Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Gintare2009 @ 2009 08 22, 14:56)
As putpeliu kiausiniu neduociau  ax.gif  O kaip manot alergiskam vaikui galima duoti duoniukus? ju ivairiu buna, kol kas bandem su grikiais, lyg ir neberia...

kodelneduotumet? kazkas su jais negerai?
maniskis tiesiog dievina duoniukus thumbup.gif pas mus uk tokiu nera,atradomem tik gryze atostogu i lt pries menesi bigsmile.gif yra spec be glitimo-tinka,o ragavome pries tai ruginius,grikinius-reagavo,sudetyje yra kvietiniu miltu unsure.gif
dar yra ryziu trapuciai,tai irgi super,yra ir ekologisku ir be glitimo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare2009 @ 2009 08 22, 17:56)
As putpeliu kiausiniu neduociau  ax.gif  O kaip manot alergiskam vaikui galima duoti duoniukus? ju ivairiu buna, kol kas bandem su grikiais, lyg ir neberia...

Visuose duoniukuose yra kvieciu,tad jei jiems nera alergijos gali duot.Kol dukryte buvo alergiska kvieciui,duodavau ryziu trapucius arba pacios keptus-dziovintus sausainius su avizom ir bananais.
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 08 22, 17:28)
Visuose duoniukuose yra kvieciu,tad jei jiems nera alergijos gali duot.Kol dukryte buvo alergiska kvieciui,duodavau ryziu trapucius arba pacios keptus-dziovintus sausainius su avizom ir bananais.

netiesa schmoll.gif
pries save turiu pakeli javines duoniuku-grudu paploteliai.kitoj pusej rasoma :duoniukai is grudu be gluteno-ekskruduotas gaminys be kvietiniu miltu.sudetis:ryziu miltai,kukuruzu kruopos,grikiu miltai,druska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mano_svajone @ 2009 08 22, 20:28)

Gal galima sausainiuku recepta? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dolly` @ 2009 08 22, 20:18)
kodelneduotumet? kazkas su jais negerai?
maniskis tiesiog dievina duoniukus thumbup.gif pas mus uk tokiu nera,atradomem tik gryze atostogu i lt pries menesi bigsmile.gif  yra spec be glitimo-tinka,o ragavome pries tai ruginius,grikinius-reagavo,sudetyje yra kvietiniu miltu unsure.gif 
dar yra ryziu trapuciai,tai irgi super,yra ir ekologisku ir be glitimo mirksiukas.gif

http://www.sveikaszm...r...&subtema=35 4u.gif Maniske labai alergiska kiausiniui, tad as nerizikuociau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 08 22, 21:28)
netiesa schmoll.gif
pries save turiu pakeli javines duoniuku-grudu paploteliai.kitoj pusej rasoma :duoniukai is grudu be gluteno-ekskruduotas gaminys be kvietiniu miltu.sudetis:ryziu miltai,kukuruzu kruopos,grikiu miltai,druska 4u.gif

Apieskojus didziasias parduotuves ,nebuvau radus NEI VIENU normalios sudeties duoniuku,kad butu ir be kvieciu,ir be neaiskiu priedu.Gal kazka praziopsojau.

