Įkraunama...
Įkraunama...

Ką rinktis: CP ar natūralų gimdymą?

Sveikutes 4u.gif nesuprantu moteru, kurios TIK uz naturalu gimdyma... Kiekvieno pasirinkimas. JOkia cia dievo dovana... medicina zengia i prieki... tai ir vezio negydykim-juk tai dievo dovana... doh.gif
Kokia cia dovana, jei kankiniesi pries gimdyma, po gimdymo... kirpta tarpviete, pogimdyvine depresija... kame cia ta geri matot g.gif
O del kompetencijos- jei jis gydytojas, tai reiskia jo kompetencija padeti gimdyvei ir priimti naujagymi...
As UZ pasirinkima- kas nori namie gimdo, kas ligoninej "naturaliai", kas Cezari... kas pasake, kad kuris nors budas blogas? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgitukasz @ 2009 05 08, 16:00)
Todel manau, kad tai yra neabejotinai pagal kiekvienos mamytes situacija. Jei gimdymas yra normalus ir be problemu tai naturalus gimdymas yra nuostabu. Bet jei kyla abjeoniu arba yra problemu, tai antra savo vaika 110 proc gimdyciau per cezari dar karta.  4u.gif

drinks_cheers.gif as pirmaji gimdziau pati (uz ka toks kryzius doh.gif ), o antraji (jei jis bus) tik cezario budu...
o kas sneka lai sneka- nelabai ir aisku is kur toks kategoriskumas, ir nuomones siaurumas. Patinka gimdymo skausmai- prasom, nepatinka- prasom operacijos...
Kam ta medicina tada, kam buities patogumai? tai gal gryzkim i olas gyventi?
Atsakyti
Na, papasakosiu trumpai ir savo dvieju gimdymu istorijas.
Pirmaji suneli gimdziau pati. Prisimenu, kaip baisiausia kosmara. Mane ne tik kad sukarpe, bet gimdyma uzbaige ginekologiniu repliu pagalba, kadangi cezariui buvo velu. Suzalojo ir fiziskai ir moraliskai. Menesi laiko negalejau nei vaikscioti, nei sedeti. Nezinau, ar gimdymo pasekme, taciau sunelis buvo ypac dirglus, diena nakti ant ranku, miegelis budavo trumpas ir labai neramus. Ko pasekoje daugiau vaikuciu tureti neplanavome. Taciau Dievo keliai nezinomi mirksiukas.gif . Kai po sesiu metu pastojau, nusprendeme susitarti del cezario operacijos. Pavyko thumbup.gif !!! Dukryte gime 4470 g., o tokio drambliuko manau tikrai nebuciau pati pagimdziusi. Dziaugiausi be galo. Dukrytes atejima prisimenu kaip didziausia ivyki. Mazoji labai rami, ismiega visa nakti, zandeliai vis auga ir dideja lotuliukas.gif . Pjuvis gijo puikiai, po triju dienu mus isleido is ligonines, o po savaites as jau siurbiau namus ir vazinejau automobiliu bigsmile.gif . Taigi, as turiu ka palyginti ir vis delto sekanti karta rinkciausi tik cezario pjuvi.
