Įkraunama...
Įkraunama...

Gyd. Kitoviene

QUOTE(Pellagija @ 2010 01 05, 22:42)
Vat ir as zinau, kad gydytoju sprendimas stumimo metu neleisti epiduro tiesiogiai susijes su ju nenoru sunkaiu dirbti. Jiems tenka sudetingesnis darbas- paziuret saremius, pasakyt mamai, kada stumt, jiems eriau duot mamoms pasikankint ir maziau rupintis, tegu pacios jaucia, kada stumt...Amerikietiskoj nestumo knygoj visur parasyta, kad epiduro skyrimas enpriklauso nei nuo gimdos kaklelio atsidarymo cm, nei nuo imdymo fazes, tereikia gimdyves sugebejimo ramiai issedet epiduro durimo metu.

Matai, kartais kai ir bando paziureti saremius, bei pasakyti kada stumti, panaudojus epidura tai neveikia, nes mama tiesiog fiziskai nebegali stumti - jai atrodo kad stuma, o raumenys atsipalaidave ir ne velnio ji nestuma. sad.gif Ir tada jau ten kalti oksitocino doze (kas yra skausminga), kad mama pajustu saremius labiau ir galetu padeti ateiti vaikeliui i pasauli.

Va ko as tikrai nesuprantu, tai kodel negalima pradeti epiduro jei kaklelis per daug atsidares...As suprantu, kodel negalima kaip vaikelis jau gimdymo takuose, bet kai jis dar gimdoje, tik kaklelis atsiveres, tai kodel nedaro? As girdejau gydytoju versija, kad neva nespes jau visvien epiduras suveikti. Bet is savo patirties zinau, kad jis pradeda veikti jau po keliu minuciu...
Papildyta:
QUOTE(Pellagija @ 2009 12 19, 21:25)
Labas visoms, norejau paklausti, ar gydytoja noriai leidzia ngimdyti su epiduriniu, ar ji labiau naturaliste?

Atsizvelgs i tavo norus ir leis gimdyti kaip nori...
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Na as dar negimdziau pas sia daktare, bet ji mane priziuri. Ir tikrai esu labai patenkinta. Manau kad tikrai ne kievienam ji gali tikti ar patikti. Kam ko reikia...
As kadangi pati esu labiau konkreti ir nemegstu kai su manim cackinasi smile.gif man ji visada isaiskina viska smulkiai, atsako i visus klausimus. Neturiu jokiu pretenziju jai. Kaip del gimdymo ir prieziuros po tai negaliu pasakyte, bet kazkada parasysiu lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes,
as pas sia daktare gimdziau pirmaji savo, tai buvo pries 7 metus. Likau patenkinta ir gimdymu ir po to prieziura smile.gif tiesa nera ji nei labai svelni, nesiceckina, bet as manau ne tai svarbu, svarbu kad zmogus zinotu ka ir kaip daro, o per gimdyma tai labai jos tas neciceskinimas praverte man smile.gif
dabar ir konsultaciju pas ja vaikstau ir gimdysiu pas ja smile.gif as likau patenkinta
kam reikia daugiau svelnumo siulyciau kita daktare
Atsakyti
QUOTE(ingabat @ 2010 01 11, 19:48)
sveikos mamytes,
as pas sia daktare gimdziau pirmaji savo, tai buvo pries 7 metus. Likau patenkinta ir gimdymu ir po to prieziura smile.gif tiesa nera ji nei labai svelni, nesiceckina, bet as manau ne tai svarbu, svarbu kad zmogus zinotu ka ir kaip daro, o per gimdyma tai labai jos tas neciceskinimas praverte man smile.gif
dabar ir konsultaciju pas ja vaikstau ir gimdysiu pas ja smile.gif  as likau patenkinta
kam reikia daugiau svelnumo siulyciau kita daktare

