QUOTE(Pellagija @ 2010 07 15, 14:42)
Jus Cezario pjuvi laikote komplikacija, o as- vienu is pasirinkimo variantu. Tai del to ir nesuprantame viena kitos.
O kad totali dauguma pagimdo be komplikaciju - Jus klystate. Nebent skatinimo, kirpimo, plysimo, Jus nelaikote komplikacijomis. Butent tokius dalykus ir patiria dauguma per naturalu gimdyma.
Kitas klausimas, ar pries Cezario randa tai geriau ar blogiau, cia nesiplesiu, ziurint siaurai gal ir geriau, galbut nebus jokios rizikos ateities nestumams.
O tame taske, kokiame esu as- ruosiuosi susitikimui su vaikeliu, as noriu ivertinti visas rizikas ir komplikacijas ir pasirinkti, kaip man atrodo geriau. Nesu is tu moteru, kurios plaukia pasroviui. Cia gal mano natura tokia, nezinau.
Na... Kiek tas skatinimas skiriamas, kai reikia ir kiek be reikalo, vargu ar sužinosim.... Man per paskutinį gimdymą buvo likę pusei cm iki pilno atsivėrimo, o gydytojai kažkodėl pasirodė, kad man reikia skatinimo. Aišku atsisakiau, nors ir per triukšmus. Ir taip, aš nelaikau skatinimamo gimdymo komplikuotu. Beje, dažniausiai skatinimas būna reikalingas, kai vartojamas epidūras, kandangi šis gan dažnai užslopina veiklą. O čia jau kaip besuksi, bet moterys dažnai pačios sutrikdo gimdymą ir turi pasėkmes. Gan dažnai ir medikai "pagelbėja" Išvada kokia? Kuo mažiau kištis ten, kur nereik...
Kirpimo, plyšimo net medikai nelaiko komplikacija. Nebent suplyšit iki negalėjimo.... Negi plyšt apačioj baisiau, nei pjūvis iki gimdos? Tas plyšimas jums po savaitės dviejų užgis..... Galų gale, kodėl manot, kad plyšit?
Hmm... Įdomi logika... Jei moteris gimdo taip, kaip jai gamtos duota, tai vadinas ji plaukia pasroviui?....
Papildyta:
QUOTE(asareja @ 2010 07 15, 15:41)
As palaikau Pellagija
*Manau moteriai turetu but suteikta teise rinktis, aisku pries tai suteikta visa informacija apie vienokio ar kitokio gimdymo budu pasekmes.
Man rodos, tos kurios turi jusu vadinama baime gimdyt naturaliai , istikro yra baime to, kas taves laukia po gimdymo. Juk didesnis procentas moteru plysta, tenka siut, naudojamos reples, sunkiai gijama, ten viskas issitampo, suprasteja lytinis gyvenimas.
**Ir tik nereikia sakyt, kad po naturalaus gimdymo viskas atsistoja i savo vietas ir nepraplateja. Ir, kad vyrai nesiskundzia, manau jie tesiog l.myli savo zmonas ir nenori skaudint, todel sako, kad viskas gerai. Aisku, as nesakau, kad taip nutinka visom, bet turbut nedidele dalis tu laiminguju, kurioms viskas baigiasi laimingai, be jokiu padariniu.
Kalbejau su pazystama, kuri gimde pries 4m., aisku, nuteikinejo, kad cia nieko baisaus, na taip sake skaudejo, plyso, siuvo, negalejo sedet normaliai pora sav., skaudejo slapinantis. Bet kai paklausiau apie praplatejimus ir sexualini gyvenima, iskart nukreipe tema, supratau, kad nieko gero..
* Aga, suteikim laisvę ir narkomanams, prieš tai informavę apie visas galimas pasėkmes. Kuo jie ne žmonės?
** Nu blin... Gal nori pamatuot?

Nes juk turbūt nei už ką nepatikėsi, kad pas mane net po trijų vaikų viskas super

Ir man nereik klaust vyro, gi turbūt pajusčiau, jei po trilitrinį makaluotų...
Seksualinio gyvenimo problemos pas daugelį dažniau psichologinės, o ne fizinės. O čia jau tikrai ne gimdymo būdo pasekmė.