Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (3)

QUOTE(be rėmų @ 2009 06 16, 18:01)
nenuleiskit rankų... ir pasitaupykit, prireiks mirksiukas.gif

smile.gif ačiu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už jūsų visų patirtį 4u.gif
Bočiui jau buvo skirta globa, pripažinta, kad jam reikia visų 100 proc globos (ar kaip ten skaitosi), globėja buvo babytė, kol pati su juo bevargdama nepasimirė cray.gif
jam 84 metai, dažnai nieko neprisimena, beveik negirdi (arba taip reikia rėkti į ausį, kad...televizorių namie žiūrim, kai jis yra, garsas nustatytas ant 80 padalos blink.gif kaimynais neapsikęs vieną dieną doh.gif
šiandien nuėjau (pas mamą keliom dienom dabar yra), ogi bevargstąs su viduriais- užkietėję iki negalėjimo...ar jūsų seneliams taip būdavo? čia mūsų pagrindinė problema verysad.gif pastačiau galų gale mikrolax verysad.gif

paskui kažkaip kalbėjau ir sakau- babos nebeturim, o jis man- kaip nebeturim, juk mačiau ką tik vaikščiojančią ohmy.gif verysad.gif

Dar su mama aptarėm laidotuves- babytė būtų apsidžiaugus- labai gražiai viskas praėjo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 16, 21:03)
Bočiui jau buvo skirta globa, pripažinta, kad jam reikia visų 100 proc globos (ar kaip ten skaitosi), globėja buvo babytė, kol pati su juo bevargdama nepasimirė cray.gif

šiandien nuėjau (pas mamą keliom dienom dabar yra), ogi bevargstąs su viduriais- užkietėję iki negalėjimo...ar jūsų seneliams taip būdavo? čia mūsų pagrindinė problema verysad.gif pastačiau galų gale mikrolax verysad.gif

Dar su mama aptarėm laidotuves- babytė būtų apsidžiaugus- labai gražiai viskas praėjo 4u.gif

Jei globa jau buvo skirta, neturėtų būt daug problemų, tikriausiai tereiks sutvarkyt formalumus.

Kiek žinau, užkietėjimai būdingi seniems žmonėms. Maniškis vargsta tai dėl užkietėjimų, tai dėl viduriavimo. Kai pasiskundžiau gydytojui, sako, natūralu blink.gif .

Gera, kad pavyko gražiai viską suorganizuot, tokia lyg paskutinė dovana padovanota.
Atsakyti
Dar pasidomėjau daugiau, tai babytei buvo skirtta globa, bet už globą nemoka nieko, skirta buvo invalidumo pensija bočeliui, neįgalumas 100 proc. rolleyes.gif
Išvažiavo mama tvarkytis pensijos, pašalpos, o aš saugau, dar miega..mėgsta miegoti iki 11-12 val.... rolleyes.gif

Dėl tų vidurių noirmalu tai normalu, o ką daryti, kad būna po savaitę neišeidavo į wc, kankinasi baisiausiai rolleyes.gif bandėm senos lapų arbatą, rabarbarų tabletes- nepadeda...o klizmas nuolat statyti irgi negerai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 06 17, 10:20)
Dar pasidomėjau daugiau, tai babytei buvo skirtta globa, bet už globą nemoka Dėl tų vidurių noirmalu tai normalu, o ką daryti, kad būna po savaitę neišeidavo į wc, kankinasi baisiausiai rolleyes.gif bandėm senos lapų arbatą, rabarbarų tabletes- nepadeda...o klizmas nuolat statyti irgi negerai rolleyes.gif

Cikadele, nepiktnaudziaukite su senos lapais, pati turiu problemu su viduriais, tai man proktologas-chirurgas pasake, kad jos pavojingas dalykas, dirbtinai skatina zarnyno susitraukinejima, paskui organizmas aptingsta ir pats tingi besusitraukineti. Nenoriu, kad palaikytumete kaip reklama, bet jis pasake, kad naturaliau tokiu atveju naudoti Forlax, kuris sulaiko vandeni ismatose, jos automatiskai tampa skystesnes ir lengviau pasisalina. Minejo, kad organizmui visai nekenkia. Bet, zinoma, del visa ko pasitarkite su daktarais... 4u.gif
Atsakyti
Na, čia tas arbatas davė mama mano, aš kažkaip net nežinau... g.gif
mano teta du metus savo tėvą ant patalo girdė ta senos arbata ir jam viskas buvo gerai su viduriais g.gif
girdėjau, kad forlax yra visai neblogai, o aš galvoju, kad tokiam senam žmogui reikia ir mitybą reguliuoti- o tai mano mama jam taiso sumuštinius, arbatą juodą cool.gif kai pas mane buvo- tai kasdien po sriubos lėkštelę, slyvų sulčių gaudavo, vaikščiodavom po kambarį, tai kas antrą dieną ėjo.... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(linamog @ 2009 06 17, 12:35)
Nenoriu, kad palaikytumete kaip reklama, bet jis pasake, kad naturaliau tokiu atveju naudoti Forlax,

drinks_cheers.gif mano tėtis irgi juos vartoja, nei mityba, nei joks rėžimas nepadeda, jam visą gyvenimą buvo problemos su užkietėjusiais viduriais g.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 06 16, 16:48)
Mano mamai 84, pati vos ne vos sugeba tik ant puodo nulipt nuo lovos, apie jokią globą, sakė gydytoja, negali būti jokios kalbos unsure.gif Aš tik norėjau, kad man bent stažas eitų, pinigų nereik unsure.gif Sakė globa ar rūpyba gali būti tada, jei žmogus be abiejų rankų ir kojų schmoll.gif Atseit dabar labai sugriežtinta g.gif