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gimdziau pas sia gydytoja visiskai neseniai. Jei turesiu antra vaikeli, vel kreipsiuosi i sia gydytoja. Man patiko, nes labai konkreti, dalykiska, tiesi - nebruka savo nuomones, bet pasako aiskiai ir konkreciai galimus variantus ir galimas rizikas, leidzia pasirinkti ten, kur imanoma rinktis. Tikrai atsizvelge i mano nuomone (kokio gimdymo as tikiuosi ir t.t.). Mano viskas pasibaige cezario pjuviu, bet esu dekinga gydytojai, kad pasiule si varianta ir nedemonstravo super naturalistinio poziurio ( tipo "pagimdysi pati, kam tos operacijos") ir to pasekoje neteko rizikuoti vaikelio sveikata ar net gyvybe. Dziaugiuosi, kad neuzsiroviau ant kokios super naturalistes, nes kaip paaiskejo operacijos metu, bandymas pagimdyti naturaliai veikiausiai nebutu pasibaiges labai sekmingai sad.gif.
Operacija padare labai greitai, operavo popiet, o kita ryta jau vaiksciojau, bei dariau visus kitus darbus pilnavertiskai. Jokiu baisiu skausmu neteko kenteti, isskyrus tai, kad vos maude pjuvio vietoje. Nezinau, gal cia man tik taip pasiseke ax.gif . Netgi nuskausminamuju, kuriu seseles vis siule, atsisakiau, nes nereikejo ju.
Po operacijos gydytoja uzssuko i palata ir ne viena karta. Rupinosi ne tik randu, bet ir krutines bukle - pastebejus, kad gresia uzdegimas (as pati nesusivokiau iskart, kad tie guzai nera labai gerai) pasirupino, kad akusere pamokytu nutraukineti pienuka, masazuoti ir pan.

Galbut si gydytoja nepatiks toms kurios megsta salduma - na zuikeliu ir katineliu ji pacienciu tikrai nevadina smile.gif. Tiesiog konkretus, tiesus, dalykiskas zmogus. Bet man tiko ir patiko tas dalykiskas bendravimas ir svarbiausia buvo ne saldumas, o ka laiku gauciau reikalinga pagalba ir butu priimami teisingi sprendimai, kurie reikalingi man ir mano vaikeliui.

Ir dar vienas svarbus dalykas, del kurio si gydytoja verta pagarbos - as buvau susitarusi, t.y. gydytoja zinojo, kad gali tiketis pinigeliu. Taciau buvo sventine diena, budejo vos pora gydytoju, o gimdyviu buvo daug. Mano situacija nebuvo kritine, as galejau laukti operacijos ir kelias valandas. Ir laukiau. T.y. gydytoja vis uzsukdavo i gimdykla ir pasakydavo, kad operacijos laikas truputeli nusikelia,nes yra kelios mamytes, kurioms dali prireikti daryti extra CP ar skubios pagalbos. Mano manymu tai tiesiog parodo, kad gydytoja, nesvarbu ar duosi jai pinigu ar ne, vis tik laikosi pagrindiniu vertybiu ir tikrai ziuri mamyciu geroves - kam reikia skubios pagalbos, o kam ne. Gal bendrauja ir nelabai maloniai, kaip kazkas cia rase (man to neteko pastebeti), bet uztat profesionaliai pasirupina ir is profesines puses viska padaro gerai.
Todel manau, kad net jei pakliusit pas sia gyd. nesitarusios, viskas praeis puikiai wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 15 sausio 2010 - 23:29
Gal kas galetumete imesti gydytojos mobilu man i AZ? Nepriskambinu- gal ne ta numeri turiu doh.gif
Aciu.
Atsakyti
gyd. Kitovienė nuo vasario 5 dienos išvažiuoja ir nebus jos 5 savaites taip pati sakė. Taip, kad man pačiai teks gimdyt pas ką nors kita, nors visą nėštumą lankiausi pas ją.
Atsakyti
As gulejau patologiniam pas sita Kitoviene ir labai man nepatiko. Tokia pasiputus ateidavo, vienu pirstu per drabuzius prisilietus klausia -tai ko cia atvaziavot net i ligonine? Lyg as cia savo noru pailset sugalvojau. Gulejau virs savaites, tai nei karto net neapziurejo manes kedej (nors atvaziavau su padidintu tonusu ir prasiverusiu kakleliu). Tai tik atejusi vedeja paziurejo, viska paaiskino.
Matyt Kitoviene tik uz pinigus moka buti demesinga, bet man tokios veidmainystes tikrai nereikia. Labai tikiuosi kad nepateksiu pas ja gimdyti.
Atsakyti
Mano draugei ji labai patiko, rekomendavo ir man pas ją gimdyti. Na, susigundžiau, susiskambinau, susitariau susitikti. Ligoninėje susitikome, labai šaltai priėmė, na, suprantu, visgi darbo metas, daug gimdyvių. O toliau iš vis ... Pokalbį pradėjo nuo pinigų, jei tariatės gimdyt, tai jums kainuos tiek ir tiek blink.gif (aš ir taip žinojau, kad kainuos), ir apskritai, kodėl norite tartis dėl gimdymo? (Nu labadiena, man jau seniai nebe 18). Žodžiu užrašė mane kitam vizitui, bet taip ir neteko ačiū Dievui pas ją gimdyt.
Atsakyti
o galima su ja tartis kad nuo pat pradzios nestuma priziuretu? Gal ji dirba dar kur nors kitur? Ar tik VGN?
Atsakyti
QUOTE(mmeda @ 2010 01 25, 11:18)
o galima su ja tartis kad nuo pat pradzios nestuma priziuretu? Gal ji dirba dar kur nors kitur? Ar tik VGN?

