Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis prieš vestuves

As maanu kad butinai reikia eit ispazinties pries santuoka. Mes su MB ejom abu ispazinties, ir dar mum dar gavosi tokia labai juokinga situacija. Dabar kai prisimenu tai tiek juokas ima biggrin.gif . Planavom su MB eiti ispazinties ketvirtadieni pries vestuves (vestuves buvo sestadieni), ir mes tiek turejom daug reikalu ir rupesciu kad uzmirsom. Ir nakti pries vestuves labai velai nuejau miegoti, ir galvoju kad kazka pamirsau padaryti g.gif , ir prisiminiau kad nenuejom ispazinties doh.gif . O varge, galvoju, ka dabar reiks daryti, skambinu nakti, (apie 3 val ) MB ir verkiu cry.gif (ka priesvestuvinis stresas padaro doh.gif ), as jam sakau jei neprieisiu ispazinties netekesiu, o jis juokiasi is manes, ir pats buvo pamirses per tuos rupescius. Tai is ryto MB atsikele 6.30 ir skambina kunigui, ka dabar daryti (ot kokie saziningi abu buvom).Tai MB spejo nuvaziuoti i baznycia is ryto ir priejo, o manes kunigas isklause pries pat santuoka baznycioje, as taip susinervinus buvau, kad beveik visas nuodemes pamirsau doh.gif , bet labai geras musu kunigelis buvo, atleido viska ir dar mane nuramino, kad taip nesinervuociau. Dar filmuotoja nufilmavo kaip einu ispazinties, tai vis ziuredama filma juokiuosi.Dabar tai labai juokinga, bet ta ryta tai man buvo labai didele tragedija. Gal kazkam tai ir nera svarbu, bet man tai tikrai svarbu, ir manau reikia butinai prieiti ispazinties
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skgreta: 16 kovo 2008 - 23:22
QUOTE(anileve @ 2008 03 06, 22:11)
Mums kunigas lyg tarp kitko sumurmejo, kad reikes ispazinties prieiti. asmeniskai as turiu paslapteliu nuo MB. visai nenoriu po jas kapstytis. as manau kad net pasakius kunigui jis manes nenuplautu nuo nuodemiu, pirmiausiai  reikia paciai sau atleisti. o tai daug sunkiau. dievas yra visur, jis viska girdi, jis man gali atleisti ir be tarpininku.. vis del to tikiu i dieva ne i kuniga. na cia diskusiju gali buti daug. kaip ivairiausiu tikejimo israisku. maniske savotika, prasau nekritikuoti. tuokiuosi baznycioje nes noriu prisiekti ne pries zmones, ne rpies istatymus, o pries kazka auksciau... kazka dievisko.
o ispazintis... pamenu kaip ejau kai REIKEDAVO. melavau, tingejau, neklausiau. daugiau nepamenu.gailiuosi. nenusidesiu. kazkas tokio... negi dabar sakysiu kad per desimt metu su kuo buciavaus, atsibudau ryte ne santuokoj, zavejausi kitu ir  panasiai... doh.gif

