Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

QUOTE(vitadeimante @ 2009 04 24, 16:37)
na,zinot as pirma gimdziau naturaliai,tai buvo padaryta gimdymo trauma.vaikas turejo visiska negalia,o pernai lapkriti palaidojau sunu,kuriam tebuvo 9 metukai.tai su antra tariaus del cezaroi.nors ir gydytojai iskart sake kad neleis paciai gimdyt.tai nebuvo jokiu sunkumu ir mergaite sveika.taip kad teis del to kad nori darytis cezari negali,nes nezinai paciai kada bus kokia situacija

console.gif console.gif

Visuomet buvau issitikinusi, kad gimdysiu naturaliai, bet isejo priesingai. CP buvo planuotas. Operacija truko ~35 min. Nebuvo taip baisu, kaip galvojau, nes buvau prisiskaiciusi daugiau neigiamu dalyku netgu teigiamu ax.gif Man dare bendra nejautra, nemaloniausias dalykas -kateteris, ir tai, kad 4 val nemaciau savo pupos ax.gif Ja issinese, o as dar gulejau operacineje verysad.gif CP buvo 9 val o 13 val jau buvom kartu su savo stebukliuku thumbup.gif Keliausi tos pacios dienos vakare ~ 19 val. pirmas pakilimas is lovos buvo sudetingas, bet tikrai ne tragiskai sunkus. Skausmas jautesi ~ savaite,o maudimas truputi daugiau negu 1 men, bet netrukde vaikscioti ir pan. Nuskausminamuju ne karto neprireike po CP mirksiukas.gif CP buvo atliktas liepos pab., nors ir buvo karsta, zaizda gijo greitai ir jokio salutinio poveikio nejauciu iki siol (maudimo ar pan.) randas nedidelis, vos matomas (geras pagalbininkas dermatix). Namo isvaziavome po 3 paru thumbup.gif Siulus trauke po 10 dienu (tikrai jokiu skausmo!). As CP nenusivyliau, tik didziausias jo minusas, mano nuomone, kad vaikutis patiria daug neigiamu pojuciu, nes ne pats keliauja pamatyti pasaulio, o yra ,,isimamas" ,kai to visiskai nesitiki verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lyra82 @ 2009 04 27, 22:52)
console.gif  console.gif

Visuomet buvau issitikinusi, kad gimdysiu naturaliai, bet isejo priesingai. CP buvo planuotas. Operacija truko ~35 min. Nebuvo taip baisu, kaip galvojau, nes buvau prisiskaiciusi daugiau neigiamu dalyku netgu teigiamu  ax.gif  Man dare bendra nejautra, nemaloniausias dalykas -kateteris, ir tai, kad 4 val nemaciau savo pupos  ax.gif  Ja issinese, o as dar gulejau operacineje  verysad.gif  CP buvo 9 val o 13 val jau buvom kartu su savo stebukliuku  thumbup.gif Keliausi tos pacios dienos vakare ~ 19 val. pirmas pakilimas is lovos buvo sudetingas, bet tikrai ne tragiskai sunkus. Skausmas jautesi ~ savaite,o maudimas truputi daugiau negu 1 men, bet netrukde vaikscioti ir pan. Nuskausminamuju ne karto neprireike po CP  mirksiukas.gif CP buvo atliktas liepos pab., nors ir buvo karsta, zaizda gijo greitai ir jokio salutinio poveikio nejauciu iki siol (maudimo ar pan.) randas nedidelis, vos matomas (geras pagalbininkas dermatix). Namo isvaziavome po 3 paru  thumbup.gif Siulus trauke po 10 dienu (tikrai jokiu skausmo!). As CP nenusivyliau, tik didziausias jo minusas, mano nuomone, kad vaikutis patiria daug neigiamu pojuciu, nes ne pats keliauja pamatyti pasaulio, o yra ,,isimamas" ,kai to visiskai nesitiki  verysad.gif

o man dukryte parode iskart,nuprause ir vel atnese man,as dar gulejau ant operacinio stalo.ir vos tik parveze mane i palata ir dukryte atnese thumbup.gif
Atsakyti

