Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(Pellagija @ 2010 07 15, 15:47)
Nera tokio faktoriaus, kuris tikrai bus. Todel pavyzdys nera adekvatus.

pavyzdys apie bandyma neadekvaciomis priemonemis kontroliuoti tai, ka galima suvaldyti kitais budais. jus bandote pagydyti liga, kurios nera.

gimdydama naturaliu keliu, jus rizikuojate. taciau komplikacijos gali buti, bet gali ju ir nebuti arba jos gali buti salyginai menkos: nera tokio faktoriaus, kuris sakytu, kad jus butinai suplysite iki ausu, jusu gimda iskris, jusu kudikis patirs neatitaisoma trauma.

rinkdamasi cezario pjuvi, jus turite garantuotas komplikacijas: randa gimdoje visam likusiam gyvenimui, padidinta rizika vaisingumui ir kitiems nestumams ir tt (tai jau buvo isvardyta).
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 15, 09:40)
As jau padarius namu darbus, ir priesingai nei Jus, diskutuoju argumentuotai, o ne bruku subjektyvia nuomone. Jau rasiau, kad viska susumavus Cezaris atrodo geriau. As to neslepiu, ir laukiu, kad kas nors su manim taip pat argumentuotai padiskutuotu. Taciau apart rando gimdoje ir kitu nestumu riziku daugiau argumentu cia neisgirdau. Sprendimo nezadu priimti pavieniu sekmes nesekmes istoriju pavyzdziais, o ieskau apibendrinimo, skaiciu, faktu.

Pastebėjimas- lygindama CP ir gimdymo natūraliais taikais privalumus ir trūkumus, jūs remiatės geriausiomis išeitimis iš CP ir blogiausiomis iš natūralaus mirksiukas.gif

QUOTE(Pellagija @ 2010 07 15, 11:44)
Kokia cia problema? Tereikia popieriaus lape isvardint abieju budu rizikas, galimas pasekmes, ir paimt parasa. Vis tiek parasus renka pries operacija. Aisku, idealiu atveju, reiktu uztikrint, kad gydytojai zodziu paaiskintu... Ir viskas.
Papildyta:
Jersey, jau rasiau, kad cezario trukumai placioj erdvej gausiai platinami, taciau naturalaus gimdymo  rizikos salia nera pateikiamos.

As skaitau medicininiu zurnalu tyrimus.

Nera jokiu abejoniu, as visiskai neabejoju, kad sekmingas naturalus gimdymas yra daug geriau nei operacija. Problema kuria as matau yra ta, kad niekas negali garantuot naturalaus gimdymo sekmingo. Ypac manes netenkina galimo traumos vaikuciui naturalaus gimdymo atveju, jam daug saugiau gimti cezariu. Mamai rizikos cezario rimtos, bet tokios retos, kad daug rimciau atrodo ypatingai daznos naturalaus gimdymo pasekmes mamai.

Ar galiu spėti(tik prašau nepykti mirksiukas.gif ): gyvenime esate racionali ir kontroliuojanti, nemėgstate bet kokių nenumatytų aplinkybių ar siurprizų, siekiate valdyti situaciją ir matyti bent du "posūkius į priekį" g.gif

QUOTE(Jersey @ 2010 07 15, 12:56)
...arba madinga, arba ispindejimas .....

Nei viena, nei kita.

QUOTE(ragnez @ 2010 07 15, 15:44)
Pellagija, kodel praleidote mano klausima?  kaip jus ziuretumet, jei noredama apsaugoti savo vaikus nuo vezio, as jau dabar reikalauciau chemoterapijos?

Nekorektiškas klausimas, ragnez mirksiukas.gif Chemoterapija, kaip profilaktinė priemonė netaikoma, nes paskirtis jos kitokia. O štai profilaktinė mastektomija- egzistuoja.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 07 15, 16:11)
O štai profilaktinė mastektomija- egzistuoja.

kiek ji veiksminga, jei operuojasi sveika moteris? g.gif
ar krutu netekimas kompensuoja baime susirgti?

galu gale, ar musu jegoms viska gyvenime kontroliuoti? ar tas kontroles poreikis neisplaukia is vidinio nesaugumo, nerimo, nepasitikejimo savimi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 15 liepos 2010 - 15:20
kaip ką? Aišku,kad natūralų gimdymą! Jei nėr jokios rizikos! Ir kuo mažiau bijoti! Aš po 2 CP,dabar vis dažniau pagalvoju,kad baimė gimdyti pačiai,man labiausiai pakišo koją. Jei reiktų 3 kart rinktis ar natūralus ar CP,rinkčiausi tik ntūralų!
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 07 15, 16:18)
kiek ji veiksminga, jei operuojasi sveika moteris?  g.gif

