Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis prieš vestuves

Jei sužadėtinis nėra priėjęs Pirmosios Komunijos, jis gali Komuniją priimti Santuokos eremonijos metu ?
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2010 07 01, 08:51)
Jei sužadėtinis nėra priėjęs Pirmosios Komunijos, jis gali Komuniją priimti Santuokos eremonijos metu ?

taip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Labija @ 2010 06 30, 23:34)
O už kokius pinigus jie turėtų valgyti ir gerti? Juk tai jūs vienintelė tarnystė (mūsų supratimu, darbovietė).  g.gif Ir beje, o jūs norėtumėt, kad pas mirštantįjį kunigas turėtų vykti senu kledaru? Kažin, ar suspėtų nuvykti, šiam pakelėje sugedus?  g.gif

Ne as nieko ir nesakau, kunigui butina tureti naujos markes masina, kitaip ir buti negali biggrin.gif
O dar geriausia gali pareiksti:"Baznycioje niekada nemaciau-tai nevyksiu ir nelaidosiu"... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolancik @ 2010 07 01, 20:09)
Ne as nieko ir nesakau, kunigui butina tureti naujos markes masina, kitaip ir buti negali  biggrin.gif

Gali kunigas ištisą dieną gulėti po automobiliu ir jį (kledarą) vis remontuoti. smile.gif
Matote, geros markės automobilis tėra priemonė lengviau ir greičiau nuvykti pas ligonį ar mirštantį. Nereikėtų sureikšminti blizgesio. 4u.gif
Atsakyti
ispazinties eisiu bet tik delto kad mano suzadetine nori tuoktis baznycioje, tad esu priverstas vaidint ta spektakli. as esu tikintis, tik absoliuciai nepripazystu baznycios kaip igaliotos herarchines sistemos ir jos biblijos interpretaciju kuriomis ji teisina savo daugeli tradiciju. Tikroji ispazintis ir atgaila imanoma tik tarp zmogaus ir Dievo ir cia jokie tarpininkai nereikalingi. tai juk labai aiskiai parasyta sventajam raste. Butent del to Martynas Liuteris ir savo tezemis sukele reformacijos audra. Kunigas negali atleisti nuo jokių bausmių, išskyrus tas, kurias paskyrė savo nuožiūra ar pagal kanonus. Katalikai sukure sudetinga mechanizma, kuris be ju tarpinikavimo absoliuciai uzdaro kelius buti isgelbetu. Niekas neimanoma be kataliku baznycios- absoliucios tiesos monopolininkes. Viena jau tai kad kataliku baznycia perdare 10 dievo isakymu manes niekaip neitikins gerbt sia sistema. Turbut daugeliui save laikanciu tikinciaisiais tiksliau pripazistanciais auskciausiojo egzistavima bet ne daugiau bus tai naujiena. paskaitykit 10 dievo isakymu biblijoje ir kataliku katekizme. katalikai isseme 2 dievo isakyma ir is desimto padare du (juk turi but desimt). antras dievo isakymas pagal biblija:

Nedirbsi sau drožinio nei jokio paveikslo, panašaus į tai, kas yra aukštai danguje ir kas yra čia, žemėje, ir kas yra vandenyse po žeme. Jiems nesilenksi ir jų negarbinsi, nes aš Viešpats, tavo Dievas, esu pavydus Dievas, skiriantis bausmę už tėvų kaltę vaikams – trečiajai ir ketvirtajai kartai tų, kurie mane atmeta, bet rodantis ištikimą meilę iki tūkstantosios kartos tiems, kurie mane myli ir laikosi mano įsakymų.

antras pagal katekizma: Netark Dievo vardo be reikalo

manau komentaru nereik....jeigu katalikai sio istatymo laikytusi reiktu nukabint visus kryzius su nukryziutu kristum, isnest visas dievo statulas, paveikslus, uzdraust kicinius paveikslelius ir t.t...baznycia prarastu savo puosnuma, prabanga...o tai reikstu labiai dideles primityviai mastanciu tikinciu praradima nes kazkas apciuopiamo jiems kaip butinybe - reikia kazko lengvai suprantamo ir sukramtyto...

