Orkaiteje keptos bulves pagal J.Oliveri ir biski pagal save Reikes:
zaliu luptu bulviu (pagal skardos dydi) supjaustytu mazdaug i 4 dalis
3 luptu ne paciu didziausiu svogunu, supjaustytu i 4-6 dalis
1 cesnako galvos, isluptos, suskirstytos skiltelem, jei sviezias- i 4-6 dalis
ir su peiliu paspaust/patrint
apie 100-150 gr sviesto
aliejaus keli saukstai
rozmarino sakeliu pasmulkintu
druska,
pipirai,
actas -pagal J.O. reik pigaus saldaus acto -nezinau as koks pas mus toks skaitos
tai naudojau balzamiko, nes pas ji buvo kazkoks labai tamsus irgi naudojamas
ir jis jo pila daug apie puse bonkos -as pyliau gerokai maziau -ir tai pilciau dar maziau, uztektu paslakstyt stipriau
dar as dejau astriu ilgu pipiru (pagal J.O. nereikejo -tai cia tas didysis nukrypimas ir buvo
)
ikaitinam skarda (reikalinga gylesne, su krastais), tada joje islydom sviesta, ipilam aliejaus, suberiam rozmarina, tada dedam svogunus ir cesnakus, tada bulves, druska, pipiriukai ir pilam acta, ir viska gerai ismaisom, ir dedam i orkaite mazdaug valandai prie 200 temperaturos. Na, as ant virsaus dar uzdejau astriu pipiru del macnumo
valgom ar su drazovem, ar su kokia kepta vistyte ir t.t.
man patiko
ir tie svogunai su cesnakiuku labai skanus kepti orkaitej
dar su tuo actu