QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 12:26)
Nukirpk tik tas nudžiūvusias. Jos tikrai neataugs - išaugs naujos šaknys. Cinamonu valgomuoju patepk. Jis neleis įsimesti puviniui į tas žaizdeles, kurios liks nukirpus nudžiūvusias šaknis.
Jeigu teisingai suprantu, tai Tu klausi apie tuos neišsivysčiusius pumpurus. Jie niekada nepražįsta. Kai nužydi visi žiedai, aš tiesiog nukerpu nužydėjusią dalį.
Beje, matosi, kad žiedelis jau visai nužydėjęs, tai Tu jį nuimk, nebeverta varginti gėlytės.
O kadangi pirma gėlytė, tai pasiskaityk supermamos temas apie orchidėjas. Rasi daug naudingų patarimų.
labai aciu uz informacija
beje dar del tu karpymu

as skaiciau, kad kai nuzydi reikia nukirpti stiebeli, bet viena mamyte, kuri augina tas gelytes pasake, man kad geriau taip nedaryt

jinai sako, kad leidzia nudziuti stiebeliuj, iki tiek kiek pati gelyte nori, ir tada ta nudziuvusia dali tik nukerpa
vat ir nezinau ka daryt, man labai baisu karpyt ta galyte
o tuos stiebelius nukirptus irgi su cinamonu patepti?
Papildyta:
QUOTE(axara @ 2009 02 15, 12:39)
siuo metu du mano phal ruosias zydeti is taip vadinamu neissivysciusiu pumpuru,vienas jau sukroves nemazai pumuru..
as jau ta gelyte turiu gal nuo spalio ar lapkricio

bet tie pumpuriukai kai buvo tokie du taip ir like, uztad ir nezinau ar cia bus kas nors dar ir ju ar ne