QUOTE(karinna @ 2009 11 22, 19:43)
Maniškis ne grynas kaukazas, bet dresūra irgi ėjosi nelabai lengvai. Kad taip be vargo laikyt egzaminus, dalyvaut varžybose buvo išlieta krūva prakaito, juodas darbas kelis metus diena iš dienos. Agresijos jis turi pakankamai ir davus jam priežastį puls iškart. Kiek jaudinausi dėl jo, nes nežinojau, kaip elgsis egzaminuotojai. Pirma perspėjo teisėją vis tiek, kad per daug sau neleistų. Paskui jau leidosi glostomas, be problemų viskas buvo. Bet jei tokį šunį gaus minkšto charakterio žmogus ar visiškai neauklėt, nedresuot jo, gausis nevaldomas žvėris.
Domėjomės apie šitą veislę. Žinoma girdėjome nemažai blogų atsiliepimų, kai šunį su šakę gauna šeimininkas maitinti ir pan. Sakyčiau baugina ypač kai esu pati nemažą pragarą ir su tuo rotveilerių praėjus.
Prieš beveik dešimt metų rinkausi rotveilerį. Žiūrėjau, kad abu tėvai būtų gerų genų. Išklausiau nemažai šeimininkų pasakojimų apie jų augintinius, visokias istorijas, kad galėčiau išsirinkti tikrą lyderį. Tuo metu net nesuvokiau, ką reiškia turėti stipraus charakterio šunį. Lankėme dresūros pamokas, kur man jau tada treneris pasakė, kad pirmą kartą mato tokį šunį. Jis niekada nenusileidžia, visada turi būti pirmas. Trenerio prognozės buvo liūdnos. Sakė šuo niekada neįsileis svetimo patino(na čia vyro

) į namus, o apie vaikų mano atsiradimą kalbos negali būti. Labai prisirišau prie to šuns, todėl dėjau dideles pastangas. Dariau viską kaip treneris aiškino. Kiekvieną dieną dirbau su šuniu ir ta agresija vis mažėjo. Namie lankydavosi nemažai svečių ir šuo būdavo meilus kaip katinas. Po to atsirado namie tas kitas patinas

ir mūsų šuo jį labai pamilo. Kai jau atėjo laikas ir vaikui gimti, draskė visokios mintys. Tuo metu šuo gyveno bute. Na gal mums pasisekė, bet šuo taip myli vaiką, kad jam leidžia viską ir tampyti ir rankas į burną kišti ir maistą atimti.
Kadangi mąstom apie šuns įsigyjima, jau gal metai, dedam pliusius ir minusus

Pasirinkom šią veislę dėl jos gerų savybių.
Apvažiavom šalia esančius žmones, kurie veisia šitą veislę. Na nežinau ar esate, kada matę, bet tokiom sąlygom laikomi šunys negali būti stabilios psichikos. Kieme aštuoni šunys pririšti vienas prieš kitą. Jų judėjimo spindulio dydį galima įsivaizduoti. Jie ten per lietų, be stogo, balose, purvini. Kailis koltunais nusėtas. Kitas variantas, tai narve laiko, 2*3 gal didesnis, bet ten tie du šunys atrodo, kaip suspausti. Kadangi šnektelėjau su kaimynais, tai sako jie juos kartą į mėnesį vedžioja.
Man įdomu, kaip kailio priežiūra, ar tikrai reikia 4 valandas juos šukuoti? (bent taip jau sako)