Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija (tiroiditas), V-oji

Gerai , kad tave kas 3 mėn tikrina , matyt privačiai ? g.gif biggrin.gif kiek paskyrė gerti tiroksino ? 4u.gif o dėl mmm ar buvai pas ginekologė ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 03 03, 17:47)
Gerai , kad tave kas 3 mėn tikrina , matyt privačiai ?  g.gif  biggrin.gif  kiek paskyrė gerti tiroksino ?  4u.gif  o dėl mmm ar buvai pas ginekologė ?

nea, paskutini kart buvau spalio mėn. Iki dabar gėriau po 100 su dviejų dienų pertrauka, dabar liepė gert tiek pat su vienos dienos pertrauka kas savaitę. O po 3 mėn. tik kraują pasidarysiu, gal vėl nereiks eit, tik telefonu. Neprivačiai, - su siuntimu.
Dėl mmm sakė tikrai ne dėl skydliaukės, galėtų būti jei būtų smarkiai išsiderinę. Kita savaitę eisiu pas ginę...fu
Atsakyti
O siaube as ir baisiai nenoriu eit pas gine .... kaip man nepatinka toj kedej sedet , nu zinot esu ejus tik 3 kart , tai .... biggrin.gif o god.....
o girdejot kad kraujo valymas ar net perpilimas gali isnaikinti ar labai sumazinti tiroidito antikunus ?
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 03 03, 18:50)
O  siaube as ir baisiai nenoriu eit pas gine .... kaip man nepatinka toj kedej sedet , nu zinot esu ejus tik 3 kart  , tai .... biggrin.gif  o god.....
o girdejot kad kraujo valymas ar net perpilimas gali isnaikinti ar labai sumazinti tiroidito antikunus ?

ten ne kėdė, ten somoliotas tongue.gif Man sakydavo kantrybės, kaip pagimdysit, jei apžiūroj nenusėdi...Po gimdymo sakiau, jau į apžiūrą daugiau niekada schmoll.gif Gimdyt geriau buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
labutis visoms ir aš prisijungiu prie pavasarinių sveikinimų 4u.gif

mano tth-4,72, gyd. pasakė kad truksta harmono, tai liepė gerti tiroksiną0.25gr.
sakė, kad turėtų atsistatyti, nes vistik pašalinta dalis skydliaukės ir ji kol kas nepejėgia gaminti,paklausiau dėl tiroidito, tai sako gal jis ir buvo apie mazgus, bet jai dar yra tai tiroksinas jam nekenks(atpo )nedarė dabar, tai ir nesuprantu ar jis man yra, jis tai negalėjo dingti kartu su mazgų operacija, o kas liečia mazgus, tai pasakė, kad jie pačiu laiku pašalinti, nes butų supiktybėję.
Atsakyti
aha tavo tth turetu sekmingai nukrist iki kokiu 3 bent po 3 men , viskas bus ok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(našlaitė @ 2009 03 03, 21:28)
labutis visoms ir aš prisijungiu prie pavasarinių sveikinimų 4u.gif

mano tth-4,72, gyd. pasakė kad truksta harmono, tai liepė gerti tiroksiną0.25gr.
sakė, kad turėtų atsistatyti, nes vistik pašalinta dalis skydliaukės ir ji kol kas nepejėgia gaminti,paklausiau dėl tiroidito, tai sako gal jis ir buvo apie mazgus, bet jai dar yra tai tiroksinas jam nekenks(atpo )nedarė dabar, tai ir nesuprantu ar jis man yra, jis tai negalėjo dingti kartu su mazgų operacija, o kas liečia mazgus, tai pasakė, kad jie pačiu laiku pašalinti, nes butų supiktybėję.