abosliuciai mano suvokimu visi sakramentai yra tik kataliku baznycios budas itakot tikinciuju gyvenimus bei uztai gaut savo dali - atlygi

man nuodemes suvokimas tai visu pirma jos pripazinimas ir bandymas daugiau neatkartot. galbut ir atleidimo paprasymas taciau viduje, savo mintyse, be ivairiausiu cemenoniju liturgiju specialiai iskaltu zodziu. o tokios bausmes kaip 5 sventa marija, 3 teve musu isvis kelia juoka:) nejau manot kad Dievas toks kvailas ir taip pigiai atsipirksit a? atejau issipasakojau sukalbejau poterius ir jau svarus:) galiu vel eit purvintis nes vistiek atleis kunigelis. o da jei pedesoka duosiu tai isvis rezervuos siltesne vietele rojuj
Atsakyti
QUOTE(Sajanas @ 2010 08 02, 01:59)
ispazinties eisiu bet tik delto kad mano suzadetine nori tuoktis baznycioje, tad esu priverstas vaidint ta spektakli. as esu tikintis, tik absoliuciai nepripazystu baznycios kaip igaliotos herarchines sistemos ir jos biblijos interpretaciju kuriomis ji teisina savo daugeli tradiciju.

Ar tavo sužadėtinė žino visas tavo šitas ,,tiesas'', kurias išdėstei? g.gif
Manyčiau, kad tau tikrai nereikėtų vesti tos merginos, kuri yra katalikė, jei tu visiškai nesupranti, kas yra Dievas ir kas yra skirtingos religijos pakraipos. Jeigu tu nepajėgi suprasti būsimos gyvenimo draugės ,,kitokio'' tikėjimo, tai ko tu tikiesi iš santuokos? blink.gif Juk meilė - tai ne žiūrėjimas vienam į kitą, o žiūrėjimas į tą pačią pusę. O kur žiūri jau dabar tu, jei taip ciniškai atsiliepi apie savo būsimos žmonos tikėjimą? Gal geriau rinkis merginą iš protestančių? Gal su tokia kartu gyvendamas, ilgainiui suprasi ir tai, kas iš tiesų yra Dievas ir ko mes siekiame Juo tikėdami? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 02, 09:19)
Ar tavo sužadėtinė žino visas tavo šitas ,,tiesas'', kurias išdėstei?  g.gif
Manyčiau, kad tau tikrai nereikėtų vesti tos merginos, kuri yra katalikė, jei tu visiškai nesupranti, kas yra Dievas ir kas yra skirtingos religijos pakraipos. Jeigu tu nepajėgi suprasti būsimos gyvenimo draugės ,,kitokio'' tikėjimo, tai ko tu tikiesi iš santuokos?  blink.gif Juk meilė - tai ne žiūrėjimas vienam į kitą, o žiūrėjimas į tą pačią pusę. O kur žiūri jau dabar tu, jei taip ciniškai atsiliepi apie savo būsimos žmonos tikėjimą? Gal geriau rinkis merginą iš protestančių? Gal su tokia kartu gyvendamas, ilgainiui suprasi ir tai, kas iš tiesų yra Dievas ir ko mes siekiame Juo tikėdami?  mastau.gif

Kiek as supratau, tai vaikinas tiki Dieva, bet netiki baznycia g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujokas998 @ 2010 08 02, 08:25)
Kiek as supratau, tai vaikinas tiki Dieva, bet netiki baznycia g.gif

Garsiai skelbti, kad tiki Dievą, tai ne ir tikėti Juo. Jei žmogus visiškai nesusigaudo, kas yra skrtingi Dievo garbinimo būdai, tai kaip jis gyvens šeimoje, kurioje jau iš anksto nulemta, kad bus tie skirtumai ir jis jų nepajėgs toleruoti: švaistysis žodžiais žmonai girdint, bandys ją atvesti į ,,tikrąjį'' tikėjimo kelią? g.gif Juk taip dažnai girdime, kad ,,ketinau sutuoktinį perdirbti pagal save''. O meilė - tai sugebėjimas suprasti vienas kitą, kito ,,kitoniškumą'' ir siekti darnos. Bet tos darnos šis žmogus neketina siekti. Tai ir santuoka yra negalima. Nes tai ne sąjunga, o programuojamas karas. Jie iš tiesų susirašys tik popieriuje, nesvarbu, kad melagingai bus prisiekta prie altoriaus. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 08 02, 09:19)
Ar tavo sužadėtinė žino visas tavo šitas ,,tiesas'', kurias išdėstei?  g.gif
Manyčiau, kad tau tikrai nereikėtų vesti tos merginos, kuri yra katalikė, jei tu visiškai nesupranti, kas yra Dievas ir kas yra skirtingos religijos pakraipos. Jeigu tu nepajėgi suprasti būsimos gyvenimo draugės ,,kitokio'' tikėjimo, tai ko tu tikiesi iš santuokos?  blink.gif Juk meilė - tai ne žiūrėjimas vienam į kitą, o žiūrėjimas į tą pačią pusę. O kur žiūri jau dabar tu, jei taip ciniškai atsiliepi apie savo būsimos žmonos tikėjimą? Gal geriau rinkis merginą iš protestančių? Gal su tokia kartu gyvendamas, ilgainiui suprasi ir tai, kas iš tiesų yra Dievas ir ko mes siekiame Juo tikėdami?  mastau.gif