Operuojama iš esmės sveika, tačiau turinti nustatytą genetinę riziką moteris.Būtent riziką, nors statistiškai pakankamai didelę.Dėl efektyvumo specialsitai tebediskutuoja.
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 07 15, 16:21)
Operuojama iš esmės sveika, tačiau turinti nustatytą genetinę riziką moteris.Būtent riziką, nors statistiškai pakankamai didelę.Dėl efektyvumo specialsitai tebediskutuoja.

mano drauge su nustatyta genetine rizika renkasi gimdyti ir ilgai zindyti vaikus...
bet tai jau, deja, off topic'as...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 07 15, 16:24)
mano drauge su nustatyta genetine rizika renkasi gimdyti ir ilgai zindyti vaikus...
bet tai jau, deja, off topic'as...

Puiku.Tai vienas iš galimų pasirinkimo variantų, ir tikrai ne blogiausias.
Atsakyti
As palaikau Pellagija 4u.gif
Manau moteriai turetu but suteikta teise rinktis, aisku pries tai suteikta visa informacija apie vienokio ar kitokio gimdymo budu pasekmes.
Man rodos, tos kurios turi jusu vadinama baime gimdyt naturaliai , istikro yra baime to, kas taves laukia po gimdymo. Juk didesnis procentas moteru plysta, tenka siut, naudojamos reples, sunkiai gijama, ten viskas issitampo, suprasteja lytinis gyvenimas.
Ir tik nereikia sakyt, kad po naturalaus gimdymo viskas atsistoja i savo vietas ir nepraplateja. Ir, kad vyrai nesiskundzia, manau jie tesiog l.myli savo zmonas ir nenori skaudint, todel sako, kad viskas gerai. Aisku, as nesakau, kad taip nutinka visom, bet turbut nedidele dalis tu laiminguju, kurioms viskas baigiasi laimingai, be jokiu padariniu.
Kalbejau su pazystama, kuri gimde pries 4m., aisku, nuteikinejo, kad cia nieko baisaus, na taip sake skaudejo, plyso, siuvo, negalejo sedet normaliai pora sav., skaudejo slapinantis. Bet kai paklausiau apie praplatejimus ir sexualini gyvenima, iskart nukreipe tema, supratau, kad nieko gero..
Atsakyti
QUOTE(Pellagija @ 2010 07 15, 14:42)
Jus Cezario pjuvi laikote komplikacija, o as- vienu is pasirinkimo variantu. Tai del to ir nesuprantame viena kitos.

O kad totali dauguma pagimdo be komplikaciju - Jus klystate. Nebent skatinimo, kirpimo, plysimo, Jus nelaikote komplikacijomis. Butent tokius dalykus  ir patiria dauguma per naturalu gimdyma.

Kitas klausimas, ar pries Cezario randa tai geriau ar blogiau, cia nesiplesiu, ziurint siaurai gal ir geriau, galbut nebus jokios rizikos ateities nestumams. 

O tame taske, kokiame esu as- ruosiuosi susitikimui su vaikeliu, as noriu ivertinti visas rizikas ir komplikacijas ir pasirinkti, kaip man atrodo geriau. Nesu is tu moteru, kurios plaukia pasroviui. Cia gal mano natura tokia, nezinau.