Tikrai galima, pati pas ja vaikstau su nestumu smile.gif Tik aisku uz papildoma mokesti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2010 01 21, 13:44)
Mano draugei ji labai patiko, rekomendavo ir man pas ją gimdyti. Na, susigundžiau, susiskambinau, susitariau susitikti. Ligoninėje susitikome, labai šaltai priėmė, na, suprantu, visgi darbo metas, daug gimdyvių. O toliau iš vis ... Pokalbį pradėjo nuo pinigų, jei tariatės gimdyt, tai jums kainuos tiek ir tiek  blink.gif (aš ir taip žinojau, kad kainuos), ir apskritai, kodėl norite tartis dėl gimdymo? (Nu labadiena, man jau seniai nebe 18). Žodžiu užrašė mane kitam vizitui, bet taip ir neteko ačiū Dievui pas ją gimdyt.

Na tokia jau jos natura - viska tiesiai sviesiai. Kita vertus, tai ir gerai - nereikes sukti galvos kiek duoti ir pan. Be to, gal gydytojai tokiais budais bando apsisaugoti nuo tam tikro mamyciu tipo - pazistu viena mamyte, kuri taresi su gydytoja (ne su Kitoviene). Gimdymas prasidejo sestadienio nakti. Gydytoja atvaziavo is namu, tvarkingai prieme gimdyma, pabuvo dali sekmadienio, nors buvo net ne jos budejimas ir pan., o po visko mamyte nusprende, kad "gimdymas buvo lengvas, o ir babkiu nera", todel dave gydytojai 400 lt (savarankiskai nusprende, kad tokios sumos pakaks). Beje, pries gimdyma su gydytoja buvo suderinta, kad visi pinigai bus duoti jai, o ji jau pasidalins su anesteziologu, akuseriu ir t.t.
As sutinku, 400 Lt nera mazai (nors netgi oficiali suma kasoje uz gydytojo iskvietima ne darbo metu - apie 700 lt), bet patys isivaizduokit situacija: gydytoja istempia is lovos nakti, si atvaziavus tikriausiai pasako akuseriui ir anesteziologui, kad reikia parodyti gimdyvei extra demesio, nes bus duota pinigeliu...O pabaigoje doh.gif Ir gydytojui pries kolegas nepatogu (dar pagalvos, kad pinigus pasieme sau lotuliukas.gif ) ir siaip....Manau, kad gydytojai panasia patirtimi pasidalina tarpusavyje ir gali buti, kad to pasekoje kai kurie tiesesni ima ir pasako suma is anksto. Kad paskui nekiltu nesusipratimu.
Atsakyti