QUOTE(Mumuke @ 2009 02 21, 19:46)
Sveikos, šiandien dariau bulvių žagarėlius (receptas iš vienos knygos):
(apie tikslias proporcijas neklauskite, nes dariau "iš akies")
Paruošimas:
Iš pradžių reikia išvirti bulves (aišku, vandenį reikėtų pasūdyti). Išvirus palaukiame, kol atvės ir sugrūdame. Pridedame vegetos (pagal skonį). Vėliau įmušame kiaušinį ir įberiame miltų, gerai išmaišome. Tada su visa mase elgiamės taip pat, kaip ir su miltine tešla. Iškočiuojame ir supjaustome rombeliais, tada vidury jų išpjauname ruoželius. Tokį darinį kepti reikėtų aliejuje. Vėliau reikėtų padėti ant servetėlės, kad sugertų visą aliejų. Skaniausia valgyti su grietine.
(apie tikslias proporcijas neklauskite, nes dariau "iš akies")
Paruošimas:
Iš pradžių reikia išvirti bulves (aišku, vandenį reikėtų pasūdyti). Išvirus palaukiame, kol atvės ir sugrūdame. Pridedame vegetos (pagal skonį). Vėliau įmušame kiaušinį ir įberiame miltų, gerai išmaišome. Tada su visa mase elgiamės taip pat, kaip ir su miltine tešla. Iškočiuojame ir supjaustome rombeliais, tada vidury jų išpjauname ruoželius. Tokį darinį kepti reikėtų aliejuje. Vėliau reikėtų padėti ant servetėlės, kad sugertų visą aliejų. Skaniausia valgyti su grietine.
as is mociutes ismokau ,tai kepu tokios mases rombukus keptuveje ir vadiname juos "bundukais " irgi labai skanu ,ant iskeptu uzdedu sviesto ir palaikau inde ,kad suminkstetu