Aš dariausi visai neseniai. Kaune, Motina ir vaikas. Kaina tai jo, 300 - brangokoka. Dar girdėjau, lyg krikščioniški turi aparatą, tik kad naudotis nelabai moka.
Dabar objektyviai:
Pirmiausia einat į internetą, ir susirandat 3D vaizdų - iš to susidarysit įspūdį, ko tikėtis. Na, aš tai juos žiūrinėjau knygoj "Nėštumo biblija" - ten prie savaičių aprašymo daug jų. Jokio stebuklo nėra. Ir netgi nepasakyčiau, kad man gražūs buvo. Tiesa, kai matai savo vaiko vaizdą, biški kitaip situacija pradeda atrodyt. Dar galiu pasakyt, bent man, tai 2D kur kas aiškiau viskas.
3D labai priklauso nuo vaikelio padėties, nuo mamytės lašinukų kiekio, ir pan. Manoji pupa gulėjo įbedus nosį į placentos sienelę - tad nebuvo įmanoma pagaut taip, kad gerai matytųsi "fotogeniškai". Gerai gautųsi tada, jei aplinkui būtų vaisiaus vandenys, na nebūtų prisispaudus.
3D nėra skritas diagnostikai - tam skirtas 2D. O šitas - tik biznis mamyčių "smalsumui".
Rašo, kad geriausia atlikti 27-28 nėštumo savaitę.
Taigi, dėl ko dariausi - visų pirma, pirmosios dukters neturiu nei vienos echo foto. Na tik tokią kur 7 sav. kažkoks taškas juodam fone. Labai labai dėl to gailiuosi. Todėl nenorėjau, kad taip nutiktų vėl. Antra, nežinia, gal tai ir paskutinis nėštumas, tai irgi, su mintim, gi nekasdien sau tokią šventę daraisi.
Šiaip - įspūdžių galybė. Echo trunka apie valandą. Tai pupa (o gal žirniukas) rodė liežuvį (sako, čepsi taip), mojavo rankyte, čiulpė pirštą, dar kažkokius burbulus leido -

Žodžiu, krūva emocijų.
Kita vertus, jei per skryningą būtų gydytoja davus 2D foto, nebūčiau ėjus į šitą. Net turiu mintį, kad jos specialiai neduoda, tipo eik į mokamą - juk ten irgi ranka ranką plauna.
P.S. kad kenkia - nemanau. Ar garsas jums kenkia? O aidas?
Tai mano asmeninė nuomonė.