ji yra katalike tokia pati kaip ir daugelis, nes taip reikia. ji man absoliuciia pritaria kad visa ta kataliku baznycios sistema daugiau maziau cirkas ne dievui o patiems zmonems. tk ji nori tuoktis baznycioje, nenori konvejerines santuokos zakse. o kadangi deja katalikai yra marijos zemes monopolininkai tenka tuoktis ju baznycioje...

apskritai religija negali itakot meiles ir santykiu....itolerancija yra svarbiau..r rinktis mergina pagal religija - na tai jau fantazijos. as puikiai suprantu kas yra Dievas, bet kuop toliau tuo labiau suprantu kad Dievas, religija ir baznycia yra skirtingi dalykai ir juos reikia atskirt. Kai atmeti paskutinius du minetus lieka tik Dievas tai yra esme

kuo mes siekima tikedami...cia klausimas..vieniems tai pageidavi koncerto vadovas prisimenamas kai ko reikia, kitiems dede su barzda danguje kuris viska mato viska zino, tretiems siaip nes tiket patogu ir ai juk reikia kazkuo tiket, na del viso pikto. as nesakyisu kas Dievas yra man nes katalikai deja to nesupras:)

ir dar pastebejimas. turbut niekas labiau nesulauzo siu biblijoj parasytu zodziu teisti gali tik dievas nei katalikai. vien jau tai kad jie nejaucia tolerancijos kitaip mastantiems iskart nuraso pasako kad jie teisia
Atsakyti
QUOTE(Sajanas @ 2010 08 02, 10:53)
ji yra katalike tokia pati kaip ir daugelis, nes taip reikia. ji man absoliuciia pritaria kad visa ta kataliku baznycios sistema daugiau maziau cirkas ne dievui o patiems zmonems. tk ji nori tuoktis baznycioje, nenori konvejerines santuokos zakse.

