Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (3)

QUOTE(Una Li @ 2009 07 17, 19:40)

Ką bedarot su maudymu? O dėl šlapinimosi jau nešiojat sauskelnes, ar nesiduoda? Kaip tavo pačios būsena, ar panaši į "šuo ir kariamas pripranta" bigsmile.gif ?

Rodos dar visai neseniai maudžiau duše, bet dabar tik bliūdai, drėgnos servetėlės ir pan. Sauskelnių vis dar nesiduoda dėt. Šiandien jas sulankčiau ir norėjau tarp kojų įdėt, bet žiūriu jau numestos. Paklojau sugeriamą paklodėlę, bet jai šviečiasi ant jos dar kelis skudurėlius pasiklot cool.gif
Tavo apibūdinta būsena mane net prajuokino smile.gif - labai taikliai pasakei - pripratau.

O pokyčių pas mus yra va kokių: jau antras sekmadienis ateis į namus kunigas, atneš jai komuniją (žadėjo kiekvieną sekm. ateiti), be to šiandien persirašiau ją pas kitą, veiklesnį gydytoją, manau jisai nors kiek galės jai pagelbėti. Daugiau nieko naujo smile.gif

Tau irgi nelengva, vaikai taip pat dar reikalaujantys dėmesio ir laiko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Awita: 17 liepos 2009 - 21:23
QUOTE(Awita @ 2009 07 17, 22:22)
O pokyčių pas mus yra va kokių: jau antras sekmadienis ateis į namus kunigas, atneš jai komuniją (žadėjo kiekvieną sekm. ateiti), be to šiandien persirašiau ją pas kitą, veiklesnį gydytoją, manau jisai nors kiek galės jai pagelbėti. Daugiau nieko naujo smile.gif

Tau irgi nelengva,  vaikai taip pat dar reikalaujantys dėmesio ir laiko g.gif

Tai gerai. Kartais dvasiniai dalykai labai keičia žmogaus savijautą. Džiaugiuosi, kad pakeitėt gydytoją, sunku patikėti, kad tokiam žmogui medicina niekuo negali padėt. Tiesiog gaila, kad žmogus kankinasi ir kankina kitus, jei situaciją galima nors kiek pakeist.

Šitas mano ligonis yra ganėtinai lengvas, nieko nebūtino neprisigalvoja, o dar pavaikšto ir net nusimaudo pats (gal ir nelabai sėkmingai, bet pagalbos vengia). Pagrindinis rūpestis vaistai, vizitai į polikliniką, na ir stresai sveikatai pablogėjus, sekimas, kada būtina pakeist rūbus. Tiesa, dar problemėlė su maistu - labai mažai ką valgo, receptoriai matyt atrofavęsi, niekas neskanu... Visa laimė, kad jo charakteris buvo labai geras, tai ir liga per daug nesugadino.

Kudle, ko tu nieko neberašai, kaip jūs laikotės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Una Li: 17 liepos 2009 - 21:34
QUOTE(Una Li @ 2009 07 17, 22:34)
Visa laimė, kad jo charakteris buvo labai geras, tai ir liga per daug nesugadino.

drinks_cheers.gif tokiam geriečiui ir padėt rodos lengviau, ir priėjimas malonesnis wub.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
buvau išvažiavusi atostogauti... pas mus lyg ir nieko naujo, tik intensyviai vis galvojam, ką darysime su bočeliu. Dabar jis kaime, kol vasara vis augom jį pakaitomis, mūsų nėra mažai- musu su vyru, mano tėvai, mano du broliai. Bet nuo rugsėjo visi į darbus, į universitetus. Kadangi pas mus vienas kambarys laisvas (tiksliau jis dukrytės kambarys) bočelis tikriausiai apsigyvens pas mus...tik va bėda, teks ieškoti kas galėtų bent po kažkiek valandų pasaugoti jį kol būsim darbuose ir moksluose, ne kasdien, bet reiks...o kur ieškot gero, patikimo žmogaus g.gif

Užvakar palikom bočių kaime jauniausio brolio globoje, paskambino- atsisako gerti vaistus, sako broliu: koks tu čia ponas, kad man aiškini, puola rengtis, bėga į lauką su lazda rolleyes.gif kažkokie durnavojimai g.gif o kai mes buvom nuvažiavę, buvo perkūnija, griaudėjo, žaibavo...tai toks neramus, slankioja ir slankioja, kažkoks išsigandęs, paskui visą vakarą sėdėjo galvą susiėmęs, sakė, kad skauda- vis bijojau, kad kokio insulto nebūtų- jau du turėjo doh.gif

Mūsiškis be sauskelnių, bet nežinau, ar geriau.... daro kaime į savo puodą, nepataiko, viskas persismelkę tuo kvapu- plaunam, dezinfekuojam, kvapiklių pripirkom doh.gif

Vis prisimenu savo babytę wub.gif negaliu be jos gyventi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 07 24, 23:04)
Kadangi pas mus vienas kambarys laisvas (tiksliau jis dukrytės kambarys) bočelis tikriausiai apsigyvens pas mus...tik va bėda, teks ieškoti kas galėtų bent po kažkiek valandų pasaugoti jį kol būsim darbuose ir moksluose, ne kasdien, bet reiks...o kur ieškot gero, patikimo žmogaus g.gif

Mūsiškis be sauskelnių, bet nežinau, ar geriau.... daro kaime į savo puodą, nepataiko, viskas persismelkę tuo kvapu- plaunam, dezinfekuojam, kvapiklių pripirkom doh.gif

Vis prisimenu savo babytę wub.gif negaliu be jos gyventi... verysad.gif

Nelengva bus ir jums ir jam, kol apsipras console.gif . O su tuo žmogum būna įvairiai, kartais pavyksta tiesiog "iš gatvės" gerą gaut. Šiuo laikotarpiu, kai darbai nesimėto, gal lengviau susirast g.gif ?

