QUOTE(mama4XL @ 2009 04 09, 17:34)
Na as cia su dukra pasnekejau papasakojau, kaip mane smerkia, kad nemaitinu brolio. Tai ji gal ir nelabai graziai, bet pasake, "man tai tas maitinimas atrodo kaip zmogus zmogu eda", o va dabar ir galvoju, gal nuzmogeja zmones is tiesu?
nu va matai koks pasaulis... gal dar nevėlu būtų dukrai paaiškint, kad visi žinduoliai savo vaikus žindo. ir katė kačiukus, ir lapė lapiukus. taip ir žmogus savo vaikus. nes jis - žinduolis. kad natūraliam pasauly nežindantys jaunikliai tiesiog neišgyventų...
QUOTE(ragnez @ 2009 04 09, 17:36)
manau, kad vaikai tiesiog perima tevu vertybes
mano sunums zindymas yra normalus ir savaime suprantamas dalykas.
QUOTE(mazass @ 2009 04 09, 17:38)
Dukra taip pasake turbut del to, kad jai niekas neaiskino, kas tai yra zindymas, kaip tai yra naturalu ir svarbu tokiam maziukui, kaip jos broliui. Juk ji irgi kazkada bus mama. Bet kai jai jau nuo mazens skiepijama, kad zindyti - tai yra nieko gero, tai trukdis mamai ir kitiems, o dar geriau "zmogus zmogu eda"
Nu negalima taip, mano nuomone.
šiaip net kai žaidžia vaikai ž puikiai matosi kokios kur šeimose vertybės. pvz mano anyta - darželio auklėtoja. tai mačiau savo akim, kaip mergaitės žaidžia - 1 lėles iš buteliuko maitina, kitos prie krūties glaudžia. vieni berniukai žaisdami tėčius tv žiūri ir alų geria, kiti "žmonai" virtuvėj padeda arba mašinas remontuoja
va dėl to ir plinta masiškai nežindymo mada, nes dukros mamoms neįskiepija tokios vertybės.