clap.gif
Atsakyti
Nevisada gydytojas yra visagalis ir zino tiksliai kaip tau geriau - o galbut kai suzino (t.y. gimdymo eigoje, jau gali buti veloka). Manau mes pacios jauciam kaip mums geriau. Ir gimdyti ar daryti cezario pjuvi tai labai individualus reikalas. Nes kiekvienas gimdymas yra individualus. Juk negaliu patarti draugei, daryk cezari ir nesikankink, nes galbut ji pagimdys er 3 valandas ir taip lengvai kad palyginus jei cezaris butu tragedija. Galbut galeciau patarti tik zmogui, kuris jau sunkiai gimde pagalvoti ar gimdyti naturaliai bet ir tai nezinai koks bus tas antras kartas. Mano pirmas kartas buvo man asmeniskai tragiskas ir apie naturalu gimdyma as bijau net pagalvoti...Buvo pirmas gimdyma. Nuo nurodytos datos velavau 6 dienas. Saremiai prasidejo vidurnakti ir ne kas 15 minuciu kaip rasoma literaturoje ir ttt., o iskarto kas 8-9 minutes. Buvau labai rami, dar naktis buvo tai taip ramiai sukroviau ko dar nebuvau susikrovus, vyrui leidau miegoti, kazkaip nemaciau reikalo zadinti nes tuose tarpuose tarp saremiu jauciausi puikiai. Taip prabludijau iki 7 ryto (saremiai buvo kas 7 min. ir pakankamai stipresni). Paskambinau savo akuserei i Kauna (patys esame is Vilniaus).Ji rekomendavo nelaukti ir vaziuoti nors ir vandenys dar nenutekeje. 9 val buvome kaune. Saremiu skausmas vargino ir kele pykinima, jautesi nuovargis, taciau dar galejau gyvent:) Mane apziurejusi gydytoja, pasake kad gimdos kaklelis atsidares dar tik per 3 cm. Tada sako padarysiu as tau vaikeli gimdos kaklelio masaza nes jeigu taip letai atsidarines nebeisgimdysi. Padare man ta masaza. Tiesa masazu as jo nepavadinciau - siaubingas skausmas kazkas baisaus. Paziurejo vaisiaus vandenis - normalus. Buvau nusiteikusi pries cezario pjuvi ir aplamai visas nejautras ir nuskausminimus. Po to masazo sparciau atsidarinet kaklelis sako turi pradeti pries 12, tai sako dar galit nuvaziuot uzkasti, prasiblaskyti ir tttt. Man si mintis patiko nes ligonines sienos mane baugina:) Tik isejau is ligonines galvojau apsikakosiu is skausmo, saremiai pasidare kas 5 min., tada suretejo vel iki 7. Buvome sutare prisiglausti pas draugus. Nuo 12 val saremiai buvo kas 6-5 min. Kaskart man skambindavo akusere ir kalbejom apie mano bukle. Kai susiskambinom 6 vakaro ji jau sako zinai nelaukiam vaziuojam nes kazkaip labai ilgai viskas. Nuvaziavus paziurejom kad kakleli atsidare tik per 1,5 cm.Tada jau 20 val nuleido vandenis ir tik pries 24 val pagimdziau. buvo paruostas vakumas, nes pati nelabai sugebejau ar turejau jegu gimdyti, bet laimei jo neprireike, kazkaip is tu paskutiniuju, nors pradejo kisti ir mano ir vaikiuko tonusai. Kai pamaciau vaikeli atsijungiau nes tiesa pasakius pamacius ji iskas buvo dzin.. Visas melynas, virkstele tris kartus apsivyniojus aplink kakliuka, aplink kuneli ties rankytem ir kojytes. Neverke. Pagalvojau viskas...Bet greitai ji atpompavo ten:) Ir mane tuo paciu.Kaikam kils klausimas - kodel medikai anksciau nedare cezario - nes nezinojo kad jis visas susinarpliojes ir kai pradejo kisti musu tonusai cezari daryti jau buvo per velu - todel paruose vakuma. Zinoma visi tie kirpimai, siuvimai ir tttt nors buvau iskarpyta man kazkaip neisimine ir palyginus su visu kosmaru tai kaip mazas iznybimas, bet kaip kaikurios mamytes sako dar baisesnis kosmaras buvo po gimdymo. Atsisesti negalejau ne 2 savaites o menesi, hemarojus nezmoniskas, skausmai nemoniski, nemigo naktys plius ir lyinis gyenimas su vyru minimum metai kazkokia nenormalybe ir tragedija santykiuose...
