Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterijos pasaulyje :)

QUOTE(Carevna @ 2009 02 11, 20:29)
Klausykitės patarėjos mano brangios, nežinau ką daryt ir kur kreiptis tokio dalyko, nuo kovo 1d. vaiko pinigam gaut bus reikalinga pažyma apie DU už praėjusius metus, bet pas ką man siųst vyrą jos prašyt jeigu įmonė bankrutavo ir jau likviduota, gal netyčia kada susidurėt su tokia situacija  g.gif  g.gif  g.gif sakau gal Sodroj prašyt kokios pažymos gi jie duomenis tai turi  g.gif

šitie dokumentai kažkur turi būti saugomi. gal į archyvą atiduodami?
Atsakyti
QUOTE(mamaingrida @ 2009 02 11, 21:38)
Ir VMI turi - bent jau priskaiciuota DU pagal metine FR0573  g.gif
Nezinau, ka dar patarti....o jau visai likviduota? gal dar koks nors administratorius galus suvedineja?  unsure.gif

QUOTE(Jurgitak @ 2009 02 11, 22:15)
reikia įsakymo, kokie drabužiai ir avalynė yra priskiriami darbo drabužiams ir tada normaliai traukiate į sąnaudas, bet tada jau reikėtų batų visiems įmonėje dirbantiems vairuotojams.
Sodra gali išduoti, bet dar neaišku dėl tvarkos - pažymų nereikės, susirinks duomenis patys.

QUOTE(Meškuolė @ 2009 02 11, 22:16)
šitie dokumentai kažkur turi būti saugomi. gal į archyvą atiduodami?

Taiva, kad įmonė galutinai likviduota buvo šių metų rugpjūtį, dokumentai tikrai kažkur turi būt saugomi, bet neturiu net žalio supratimo kur visą šitą reikalą užsukt reikės, nes pirminiam variante kai skaičiau tai atseit reikės pristatyt pažymas apie tėvų DU už tuos metus tai dabar sėdėdama rašiau savo bedarbėliui iš kur pažymas susižvejot reikia, nu reik tada nesukt sau galvos iki kovo 1d. jeigu kas gal VMI duomenis apie saugomus dokumentus turi ar bent žino kas bankroto administratorius buvo, ne nu tikrai tokiu atveju kažkas popierius saugot turi, juo labiau kad darbo užmokesčio duomenys ar ne ilgiausiai ir turi būt saugomi g.gif
Atsakyti
Sveikos, pamaniau pabandysiu, nieks per galvą neduos... Aš studijuoju Klapėdoje, Buhalterinę apskaitą paskutiniame kurse.
reikia atlikti baigiamąją praktiką.... doh.gif labai noriu nors šiokios tokios patirties įgyt, studijos sekasi gerai, esu viena ir geriausiai besimokančių blush2.gif
sakau gal kas nors kažką pasiūlys? Porą mėnesiukų priimtų mane pasipraktikuot, juk nemokama darbo jėga visiem pravers ! Klaipėdoj, Gargžduose ar netoliese 4u.gif
Atsakyti
[quote=Jurgitak,2009 02 11, 23:15]
reikia įsakymo, kokie drabužiai ir avalynė yra priskiriami darbo drabužiams ir tada normaliai traukiate į sąnaudas, bet tada jau reikėtų batų visiems įmonėje dirbantiems vairuotojams.
labai dekui, bet dar vistiek trupuciuka neaisku. Jei dirba pagal darbo sutartį 1 asmuo, (savininkas individualios įmonės juk negali dirbti pagal darbo sutartį pas save), tai ar gali paciam sau irgi buti skirti kaip darbo drabuziai???
aciu
Atsakyti
[quote=eva-rita,2009 02 12, 00:01]
[quote=Jurgitak,2009 02 11, 23:15]
labai dekui, bet dar vistiek trupuciuka neaisku. Jei dirba pagal darbo sutartį 1 asmuo, (savininkas individualios įmonės juk negali dirbti pagal darbo sutartį pas save), tai ar gali paciam sau irgi buti skirti kaip darbo drabuziai???
aciu
[/quote]
Savininkui ne.
Atsakyti
Sveikutes:) Labai prasau,jei jums tik nesunku,atsakykite i siuos anketos klausimus,mano gerai draugei reikia bakalauriniam darbui mirksiukas.gif . Nuosirdziai aciu sakau 4u.gif 4u.gif wub.gif
http://www.apklausa.....php?form=18008
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrodite69: 12 vasario 2009 - 01:37
QUOTE(Jurgitak @ 2009 02 11, 21:15)
Sodra gali išduoti, bet dar neaišku dėl tvarkos - pažymų nereikės, susirinks duomenis patys.

