Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterijos pasaulyje :)

Jei kartais netyčia užklumpa auditas, direktorius privalo būt pasiruošęs user posted image nes vargšai buhalteriai turi ir taip ką veikt user posted image ruošdami gausybę visokių ataskaitų ... O kai nuo visko pavažiuoja stogas user posted image mes smagiai renkamės kavos išgert user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dowwe: 10 vasario 2009 - 16:43
QUOTE(Jurgitak @ 2009 02 10, 15:48)
nelabai suprantu, kas rezultate yra skolingas. Kažkas arba pirkėjas, arba tiekėjas turi padaryti pavedimą skirtumui, kas susidengia su banko sąskaita.

kaip suprantu, problema ne faktiniuose skolų likučiuose, o tiesiog programa kažko nepadaro, kažko neužskaito.
o kokią programą naudoji?

P.s. dowwe, dėkui už naujus namučius 4u.gif
Atsakyti
Labas dienas,
klausykitės susivėliau negyvai, žmogaus alga 500, už 2 mergiotes priklauso 100lt PNPD pagal viską tada jam reiktų taikyt 470 NPD bet tada iš viso jau gaunasi 570, tai blin pasimečiau kur ir kaip ką taikyt, kad normaliai viskas apsimokestintų, nu ieškau ko nepametus kaip visada, o po šviežių vėjaraupių galva visai atsisakius, kaip ožka į naujus vartus spoksau ir nežinau ką daryt doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 10, 17:55)
Labas dienas,
klausykitės susivėliau negyvai, žmogaus alga 500, už 2 mergiotes priklauso 100lt PNPD pagal viską tada jam reiktų taikyt 470 NPD bet tada iš viso jau gaunasi 570, tai blin pasimečiau kur ir kaip ką taikyt, kad normaliai viskas apsimokestintų, nu ieškau ko nepametus kaip visada, o po šviežių vėjaraupių galva visai atsisakius, kaip ožka į naujus vartus spoksau ir nežinau ką daryt  doh.gif  doh.gif  doh.gif

tokiu atveju taikai 100 PNPD ir 400 NPD wink.gif
Atsakyti
Šiaip tai už pirmą vaiką 50 PNPD, o už sekančius jau po 100. Taigi PNPD 150, o NPD 470. Manau pirmiau dengiasi NPD, o PNPD tada lieka tik 30 lt.
Atsakyti
QUOTE(ignasser @ 2009 02 10, 20:19)
Šiaip tai už pirmą vaiką 50 PNPD, o už sekančius jau po 100. Taigi PNPD 150, o NPD 470. Manau pirmiau dengiasi NPD, o PNPD tada lieka tik 30 lt.

Nu laba diena

8. Nuolatiniams Lietuvos gyventojams (tėvams arba įtėviams), auginantiems vaikus (įvaikius) iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, už kiekvieną auginamą vaiką (įvaikį) yra taikomas papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis (toliau – PNPD). Už pirmą vaiką (įvaikį) taikomas 100 litų PNPD, už antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) – 200 litų PNPD.

9. Mokestiniu laikotarpiu PNPD taikomas gyventojo pasirinktoje pajamų, susijusių su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais, gavimo vietoje (jeigu taikomas NPD – ten kur taikomas NPD), dalijant PNPD sumą kiekvienam iš tėvų (įtėvių) per pusę. Jeigu gyventojas vaikus (įvaikius) augina vienas, jam taikomas visas PNPD.