Susakei mano mintis... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juodoji_nasle: 22 kovo 2008 - 16:39
QUOTE(skgreta @ 2008 03 16, 23:21)
As maanu kad butinai reikia eit ispazinties pries santuoka. Mes su MB ejom abu ispazinties, ir dar mum dar gavosi tokia labai juokinga situacija. Dabar kai prisimenu tai tiek juokas ima  biggrin.gif . Planavom su MB eiti ispazinties ketvirtadieni pries vestuves (vestuves buvo sestadieni), ir mes tiek turejom daug reikalu ir rupesciu kad uzmirsom. Ir nakti pries vestuves labai velai nuejau miegoti, ir galvoju kad kazka pamirsau padaryti  g.gif , ir prisiminiau kad nenuejom ispazinties  doh.gif . O varge, galvoju, ka dabar reiks daryti, skambinu nakti, (apie 3 val ) MB ir verkiu cry.gif  (ka priesvestuvinis stresas padaro  doh.gif ), as jam sakau jei neprieisiu ispazinties netekesiu, o jis juokiasi is manes, ir pats buvo pamirses per tuos rupescius. Tai is ryto MB atsikele 6.30 ir skambina kunigui, ka dabar daryti (ot kokie saziningi abu buvom).Tai MB spejo nuvaziuoti i baznycia is ryto ir priejo, o manes kunigas isklause pries pat santuoka baznycioje, as taip susinervinus buvau, kad beveik visas nuodemes pamirsau  doh.gif , bet labai geras musu kunigelis buvo, atleido viska ir dar mane nuramino, kad taip nesinervuociau. Dar filmuotoja nufilmavo kaip einu ispazinties, tai vis ziuredama filma juokiuosi.Dabar tai labai juokinga, bet ta ryta tai man buvo labai didele tragedija. Gal kazkam tai ir nera svarbu, bet man tai tikrai svarbu, ir manau reikia butinai prieiti ispazinties

negražu klausti, bet ar sakei per išpažintį kunigui kad kartu gyvenat ir t.t. ... unsure.gif na iš pasakojimo supratau kad gyvenot. Tai va... nu čia klausiu grynai dėl savęs...
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 22, 17:45)
negražu klausti, bet ar sakei per išpažintį kunigui kad kartu gyvenat ir t.t. ...   unsure.gif na iš pasakojimo supratau kad gyvenot. Tai va... nu čia klausiu grynai dėl savęs...

nieko cia negrazaus nematau, kad klausi. taip sakiau, kad kartu gyvenam, ir MB sake smile.gif. As eidama ispazinties viska pasakua, juk priesingu atveju jos neverta eiti, jei ketinama meluoti, cia mano nuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skgreta: 22 kovo 2008 - 17:25
QUOTE(skgreta @ 2008 03 22, 17:24)
nieko cia negrazaus nematau, kad klausi. taip sakiau, kad kartu gyvenam, ir MB sake  smile.gif. As eidama ispazinties viska pasakua, juk priesingu atveju jos neverta eiti, jei ketinama meluoti, cia mano nuomone

tai taip, na man baisu dėl kunigo
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 03 22, 19:06)
tai taip, na man baisu dėl kunigo

na nebijok taip, aisku dar priklauso pas koki kuniga eisi, bet nemanau kad neduos isrisimo, juk tuoksites jau, bent man tai neteko girdeti kad kunigas neduoda isrisimo del to kad gyvenat kartu, tiesiog kiti piktai pamokymus pasako ir tiek.Mum tai pasake pamokyma idomu toki, tokius protingus zodzius labai,tiek vienam tiek kitam. MB kunigas tai pats paklause, o jis ir pasake kad gyvenam, bet nieko blogo nesake.
Atsakyti
As tai labai jautri esu... labai jautriai reaguoju i kritika, i pabarimus, netgi pamokymus.. tai va del tokio mano jautruoliskumo jau nezinau, kiek metu ispazinties nebuvau. Tiesa sakant, ir anksciau eidavau tik tevu verciama, ir siaip aplinkiniu... Bet po vieno karto.. buvo muzu parapijoj toks senas kunigas. Jau net neatsimenu kokias nuodemes ispazinejau, gal kad sekmadieniais i baznycia nevaikstau, ar pan.. bet jis taip mane isbare, toki giezta pamoksla issake, kad nuo to karto ne zingsnio link klausyklos nezengiu...
O pries vestuves butinai eisiu. Del to, kad gerbiu kataliku baznycios tradicijas. Del to, kad sikart jau pati noriu. As labai tikiu Dieva, taip pat, kaip ir kai kurios is cia pasisakiusiu merginu, manau, kad itin svarbus ar net svarbesnis asmeninis santykis su Dievu. Taciau nauja gyvenima noriu pradeti visiskai svari. Issakymas kitam zmogui savo nuodemiu privercia suprasti, jog esi pasiruosus atsikratyti visko, kas nors kiek tersia siela. As gyvenu su savo MB, ir nors siaip nematau tame nieko blogo ar smerktino (nes mes mylim vienas kita, ir ateiti kuriame kartu), zinau, kad baznycia tai laiko nuodeme. Kadangi einu tuoktis i baznycia, tai ir jos nuostatu laikysiuos.
Cia grynai mano asmenine pozicija 4u.gif
O ispazinties siaip noreciau pas kita kuniga, ne pas ta, kuris tuoks.. nors kas zino, kaip dar pasielgsiu... g.gif