Papildyta:
Blogai labai manote, kad Cezaris tikras isisgelbejimas g.gif
Juk cia yra OPERACIJA !!!
Nesupykite, bet niekada nesupratau ir nesuprasiu tokiu mamu, kurios galvoja tik apie save ir NORI Cezario operacijos blink.gif
Kai planuoji vaikeli, lauki jo begalo, galvoji apie jo gerove, tai net mintis nekyla apie jokius Cezarius, juk tai nenaturali intervencija!
Toms, kurios labai troksta Cezario, patarciau pirmiausia pasiskaityti papildomos literaturos sia tema ar pasikalbeti su bet kuria akusere 4u.gif
[/quote]

Nesutinku, kad tos, kurios nori cezario galvoja tik apie save! Absoliuti nesamone...
Man svarbu ,kad mano kudikis gimtu sveikas - be petuko isnirimu, cerebrinio paralyziaus ir pan. dalyku.O is kur tai atsiranda? - GIMDANT NATURALIAI. Is kur gali zinoti, joks gydytojas neduoda 100 procentu, kad neivyks gimdymo trauma. Kai niekas negali garantuoti, tai man tas naturalizmas nueina i 2- a plana... kudikio sveikata man svarbiau uz viska, ne akmens gi amzius, jei yra atliekama tokia operacija, kodel gi ja nepasinaudojus...
Atsakyti
[quote=vaidule17,2009 04 30, 16:19]
Papildyta:
Nesupykite, bet niekada nesupratau ir nesuprasiu tokiu mamu, kurios galvoja tik apie save ir NORI Cezario operacijos blink.gif
Kai planuoji vaikeli, lauki jo begalo, galvoji apie jo gerove, tai net mintis nekyla apie jokius Cezarius, juk tai nenaturali intervencija!
Toms, kurios labai troksta Cezario, patarciau pirmiausia pasiskaityti papildomos literaturos sia tema ar pasikalbeti su bet kuria akusere 4u.gif
[/quote]
Nesutinku, kad tos, kurios nori cezario galvoja tik apie save! Absoliuti nesamone...
Man svarbu ,kad mano kudikis gimtu sveikas - be petuko isnirimu, cerebrinio paralyziaus ir pan. dalyku.O is kur tai atsiranda? - GIMDANT NATURALIAI. Is kur gali zinoti, joks gydytojas neduoda 100 procentu, kad neivyks gimdymo trauma. Kai niekas negali garantuoti, tai man tas naturalizmas nueina i 2- a plana... kudikio sveikata man svarbiau uz viska, ne akmens gi amzius, jei yra atliekama tokia operacija, kodel gi ja nepasinaudojus...
[/quote] drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

teisingai pasakyta . visiskai sutinku su jumis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidule17 @ 2009 04 30, 16:19)
Man svarbu ,kad mano kudikis gimtu sveikas - be petuko isnirimu, cerebrinio paralyziaus ir pan. dalyku.O is kur tai atsiranda? - GIMDANT NATURALIAI. Is kur gali zinoti, joks gydytojas neduoda 100 procentu, kad neivyks gimdymo trauma. Kai niekas negali garantuoti, tai man tas naturalizmas  nueina i 2- a plana... kudikio sveikata man svarbiau uz viska, ne akmens gi amzius, jei yra atliekama tokia operacija, kodel gi ja nepasinaudojus...

Daugybė moterų pagimdo natūraliai gražius, sveikus ir netraumuotus vaikus. Komplikacijų ir netikėtumų gali būti gimdant tiek vienu, tiek kitu būdu. Manau, kad reikia atsižvelgti į situaciją ir rinktis tai, kas geriausia tiek vaikui, tiek mamai. Tikrai nesu nusistačiusi prieš CP, nes prieš daugelį metų, kai jo dar nebuvo, daugybė moterų ir vaikų gimdydamos mirdavo, o dabar dažnai jis gelbsti gyvybes. Tačiau tikrai nesu už tas, kurios CP renkasi tik dėl tos priežasties, kad nenori gimdyti pačios... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(VelDan @ 2009 04 30, 16:48)
Daugybė moterų pagimdo natūraliai gražius, sveikus ir netraumuotus vaikus. Komplikacijų ir netikėtumų gali būti gimdant tiek vienu, tiek kitu būdu. Manau, kad reikia atsižvelgti į situaciją ir rinktis tai, kas geriausia tiek vaikui, tiek mamai. Tikrai nesu nusistačiusi prieš CP, nes prieš daugelį metų, kai jo dar nebuvo, daugybė moterų ir vaikų gimdydamos mirdavo, o dabar dažnai jis gelbsti gyvybes. Tačiau tikrai nesu už tas, kurios CP renkasi tik dėl tos priežasties, kad nenori gimdyti pačios...  schmoll.gif