Tuokitės prie jūros ir nebus konvejerio. Civilinė metrikacija dabar leidžia rinktis vietas, taip kad nereikia lia lia.
O dėl cirko, tai patys tą cirką ir darot - kai kritikuot - tai cirkas, nesamonės, monopolistai. Kai tuoktis - milosti prosim, mums to cirko reikia. Na tai patys tą cirką ir darot, o ne kažkas už jus. Ką jum duos tas "cirkas" pagal tradicijas tos bažnyčios, kurios nė nuostatai jums nepriimtini. Suimituosit tuokdamiesi, kad priimtini? Tai, kad taip jūs nė santuokos galiojančiai nesudarysit, o po metų kitų galėsit tribunole ieškot "skelbimo negaliojančia".
Nugi tuokitės cirke, ant kalno, palei ežerą. Dabar daug kur galima. Niekas jūsų neverčia kad ir ką čia su pagieža būtumėt prirašęs gert to vandens, kurio nenorit. Kai pats nedarai cirko, jo ir nebūna.
Jokios esmės jūs nematot, kai darot tai, ko daryt nenorit ir dar purvais apipilat. Nei "monopolistai" nei "nemonopolistai" jūsų to daryti neverčia. Gal prieš tėvelius ar ką nepatogu, bet ne daugiau. Negi savo artimųjų tiesioginį ar ne spaudimą apkaltinsi. Tiesiog labai patogu kai dėl savo pasirinkimų yra ką apkaltint ir tai ne tau svarbūs, artimi žmonės. Bet šitas pasirinkimas yra jūsų. Eit į bažnyčią ir patiem daryt cirką. Labai prasminga santuokos pradžiai. cool.gif T.y. tuoktis "cirko pagrindu". Tai kas jum ta santuoka išvis, jei cirko jai sukurt gana? Santuokos sakramento metu duodamas ne vienas rimtas pažadas. Tiks ir sumeluot ar ne? Juk cirkas...Na tai toks pat jūsų požiūris ir į santuoką. Kaip į cirką. Jei jau nuo jo pradedat.
Diskutuot nesiruošiu, tiesiog tas jūsų pasisakymas labai nesąžiningas pradedant nuo jūsų pačių, o ne, kad kažkas ("monopolistai") vargšelius "iš išorės" spaudžia. To, kuris nenori, nespaudžia. O jums matyt labai patogu jaustis "spaudžiamiems".
Vis proga padejuot ir pritariančio pakinkavimo galvom "ajei vargšeliai, nugi neturi kur dėtis" sulaukt.
Tiesa, kadangi tema vis tik apie išpažintį (toks sakramentas), tai kai prieisit būtinai papasakokit kiek susimokėjot.
Beje melas išpažinties metu vertinamas kaip šventvagystė ir po tokiuos išpažinties pagal jums nepriimtino "cirko" nuostatas komunijos eiti vis tiek negalit. Nebent jums žodis "šventvagystė" lygiai taip pat nieko nereiškia ir galit sau leisti su jomis tęsti tiek, kiek jūsų "pramogų" poreikiai leidžia. Išpažinties esmė - gailestis ir pasiryžimas keistis, o ne jūsų aptarinėjamos parodijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 02 rugpjūčio 2010 - 12:17
smile.gif+2010 08 02, 12:48-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2010 08 02, 12:48)
Tuokitės prie jūros  ir nebus konvejerio. Civilinė metrikacija dabar leidžia rinktis vietas, taip kad nereikia lia lia.
O dėl cirko, tai patys tą cirką ir darot - kai kritikuot - tai cirkas, nesamonės, monopolistai. Kai tuoktis - milosti prosim, mums to cirko reikia. Na tai patys tą cirką ir darot, o ne kažkas už jus. Ką jum duos tas "cirkas" pagal tradicijas tos bažnyčios, kurios nė nuostatai jums nepriimtini. Suimituosit tuokdamiesi, kad priimtini? Tai, kad taip jūs nė santuokos galiojančiai nesudarysit, o po metų kitų galėsit tribunole ieškot "skelbimo negaliojančia".
Nugi tuokitės cirke, ant kalno, palei ežerą. Dabar daug kur galima. Niekas jūsų neverčia kad ir ką čia su pagieža būtumėt prirašęs gert to vandens, kurio nenorit. Kai pats nedarai cirko, jo ir nebūna.
Jokios esmės jūs nematot, kai darot tai, ko daryt nenorit ir dar purvais apipilat. Nei "monopolistai" nei "nemonopolistai" jūsų to daryti neverčia. Gal prieš tėvelius ar ką nepatogu, bet ne daugiau. Negi savo artimųjų tiesioginį ar ne spaudimą apkaltinsi.  Tiesiog labai patogu kai dėl savo pasirinkimų yra ką apkaltint ir tai ne tau svarbūs, artimi žmonės. Bet šitas pasirinkimas yra jūsų. Eit į bažnyčią ir patiem daryt cirką. Labai prasminga santuokos pradžiai.  cool.gif T.y. tuoktis "cirko pagrindu". Tai kas jum ta santuoka išvis, jei cirko jai sukurt gana? Santuokos sakramento metu duodamas ne vienas rimtas pažadas. Tiks ir sumeluot ar ne? Juk cirkas...Na tai toks pat jūsų požiūris ir į santuoką. Kaip į cirką. Jei jau nuo jo pradedat.
Diskutuot nesiruošiu, tiesiog tas jūsų pasisakymas labai nesąžiningas pradedant nuo jūsų pačių, o ne, kad kažkas ("monopolistai") vargšelius "iš išorės" spaudžia. To, kuris nenori, nespaudžia. O jums matyt labai patogu jaustis "spaudžiamiems".
Vis proga padejuot ir pritariančio pakinkavimo galvom "ajei vargšeliai, nugi neturi kur dėtis" sulaukt.
Tiesa, kadangi tema vis tik apie išpažintį (toks sakramentas), tai kai prieisit būtinai papasakokit kiek susimokėjot.
Beje melas išpažinties metu vertinamas kaip šventvagystė ir po tokiuos išpažinties pagal jums nepriimtino "cirko" nuostatas komunijos eiti vis tiek negalit. Nebent jums žodis "šventvagystė" lygiai taip pat nieko nereiškia ir galit sau leisti su jomis tęsti tiek, kiek jūsų "pramogų" poreikiai leidžia.  Išpažinties esmė - gailestis ir pasiryžimas keistis, o ne jūsų aptarinėjamos parodijos.

