Įkraunama...
Įkraunama...

Skiepai kurie yra TIKRAI reikalingi

QUOTE(dilditele @ 2010 04 12, 22:03)
Gal galetumet placiau, kaip tik ketinu savo trimete skiepyt. Gyvenu salia misko, erkiu pilna, antra diena is eiles parsinesu namo po erke  doh.gif

Grynai subjektyviu pastebėjimu: erkinio encefalito vakcina gana "reaktogeniška" ir pasižymi legvesnėmis ar sunkesnėmis povakcininėmis reakcijomis.Loveco paminėjo, kad dukrytė ir kiti šeimos nariai yra alergiški, todėl skiepyjant šia vakcina ko gero btų reikalingos prevencinės priemonės alergijos paūmėjimui išvengti ar bent sušvelninti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 12 balandžio 2010 - 21:23
QUOTE(dange @ 2010 04 12, 21:20)
Grynai subjektyviu pastebėjimu: erkinio encefalito vakcina gana "reaktogeniška" ir pasižymi legvesnėmis ar sunkesnėmis povakcininėmis reakcijomis.Loveco paminėjo, kad dukrytė ir kiti šeimos nariai yra alergiški, todėl skiepyjant šia vakcina ko gero btų reikalingos prevencinės priemonės alergijos paūmėjimui išvengti ar bent sušvelninti.

Hm, tai ku dabar man daryt...bo erkinio encefalito as baisiai bijau, juolab, kad erkiu pas mane pilna...mazyles 1 m dar neskiepysiu, pas ja padidintas jautrumas, bet va 3 mete noreciau
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 04 12, 20:39)

P.S gana įdomi situacija: jūs, būdama skiepų "skeptikė", skiepytumėte vaiką vakcina, kuria aš, būdama skiepų šalininke- neskiepyčiau  biggrin.gif

na kaip cia pasakius, as nesu uz ta skiepa, nes (jei atvirai) nepasidomejau, nepalyginau jo su kitais (gal todel, kad artimiausiu metu vis tiek neketinu skiepyti apskritai, o gal del to, kad nepasitikiu savo chemijos ziniomis ...). Tiesiog mastau, kad erkinio encefalito rizika, musu atveju, gali buti didziausia, nes gyvensim is visu pusiu apsupti misku smile.gif ir dabar prie misko gyvenam, bet vis tiek, esme supratot. Taciau jei jis irgi nera toks nekaltas, tai aisku, kad teks atsisakyti ir sio...

QUOTE(žydrynė @ 2010 04 12, 20:41)
ne sunkusis,bet kensmingas ir pavojingas sveikatai
visose mirksiukas.gif nėra tokios,kurios sudėtyje nebūtų pagalbinių cheminių medžiagų schmoll.gif

ech. gaila. kai pagalvoji, gydytojai net man, maitinanciai, draudzia paprastu vitaminu gert, nes per piena gali vaikui pereiti paprasta sintetika, ir sualergizuoti, o cia vakcija tiesiai i krauja prasiskverbia...

QUOTE(dange @ 2010 04 12, 21:20)

alergiski visom prasmem, bet tame sakinyje as turejau minti, kad galbut alergiski ir biciu ikandimams, ir erkei isisiurbus- neaisku kokia reakcija gali buti. Tai tiesiog jei butu koks nors budas apsisaugoti nuo to- noreciau ji rasti smile.gif kiti skiepyja ir atseit jau yra ramus, na o musu atveju, dar neaisku, kaip tas skiepas reakcija duotu, tai neaisku kas geriau, kaip jau minejau- ar skiepyti ir vis tiek kazkokia reakcija galbut bus; ar neskiepyti, ir tiketis, kad erke niekada neuzpuls smile.gif smile.gif

vis delto lieku prie nuomones, kad dauguma ligu geriau yra persirgti ir igauti naturalu imuniteta, nei pasiskiepyti, ir vis tiek po to greiciausiai dar persirgti ta liga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 21:21)
BEJE, vienintelis skiepas, kuriuo galbut noreciau skiepyti mazyle- tai nuo erinio encefalito, nes etinam ateity kraustytis gyventi i soda, o musu visa seima alergiska, tai kazkaip apsaugoti noretusi vaika. Bet velgi, erke gali niekada ir neisisiurbti (pvz kaip man, niekada nesu to patyrusi), o nuo skiepu zala buti gali iskart....

