Nevisada gydytojas yra visagalis ir zino tiksliai kaip tau geriau - o galbut kai suzino (t.y. gimdymo eigoje, jau gali buti veloka). Manau mes pacios jauciam kaip mums geriau. Ir gimdyti ar daryti cezario pjuvi tai labai individualus reikalas. Nes kiekvienas gimdymas yra individualus. Juk negaliu patarti draugei, daryk cezari ir nesikankink, nes galbut ji pagimdys er 3 valandas ir taip lengvai kad palyginus jei cezaris butu tragedija. Galbut galeciau patarti tik zmogui, kuris jau sunkiai gimde pagalvoti ar gimdyti naturaliai bet ir tai nezinai koks bus tas antras kartas. Mano pirmas kartas buvo man asmeniskai tragiskas ir apie naturalu gimdyma as bijau net pagalvoti...Buvo pirmas gimdyma. Nuo nurodytos datos velavau 6 dienas. Saremiai prasidejo vidurnakti ir ne kas 15 minuciu kaip rasoma literaturoje ir ttt., o iskarto kas 8-9 minutes. Buvau labai rami, dar naktis buvo tai taip ramiai sukroviau ko dar nebuvau susikrovus, vyrui leidau miegoti, kazkaip nemaciau reikalo zadinti nes tuose tarpuose tarp saremiu jauciausi puikiai. Taip prabludijau iki 7 ryto (saremiai buvo kas 7 min. ir pakankamai stipresni). Paskambinau savo akuserei i Kauna (patys esame is Vilniaus).Ji rekomendavo nelaukti ir vaziuoti nors ir vandenys dar nenutekeje. 9 val buvome kaune. Saremiu skausmas vargino ir kele pykinima, jautesi nuovargis, taciau dar galejau gyvent:) Mane apziurejusi gydytoja, pasake kad gimdos kaklelis atsidares dar tik per 3 cm. Tada sako padarysiu as tau vaikeli gimdos kaklelio masaza nes jeigu taip letai atsidarines nebeisgimdysi. Padare man ta masaza. Tiesa masazu as jo nepavadinciau - siaubingas skausmas kazkas baisaus. Paziurejo vaisiaus vandenis - normalus. Buvau nusiteikusi pries cezario pjuvi ir aplamai visas nejautras ir nuskausminimus. Po to masazo sparciau atsidarinet kaklelis sako turi pradeti pries 12, tai sako dar galit nuvaziuot uzkasti, prasiblaskyti ir tttt. Man si mintis patiko nes ligonines sienos mane baugina:) Tik isejau is ligonines galvojau apsikakosiu is skausmo, saremiai pasidare kas 5 min., tada suretejo vel iki 7. Buvome sutare prisiglausti pas draugus. Nuo 12 val saremiai buvo kas 6-5 min. Kaskart man skambindavo akusere ir kalbejom apie mano bukle. Kai susiskambinom 6 vakaro ji jau sako zinai nelaukiam vaziuojam nes kazkaip labai ilgai viskas. Nuvaziavus paziurejom kad kakleli atsidare tik per 1,5 cm.Tada jau 20 val nuleido vandenis ir tik pries 24 val pagimdziau. buvo paruostas vakumas, nes pati nelabai sugebejau ar turejau jegu gimdyti, bet laimei jo neprireike, kazkaip is tu paskutiniuju, nors pradejo kisti ir mano ir vaikiuko tonusai. Kai pamaciau vaikeli atsijungiau nes tiesa pasakius pamacius ji iskas buvo dzin.. Visas melynas, virkstele tris kartus apsivyniojus aplink kakliuka, aplink kuneli ties rankytem ir kojytes. Neverke. Pagalvojau viskas...Bet greitai ji atpompavo ten:) Ir mane tuo paciu.Kaikam kils klausimas - kodel medikai anksciau nedare cezario - nes nezinojo kad jis visas susinarpliojes ir kai pradejo kisti musu tonusai cezari daryti jau buvo per velu - todel paruose vakuma. Zinoma visi tie kirpimai, siuvimai ir tttt nors buvau iskarpyta man kazkaip neisimine ir palyginus su visu kosmaru tai kaip mazas iznybimas, bet kaip kaikurios mamytes sako dar baisesnis kosmaras buvo po gimdymo. Atsisesti negalejau ne 2 savaites o menesi, hemarojus nezmoniskas, skausmai nemoniski, nemigo naktys plius ir lyinis gyenimas su vyru minimum metai kazkokia nenormalybe ir tragedija santykiuose...
Dabar noriu tik cezario ir tik jo. Geriau jau kaip cia viena mamyte sako svarus pjuvis ir neisdarkyta apcia, mazesne rizika vaikeliui. O man tas randkas sugys. Tik kateterio bijau, nes jau teko tureti 2 pilvo operacijas (laparaskopija ir pul. apendicita). Beto ir vyras ne kuolas..Zinoma niekas jo siaip sau nedarys, reikia surasti priezasciu, arba gydytoja normalu ir siuolaikiska kuris gerbia tavo nora, poziuri ir teise rinktis. Esu tos nuomones, kad zmogus turi teise rinktis individuliai pagal savo situacija. o tas gimdymo stebuklas ir dziaugsmas gimdymo yra kai tu vaikuka savo pamatai ir supranti kas ci tavo brangenybe, o koks skirtumas kaip jis atejo per pilva ar per apacia. Ne gimdymas, o kudikis yra stebuklas.Taigi lengvo visoms gimdymo ar operacijos, sveiku ir graziu mazyliu:)