Tai va, is kur zinoti, kad busi ta "daugybe moteru, kurios pagimdo naturaliai grazius sveikus ir netraumuotus vaikus" g.gif isnesiojus sveikuti vaikiuka,jei jam per naturalu gimdyma kazkas nutiktu - neatleisciau sau visa gyvenima...Be to, man jau 30m., pirmas gimdymas, nenoriu rizikuot...
Atsakyti
QUOTE(klisiai @ 2009 04 08, 17:28)
Zinot moterys...nors jau esu  nebejaunikle ir turiu  sunu 11 m. (kuris beje atejo naturaliu budu ir tikrai buvo nemazas 4100 g. 54 cm.)Bet besilaukiant antro pumpurelio vis dazniau pamastau apie cezario pjuvi,bet mane neramina,kad antrasis pumpuriauskas pasirodys liepos viduryje... Yra sakoma "nieko nera baisiau uz operacija vasaros metu".Ar teko Jums moterys butent cezario pjuvi daryti VASAROS metu ?Ir ar tikrai sunkiau gyja zaizdos? Is anksto dekoju uz info smile.gif

Man dare cezari rugpjucio men., pries beveik 13 metu.Ta vasara labai karsta ispuole( g.gif kaip ne keista). Viskas buvo pakenciama, ir zaizdos gijo normaliai g.gif
Pamenu, kad pienlige prikibo, tai tikrai nemalonu buvo... blush2.gif
Sekmingo gimdymo!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julisija: 30 balandžio 2009 - 20:45
o kaip tartis del cezario? nes jei man jo nereikia, tai niekas jo ir nedarys? ar galima savo noru rinkti gimdyma su cezariu?jei taip, tai su gydytoja jau poliklinikoj sneketi, ar tieisiai gimdymo namuose is anksto tartis?
Atsakyti
Siulau susirasti 'beda': akys, sirdis ir pan. mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos jei yra galimybe gimdykit pacios 4u.gif nes yra tokiu moteru kurios nori gimdyt bet negali verysad.gif manau kad tai D dovana
Atsakyti
[quote=vaidule17,2009 04 30, 16:19]
Papildyta:
[/quote]
[/quote]

Hmmm g.gif labai idomi nuomone. Idomu ar paciai teko rinktis tarp to kad nori gimdyti pati. Jei gresia pavojus kudikiui arba mamai, manau neturetu likti jokiu isitikinimu, del naturalaus gimdymo. Kiekvienos situacija yra skirtinga, ir taip drastiskai teigti, kad nesupranti mamyciu, kurios renkasi cezari yra visiskas absurdas.
Man dare cezari, ir as be galo tuo dziaugiuos, zinoma gal del to, kad viskas puikiai pavyko. Vaikutis gime visiskai be jokio streso, pati maciau kaip mano vaika istrauke dar mieganti. Tikrai nemanau kad tokios situacijos kenkia vaikui. Tuo tarpu kai naturalus gimdymai kartais uztrunka visa para ir vaikuciai nuo spaudimo ir streso gimsta su kraujosrovumis akyse ir galvyteje. (pati maciau).

Beje, tas zodis parasytas didziosiomis raidemis OPERACIJA! ar tai tikrai yra blogai??? Dar reiktu gerai apsvarstyti. Juk tos moterys kurios pacios negali susilaukti vaikuciu ir daro dirbtini apvaisinima, juk tai lygiai taip pat yra nenaturali intervencija. Bet tik klausimas ar tai yra blogai?

Todel manau, kad tai yra neabejotinai pagal kiekvienos mamytes situacija. Jei gimdymas yra normalus ir be problemu tai naturalus gimdymas yra nuostabu. Bet jei kyla abjeoniu arba yra problemu, tai antra savo vaika 110 proc gimdyciau per cezari dar karta. 4u.gif
Atsakyti
Visos aptaria ar geriau gimdyti, ar operaciją daryt, mano nuomonė yra taip, kas geriau man, o svarbiausia vaikui!!!!! Tam yra gydytojai, kad nusprestų kaip geriau pagal situaciją, tai aš asmeniškai pasikliaunu jais mirksiukas.gif
Atsakyti