globą reik tvarkytis per savivaldybę - popierių daugybė, vaikščiojimo daug, bet gal būtų verta?.. Pasidomėk. O kad pinigėlių nereik, tai netikiu. Va šituos dalykus - nuolatinės slaugos poreikį - nustatinėja gydytojų komisija. Viską turi tvarkyt šeimos gydytoja. Tavim dėta, pasiūlyčiau jai visgi tą mėnesio sumą, ko gero, kitaip prabiltų apie sugriežtinimus ir panašiai. Aš globos neturėjau, o slaugos pinigėlius gavom be didesnių vargų - patys per visus gydytojus, komisijas, be jokių "tepimų". Labai pravertė jie mums, labai. Už juos ir slaugę samdžiau, kitu atveju būtume labai sunkiai išsivertę.
Atsakyti
Taip, Alan, pinigėliai praverstų, patys jau sunkiai verčiamės, bet tegu nemoka, ir tai negali nieko padaryt. Jau ankščiau esu sakiusi, kad mama pas gyd. nesilanko visai, jos ambulatorinė kortelė kaip sveiko žmogaus, gyd. sako aš negaliu nieko prikurti g.gif (buvau užsiminus apie atlygį). Atvesti gyd. į namus - išbalansuoti ir susargdinti (nerviškai) mamą. Kol tylu, ramu, ir mama sveikesnė. Mes jau susitaikėm su tokia padėtim, tik čia užsiminus vėl pradėjau blush2.gif
Atsakyti
Na, kaip jums sekasi?.. Taip pritilę... g.gif
Laikas taip greit lekia... Aš vis bandau padaryt kokią tai tvarką Tėčio namuos - vis darau kažką, darau, o rezultatų nematyt doh.gif Bet būt užsiėmus - man tik į naudą. O kaip jūs visos?.. Kaip einasi?.. Kokios sveikatos?.. 4u.gif
Atsakyti
Ačiu, Alan, už rūpestį. Mes tai taip pat, gal ant kojų paliko kiek silpnesnė, nebenulaiko šlapimo iki puodo irnesakyk.gif Tik užsiminus apie gydytojus, sako norit greičiau manim atsikratyt, laukiat-nesulaukiat mano mirties verysad.gif Kas iš to, kad pusmetį pagyvensiu ilgiau, bet ligoninėj aš būt bijau, ten mane visaip kankins...Iš dalies ji teisi unsure.gif Jokių priepuolių nėra, diena geriau, dieną prasčiau.

O tu pati? Ar nenualinsi savęs darbais? Viskas susidės į vieną ir gali kirst per sveikatą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alan @ 2009 07 15, 09:52)
Laikas taip greit lekia... Aš vis bandau padaryt kokią tai tvarką Tėčio namuos - vis darau kažką, darau, o rezultatų nematyt  doh.gif  Bet būt užsiėmus - man tik į naudą.

Man jau irgi parūpo, kodėl čia taip tylu - visos susitaikė su esama padėtim, didelių pakitimų nėra, visa kita jau priprasta, o naujokių irgi negausėja, gal ir gerai bigsmile.gif . Kaip tu, ar jau moki džiaugtis kasdienybe be alinančių pareigų, planuoti atostogas nešiurpstant ką grįžus rasi?

Pas mus situacija stabili, ką tik baigėm tyrimus, buvo nugasdinęs keistokas kosulys (net gydytoja suabejojo dėl metastazių), bet, ačiū Dievui, tik lėtinis bronchitas. Truputį nerimauju dėl rudens, nes dvyliktokė baigė mokslus, važiuos studijuot, o popietėm namuose bus tik antrokė ir senukas unsure.gif . Bet jau ne vieną kartą pastebėjau, kad neverta sukt galvos dėl to, kas dar tik bus, svarbiausia pasirūpint tuom, kas yra.
QUOTE(Awita @ 2009 07 15, 11:05)
Mes tai taip pat, gal ant kojų paliko kiek silpnesnė, nebenulaiko šlapimo iki puodo irnesakyk.gif Tik užsiminus apie gydytojus, sako norit greičiau manim atsikratyt, laukiat-nesulaukiat mano mirties verysad.gif Kas iš to, kad pusmetį pagyvensiu ilgiau, bet ligoninėj aš būt bijau, ten mane visaip kankins...Iš dalies ji teisi unsure.gif Jokių priepuolių nėra, diena geriau, dieną prasčiau.

Sunki jūsų padėtis. Lengviau būtų, jei turėtumėt aiškią diagnozę. Bet negalima atmesti ir diagnozės "karšatis" (draugai prisiminė, kad seniau pažinojo gydytoją, kuris mirties priežąsties vietoj tokią rašydavo biggrin.gif . Dabar žmonės nebemiršta nuo senatvės, o tik dėl gydytojų klaidų mirksiukas.gif ). Tik vis neaplaidžia mintis, kad jei mama prisileistų gydytojus, gal galima būtų palengvinti tiek jos, tiek jūsų būseną. Ką bedarot su maudymu? O dėl šlapinimosi jau nešiojat sauskelnes, ar nesiduoda? Kaip tavo pačios būsena, ar panaši į "šuo ir kariamas pripranta" bigsmile.gif ?
Atsakyti