Dabar noriu tik cezario ir tik jo. Geriau jau kaip cia viena mamyte sako svarus pjuvis ir neisdarkyta apcia, mazesne rizika vaikeliui. O man tas randkas sugys. Tik kateterio bijau, nes jau teko tureti 2 pilvo operacijas (laparaskopija ir pul. apendicita). Beto ir vyras ne kuolas..Zinoma niekas jo siaip sau nedarys, reikia surasti priezasciu, arba gydytoja normalu ir siuolaikiska kuris gerbia tavo nora, poziuri ir teise rinktis. Esu tos nuomones, kad zmogus turi teise rinktis individuliai pagal savo situacija. o tas gimdymo stebuklas ir dziaugsmas gimdymo yra kai tu vaikuka savo pamatai ir supranti kas ci tavo brangenybe, o koks skirtumas kaip jis atejo per pilva ar per apacia. Ne gimdymas, o kudikis yra stebuklas.Taigi lengvo visoms gimdymo ar operacijos, sveiku ir graziu mazyliu:) nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaz kodel man ne aisku, kodel gydytojai tiek tempia doh.gif , kol nusprendzia padaryti Cezari, kodel taip kankina moteris g.gif , jei jau mato kokia situacija, tai gali is karto apsispresti del operacijos...
Atsakyti
as su pirmu gimdimu atrekiau 16 esu is kantriu tikrai,bet skausmas buvo nezmoniskas,rekiau 4u.gif ,vandenis nubego zalsvi,nepernesiojau savo leliaus,bet kazkas negerai buvo,o buvo taip kad po mano rekimu sugalvojo daryti cezari nes vaiko galvute buvo isiremusi i kluba verysad.gif ,kudikis duso,man buvo viskas taspats tik gelbekit lelyte mano,antt operacines stalo as rekiu, nes saremis uzeina,stumu as,daktarai venu neranda pas nane narkozes suleisti negali,tada padaro pjuvi kaklo venoj,ir as uzmiegu,pagaliau kosmaras baigesi,pabundu atnesa mano kudikeli su suzalota galvyte,pavirsutiniskai idreksta su skalperiu verysad.gif hirurgas neleidzia man jos maitinti,o akuseres sako kad galma,suprask kaip nori,maitinu aisku vaikas verkia,as pajunkta po lasalinem visa,krauja dar man perpile vos nenukraujevau taip sake,o dabar laukiuosi antro,ir bijau,labai,nes tokio kosmaro nelinkiu nei vienai verysad.gif aisku dukryte gime sveika 4090gramu,53ugio smile.gif
Atsakyti
su pirmu iskankino 18 val ko as tik nedariau ir su lasaline aplink lektuva laksciau kad tik neskaudetu ir cypiau klykiau nebegalejau istverti daktaro maldavau kad tik padetu man kuo ors vyras pakraupes buvo kaip jie mane kankino namo klubai per siauri buvo gimdymui neimanom naturalei pragimdyti bet cezario vis nedare lauke stebuklo kurio aisku schmoll.gif nesulauke ir po 18 valandu manes kankinimo <skaiciuoju ta astuoniolika valandu nuo to kai sazeremiai kas 3 min prasidejo>tik pakisus pinigu padare cezari vaikutis gime su igaubta galvyte<greit viskas susitvarke>ir nusukta kojyte<dabar viskas gerai> galvojau niekada daugiau negimdysiu ax.gif bet isejo taip kad uzsimirso viskas laikui begant ir sumastem su vyru kad reik sese broliui iskart pasakiau kad darysiu cezari susitarem su daktaru isanksto del cezario turiom daryt kovo 28 ryte 8 val nusstatyta data buvo 30d. tai va isvakare kovo 27d. atsigulus miegot vakare pajauciau saremius lotuliukas.gif 23 val puse pirmos buvom ligonineje puse dvieju jau turejau savo pupa gime 4700g.55cm ugio didcke sveika mamyte laiminga neiskankinta ir nesutraumuota 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lukos_mamyte @ 2009 02 23, 19:18)
sveikutes,

turejau pries 3metus cezari ir pries 3men antra cezari, esu be gali laiminga, kad mane operavo thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif    viskas labai gerai, nusiteikiau, kad nebusiu ligonis, ir buvau sveika, geriau jauciausi, nei pagimdziusi moteris, ir sedejau ir stovejau ir laksciau, ir masina greitai vairavau, nu zodziu labai as patenkinta thumbup.gif  mirksiukas.gif    net nuskausminamu nereikejo leisti mirksiukas.gif  4u.gif

:good:Saunuole uz tai. Kalnus vartyt galima su nusiteikimu. Man irgi panasiai buvo. Bet be nusiteikimo...O antru atveju kai kalbama irgi apie Cezari (jei tik apsispresiu jam PATI), butinai nusiteiksiu, jog sekancia diena stoveciau ant koju ir pieno butu bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif
klausimelis ,kurioms dare cezari, ar tiesa, kad po jo labai skauda galva ir ilgai gyja siutines zaizdos? kad ilgas lovos rezimas, kad leliuka sunku nulaikyt?
