Kol nepapasakojau graudzios istorijos, kazkodel nei viena zindancioji nekreipe demesio, kad musu pirma priezastis:
"nenoriu prarast rysio su vyresniais vaikais."
Arba, kad "noriu turet laiko pabut ir pabendraut su seima."
QUOTE(Dineda @ 2009 04 09, 17:24)
Kol nepapasakojau graudzios istorijos, kazkodel nei viena zindancioji nekreipe demesio, kad musu pirma priezastis:

QUOTE(Dineda @ 2009 04 09, 12:11)
jei nemaitinu mp, tai alkocholike?ar kaip cia suprast?
jetau, nu kodėl tu matai tai, ko neparašyta?
va tau ir paaiškinimas:
QUOTE(mazass @ 2009 04 09, 12:28)
Tikrai ne taip cia suprasti reikejo. Manau, Gaile, kalbejo apie tai, kai tevai ivairiu budu turi, kaip patapti laimingais: vieni geria, kiti musasi treti dar kazka, ir jiems tai suteikia laime, pasitenkinima, bet tai nereiskia kad jus vaikai taip pat laimingi. Todel ir buvo neaiskus jusu pasakymas, kad kai tevai laimingi, tada ir vaikai laimingi. Todel jei tevai laimingi, tai dar nereiskia, kad ir vaikai laimingi.

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 04 09, 12:43)
Nevisoms Man nebuvo ne laso ne su vienu vaiku.
98 procentams moterų pienas gaminasi
QUOTE(Dineda @ 2009 04 09, 12:50)
tuo metu as glaudziu savo SIURBELIUKE ir su ja bendrauju,o daznai buna, kad dar ir vyras mus abi apkabina, ir sunus prie sono prisiglaudzia, taigi zindymas cia niekuo detas.
nu va ir visi sau meiliai susiglaudę farširuojat savo mažiausią šeimos narį sintetiniu šlamštu

QUOTE(zabava @ 2009 04 09, 13:31)
Jus man atvirai pasakykite, kiek jusu vaikas nakti keliasi papo pazyst? Tikrai ne viena kart. O misinelius gaunantys vaikai maziau keliasi nakti tai faktas, ne tik is savo patirties sakau, bet ir is pazystamu rato,
visaip būdavo. visokių etapų - ir kai 1 , ir kai 2-3, ir kai nei 1. esmė ne tame, kiek keliasi, bet kokiu atvejų, jei reikia normaliai atsikelt naktį - tai nelengva. todėl aš išmokau žindyt miegodama. prabusdavau, įduodavau krūtį ir miegodavom toliau. todėl tai nevargino. va pirmi porą mėn, kai reikdavo ne tik pažindyt, bet dar kakius naktį plaut, tai jau ne kas buvo

QUOTE(Bekasė @ 2009 04 09, 14:14)
o tai zindymas kurioje vietoje cia lieka?
p.s. tau nekilo, o man kilo. Ir ne mintis, o realus poreikis. Nes ir taip po gimdymo praejus kelioms savaitems vel atsiduriau ligoninej su sunkiu gimdos uzdegimu. Pirmas dienas state laselines su antibiotikais, o veliau saziningai kas 8 val bade.
atrodo aiskiai parasiau, kad valgydavo kas 0.5 - 1 val. Ir tai per menesi priaugo 120 gr, O tu kazka apie 2-3 valandas svaigsti. Cia jeigu nakti tiek ismiegodavo, tai jau budavo daug.
p.s. tau nekilo, o man kilo. Ir ne mintis, o realus poreikis. Nes ir taip po gimdymo praejus kelioms savaitems vel atsiduriau ligoninej su sunkiu gimdos uzdegimu. Pirmas dienas state laselines su antibiotikais, o veliau saziningai kas 8 val bade.
atrodo aiskiai parasiau, kad valgydavo kas 0.5 - 1 val. Ir tai per menesi priaugo 120 gr, O tu kazka apie 2-3 valandas svaigsti. Cia jeigu nakti tiek ismiegodavo, tai jau budavo daug.
nebandei kreiptis į pediatrą, ar gerą žindymo konsultantą?

QUOTE(zabava @ 2009 04 09, 14:35)
Maitinancios mp ir yra didziausios egoistes, nes jos jauciasi nepakeiciamos ir nepamainomos vaiko gyvenime, net neleisdamos kitiems seimoms nariams pasidziaugti.( Cia as apie zindomus, o ne nutrauktu pienu is buteliuko maitinamus). O is buteliuko gali ir vyras ar mociute, ar vyresnysis vaikas pamaitinti, juk jiems irgi tai suteikia dziaugsmo.
ar kiti šeimos nariai neturi alternatyvių būdų "pasidžiaugti" vaiku? ar džiaugsmą sukelia tik kūdikio maitinimas?