Aš irgi be vienos pusės gyvenu. Penktadienį varysiu žiūrėt kaip ji gyvena- praėjus po operacijos gal porai metų buvo aišku- ji atauga. Tik neaišku kiek augs ir kokiu tempu. Būna, kad atauga ir reik vėl operuoti, būna, kad kažkiek paauga ir sustoja. O ir likusioje dešinėje pilna mazgų, pjaustyt jų negali, gali prasidėti vidiniai kraujavimai. Ateity teks viską išpjauti. Štai tau ir mažylė mūsų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 03 03, 23:24)
Aš irgi be vienos pusės gyvenu. Penktadienį varysiu žiūrėt kaip ji gyvena- praėjus po operacijos gal porai metų buvo aišku- ji atauga. Tik neaišku kiek augs ir kokiu tempu. Būna, kad atauga ir reik vėl operuoti, būna, kad kažkiek paauga ir sustoja. O ir likusioje dešinėje pilna mazgų, pjaustyt jų negali, gali prasidėti vidiniai kraujavimai. Ateity teks viską išpjauti. Štai tau ir mažylė mūsų tongue.gif

Eina sau, mergaites, kas per daiktas ta skydliauke - ispjauni zmogus, atsikratai, o ji dar ir ataugti sugeba lotuliukas.gif
Turime dovanele, bet ka darysi. As vis dziaugiuosi, kad ne kokie regejimo ar judejimo sutrikimai - gali sau ir vaikscioti ir matyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 03 03, 23:18)
Eina sau, mergaites, kas per daiktas ta skydliauke - ispjauni zmogus, atsikratai, o ji dar ir ataugti sugeba  lotuliukas.gif
Turime dovanele, bet ka darysi. As vis dziaugiuosi, kad ne kokie regejimo ar judejimo sutrikimai - gali sau ir vaikscioti ir matyti 4u.gif

Tai jau taip.Skydliaukės sutrikai sukelia didelį diskomfortą: sutrigdo nervų sistemą, keičia charakterį, fizinę mūsų išvaizdą... Asmeniškai man nieko neskaudėjo, galėjau ir galiu gyventi pilnavertį gyvenimą, tik anksčiau mane dusindavo, tiesiog jausdavau virvę ant kaklo, priepuolio metu plėšdavau visus drabužius nuo kaklo. Dabar nieko nejaučiu, jokio dusulio schmoll.gif Nors kartais jį vėl jaučiu, bet negaliu teigti, kad tai skydliaukė schmoll.gif Gal tai oras tvankus, nuovargis. Mano tėtės pusseserei tai skydliaukė buvo išvešėjusi net su šaknimis, visa krūtinės ląsta buvo jos pilna. Kai operavo tai pjūvį darė T formos: viena pjūvio dalis ėjo per kaklą, o kita leidosi žemyn iki kaip sakė "vos ne iki krūtų" blink.gif Ji mane porino, kad nelaukčiau ilgai kaip ji. Geriau pasimokyti iš kitų, negu savo kailiu patirti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 03 03, 23:20)
aha tavo tth turetu sekmingai nukrist  iki kokiu 3 bent po 3 men , viskas bus ok smile.gif

tai reiškia, kad nereikės gerti tiroksino? ar kitaip suprasti viskas gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulka78 @ 2009 03 04, 09:40)
Tai jau taip.Skydliaukės sutrikai sukelia didelį diskomfortą: sutrigdo nervų sistemą, keičia charakterį, fizinę mūsų išvaizdą... Asmeniškai man nieko neskaudėjo, galėjau ir galiu gyventi pilnavertį gyvenimą, tik anksčiau mane dusindavo, tiesiog jausdavau virvę ant kaklo, priepuolio metu plėšdavau visus drabužius nuo kaklo. Dabar nieko nejaučiu, jokio dusulio schmoll.gif Nors kartais jį vėl jaučiu, bet negaliu teigti, kad tai skydliaukė schmoll.gif Gal tai oras tvankus, nuovargis. Mano tėtės pusseserei tai skydliaukė buvo išvešėjusi net su šaknimis, visa krūtinės ląsta buvo jos pilna. Kai operavo tai pjūvį darė T formos: viena pjūvio dalis ėjo per kaklą, o kita leidosi žemyn iki kaip sakė "vos ne iki krūtų" blink.gif Ji mane porino, kad nelaukčiau ilgai kaip ji. Geriau pasimokyti iš kitų, negu savo kailiu patirti.  mirksiukas.gif

Kai šalia yra toks pavyzdys, tai tikrai verčia rūpintis savim. Kad yra tikimybė ataugti girdėjau, atrodo ir ne 1 kartą gali ataugti. Kad taip dantys ataugtų... biggrin.gif
Atsakyti
naslaite jei tau nera tiroidito tai pagersi tiroksina koki pusmeti ir nebereikes wink.gif
Atsakyti