Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(Taniushka @ 2009 02 15, 00:27)
to ir klausiau, aisku jeigu sudziuve tai jau galejo buti ir be ju, bet jeigu akyvaizdziai matosi kad neperseniausia nukirptas tai jau labai supykciau mad.gif

taigi matau padarytą 1 puokštę ,o daugiau nuskintų tai nėra,o juk po 1 žiedkotį Cymbo nelogiška pirkti,juk nei rožių niekas neperka po 1 kotą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 02 14, 23:26)

Kazkuriai kitai forumietei nusiunciau blush2.gif va dabar naujai parasiau 4u.gif
Atsakyti
sveikutės, rodau vyro dovaną ir visiškai pritariu dėl skynimo, už tai vietoj 50, teko pakloti 80, nes šita gėlytė su begale naujų pumpurų , tik per lapus nesimato(na ir fotografė iš manęs ne kokia blush2.gif ), o pigios- visos nukarpytos. Pastebėjau , kad ir lapai pakarpyti, kad nesimatytų pajuodusių galiukų ( ką jie prognozuoja? g.gif )
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 15 vasario 2009 - 09:52
sveikos, turiu phalaenopsis wub.gif
ka tik baige zydeti, pasutinis ziedelis liko.

bet man nerima kelia virsutines saknytes g.gif
gal galetumet ivertinti g.gif

user posted image

Papildyta:
va tos apatines saknytes tai visai nieko atrodo smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 15, 12:34)
sveikos, turiu phalaenopsis  wub.gif
ka tik baige zydeti, pasutinis ziedelis liko.

bet man nerima kelia virsutines saknytes  g.gif
gal galetumet ivertinti  g.gif

user posted image

Papildyta:
va tos apatines saknytes tai visai nieko atrodo  smile.gif
user posted image

Na taip, jos jau nesveikos. Siūlau jas nukirpti ir galus patepti cinamonu. Vidinės atrodo gerai, bet dėl viso pikto dar viršutinį sluoksnį substrato nukrapščiusi gali patikrinti ir šiek tiek giliau.
Beje, operacijų imkis, kai jau visi žiedeliai bus nužydėję.
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 02 15, 10:49)

wub.gif wub.gif wub.gif labai
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 11:41)
Na taip, jos jau nesveikos. Siūlau jas nukirpti ir galus patepti cinamonu. Vidinės atrodo gerai, bet dėl viso pikto dar viršutinį sluoksnį substrato nukrapščiusi gali patikrinti ir šiek tiek giliau.
Beje, operacijų imkis, kai jau visi žiedeliai bus nužydėję.

o kaip su cinamonu tepti? cia ta prasme su cinamonu milteliais tais kur maistiniai buna? blush2.gif

o nukirpti visai visai jas?
o jos man ataugs?

bijau, kad nenumirtu man ta gelyte verysad.gif

siaip as visai nepatyrus dar augintoja situ gelyciu, cia pati pirmoji mano augintine blush2.gif

dar noreciau paklaust, kas tie du daikciukas pas mano gelyte g.gif jie jau seniai yra, ir nei dideja nei ka g.gif na vienas gal ir yra siek tiek siek tiek padidejes nuo tada kai ta gelyte turiu ax.gif
tai kas cia tokie, ar pumpureliai kur isleis man naujus ziedelius g.gif ar cia tik sakeles toliau leis g.gif

nei jei sakai, kad negalima "opetuot" kol nenuzydejo, tai jei cia nauji pumpureliai, tai tada irgi nieko negaliu daryt g.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 15, 13:10)
o kaip su cinamonu tepti? cia ta prasme su cinamonu milteliais tais kur maistiniai buna?  blush2.gif

o nukirpti visai visai jas?
o jos man ataugs?

bijau, kad nenumirtu man ta gelyte  verysad.gif
siaip as visai nepatyrus dar augintoja situ gelyciu, cia pati pirmoji mano augintine  blush2.gif

dar noreciau paklaust, kas tie du daikciukas pas mano gelyte  g.gif  jie jau seniai yra, ir nei dideja nei ka  g.gif  na vienas gal ir yra siek tiek siek tiek padidejes nuo tada kai ta gelyte turiu  ax.gif
tai kas cia tokie, ar pumpureliai kur isleis man naujus ziedelius  g.gif  ar cia tik sakeles toliau leis  g.gif

nei jei sakai, kad negalima "opetuot" kol nenuzydejo, tai jei cia nauji pumpureliai, tai tada irgi nieko negaliu daryt  g.gif

user posted image

user posted image

Nukirpk tik tas nudžiūvusias. Jos tikrai neataugs - išaugs naujos šaknys. Cinamonu valgomuoju patepk. Jis neleis įsimesti puviniui į tas žaizdeles, kurios liks nukirpus nudžiūvusias šaknis.