Siandien per radija as ta pati girdejau - pazymu kaip ir nereiks. Jie gi visus duomenis patys turi. Bet...dar nepatvirtinta. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Afrodite69 @ 2009 02 12, 01:36)
Sveikutes:) Labai prasau,jei jums tik nesunku,atsakykite i siuos anketos klausimus,mano gerai draugei reikia bakalauriniam darbui  mirksiukas.gif . Nuosirdziai aciu sakau 4u.gif  4u.gif  wub.gif
http://www.apklausa.....php?form=18008

Jau 4u.gif
Atsakyti
Laba mirksiukas.gif

Gal kuri nepatingės patikrinti, ar viską čia gerai suskaičiavau blush2.gif ir pataisys kur ne taip ax.gif

1.
Sausio mėn DU. Valandinis tarifas 4,85Lt, Per mėn dirbta 20val. Darbuotojui NPD,PNPD netaikomas.
4,85Lt*20h=97Lt -priskaičiuotas DU
97*6%=5.82Lt -PSD iš darbuotojo
97*3%=2,91Lt -VSDM iš darbuotojo
97*30,98%=30,05Lt -PSD ir VSDM iš darbdavio
97*15%=14.55Lt -GPM, mokama VMI, kodas 50119
97-5,82-2,91-14,55=73.72Lt -išmokamas DU darbuotojui
5,82+2,91+30,05=38,78Lt -mokama Sodrai, kodas 252

2.
Už 2 nedarbingumo dienas pašalpa ( vasario 4,5d.). Vidurkis 4,85Lt.
4,85Lt*2d*80%=7.76Lt -priskaičiuota
7,76*15%=1.16Lt -GPM, mokama VMI, kodas 50119
7,76*6%=0.47Lt -PSD, mokama VMI? kodas ????
7.76-1.16-0.47=6.13Lt -darbuotojui išmokama suma

Ar čia nieko nepraleidau? Kaip su PSD?
Ar galiu GPM tiek už sausio atlyginimą, tiek už vasario nedarbingumą sumokėti kartu vienu pavedimu?

3.
Ir dar klausimėlis. Tiek darbo laiko apskaitos žiniaraštyje, tiek Pragmoj reikia užpildyti "Dienų grafike" ir "Dirbo dienų". Kiek dienų dirbo viskas aišku, o kaip su "Dienomis grafike"? Sakykim sausio mėn yra 20d.d. Žmogus iš jų atostogavo 7d.d. ir sirgo 5d.d. Tai dienos grafike yra 20 ar 20-7-5=8 ?

Nepykit už durnus klausimus blush2.gif , bet naujokė aš čia, vis dar mokausi unsure.gif

Atsakyti
3. Dėl valandų grafike, tai rašyk kiek dirbtų, jei neatostogautų/nesigtų ir pan.. Šiuo atveju 20

kitų neturiu kada gilintis, sorry
Atsakyti
o GPM kodas ne 1311 ???
o už 2 dienas nedarbingumo 1951
Apskaičiavimai 1 ir 2 punkte mano manymu teisingi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melka: 12 vasario 2009 - 11:43
labas visoms 4u.gif

man toks kvailas klausimas susistojo, jūs pvz žiniaraščiuose išskiriat 6 ir 3 proc? Ar tiesiog darot bendrą laukelį 9 proc ir vsio, nes pvz Sodrai įmoka gi turi patekt neskirstyta 39,98 proc? Tai svarstau ar verta atskirt ar palikt taip kaip ir dariau g.gif g.gif
Atsakyti
caverna - dar negavau atnaujinimų iš Proringo. Kai gausiu, kaip bus padaryta, taip ir turėsiu lotuliukas.gif
Atsakyti