QUOTE(mama4XL @ 2009 04 09, 16:04)
Toks klausimas man ten kilo, besidarbuojant ir dziaugiausi misinuko privalumais, nes kazin kaip as galeciau maitinanti darbuotis, nes nera karsto vandens pas mus sodyboje(jis yra, bet reikia kurti atskiras pecius pirteles), tai galvoju, kaip kazin as paduociau vaikui kruti murzinom rankom?ar po saltu vandeniu numazgotas, o kokios higienos krutis turi buti, kai darbuojiesi tai verdi savose sultyse, jukn ir kruti kaip nuplauti po saltu vandeniu 

o kaip kažin paruošei mišinį purvinom rankom? kaip kaži plovei buteliuką be karšto vandens? kaip pašildei vandenį mišiniui? juk kažkaip pašildei, gi nedavei šalto. tai taip pat gali pasišildyt ir apsiprausimui, anokia čia bėda.
QUOTE(mazass @ 2009 04 09, 16:10)
Nekalbekite nieku. Niekas cia is rimtu dalyku nesijuokia. Juokiasi tik is tokiu pasvaiciojimu (kaip Viltele rase), mazdaug kad isgerti brendzio, ar parukyt, ar su vyru pakeliauti...tam trukdo papai. 

QUOTE(Liuksus @ 2009 04 09, 18:27)
Ir vel is jusu ta pasaipa sklinda

QUOTE(Dineda @ 2009 04 09, 16:24)
na manęs tavo graudi istorija neįtikino, kad tavo gyvenimui trukdytų žindymas. manau kaip tik palengvintų

QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 04 09, 18:30)
na manęs tavo graudi istorija neįtikino, kad tavo gyvenimui trukdytų žindymas. manau kaip tik palengvintų 

Baigiam, Gaile, niekas nuo to nepasikeis. Vienos darys taip, kitos kitaip. Man gal irgi daug kas neitikina, bet ir mes ju neitikinsim, kad viskas yra suderinama.
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 04 09, 17:30)

o taves niekas ir neitikineja, esi zindyve ir tik zindyve, taigi apie mamu reikalus tau ir nesuprast.
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 04 09, 16:30)

ji ir neturi nei jūsų, nei manęs, nei ką kitą įtikinti

QUOTE(Dineda @ 2009 04 09, 18:34)
o taves niekas ir neitikineja, esi zindyve ir tik zindyve, taigi apie mamu reikalus tau ir nesuprast.
Ir vel bandote ikasti, kad zindyve - tai ne mama. Ar suvokiat, ka kalbate?
QUOTE(mazass @ 2009 04 09, 17:28)
Ir vel is jusu ta pasaipa sklinda
Kodel? Lyg ir susisnekejimas vyksta, kai zmoniskiau pradeta bendrauti (o ne karvem vadinti, ar apie laisve sau kalbeti) ir rimtai destyti nezindymo priezastis, o jus ir vel tik pasiepiat zindancias. Juk niekas nepuola jusu.

aš nei vienos kažkokiais bjauriais žodžiais nevadinau, nesakiau kad maitinti blogai ir pan., tiesiog man keista, kad jūsų barikadų pusėje esančios taip smerkia kitas, kokią teisę turi, tai ir pašaipa gali atsirasti dėl to, nes net neketina įsigilinti, o ir ar būtina gilintis, kam į tokią temą eiti ir srutas pilti.
QUOTE(Liuksus @ 2009 04 09, 18:37)
aš nei vienos kažkokiais bjauriais žodžiais nevadinau...
As ir nesakiau, kad butent jus vadinote tokiais zodziais, kalbu bendrai.
P.S. Neminesiu, kas taip vadino

QUOTE(Dineda @ 2009 04 09, 16:34)
ooo išų kur čia tokia informuota, kas aš esu???

gal keisk informacijos šaltinį, nes jis klaidingas, "supermama" tu.
ar tu manai kad tavo nelaimė pati didžiausia? kad kitiems gyvenimas pūkais nuklotas? kad kiti negali net savo nuomonės turėt apie tam tikrus reiškinius ir problemų sprendimo būdus? mano nuomone, galėtum sėkmingai vakare pasaką vaikui skaityt ir žindydama (nieko čia sudėtingo, pati beveik 2 metus tai dariau). o kai rūpiniesi didžiuoju fiziškai, mažylę tada kiti šeimos nariai gali paglobot. viską galima suderint jei yra noro