Labai idomi jusu diskusija...
Manau siuolikiniam zmogui, ypatingai musu kartos, yra be galo sunku priimti tam tikras baznycios ir biblijos diktuojamas taisykles, kurios save laikant kataliku turetu buti savaime suprantamos delto, kad nesame mate nuosirdaus tikejimo pavyzdzio savo seimoje... Juk daugumos is musu tevai savo jaunyste leido tarybiniais laikais, kai jos lankymas buvo ne tik kad kritikuojamas, bet netgi, galima sakyti, draudziamas. Musu seimos vyresniesiems buvo idiegtas galvose specifinis sovietinis suvokimas apie religijos absurdiskuma, kuris stojo priespriesa su ju tevu ( musu seneliu) aklu pasitikejimu Dievu ir Baznycia... Nenoriu daryti suabsoliutintu isvadu, bet mano nuomone tai labai aiskiai atsispindi musu kartoje, kai tam tikros religines tiesos istraukiamos ant padeklo ir imama sakyti 'man sitas neskanu', bet tuo paciu sirdis sako, kad i Baznycia grizti reikia.... Kitaip tariant: dabartine Lietuvos visuomene jei ir didziaja dalimi priima save kaip turincius kataliku religija, bet mazai gali kalbeti apie religinguma...
As pati matau kaip man sunku 'persilauzti', kai mano pacios tevai niekada nesilanke baznycioje jausdamiesi kataliku bendruomenes nariais, o visi nuejimai buvo daugiau del to, kad to reikalauja tam tikros tradicijos. Kita vertus, turiu draugu, kurie beveik kiekviena sekmadieni lankosi baznycioje, bent karta per menesi eina ispazinties ir meldziasi namuose, nes tai yra ju seimos "palikimas" . Ir as zaviuosi tuo. Jie buvo apdovanoti ateistinems paziuroms nepasidavusiais tevais, o to pasekoje - ramesne sazine, kurioje nevyksta kovos tarp blaivaus proto ir sirdies gelmeje slypincio tikejimo poreikio...
uij kiek prikalbejau
As tuoksiuosi greitai, ispazinties turbut neisiu, nes kaip ir dauguma jusu gyvenu susidejusi, todel noriu ispazinti atlikti tada, kai tikrai nuosirdziai gailesiuosi tam tikru savo poelgiu, ir kai nebijosu kunigo reakcijos. O kunigai yra zmones, mes negalime is ju tiketis buti sventais. Juk joks kunigas, vienuolis ar vienuole niekada jums nepasakytu, kas "as esu sventas"... Jie tik stengiasi eiti i sventuma pagal Jezaus pavyzdi. O klaidu darome visi, todel nesuabsoliutinkite visu kunigu, zinodami vos kelis "blogu kunigu atvejus". Juk i viesuma visada greiciau iseina blogi dalykai, nei geri