QUOTE(Gintare2009 @ 2009 08 22, 22:00)
Gal galima sausainiuku recepta?  ax.gif

Aisku,cia toks ir receptas,tiesiog alergisko vaiko mamos fantazija,kad galetu tureti uzkandi kaip sveiki vaikai blush2.gif Proprorciju 100% neatkartosiu,tad sakau apytiksliai. Stikline virtos stambiu aviziniu dribsniu koses(virti tokia kietesne kose) ipjaustau pora bananu(jei dideli viena) kubeliais,beriu fruktozes ir 2 v.s. alyvuogiu aliejaus,tada malu kavamale mieziu dribsnius(gali naudot kruopas,kurios tinka tavo vaikui) ir dedu tiek,kad "sausainiu" mase butu tvirtoka,na,ne molis,bet ir ne grietines konsistencijos.Tada saukstu ant kepimo popieriaus skardoje dedu pailgus sausainius ir kepu apie 40min. karstoje orkaiteje.Isjungi,palaikai orkaiteje apie 3-4val. ir pakepi dar 30min.,atvesini ir valgai.Tie vadinami sausainiai nebuna kazkokie ypatingi,bet kai vaikui negalima nieko,tai issigelebejimas,kad neskaudini vaizdu,jog kiti ir trapucius,ir duoniukus ,ir kukuruzus valgo,o tavo irgi tuti savo . Beje,mano ir vyras su vyresneliu yvertino gan palankiai tuos kepinius,tik sake nelabai grazus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintare2009 @ 2009 08 22, 19:00)
Gal galima sausainiuku recepta?  ax.gif
Papildyta:
http://www.sveikaszm...r...&subtema=35  4u.gif  Maniske labai alergiska kiausiniui, tad as nerizikuociau  schmoll.gif

maniskiui tik zandukus paberia jei koki ne toki produkta suvalgo... nebaisiai,bet gal tuomet lauksim metuku .dekui 4u.gif
QUOTE(mano_svajone @ 2009 08 23, 11:05)
Apieskojus didziasias parduotuves ,nebuvau radus  NEI VIENU normalios sudeties duoniuku,kad butu ir be kvieciu,ir be neaiskiu priedu.Gal kazka praziopsojau.

zinokit situ be glitimo buna ne visose parduotuvese,tik paciose didziausiose,vat kur tikrai yra tai kaune,akropolio maximoj mirksiukas.gif

iskepiau maziui vakar 3 blynus is speltos,tai pirma suvalge,su antru grindis isvale,o su treciu pilva ir po pilvu issivale lotuliukas.gif bet siaip skoniu tai nesiskiria nuo paprastu ir jokios reakcijos apkolkas nesimato thumbup.gif
ir si ryta radau parduotuvej makaronu is kukuruzu ir ryziu miltu,be glitimu,be kiausiniu,tai vos nepasokau is dziaugsmo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 08 23, 16:44)
maniskiui tik zandukus paberia jei koki ne toki produkta suvalgo... nebaisiai,bet gal tuomet lauksim metuku .dekui 4u.gif

zinokit situ be glitimo buna ne visose parduotuvese,tik paciose didziausiose,vat kur tikrai yra tai kaune,akropolio maximoj mirksiukas.gif

iskepiau maziui vakar 3 blynus is  speltos,tai pirma suvalge,su antru grindis isvale,o su treciu pilva ir po pilvu issivale lotuliukas.gif  bet siaip skoniu tai nesiskiria nuo paprastu ir jokios reakcijos apkolkas nesimato thumbup.gif
ir si ryta radau parduotuvej makaronu is kukuruzu ir ryziu miltu,be glitimu,be kiausiniu,tai vos nepasokau is dziaugsmo blush2.gif

O aš pas save miestely neradau tų speltos miltų, bet pardavėja sveikų produktų parduotuvėlės buvo labai geranoriška ir sakė būtinai užsakys tai tikriausiai šį penktadienį jau galėsim ir mes išbandyti speltos lietinius smile.gif . www.sveikiproduktai.lt prisižiūrėjau nemažai yra ir ruošinių iš speltos, jei tiks tai reiks vėliau ir daugiau ką išbandyti. Pirkau kynvos kruopas, bet ar sutapimas ar netiko mažylei verysad.gif . Taip pat bandžiau trijų grūdų košę iš šitos parduotuvėlės: avižos, miežiai ir spelta. Kadangi avižos anksčiau mums netiko, o jų čia 50%,tai daviau tik kartą. Gal turėčiau duoti visą savaitę kaip anksčiau bandydama produktus, bet bijau, kad netiks, todėl duodu kartą į savaitę blush2.gif .
Dėl speltos skaičiau, kad ne visiems alergiškiems ir ji tinka, bet labai tikiuosi, kad mums tiks.
Makaronus aš tai pirkau iš grynai ryžių 100% ir be gliuteno (tokių su kukurūzais neužtikau biggrin.gif ), bet mums tada netiko ryžiai, tai nedaviau, o dabar dar nebandau, nes viduriai prie kietesnių, tai bijau, kad visai neužkietintų, galvoju kai bus naminių slyvų pabandysiu. O kiek juose kukurūzų ir kiek ryžių? Čia irgi tikriausiai akropolio maximkoj yra? Mums šiek tiek toloka (apie 65 km:D ), bet jei kada būsiu tai pabandysiu.
Aš tai bandžius ekologiškus miežinius duoniukus, nuo vieno nieko, daugiau iš kart nelabai ir daviau, bet juose yra ekologiškų kviečių.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 08 23, 14:07)
Pirkau kynvos kruopas, bet ar sutapimas ar netiko mažylei verysad.gif .

