, gal i r iš lopo, bet iš esmės antikūnų pasigaminti tiek, kad juos galėtum aptikti reikia tam tikro laiko ir jei vaikas ragavęs produkto tik šiek tiek art visai nweragavęs, tai nerodys.

suaplikos alergenai, bent jau žiedadulkėmis - reikia trijų sezonų, kad organizmas įsijautrintų ir alergija pasireikštų visame savo gražume, todėl net manoma, kad šienlige iki trijų metų kaip ir nesergama.
Atsakyti
Nesupratau kas mano didžiąjam vaikui atsitiko (2,5 metuko). Nu kaip išbėrė baisiai, visa vidinė šlaunų pusė, rankyčių dilbiai ir ant pilvuko spuogeliai. Nežinau ar susiję, bet dar ir sloga ir paskosėjimai atsirado.
Alergiškas jis buvo gana nesmarkiai, hipoalerginės dietos laikėmės nuo metų iki dviejų maždaug. O paskui kaip ir praėjo tos alergijos. Jau viską valgė, per Velykas penkis kiaušus sukirto ir nieko. Apskritai paberdavo tik truputį, nu dėmelės pasidarydavo ne daugiau nei pora cm dydžio. O dabar baisiausiai išbertas.
Pradžioj galvojau kad nuo skalbimo miltelių, nes naujus "Ariel" nusipirkom, nu bet viską perskalbiau su Neutral o vaikui negerėja, ir "Advantanu" tepam jau gal 4 diena. g.gif Gal įsivaizduojat nuo ko čia galėjo būt?? Pas alergologę eilė tik kitą savaitę, nusikasys vargšas vaikas. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 05 08, 12:06)
Nesupratau kas mano didžiąjam vaikui atsitiko (2,5 metuko). Nu kaip išbėrė baisiai, visa vidinė šlaunų pusė, rankyčių dilbiai ir ant pilvuko spuogeliai. Nežinau ar susiję, bet dar ir sloga ir paskosėjimai atsirado.
Gal įsivaizduojat nuo ko čia galėjo būt??  Pas alergologę eilė tik kitą savaitę, nusikasys vargšas vaikas.  verysad.gif

O ką jūsų pediatrė? Gal pabandykit jai parodyti g.gif . O gal alergologei galima pasiskambinti?
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 05 08, 10:06)
Alergiškas jis buvo gana nesmarkiai, hipoalerginės dietos laikėmės nuo metų iki dviejų maždaug. O paskui kaip ir praėjo tos alergijos. Jau viską valgė, per Velykas penkis kiaušus sukirto ir nieko. Apskritai paberdavo tik truputį, nu dėmelės pasidarydavo ne daugiau nei pora cm dydžio. O dabar baisiausiai išbertas.
Pradžioj galvojau kad nuo skalbimo miltelių, nes naujus "Ariel" nusipirkom, nu bet viską perskalbiau su Neutral o vaikui negerėja, ir "Advantanu" tepam jau gal 4 diena.  g.gif  Gal įsivaizduojat nuo ko čia galėjo būt??  Pas alergologę eilė tik kitą savaitę, nusikasys vargšas vaikas.  verysad.gif

o tempos nebuvo?
maniškiui anksčiau nebūdavo, o dabar su jei tik tempa iškarto išberia, bet neniežti, na, tokie taškiukai raudoni ir ant nugarytės, juosmens, kojų, rankų ir praeina nieko nedarant po kelių dienų. gyd sakė prie virusinių susirgimų būna tokie bėrimai.

aij, ir beje Ariel aš jau virš dešimt metų neskalbiu nieko, gal jo sudėtis ir kokybė ir pasikeitė, bet tuomet alergizavo net mano mamą, kuri visia nealergiška... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 08 gegužės 2009 - 11:17