Atsakyti
Del galvos skaudejimo, cia kiekvienai skirtingai. Mane irgi buvo ispejusi anestezeologe, kad organizmas gali ivairiai sureguoti i epidura, bet man nebuvo jokio salutinio poveikio, tik pirma karta atsistojus ant koju sukosi galva. Del siuliu, tai mane trecia para isleido namo, o siules po sesiu dienu iseme poliklinikoje sesute. O leliuku rupinti zinoma nera labai lengva, bet jeigu kas nors is artimuju pirmom dienom pades, tai nebus dideles bedos. Su kiekviena diena vis lengviau biggrin.gif . Man sunkiausia buvo ligonineje issiropsti is tos baisiai aukstos gelezines lovos ir i ja isirioglinti, taciau po cezario patariama kuo daugiau judeti, tai manau, kad lova pasitarnavo kilniam tikslui mirksiukas.gif . Nusiteik, kad viskas buss gerai, tai viskas ir bus gerai 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Daugiau nenoreciau schmoll.gif Nors skausmo nejutau, taciau jausmas bent man tai nepatiko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomulexx: 15 gegužės 2009 - 12:25
Na mano atveju abu CP nebuvo baisus.Buvo pilna narkoze, epidurio atsisakiau,nes kiek pazinojau mamu, po jo ilga laika skundesi nugaros skausmais.Turejau problemu su stuburu, todel abu kartus ir dare pilna narkoze.Nei vienu atveju operacijos ir po operacijos bukle nesiskyre.Po antro karto greiciau atsigavau,pirmuoju atveju vis dar uzmigdavau,labai norejosi miego.Didysis skausmas buvo pirmas tris paras ,o po to lengvejo,kai iseme siulus po keleto dienu ir visai praejo.Pirmasis CP buvo pries 10 metu,tai mano mergyte nakciai pasiimdavo sesutes tris paras,dienuke budavo pas mane,o kai pasidare geriau,tai palikdavo visai nakciai man.Del leliuku antra karta viskas buvo kitaip.Po cezario jei buciau nepaprasius,tai niekas ir nebutu man ju atneses.Turejau dvynius antra karta smile.gif .Ir jau nakciai niekas nepaimdavo.Kad ir skaudejo labai ,bet del savo kleckiuku kentejau dantis sukandus unsure.gif Tik kai viena nakti prasidejo kraujopludis,tai seseles paprasiau,kad issiveztu i skyriu iki ryto,kad mano vaikai palatoj nepaskestu.Po dvyniu kr.varo kaip is krano.Tai sis dalykas is visko ir buvo baisiausias,po tos nakties netekau 4kg svorio. VISOMS SEKMES 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuciukas @ 2009 05 15, 08:31)
sveikos mamytes  4u.gif
klausimelis ,kurioms dare cezari, ar tiesa, kad po jo labai skauda galva ir ilgai gyja siutines zaizdos? kad ilgas lovos rezimas, kad leliuka sunku nulaikyt?

Galvos skausmas buvo tikrai nepakenčiamas, bet gydytoja liepė išgerti NEO-anaglino. Po to, nei vieną dieną galvos nebeskaudėjo thumbup.gif Žaizdos gijimas piklauso nuo pačio oraganizmo mirksiukas.gif Vienoms viskas greitai sugija, o kitoms tenka ilgiau pasikankinti. Jei vaikutis nesunbkus - manau, nebus sunku jį kiloti.
Atsakyti