Įkraunama...
Įkraunama...

Helicobacter pylori infekcija

QUOTE(rsc @ 2010 02 17, 20:35)
O galima is kraujo nustatyti? Kur tai daro?

Aš dariausi Medicina practica laboratorijoj. Internete galima ją susirast. Ji daugelyje miestų yra. Kainavo 20lt. Endemike nesidariau nes brangokai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raimuxe @ 2010 02 17, 17:28)
Sakykite,ar atlikus tyrimą iš kraujo dėl helicobacter pylori ir gavus teigiamą atsakymą visuomet skiriami antibijotikai?

pas mano dukra pries du metus rado ta bakterija doh.gif gulejo ligoninej dvi savaites ir dar ilgai gere vaistus nuo rugsties tada jai buvo 12 metu,dabar vel pradejo laikytis temperatura,vakar padare tyrima ir vel bakterija rado verysad.gif bet dabar namie israse dvejus antibiotikus ir tuos pacius kur nuo rugsties verysad.gif kazin kaip su sanatorijom vaikam,skaiciau kad gerai butu sanatorinis gydymas g.gif
Atsakyti
Labas rytas. Aš su Helykobacter vargstu jau senai. Jei iš pirmo karto nepavyko jos išnaikint, tai su ja gyvensi visą gyvenimą. Ne visiems žmonėms ji sudaro problemų, nors apie 90% žmonių ją turi. Iš kraujo nustatysit tik tą bakteriją, bet jei prie to dar prisideda ir ezofaginis refliuksas-gydymas truputį skiriasi. O refliuksą nustato tik blink.gif ryjant žarną. Antibiotikai -sprendimas tam kartui. Bet gydytis, žinoma, reikia.
Atsakyti
Laba diena, prieš keturis metus sirgau dvylikapirštės opalige, išsigydžiau, bet skausmai skrandžio srityje nenustojo, tada nustatė H. pylari bakteriją, gydžiausi antibijotikais, porą metų nejaučiau jokių požymių, ištisai tikrinausi ir dariausi endoskopiją (ryjau žarną) atsakymai visada buvo - LĖTINIS GASTRITAS. Jis manęs nevargino, bet reikėjo prisilaikyti, ko nelabai dariau verysad.gif (dabar labai gailiuosi, kad taip aplaidžiai žiūrėjau į tai) Prieš septynis mėnesius pasigimdžiau vaiką, po gimdymo atsirado žiaurūs skrandžio skausmai, vėl užsiėmiau savigydymu, bet paskutinėm savaitėm net vaistai nepadėjo, vasario pradžioje kreipiausi pas endogastrologą, patikėkit, verdiktas žiaurus - skrandžio vėžys, štai kokios H. pylari ir mitybos pasekmės. Šiuo metu esu po operacijos (pašalintas skrandis) ir laukiu chemoterapijos.
ŠTAI KOKIA MANO PATIRTIS
Atsakyti
Atsiprašau už klausimą ne į temą galbūt, bet kaip galima gyventi be skrandžio? Kas tuomet virškina?
Atsakyti
QUOTE(žiedų_fėja @ 2010 03 06, 12:25)
Atsiprašau už klausimą ne į temą galbūt, bet kaip galima gyventi be skrandžio? Kas tuomet virškina?

dantukai virškina, o dėl įdomumo galite pasižiūrėti
http://www.loc.lt/index.php?-900703124
mano atvejis totali gastrektomija

šiaip jausmas tai ne koks, kol dar gerai nesugyjo viskas, operacija buvo prieš dvi savaites, bet valgau jau daugiau ir geriausiai eina glitnus maistas, nes nuo kito springstu ir labai stemplėje negeras jausmas, atrodo, kad guzas didžiausias doh.gif ir jeigu per daug suvalgau, tai jaučiu kaip maistas per žarnas slenka doh.gif
Atsakyti
Laba diena. Bet jeigu sistemingai endoskopiją darėt, tai turėjo matyt, kad kažkas ne taip. O gal dar kokie tyrimai yra? Aš tai vengiu tos endoskopijos, baisu. Man nelaiko sfinkteris ir ji pastoviai slenka lauk kol daromas tyrimas, tai kol ką pamato ir stumdo tą žarną. Verkiu ir seilėjuos, tokie traukuliai prasideda. scare.gif
Kitoj temoj radau, kad Tibeto pieno grybas padeda nuo visų ligų, jau ieškau to grybo.
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 03 07, 16:26)
Laba diena. Bet jeigu sistemingai endoskopiją darėt, tai turėjo matyt, kad kažkas ne taip. O gal dar kokie tyrimai yra? Aš tai vengiu tos endoskopijos, baisu. Man nelaiko sfinkteris ir ji pastoviai slenka lauk kol daromas tyrimas, tai kol ką pamato ir stumdo tą žarną. Verkiu ir seilėjuos, tokie traukuliai prasideda.  scare.gif 
Kitoj temoj radau, kad Tibeto pieno grybas padeda nuo visų ligų, jau ieškau to grybo.

Mano vyras ir vyr.dukra turi sia problema, ta jie negalejo gert to pieno grybo. Netiko.
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 03 07, 16:26)
Laba diena. Bet jeigu sistemingai endoskopiją darėt, tai turėjo matyt, kad kažkas ne taip. O gal dar kokie tyrimai yra? Aš tai vengiu tos endoskopijos, baisu. Man nelaiko sfinkteris ir ji pastoviai slenka lauk kol daromas tyrimas, tai kol ką pamato ir stumdo tą žarną. Verkiu ir seilėjuos, tokie traukuliai prasideda.  scare.gif 

Būtent, kad ankščiau sistemingai, o kai pasijutau gerai, pati nėjau, galvojau,kad baigėsi problemos, o ten pasirodo augo augo ir užaugo vėžiukas verysad.gif ir joks man grybas jau nepadės, paskutinis šansas, chemterapija unsure.gif
Atsakyti
Na, aš suprantu, kad Jūs jau po operacijos. Bet labai rimtai susimąsčiau ką man daryt. Nes įtariu rimtų problemų yra, pastoviai rūgštis, rėmuo, nevirškina, kartais skauda skrandį, kosėju, skrepliojuos. Plaučiuose nieko neranda. H.Pylori turiu ir gydoma ji neišnyksta. Tik tam kartui tie antibiotikai. O kaip supratau, ši bakterija vėžį ir sukelia. Vienž, reik eit pas tą gastroenterologą, nieko čia nepadarysi. mastau.gif
Atsakyti
Patrule, o kiek laiko praėjo nuo paskutinės endoskopijos kai nieko nerado (t.y. rado gastritą) iki tos paskutinės, kai jau rado vėžį? Ar visus kartus atliko Pylori testą ? Ir kaip Jūs jautėtės nėštumo metu?
Dėkoju, kad dalinatės savo patirtimi. Tokios istorijos ne vieną privers susimastyti. Linkiu, kad chemiją atlaikytumėt kuo geriau ir kuo greičiau pasveiktumėt.
Atsakyti
QUOTE(žolelė @ 2010 03 08, 09:33)
H.Pylori turiu ir gydoma ji neišnyksta. Tik tam kartui tie antibiotikai. O kaip supratau, ši bakterija vėžį ir sukelia.

kartais isnyksta,ir vezi nebutinai ji sukelia tik kartais nekreipiant demesio g.gif
Atsakyti