Būtų gerai, jei namuose įtikintumėt, kad tualetu naudotųsi tik atsisėdęs, tada mažiau nelaimių pasitaiko ax.gif . Jų uoslė nebejautri, patys neužuodžia, tai ir nesuka galvos, kad kvapas nekoks. Kokia laimė tos automatinės skalbyklės, bent rūbus gali dažniau pakaitaliot.

Liūdesys. Su laiku gal palengvės. Gaila kai išeina tie kurie galėjo dar gyventi, o tie, kurie jau nepajėgia - egzistuoja daugelį metų verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 07 24, 23:04)

Surasit, Cikadele , išeitį. Neabejoju. Lengva nebus. Betgi nieks ir nežadėjo, kad bus lengva, tiesa?.. O mes bent jau morališkai palaikysim. Ir patarsim, kaip galėdamos... Yra kaip yra. Ir bus, kaip bus smile.gif Laikomės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 07 26, 00:04)
Liūdesys. Su laiku gal palengvės. Gaila kai išeina tie kurie galėjo dar gyventi, o tie, kurie jau nepajėgia - egzistuoja daugelį metų verysad.gif .

na va...pasakei, tiksliau parašei garsiai tai, ką aš vis pagalvoju, bet lyg ir gėda dėl tokios minties, bet taip dažnai šaukiuosi jos- baba, babyte, kad tik būtų įvykęs tas stebuklas, kad būtų įvykęs.... verysad.gif wub.gif

o žmogaus tikrai teks ieškoti, nes...giminės mano pasuko artimiausiu keliu, bočelio priežiūra tenka man, o kur šeima, ir dar nuo rugsėjo 1 dienos man prasideda mokslai ax.gif
Atsakyti
labas,
radau šia temelę ir noriu jūsų paklausti, mano močiulė jau labai mažai vaikšto ir begulint jau "dedasi" mėlynės, gali atsirasti ir pragulos. gal galėtumėt patarti, kokį čiužinį reikėtų naudoti, kad sulėtinti pragulų atsiradimą? labai ačiū už atsakymus, o jei ne čia paklausiau, nukreipkite kur reikėtų klausti blush2.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erdene @ 2009 08 02, 11:55)
labas,
radau šia temelę ir noriu jūsų paklausti, mano močiulė jau labai mažai vaikšto ir begulint jau "dedasi" mėlynės, gali atsirasti ir pragulos. gal galėtumėt patarti, kokį čiužinį reikėtų naudoti, kad sulėtinti pragulų atsiradimą? labai ačiū už atsakymus, o jei ne čia paklausiau, nukreipkite kur reikėtų klausti  blush2.gif  4u.gif  smile.gif

Mano močiutė paskutinį pusmetį gulėjo ant papildomo nuolat masažuojančio (elektros pagalba) čiužinėlio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2009 08 03, 17:53)
Mano močiutė paskutinį pusmetį gulėjo ant papildomo nuolat masažuojančio (elektros pagalba) čiužinėlio.  4u.gif

o sakykit bent kiek padeda? ir kur jį pirkote?
Atsakyti
QUOTE(Erdene @ 2009 08 03, 21:53)

Sveika, mano močiutė daugiau negu metus gulėjo ant specialaus čiužinio, kuris neleidžia susidaryti praguloms, nes jame nuolat keičiasi oro slėgis ir nesudaro vienos vietos nuolatinio spaudimo. Slėgį keičia kompresorius.
Neatsirado nei vienos pragulos per tą laiką, nes tas, kurį nuomavom dar skirtas ir pragulų iki II laipsnio gydymui.
Čiužinį nuomavau PĮ "Adneda" Vilniuje.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liaudija: 04 rugpjūčio 2009 - 14:58
QUOTE(Erdene @ 2009 08 03, 21:53)

Mes nepirkome, ligoninėje jį skyrė. Kai perkėlė į slaugą, turėjo jau ant kulno pragulą, kojos visos buvo pradėjusios rausti, bet per pirmą mėnesį susitvarkė. Amžinybėn išėjo visiškai neturėdama pragulų ar kitokių odos sudirgimų, įplyšimų, nors paskutiniuosius mėnesius visiškai nebejudino kojų, nesėdėjo, turėjo nemažą viršsvorį. Tad galiu tegti kad tas čiužinys - puiki išeitis. Kitaip gi būtų gyva supuvusi
Atsakyti