Miltų tortillijos:
be kukuruzu
4 cups Unbleached all purpose flour
2 teaspoons Salt
4 teaspoons Baking powder
2 tablespoons Vegetable shortening (margarino)
1 1/2 cups Warm water or more if needed
In a large bowl, stir together the flour, salt and baking powder. With a pastry blender, a fork or your hands, gradually work in the lard or shortening until it is all incorporated. Add enough warm water to make a soft but not sticky dough. Turn out onto a lightly floured board and knead for 5 minutes.
Divide the dough into 1/4 cup (3 oz) portions and form them into balls.
Roll each ball into a flat round about 6 inches in diameter and 1/8 inches thick.
Heat a large heavy skillet over medium high heat. Place the tortillas one at a time into the dry hot skillet; cook until brown on one side, then turn and brown the other side.
Remove from the skillet and keep warm in cloth towel.
Source: Southwest cookbook
4 puodeliai, Nebalinti visi tikslo miltai 2 arbatinių šaukštelių Druska 4 arbatinių šaukštelių Kepimo milteliai 2 valgomųjų šaukštų Margarino 1 1/2 puodelių Šilto vandens ar labiau jei reikia dideliame rutulyje, išmaišykite kartu miltus, druską ir kepimo miltelius. Su tešlos trintuvu, šakute ar jūsų rankomis, palaipsniui darbas taukuose ar trumpėjantis, kol tai nėra viskas įtraukiama. Pridėkite pakankamai šilto vandens, kad padarytumėte minkštą, bet ne lipnią tešlą. Pasirodykite ant lengvai floured valdyba ir suminkykite 5 minutes. Padalykite tešlą į 1/4 puodelį (3 uncijos) dalys ir suformuokite juos į rutulius. Ridenkite kiekvieną rutulį į plokščius apskritus apytiksliai 6 colius skersmenyje ir storus 1/8 colius. Įkaitinkite didelę sunkią keptuvę per vidutinį didelį karštį. Padėkite tortiljas po vieną į sausą karštą keptuvę; virėjas iki rudos spalvos ant vienos pusės, paskui pasisukite ir ruda spalva kita pusė. Nuneškite nuo keptuvės ir sulaikykite šiltas audeklo rankšluostyje. Šaltinis: Pietvakarių valgių gaminimo knyga
Stai tikrasis miltiniu tortiliju receptas, isbandytas mano, viskas lb gerai gaunasi, tik tesla siaip turi kepimo milt skoni biski, bet amerikieciai pagol tokius kepa.
Sios gaminamos is kukuruzu miltu, bet ju ennusipirksi paparastose parduotuvee, o
kruopos netinka!Tortilijos (su kukuruzu milteliais Meksikietiškas valgis):
Jums reikės:
*2,5 stiklinių kukurūzų miltų!;
*arbatinio šaukštelio druskos;
*1,25 stiklinės šilto vandens;
*sviestinio popieriaus.
Inde, kuriame maišysite tešlą, sumaišykite miltus ir druską. Po truputį pilkite šiltą vandenį ir minkykite. Tešla turi gautis minkšta, tačiau nelipni (minkykite, kol tešla nebelips prie rankų). Padalinkite tešlą į maždaug 12 gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suminkykite į gumulėlį, šiek tiek suplokite ir padėkite ant lakšto sviestinio popieriaus. Ant viršaus užklokite tokiu pačiu sviestinio popieriaus lakštu ir iškočiokite kuo plonesniu sluoksniu.
Iškočiotas tortiljas sudėkite bokšteliu, perklodami sviestinio popieriaus lakštais, viršutinę tortilją taip pat uždenkite popieriaus lakštu. Iškočiotos tortiljos skersmuo turi būti apie 15 cm.
Įkaitinkite sausą keptuvę. Keptuvė turi būti tokia karšta, kad lašelis vandens akimirksniu išgaruotų. Geriau naudoti teflono keptuvę. Atsargiai paimkite pirmąją tortilją kartu su popieriumi iš apiejų pusių, viršutinį popieriaus sluoksnį atsargiai nuimkite ir apvertę įklokite į įkaitusią keptuvę. Kepkite 1 min., kol tortiljos kraštai ims raitytis. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir lopetėle apverskite tortilją. Antrąją pusę kepkite dar 1 min. Toji pusė, kuri kepė pirmoji, bus viršutinė. Ji turį būti išsipūtusi ir apskrudusi. Iškepusias tortiljas suvyniokite į švarų virtuvinį rankšluostį. Taip tortiljos paruošiamos vartojimui, tolimesniam apdorojimui arba užšaldymui.