Beje, nuo erkinio encifalito yra geriami vaistai. Cia kaip alterantyva skiepams...
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 12, 21:40)
Beje, nuo erkinio encifalito yra geriami vaistai. Cia kaip alterantyva skiepams...

pats geriausias pastebejimas, jei tikrai yra tokie vaistai, ir jei tikrai jie yra veiksmingi...
bet velgi, musu atveju, jei vaikas savaite koseja ir serga bronchitu, o mum negalima net brontex sirupo duoti, tai ir tie geriami vaistai nuo erkinio encefalito turbut ne stebulas butu sad.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 12, 22:35)
Hm, tai ku dabar man daryt...bo erkinio encefalito as baisiai bijau, juolab, kad erkiu pas mane pilna...mazyles 1 m dar neskiepysiu, pas ja padidintas jautrumas, bet va 3 mete noreciau

Spręsti jums. Kaip sakiau, mano pastebėjimai subjektyvūs. ax.gif Aš pati ko gero pradžiai išsinagrinėčiau rinkoje esančių repelentų(purškalų nuo tokio tipo "parazitų") pasirinkimą, pasistengčiau kiek galima labiau pritaikyti aprangą ir žinoma kaskart grįžus iš lauko apžiūrinėčiau vaiką. Dar pasiieškočiau info, ar jūsų gyvenamoje vietoje paplitusios erkės tikrai yra endeminio encefalito židinio gyventojos, ar šiaip alkanos iš po žiemos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 12, 22:40)

Kokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 22:43)
pats geriausias pastebejimas, jei tikrai yra tokie vaistai, ir jei tikrai jie yra veiksmingi...
bet velgi, musu atveju, jei vaikas savaite koseja ir serga bronchitu, o mum negalima net brontex sirupo duoti, tai ir tie geriami vaistai nuo erkinio encefalito turbut ne stebulas butu sad.gif smile.gif

Jei jusu vaikas toks alergiskas ir dar daznai bronchitu serga, tai matomai ne siaip sau. Siulyciau puse metu/metus islaikyti "kiemo" (ne misko) rezima ir isvalyti vaiko organizma nuo toksinu ir metalu. O kai bukle pageres, tada ir spersti kaip saugotis nuo erkiu.
Gal but rasit trecia, ketvirta ir desimta sprendima, be skiepu ir vaistu.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 12, 21:40)

Kokie?

QUOTE(dange @ 2010 04 12, 21:52)
Spręsti jums. Kaip sakiau, mano pastebėjimai subjektyvūs.  ax.gif Aš pati ko gero pradžiai išsinagrinėčiau rinkoje esančių repelentų(purškalų nuo tokio tipo "parazitų") pasirinkimą, pasistengčiau kiek galima labiau pritaikyti aprangą ir žinoma kaskart grįžus iš lauko apžiūrinėčiau vaiką. Dar pasiieškočiau info, ar jūsų gyvenamoje vietoje paplitusios erkės tikrai yra endeminio encefalito židinio gyventojos, ar šiaip alkanos iš po žiemos  biggrin.gif
Papildyta:

Kokie  g.gif

Be repelentu man neisgyvent biggrin.gif be erkiu, dar uodu, bimbalu be proto. Pavasari tai visuomet jau pajuntam kada erkes maisto iesko, bet, kad ir vasara ju pasigaunam, aisku prie namu zolyte plaujam, bet visur zoles nenupjausi
Na Kauno raj. kaip ir megstamas erkiu, o kur smulkiau paieskot info, i visuomenes sveikatos centra kreiptis??
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 12, 22:57)
Kokie?
Be repelentu man neisgyvent  biggrin.gif be erkiu, dar uodu, bimbalu be proto. Pavasari tai visuomet jau pajuntam kada erkes maisto iesko, bet, kad ir vasara ju pasigaunam, aisku prie namu zolyte plaujam, bet visur zoles nenupjausi
Na Kauno raj. kaip ir megstamas erkiu, o kur smulkiau paieskot info, i visuomenes sveikatos centra kreiptis??