Jeigu teisingai suprantu, tai Tu klausi apie tuos neišsivysčiusius pumpurus. Jie niekada nepražįsta. Kai nužydi visi žiedai, aš tiesiog nukerpu nužydėjusią dalį.

Beje, matosi, kad žiedelis jau visai nužydėjęs, tai Tu jį nuimk, nebeverta varginti gėlytės.

O kadangi pirma gėlytė, tai pasiskaityk supermamos temas apie orchidėjas. Rasi daug naudingų patarimų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FleurDeLis: 15 vasario 2009 - 12:27
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 12:26)
Nukirpk tik tas nudžiūvusias. Jos tikrai neataugs - išaugs naujos šaknys. Cinamonu valgomuoju patepk. Jis neleis įsimesti puviniui į tas žaizdeles, kurios liks nukirpus nudžiūvusias šaknis.

Jeigu teisingai suprantu, tai Tu klausi apie tuos neišsivysčiusius pumpurus. Jie niekada nepražįsta. Kai nužydi visi žiedai, aš tiesiog nukerpu nužydėjusią dalį.

Beje, matosi, kad žiedelis jau visai nužydėjęs, tai Tu jį nuimk, nebeverta varginti gėlytės.

O kadangi pirma gėlytė, tai pasiskaityk supermamos temas apie orchidėjas. Rasi daug naudingų patarimų.

siuo metu du mano phal ruosias zydeti is taip vadinamu neissivysciusiu pumpuru,vienas jau sukroves nemazai pumuru..
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 12:26)

labai aciu uz informacija 4u.gif

beje dar del tu karpymu g.gif as skaiciau, kad kai nuzydi reikia nukirpti stiebeli, bet viena mamyte, kuri augina tas gelytes pasake, man kad geriau taip nedaryt g.gif jinai sako, kad leidzia nudziuti stiebeliuj, iki tiek kiek pati gelyte nori, ir tada ta nudziuvusia dali tik nukerpa g.gif
vat ir nezinau ka daryt, man labai baisu karpyt ta galyte blush2.gif
o tuos stiebelius nukirptus irgi su cinamonu patepti?
Papildyta:
QUOTE(axara @ 2009 02 15, 12:39)
siuo metu du mano phal ruosias zydeti is taip vadinamu neissivysciusiu pumpuru,vienas jau sukroves nemazai pumuru..

as jau ta gelyte turiu gal nuo spalio ar lapkricio g.gif bet tie pumpuriukai kai buvo tokie du taip ir like, uztad ir nezinau ar cia bus kas nors dar ir ju ar ne g.gif
Atsakyti
Sveikutes,labai noriu jusu patarimo,vakar gavau dovanu orchideja PHALAENOPSIS,siaip grazi ir saknys grazios zalios ir lapai tvirti,tik manau ji perlaistyta,nes per vazoneli matosi tokia net nezinau kaip tai vadinti tokia zaliauke,tarsi kokia samana,ar nebus ,kad ji del to prades puti,gal ja kazkaip galima gelbeti nuo viso puvimo,beja ji dabar zydi,prasau pagelbekite,labai noriu ja issaugoti.
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2009 02 13, 20:53)
va už šį milžiną mano vyras paklojo 99lt.Valentino dovana smile.gif

Sveikinu 4u.gif Puiki dovana. Šaunuolis vyras mirksiukas.gif

QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 13:26)

schmoll.gif Netiesa. Kartais pražysta ir labai gausiai. Pas mane viena nužydėjo (buvo apie 10 žiedų) ir pradėjo tolyn augti - sukrovė dar 8 žiedus thumbup.gif
Tiesa, gali ir nepražysti mirksiukas.gif Jei jau senokai nužydėjusi ir niekas nevyksta, tai galima kirpti iki miegančios akutės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 15 vasario 2009 - 13:17