is jusu komentaro tai iskart jaucias kad esat tikra arsi katalike:) visu pirma sios mintys tai tik jusu interpretacija, ir tik maza dalis tiesos kuri atitinka mano mintis....Gerai tuomet diskusija i kita puse pasuksiu...As ne tik Tikiu Dieva, ne tik faktu kad egzistuoja kurejas bet tikiu ne romos kataliku banznycia ar protestantu ar kokiu kitu o tik Jezaus Kristaus baznycia....ir ne tik kad kad stengiuos laikytis Dievo isakymu (nes jie nors ir skamba labai primityviai bet tai yra visi gyvenimo desniai ir kuri nors sulauzius tik pakenkiam sau) bet dar ir padekoju, paprasau atleidimo uz klaidas na arba kitaip nuodemes..bet be tarpiningu, be kulto pompastikos be ,,iskaltu,, maldu ir poteriu...taigi esme - as tikiu Dieva ir noriu tuoktis jo akivaizdoje. O cia jau interporetacija kas ta santuoka Dievo akivaizdoje ar ne? Juk Dievas yra visur, o ne tik baznycios skliautuose? jus katalike tai turbut esat skaicius sventa rasta ir pastebejus kad apie santuokos sakramenta jame praktiskai nera nieko parasyta...

na tai va...ka daryt? esu tikintis tik ta baznycia kuria as tikiu (jezaus kristaus) kaip ir formaliai neegzistuoja nes ji galima sakyt tik gyva paciam tikejime ir Jezaus mokyme...taigi siam realiam pasauly TEISISKAI galiu susituokt tik kataliku baznycioj (as nekalbu apie zaksa ten nenoriu kojos kelt, uzteko nueit pajaust ,,******,, atmosfera ir nora kuo daugiau ispest pinigu, tad vien jau is principo nenoriu civilines santuokos del elementarios ten dirbanciu nepagarbos )...ir man tai tikrai nebus cirkas ta priesaika kuria as pasakysiu zmonai..taciau kodel as turiu delto iskalt ,,visus, poterius (negi Dievas nesupranta mano nuosirdziu zodiu taip?) , po to atsiskaityt kad gerai ismokau, eit ispazinties pas kuniga ir paklusti visiems kataliku baznycios kanonams ir tradicijoms vien delto kad noriu tuoktis baznycioje?kodel tiesiog negaliu nedaryt va vienintelio dalyko kurio niekaip negalesiu padaryt nuosirdziai t.y ispazinties pries kuniga....ka jau kalbet apie sutvirtinimo sakramenta kuri taip pat privalesiu atlikt tik jau po vestuviu ir kurio taip pat nenoriu daryt ir nedarysiu...mano tikejima sutvirtina tik gilinimas i pati sventa rasta, jo analizavimas ,isminties iekojimas jame bei tos isminties pritaikymas mano gyvenime, o ne kazkokios apeigos kurios ,,kazka,, sutvirtina ar kaip teigia katalikai ispaudzia tarsi zyme sieloj, apdovanoja Sv dvasios dovanomis kuriu paskutinioji Dievo baime...na ko jau ko bet sios dovanos tai tikrai nenoriu...Kur yra baime ten meiles neisivaizduoju, ja turbut suvokt gali tik katalikai..bijai todel ir myli... .... ir bandziau apie tai pasiklabet su kunigu beje...na tikrai norejau nuosirdziai pakalbet ir pasakyt kokios mintys mane kankina nes noriu but NUOSIRDUS, taciau akivaizdziai kunigas venge diskusijos issisukinejo nuo klausimu ibruko knygele ka reikia ,,iskalti atmintinai,, - ka reikia padaryt, pasake kada ateit atsiskaityt ir sudie....

ai zodziu kai gilinuos tai isvis situacija su tom religijom yra absurdiska...jos tik varo zmogu i kazkoki tais akligatvi ir vistiek turi daryt kazkoki sprendima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sajanas: 14 rugpjūčio 2010 - 05:46
is tikro,kas liecia religija,manau nera ko diskutuot ,nes yra religija ir yra mokslas,kuris gali paneigt tai kas parasyta biblijoj smile.gif o be to ar yra skirtumas kaip tu garbini dieva ir tiki y jy? man atrodo svarbu kad tai yra tas pats dievas,kad juo tiki ir stengiesi nenusizengt tariamiem jo ystatymam.... as y dieva tikiu,ir meldziuos, ir santuoka bus mano baznycioj,bet...ispazinties jau neinu nuo 15 metu tikriauisa... ir ka? ir neisiu tikriauisa,todel kad tikiu y dieva o ne y kunigus...kai einu y baznycia,einu pasikalbet su dievu viena,ne per kuniga ar dar kazka,kalbu savo mintim.... ir nematau nieko blogo
Atsakyti