Papildyta:
ir dar - as net neabejoju, kad kiekvienas kunigas vienokia ar kitokia forma pabars uz 10 isakymu nesilaikyma. Duok Dieve, kad visos sutiktume tokius, kurie "nesiputos", kaip cia anksciau viena dalyve rase mirksiukas.gif Nereikia bijot, tiesiog ispazintis nera maloni procedura, ir tu musu nuodemeliu nuplovimas taip pat nemalonus... Taciau jei jau mes pacios to norime (nes tikrai niekas nevercia), tai eikime nusiteike, jog bus kaip bus, svarbiausia, atliksime tai, ko ejome mirksiukas.gif Kita vertus, kunigas irgi zmogus, tai atleiskime kai kuriems, kurie pamirsta jais esa, ir kurie neturi elementaraus mandagumo mirksiukas.gif
Atsakyti
As nezinau, ko jus cia taip pergyvenate?! g.gif blink.gif Mano busimas vyras tikrai neis jokios ispazinties! Ir as jo del sito nekaltinu, nezadu teisti, ar vyti tos ispazinties! doh.gif Jis yra daug apsiskaites ir jis nemato jokios butinybes klupeti pries kuniga ir pasakoti jam savo nuodemes... Sake pats ispazins kaltes pries Dieva mintyse, juk taip yra pasakyta: Dievas yra visur! Todel as ji suprantu. As pati nueisiu ispazinties, bet jo tikrai neversiu nono.gif
Atsakyti
Tai ir negalima versti. Galu gale kokia ten ispazintis prievarta g.gif as manu, jog kiekvienas zmogus yra asmeniskai atsakingas uz save, ir tik jis pats gali nuspresti, ka darys ar ko ne pagal tai, kaip jis pats supranta religija ir tikejima. Maniskis irgi nenori eiti ispazinties, na tai ka, nestovesiu kaip angelas baudejas su sakem prie sono biggrin.gif pats nuspres...
Atsakyti
Sveikutės,

Aš irgi eisiu išpažinties prieš vestuves, dėl to kaip ir dauguma iš jūsų. MB mano net nekrikštytas, tai jis mintimis išsakys, bent jau man taip sakė. Močiutė man sakė, kad einant išpažinties prieš vestuves kunigui reikia pasakyti, kad tai psakutinė išpažintis prieš vedybas. O jūs kai pasakėt kad gyvenat su MB prieš vedybas, gavot išrišimą?
Atsakyti
QUOTE(wioletukas @ 2008 04 01, 00:00)
Močiutė man sakė, kad einant išpažinties prieš vestuves kunigui reikia pasakyti, kad tai psakutinė išpažintis prieš vedybas. O jūs kai pasakėt kad gyvenat su MB prieš vedybas, gavot išrišimą?

O tai ką, gyvenimą kartu reikia sakyti kaip nuodėmę? blink.gif
Atsakyti
oi, as tai nezinojau, kad reikia prieiti ispazinties pries vestuves... blush2.gif blush2.gif
beje, prasom pasakyti, ar butinai pries tuokiantis reikia buti padermavotiems? (girdejau, kai kurie kunigai to klausia ir netgi reikalauja..)
Atsakyti