tai mano supratimu ir gaunasi 2 mergaitės po 100, išeina 200lt dalinam tėvam per pusę ir lieka už abi 100lt ir papildomo neapmokestinamo pajamų dydžio mano žiniom niekas taip nesudenginėja, arba taikai NPD arba netaikai, jeigu netaikydavom anksčiau NPD tai ir PNPD nepriklausydavo, o dabar PNPD priklauso nepaisant NPD t.y jeigu aš gaučiau 4500 algikės ant popierkos tai NPD man pagal formulikę neišeina, o PNPD už vaiką 100lt lieka tik aišku jis dalinamas perpus tai gautųsi jau tik 50lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carevna: 10 vasario 2009 - 19:34
QUOTE(Carevna @ 2009 02 10, 20:31)
tai mano supratimu ir gaunasi 2 mergaitės po 100, išeina 200lt dalinam tėvam per pusę ir lieka už abi 100lt

nu laba diena smile.gif vienas vaikas 100 lt, antras 200 lt, tada 300 Lt dalinam perpus ir gaunam 150 Lt 4u.gif ziurekit tax.lt skaiciuokles 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2009 02 10, 20:46)
nu laba diena smile.gif vienas vaikas 100 lt, antras 200 lt, tada 300 Lt dalinam perpus ir gaunam 150 Lt  4u.gif  ziurekit tax.lt skaiciuokles  4u.gif

Nu tax.lt nurodo kad PNPD 150 bus tada, nu ***** arba aš jau visai nieko nesuprantu arba skaityt reik eit iš naujo mokintis blink.gif blink.gif ne vsio ataušau, visai man čia logikos nėra g.gif g.gif g.gif einu toliau galvot, ačiū už konsultacijas, kiek taikyt jau žinau, dabar reikia sugalvot kodėl taip doh.gif doh.gif doh.gif kurmi nekenčiu savęs kai galva neveikia doh.gif doh.gif
Papildyta:
Ne nu žmogui su 3 vaikais aš sugebu PNPD pritaikyt 250lt bet va jau kai du vaikai tai man pasidarė per daug sunku, vsio einu pailsėt kol dar neprisidirbau ko doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ignasser @ 2009 02 10, 19:19)

o koks skirtumas?

aš manau, kad geriau už vaikus pilnai prisitaikyt i NPD geriau lieka, jei vdrug susigrazinti už metus deklaruodamas norėsi, arba aišku vaiko atliekamą PNPD galės susigrąžinti tėvėlis deklaruodamas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(traske @ 2009 02 10, 13:14)
mielosios buhalteres ir prijauciancios skaiciukams, pamokykit kaip apsiskaiciuoti savo atlyginima blush2.gif , esu valstybes tarnautoja (12kat), turiu vaikiuka
kazkaip stebuklingai kiekviena menesi gaunu skirtinga alga, nors isdirbu ta pati valandu skaiciu per men, uzuodziu negeruma
tad laikas ismokti tai padaryti paciai 4u.gif

Paskutinius 3 mėn ir turėjai skirtingai gaut nes keitės GPM įstatymas, keitės bazinė alga.

QUOTE(dowwe @ 2009 02 10, 20:00)
o koks skirtumas?

aš manau, kad geriau už vaikus pilnai prisitaikyt i NPD geriau lieka, jei vdrug susigrazinti už metus deklaruodamas norėsi, arba aišku vaiko atliekamą PNPD galės susigrąžinti tėvėlis deklaruodamas  ax.gif

Man atrodo jokio skirtumo ko pilnai nepritaikysi, Ko nepritaikysi susigražins deklaruodamas
Atsakyti
QUOTE(Ramunytėė @ 2009 02 10, 22:13)
Man atrodo jokio skirtumo ko pilnai nepritaikysi, Ko nepritaikysi susigražins deklaruodamas

Jeigu turės pakankamai proto deklaruoti ir susigrąžinti doh.gif doh.gif doh.gif geriausias pasakymas "tai kad aš nemoku" arba "ai tai kam man reikia vistiek čia tik keli litai bus"
Atsakyti
QUOTE(Carevna @ 2009 02 10, 21:54)
Jeigu turės pakankamai proto deklaruoti ir susigrąžinti doh.gif  doh.gif  doh.gif geriausias pasakymas "tai kad aš nemoku" arba "ai tai kam man reikia vistiek čia tik keli litai bus"

drinks_cheers.gif O dejuot, kad mažai gauna tai pirmi doh.gif
Atsakyti