na mes su broliu abu minusiniai, nuo mažens žinojau kad taip yra. X failai čia su tuo krauju
QUOTE(saule17 @ 2006 09 05, 09:30)
Sveikutes.Isgirdau toki dalyka ir labai susinervinau...Mano Rh +,mano vaikino Rh-.Ar tiesa,kad bus sunku pastoti? 
Netiesa
Mano + o vyro -, ta suzinojau tik nesenai
Jokiu problemu pastojant, labai lengvas niestumas, taip kad manau nera reikalo nerimauti
QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 10:06)
aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos. 
Neteisybė Svajuke, mano bendradarbė turi dvi dukras, jos -Rh, o vyro +Rh grupė. Taigi nenukabinkit nosies, tik žinau, kad pastojus laiku reikia susileisti kažkokius antikūnius, kad nebūtų apsigimomų.
Sėkmės tau
QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 10:06)
aš tik vat neseniai perskaičiau, kad tipo jeigu moters kraujo grupė - neigiama, o vyro - teigiama, tai pastoti galimybė sumažėja iki 85 proc. ką aš žinau, kiek tame tiesos. 
Jei tai būtų tiesa, tai aš turbūt nebūčiau gimusi.
QUOTE(murmur @ 2006 09 05, 10:49)
QUOTE(happy @ 2006 09 05, 10:51)
va taip
klausiau gydytojo ar galejo pasikeisti rezusas-tai mane uztikrino ,kad tai praktiskai neymanoma,greiciausiai kai buvau maza blogai nustate,nes tipo anksciau neturedavo tokios aparaturos kokia yra dabar 
mano bendradarbe laukesi pries ~10 metu. ir buvo rezus -, tais laikais kas dvi savaites imdavo is venos krauja del antikuniu. Zodziu zmogui bijanciam skiepu -proceduros ne is lengvuju... dabar pries metus reikejo daryti operacija ir gi pasirodo, kad ji nabage rezus + istikro
o jei sneketi i tema, tai manau nesamone. as -, vyras +, pirmas vaikas + ("darytas" daugiau nei puse metu), dabar esu nescia is pacio pirmo nesisaugojimo karto...
Pavojus nėštumui yra, kai Rh- moters, o vyro Rh+. Per pirmąjį nėštumą pavojaus nėra, nes dar nebūna susidarę antikūniai. Aišku jeigu prieš tai nebuvo išvalymų ar persileidimų. Po jų reikia suleisti imunoglobulino. Ir viskas bus gerai. Taip pat nėštumo metu stebima, ar kraujyje nesusidarę antikūnai.
Papildyta:
O moters pastojimo tikimybei Rh- visiškain neturi įtakos.
Papildyta:
QUOTE(*dela* @ 2006 09 13, 12:31)
Pavojus nėštumui yra, kai Rh- moters, o vyro Rh+. Per pirmąjį nėštumą pavojaus nėra, nes dar nebūna susidarę antikūniai. Aišku jeigu prieš tai nebuvo išvalymų ar persileidimų. Po jų reikia suleisti imunoglobulino. Ir viskas bus gerai. Taip pat nėštumo metu stebima, ar kraujyje nesusidarę antikūnai.
Papildyta:
Papildyta:
na as esu su minusu,o vyras su pliusu,pirma kart kai pastojau -persileidau 10 sav,bet gyditoja sake kad nuo infekcijos,iskart po persileidimo isgramde gimda ir suleido imoglobulino D.antra kart pastojau po 3 men,per visa nestuma antikuniai nesigamino,sekmingai isnesiojau ir pagimdziau,dar karta po gimdymo suleido imoglobulino ir 7 nestumo men taipat leido profilaktiskai.o mano mama taipat su minusu o tevas su pliusu,ankstesniais laikais to anti D neleisdavo nes tiesiog nebuvo,bet ir as ir brolis esame sveiki,brolis gime su pliusu.
Nu cia jus idomiai apie ta kraujo grupe
Mano yra + ir mano vaikino yra + tai ar nestumui netrugdo?
Mano yra + ir mano vaikino yra + tai ar nestumui netrugdo?
QUOTE(happy @ 2006 09 05, 10:48)
mano tevai abu +,o mes su sese gimem abi su -, ir tai isaiskejo tik kai pastojau
, nes vaikystej buvo nustatytas +
o taip buna???
Tai jau matyt biologijos pamokų nelankėt mokykloj, kai apie genetiką ir paveldėjimą dėstė
QUOTE(svajukė @ 2006 09 05, 11:06)
Nesamone. Pas mane pirmas - sekanti menesi kai nesisaugojom, o antras trecia menesi nustojus gerti KT. Tai va.