Taip.Jie iš esmės turėtų disponuoti tyrimų rezultatais(jei aišku krizė nepakirto biudžeto, skirto tyrimams).Šalia to, turėtų būti statistika apie erkinio encefalito atvejų dažnį(ir pagal amžiaus gupes). Kažkada buvau iš neto išsitraukus paplitimo žemėlapį su visa dinamika, tik įtariu dabar reikėtų ilgokai "kastis", kol atrasčiau g.gif
P.S specifinio gydymo erkiniam encefalitui nėra. Nebet Sviesioji kalbėjo apie kažką kito g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 12 balandžio 2010 - 22:04
QUOTE(Sviesioji @ 2010 04 12, 21:54)
Jei jusu vaikas toks alergiskas ir dar daznai bronchitu serga, tai matomai ne siaip sau. Siulyciau puse metu/metus islaikyti "kiemo" (ne misko) rezima ir isvalyti vaiko organizma nuo toksinu ir metalu. O kai bukle pageres, tada ir spersti kaip saugotis nuo erkiu.
Gal but rasit trecia, ketvirta ir desimta sprendima, be skiepu ir vaistu.

nesakiau, kad daznai bronchitu serga, nes mazikei 7 menesiai ir tik pirma karta sloga ir kosulys nusileido i bronchus. Kodel reiketu laikytis "kiemo"rezimo, as nesuprantu, jei vaikas dar net nevaiksto smile.gif ir tame miske sunkiuju metalu nera g.gif lotuliukas.gif
ir kaip jau minejau, vienintelis budas, kokiu toksinai ir metalai galejo patekti i mazyles organizma- tik per mano piena, o as laikausi grieztos hipoalergines eliminacines dietos, viskas, ka valgau- tik ekologiska, vaikas skiepu nera mates gyvenime. Na, bet cia jau ne i tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 04 12, 22:03)
Taip.Jie iš esmės turėtų disponuoti tyrimų rezultatais(jei aišku krizė nepakirto biudžeto, skirto tyrimams).Šalia to, turėtų būti statistika apie erkinio encefalito atvejų dažnį(ir pagal amžiaus gupes). Kažkada buvau iš neto išsitraukus paplitimo žemėlapį su visa dinamika, tik įtariu dabar reikėtų ilgokai "kastis", kol atrasčiau  g.gif
P.S specifinio gydymo erkiniam encefalitui nėra. Nebet Sviesioji kalbėjo apie kažką kito  g.gif

Oho, pasirodo tokio smulkumo zemelapiu buna bigsmile.gif , nes kiek esu radus, tai tik tokie bendri...eisiu ir as pasiknist
O kad specifinio gydymo nuo EE nera, sita zinau
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 04 12, 23:04)
nesakiau, kad daznai bronchitu serga, nes mazikei 7 menesiai ir tik pirma karta sloga ir kosulys nusileido i bronchus. Kodel reiketu laikytis "kiemo"rezimo, as nesuprantu, jei vaikas dar net nevaiksto smile.gif ir tame miske sunkiuju metalu nera  g.gif  lotuliukas.gif
ir kaip jau minejau, vienintelis budas, kokiu toksinai ir metalai galejo patekti i mazyles organizma- tik per mano piena, o as laikausi grieztos hipoalergines eliminacines dietos, viskas, ka valgau- tik ekologiska, vaikas skiepu nera mates gyvenime. Na, bet cia jau ne i tema smile.gif

Pati raset, kad vaikas is misko erkiu parsinesa. Matomai apie kita vaika kalba eina.
Toksinai ir metalai gali patekti ne tik per maista. Saltiniu daug: vanduo, zeme (jei yra salia savartinu ar buvusiu fabriku), statybines medziagos (ypac dazai) ir pan. Siaip tai mazai sansu kad per jus pateko, nes tada vaikas greiciausiai apsigimimu turetu. Nebent jau po gimimo is aplinkos
Galit pasidaryt vaikui genetinius tyrimus. Bus aiskesne situacija.
Atsakyti