Tikroji meilė prasideda ten, kur tu nieko nesitiki gauti mainais. Ir jei pasirodo tokios svarbios maldos pratybos, kad išmokytų žmogų meilės žmonėms, tai pirmiausia todėl, kad malda nesulaukia atsako.
Draugystę aš atpažįstu iš to, kad ji negali būti apvilta, o tikrą meilę iš to, kad jai negali būti padaryta žalos.
Visas mano gyvenimas - drebėjimas. Drebu nuo sniego, nuo lietaus, nuo vėjo... Todėl mane ir praminė Drebule. Netgi pamiršo paklausti, ar noriu drebule būti, ar drebėti noriu.
O kodėl tu drebi, Drebule?
Todėl, kad bijau. Bijau sniego, lietaus, vėjo... Jie ateina ir nueina, o aš lieku stovėti. Tačiau vis tiek bijau: juk pasauly tiek daug juodų negandų!..
O tu nugalėk jas, Drebule!
Negaliu... Bijau...
O kodėl tu drebi, Drebule?
Todėl, kad bijau. Bijau sniego, lietaus, vėjo... Jie ateina ir nueina, o aš lieku stovėti. Tačiau vis tiek bijau: juk pasauly tiek daug juodų negandų!..
O tu nugalėk jas, Drebule!
Negaliu... Bijau...
Rankos, suteikiančios pagalbą, švelnesnės negu besimeldžiančios lūpos. [R.G.Ingersolas]
Suprasti, kas teisinga, jausti, kas gražu, norėti, kas geras, - štai protingo gyvenimo tikslas. [A.Platenas]
Juoke visada yra savotiško džiugesio, kuris nesuderinamas su panieka ar pasipiktinimu. [Volteras]
Tikras draugas niekada neatsistos tavo kelyje, nebent jei ritiesi į bedugnę. [A.Glasgow]
Nėra didesnės kasdienės dorybės už linksmumą. Ši žmonių savybė panaši į saulėtą dieną ar lietų, drėkinantį augalus po sausros. Linksmo veido šviesa pasklinda aplinkui ir suteikia įkvepiančios laimės. [T.Carlyle]

Jei žmogus pyksta, tai dar nereiškia, kad jis blogai elgiasi. [F.Dostojevskis]
Meile neprekiaujama prekyvietėse, ji nesvarstoma prekiautojo svarstyklėmis. Jos, kaip ir intelekto, vienatinis džiaugsmas yra jausti, kad ji gyva. [O.Vaildas]
Meilė tai du sujungti delnai. Ir gurkšnis vandens juose: gyvenimas. [J.Marčinkevičius]
Ginčytis su moterimi yra beprasmiška: jei laimėsi, būsi storžievis, jei pralaimėsi - menkysta.
Jei moteris nepasiduoda - ji laimi, o jeigu pasiduoda - diktuoja sąlygas nugalėtojui. ( L.Čapek )
Jei moteris nepasiduoda - ji laimi, o jeigu pasiduoda - diktuoja sąlygas nugalėtojui. ( L.Čapek )
"Jei nori vietos po saule, turi susitaikyti su vienu kitu nudegimu"
A.Van Burenas
"Kai gamta palieka kam nors proto spagą, paprastai užtepa ją storu pasitenkinimo sluoksniu"
H.V Longfelas
"Kaip atsitinka, kad keldamas kančią kitam, žmogus įsigudrina jaustis teisiu"
N.Michalkovas
A.Van Burenas
"Kai gamta palieka kam nors proto spagą, paprastai užtepa ją storu pasitenkinimo sluoksniu"
H.V Longfelas
"Kaip atsitinka, kad keldamas kančią kitam, žmogus įsigudrina jaustis teisiu"
N.Michalkovas