Makaronus aš tai pirkau iš grynai ryžių 100% ir be gliuteno (tokių su kukurūzais neužtikau biggrin.gif ),

Nežinau kiek tiesos, bet sako, kad kynva nealergizuoja g.gif

Ryžiai ir kukurūzai neturi gliuteno, tad jei makaronai iš grynų ryžių ar kukurūzų, be jokių priemaišų, tai juose ir nebus gliuteno.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 08 23, 12:07)
Makaronus aš tai pirkau iš grynai ryžių 100% ir be gliuteno (tokių su kukurūzais neužtikau biggrin.gif ), bet mums tada netiko ryžiai, tai nedaviau, o dabar dar nebandau, nes viduriai prie kietesnių, tai bijau, kad visai neužkietintų, galvoju kai bus naminių slyvų pabandysiu. O kiek juose kukurūzų ir kiek ryžių? Čia irgi tikriausiai akropolio maximkoj yra? Mums šiek tiek toloka (apie 65 km:D ), bet jei kada būsiu tai pabandysiu.
Aš tai bandžius ekologiškus miežinius duoniukus, nuo vieno nieko, daugiau iš kart nelabai ir daviau, bet juose yra ekologiškų kviečių.

as makaronus pirkau uk parduotuveje,nelt,mes uk gyyvename mirksiukas.gif o ziurejau lt parduotuvese,tai nebuvo nieko tokio g.gif sudetyje raso ,kad 50-50 ir ryziu ir kukuruzu.
o duoniukus tai as irgi pirma karta pirkau miezinius,tai paskui galvojau dausiu savo galva i siena doh.gif net neatejo i galva perskaityti sudeties,na, mieziniai tai mieziniai... ir kai isbere vaikui skruostus,paziurejau,ogi sudetyje kvietiniai miltai blink.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly` @ 2009 08 22, 21:28)
netiesa schmoll.gif

hm, as ir namie turiu keliu rusiu, betvisuose yra kvieciu g.gif
Papildyta:
QUOTE(mano_svajone @ 2009 08 23, 14:05)
Apieskojus didziasias parduotuves ,nebuvau radus  NEI VIENU normalios sudeties duoniuku,kad butu ir be kvieciu,ir be neaiskiu priedu.Gal kazka praziopsojau.
Aisku,cia toks ir receptas,tiesiog alergisko vaiko mamos fantazija,kad galetu tureti uzkandi kaip sveiki vaikai  blush2.gif  Proprorciju 100% neatkartosiu,tad sakau apytiksliai. Stikline virtos stambiu aviziniu dribsniu koses(virti tokia kietesne kose) ipjaustau pora bananu(jei dideli viena) kubeliais,beriu fruktozes ir 2 v.s. alyvuogiu aliejaus,tada malu kavamale mieziu dribsnius(gali naudot kruopas,kurios tinka tavo vaikui) ir dedu tiek,kad "sausainiu" mase butu tvirtoka,na,ne molis,bet ir ne grietines konsistencijos.Tada saukstu ant kepimo popieriaus skardoje dedu pailgus sausainius ir kepu apie 40min. karstoje orkaiteje.Isjungi,palaikai orkaiteje apie 3-4val. ir pakepi dar 30min.,atvesini ir valgai.Tie vadinami sausainiai nebuna kazkokie ypatingi,bet kai vaikui negalima nieko,tai issigelebejimas,kad neskaudini vaizdu,jog kiti ir trapucius,ir duoniukus ,ir kukuruzus valgo,o tavo irgi tuti savo . Beje,mano ir vyras su vyresneliu yvertino gan palankiai tuos kepinius,tik sake nelabai grazus  biggrin.gif