Na... Kiek tas skatinimas skiriamas, kai reikia ir kiek be reikalo, vargu ar sužinosim.... Man per paskutinį gimdymą buvo likę pusei cm iki pilno atsivėrimo, o gydytojai kažkodėl pasirodė, kad man reikia skatinimo. Aišku atsisakiau, nors ir per triukšmus. Ir taip, aš nelaikau skatinimamo gimdymo komplikuotu. Beje, dažniausiai skatinimas būna reikalingas, kai vartojamas epidūras, kandangi šis gan dažnai užslopina veiklą. O čia jau kaip besuksi, bet moterys dažnai pačios sutrikdo gimdymą ir turi pasėkmes. Gan dažnai ir medikai "pagelbėja" Išvada kokia? Kuo mažiau kištis ten, kur nereik...
Kirpimo, plyšimo net medikai nelaiko komplikacija. Nebent suplyšit iki negalėjimo.... Negi plyšt apačioj baisiau, nei pjūvis iki gimdos? Tas plyšimas jums po savaitės dviejų užgis..... Galų gale, kodėl manot, kad plyšit?
Hmm... Įdomi logika... Jei moteris gimdo taip, kaip jai gamtos duota, tai vadinas ji plaukia pasroviui?....
Papildyta:
QUOTE(asareja @ 2010 07 15, 15:41)
As palaikau Pellagija  4u.gif
*Manau moteriai turetu but suteikta teise rinktis, aisku pries tai suteikta visa informacija apie vienokio ar kitokio gimdymo budu pasekmes.
Man rodos, tos kurios turi jusu vadinama baime gimdyt naturaliai , istikro yra baime to, kas taves laukia po gimdymo. Juk didesnis procentas moteru plysta, tenka siut, naudojamos reples, sunkiai gijama, ten viskas issitampo, suprasteja lytinis gyvenimas.
**Ir tik nereikia sakyt, kad po naturalaus gimdymo viskas atsistoja i savo vietas ir nepraplateja. Ir, kad vyrai nesiskundzia, manau jie tesiog l.myli savo zmonas ir nenori skaudint, todel sako, kad viskas gerai. Aisku, as nesakau, kad taip nutinka visom, bet turbut nedidele dalis tu laiminguju, kurioms viskas baigiasi laimingai, be jokiu padariniu.
Kalbejau su pazystama, kuri gimde pries 4m., aisku, nuteikinejo, kad cia nieko baisaus, na taip sake skaudejo, plyso, siuvo, negalejo sedet normaliai pora sav.,  skaudejo slapinantis. Bet kai paklausiau apie praplatejimus ir sexualini gyvenima, iskart nukreipe tema, supratau, kad nieko gero..

* Aga, suteikim laisvę ir narkomanams, prieš tai informavę apie visas galimas pasėkmes. Kuo jie ne žmonės?
** Nu blin... Gal nori pamatuot? biggrin.gif Nes juk turbūt nei už ką nepatikėsi, kad pas mane net po trijų vaikų viskas super tongue.gif Ir man nereik klaust vyro, gi turbūt pajusčiau, jei po trilitrinį makaluotų...
Seksualinio gyvenimo problemos pas daugelį dažniau psichologinės, o ne fizinės. O čia jau tikrai ne gimdymo būdo pasekmė.
Atsakyti
asareja, patinka man Jūsų samprotavimai apie praplatėjimus ir suprastėjusį lytinį gyvenimą biggrin.gif Norėčiau padiskutuoti apie tai, bet jei jau Jūsų pažįstama kalbą nusuko ir tuo Jums viską išaiškino, tai ką jau čia irnesakyk.gif biggrin.gif

Beje, tik viena pažįstama? Ir to Jums užteko reikiamoms išvadoms pasidaryti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(asareja @ 2010 07 15, 16:41)
As palaikau Pellagija  4u.gif
Manau moteriai turetu but suteikta teise rinktis, aisku pries tai suteikta visa informacija apie vienokio ar kitokio gimdymo budu pasekmes.

Sudėtinga su tuo pasirinkimu, net jei tau suteikiama visa informacija mirksiukas.gif Paanalizuokite, kas iš esmės nulemia vienokį ar kitokį moterų požiūrį kad ir į tą patį CP mirksiukas.gif Statistika, moksliniai tyrimai, objektyvūs duomenys? Nieko panašaus, juo labiau, kad ir tai "objektyviai medžiagai" nesunkiai galima rasti tokios pačios "ojektyvios", tik jau oponuojančios info.Mes žaidžiam "faktais", o už jų mūsų asmeninės patirtys, baimės, ateities scenarijų modeliavimai ir tt.
Papildyta:
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 07 15, 16:58)
** Nu blin... Gal nori pamatuot? biggrin.gif Nes juk turbūt nei už ką nepatikėsi, kad pas mane net po trijų vaikų viskas super tongue.gif Ir man nereik klaust vyro, gi turbūt pajusčiau, jei po trilitrinį makaluotų...
Seksualinio gyvenimo problemos pas daugelį dažniau psichologinės, o ne fizinės. O čia jau tikrai ne gimdymo būdo pasekmė.

Čia pagal principą: jei man nebuvo, vadinasi to visai nėra. g.gif Na tai jei aš, praėjus 12-ai valandų po CP sėkmingai keliausi iš lovos ir ėjau pasivaikščiot, tai tos, kurios po operacijos be pagalbos negalėjo pakilti ir prašė nuskausminimo- tinginės ir melagės doh.gif
Atsakyti
Gal pazistama tiesiog nenori diskutuoti apie savo susiaurejimus ir praplatejimus? bigsmile.gif

Turiu pasakyt, kad ir as neitaikau i ta jusu 'dauguma', penki men. po gimdymo praeje - viskas kaip ir buvo. Moteris ir pati jaucia kokia ten situacija taip sakant biggrin.gif

Atsakyti