Na ir isradingu mamyciu buna 4u.gif Mano mama vaiksyteje pamenu su aviziniais dribsniasi kazkokius sausainiukus kepdavo, reikes paklausti receptuko g.gif
Papildyta:
QUOTE(dolly` @ 2009 08 23, 17:23)
as makaronus pirkau uk parduotuveje,nelt,mes uk gyyvename mirksiukas.gif  o ziurejau lt parduotuvese,tai nebuvo nieko tokio g.gif sudetyje raso ,kad 50-50 ir ryziu ir kukuruzu.
o duoniukus tai as irgi pirma karta pirkau miezinius,tai paskui galvojau dausiu savo galva i siena doh.gif  net neatejo i galva perskaityti sudeties,na, mieziniai tai mieziniai... ir kai isbere vaikui skruostus,paziurejau,ogi sudetyje kvietiniai miltai blink.gif  unsure.gif

As irgi siandien daviau ruginius duoniukus, tai taaaaaaaaip isbere doh.gif Beje, pirma karta daviau ir kalafijora, tai gal nuo jo? g.gif
Atsakyti
ateinu pas jus mamytės pasiguost... jau anksčiau kažkada buvom atradę, kad kai kurie meduoliai su mielėm blink.gif ... o šiandien vos neišvirėm vaikui DEŠRELIŲ su mielėm blink.gif blink.gif blink.gif
visai atsitiktinai paskaičiau etiketę, na, nuo kada dešrelės su mielėm gaminamos doh.gif doh.gif
dabar jau paranojiškai viską skaitysiu, ir net nežinau, kaip darželyje paaiškint, kad net dešreles ir visus kitus produktus tikrintų, ar ten nėra mielių... niu absurdas kažkoks doh.gif drebu vien pagalvojus, kas bus darželyje, nes mano vaikis nuo vieno duonos trupinio išviduriuoja ir dar ilgai nevirškina nieko, tenka stropiai gert fermentus ir gerąsias bakterijas, kol organizmas atsistato... sad.gif

Papildyta:
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 08 23, 15:07)

šiaip makaronus patiems iš tinkamų jums miltų galima pasigaminti, tik iš patirties pvz kurkurūzų miltai tb maišomi su kokiais kitais, nes jie tokie nesiklijuojantys, ar kaip čia pasakyt. išsikočioji tešlą plonai, susuki į vyniotinį ir supjaustai plonom riekelėm.
Atsakyti
QUOTE(Gintare2009 @ 2009 08 23, 19:16)
hm, as ir namie turiu keliu rusiu, betvisuose yra kvieciu  g.gif
Papildyta:
Na ir isradingu mamyciu buna  4u.gif Mano mama vaiksyteje pamenu su aviziniais dribsniasi kazkokius sausainiukus kepdavo, reikes paklausti receptuko  g.gif
Papildyta:
As irgi siandien daviau ruginius duoniukus, tai taaaaaaaaip isbere  doh.gif  Beje, pirma karta daviau ir kalafijora, tai gal nuo jo?  g.gif

tikrai yra,merginos,paieskoti reikia 4u.gif
greiciau,kad nuo duoniuku g.gif

o klausykit kaip su ruginiais ekologiskais miltais? galima is ju gaminti vaikiukui ka nors ar ne g.gif

QUOTE(FedeSperanza @ 2009 08 23, 20:22)
ateinu pas jus mamytės pasiguost... jau anksčiau kažkada buvom atradę, kad kai kurie meduoliai su mielėm blink.gif ...  o šiandien vos neišvirėm vaikui DEŠRELIŲ  su mielėm  blink.gif  blink.gif  blink.gif
visai atsitiktinai paskaičiau etiketę, na, nuo kada dešrelės su mielėm gaminamos  doh.gif  doh.gif

blink.gif blink.gif blink.gif desrelese mieles????
Atsakyti