Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūra

QUOTE(axara @ 2009 02 15, 13:39)
siuo metu du mano phal ruosias zydeti is taip vadinamu neissivysciusiu pumpuru,vienas jau sukroves nemazai pumuru..

Velnias, reiškia aš saviškėms niekada nesuteikdavau progos doh.gif Gerai, kad iš daug patirčių gali išsirinkti geriausių patarimų 4u.gif
Atsakyti
Koki idomu persodinimo buda radau Orchideju auginimas kiminuose g.gif
Atsakyti
QUOTE(jukraa @ 2009 02 15, 14:18)

Kiminuose galima auginti, bet reikia labai reguliuoti laistymą. O jei vazonėliai nepermatomi, tai pakankamai sunku. Nes paviršiuje kiminai būna sausi, o giliau gerokai drėgni. Lengva supūdyti.
Atsakyti
sauni temele thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2009 02 15, 13:06)
Sveikinu  4u.gif Puiki dovana. Šaunuolis vyras  mirksiukas.gif
schmoll.gif  Netiesa. Kartais pražysta ir labai gausiai. Pas mane viena nužydėjo (buvo apie 10 žiedų) ir pradėjo tolyn augti - sukrovė dar 8 žiedus  thumbup.gif
Tiesa, gali ir nepražysti  mirksiukas.gif  Jei jau senokai nužydėjusi ir niekas nevyksta, tai galima kirpti iki miegančios akutės.

o kas yra mieganti akute? blush2.gif

tas pumpurelis kur neprazysta?
tada man nebutu kur nukirpti, nes jie and paciu galiuku yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 15, 14:45)
o kas yra mieganti akute?  blush2.gif

tas pumpurelis kur neprazysta?
tada man nebutu kur nukirpti, nes jie and paciu galiuku yra  ax.gif

schmoll.gif Mieganti akutė yra toks narelis ant stiebo. Reikia kirpti virš jo kokia 1 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 15 vasario 2009 - 13:51
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 15, 14:13)
Velnias, reiškia aš saviškėms niekada nesuteikdavau progos  doh.gif Gerai, kad iš daug patirčių gali išsirinkti geriausių patarimų  4u.gif

butent - mano orchytems niekada neuztekdavo jegu visus pumpurus prazydinti, tai kai ziedai nuzydedavo, gele kelis men (!) pasiilsedavo, atrodydavo, aisku, negraziai, BET paskui pradedavo auginti sakas ir pumpurus TOLIAU, plestis i sonus biggrin.gif
va http://www.ipix.lt/desc/89598263/
matosi, kad sakos jau seniai nuzydejusios, o pumpurai ir ziedai - is pailsejusiu galiuku isaugo wub.gif
Papildyta:
QUOTE(jukraa @ 2009 02 15, 14:18)

jukraa, parsinesiau miniuka is senuku kiminuose auganti - skubejau persodinti, nes jau papuve buvo. Dabar miniukas auga kokoso kevale: truputis zieviu, ant ju pasodinti kiminai, o VIRSUJE beveik neitvirtintas miniukas su visomis saknimis. Jaucia pakankamai dregmes, bet saknys laisvos tongue.gif kad neputu. O kad laimingas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2009 02 15, 13:50)
schmoll.gif  Mieganti akutė yra toks narelis ant stiebo. Reikia kirpti virš jo kokia 1 cm.

aisku 4u.gif
QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 15, 14:04)
butent - mano orchytems niekada neuztekdavo jegu visus pumpurus prazydinti, tai kai ziedai nuzydedavo, gele kelis men (!) pasiilsedavo, atrodydavo, aisku, negraziai, BET paskui pradedavo auginti sakas ir pumpurus TOLIAU, plestis i sonus  biggrin.gif

tai tu kai nuzydedavo nenukirpdavai stiebeliu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 15, 15:15)
aisku  4u.gif
tai tu kai nuzydedavo nenukirpdavai stiebeliu?  ax.gif

niekados nekerpu, kol nenudziuva - nesuteikiu gelytems streso wub.gif o jos man siurprizus dovanoja wub.gif
Papildyta:
Mamytes, atsiprasau uz reklama, nes cia orchideju augintoju forumas, bet va, tema ka tik sukuriau - jei aktualu, kvieciu uzeiti blush2.gif
http://www.supermama...howtopic=410472
Atsakyti
Mergaites,na prasau patarkite ,ka man daryti su gelyte,va butent perziurejau ten kur jukraa idejusi nuoroda ORCHIDEJU AUGINIMAS KIMINUOSE,tai vat butent taip paciai yra pazaliave vazonelio vidus,ka daryti nezinau,nes zydi,bet bijau,kad nepradetu puti saknys,prasau patarkite
Atsakyti
QUOTE(EDCKA @ 2009 02 15, 15:34)
Mergaites,na prasau patarkite ,ka man daryti su gelyte,va butent perziurejau ten kur jukraa idejusi nuoroda ORCHIDEJU AUGINIMAS KIMINUOSE,tai vat butent taip paciai yra pazaliave vazonelio vidus,ka daryti nezinau,nes zydi,bet bijau,kad nepradetu puti saknys,prasau patarkite

bandyk laaaaabai atsargiai ir svelniai persodinti smile.gif tiesa, jei pati gele neblogai jauciasi, gal ir palik kol kas be baimes? Pas mane viena balta zydi, pazaliavusiam vazone sedi, bet rodos, laiminga lotuliukas.gif tai tik veliau sodinsiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2009 02 15, 13:24)
Kiminuose galima auginti, bet reikia labai reguliuoti laistymą. O jei vazonėliai nepermatomi, tai pakankamai sunku. Nes paviršiuje kiminai būna sausi, o giliau gerokai drėgni. Lengva supūdyti.

Tai ir man taip nesamoningai atrodo augint kiminuose, daug prieziuros reiketu,aisku or laiko doh.gif
QUOTE(mikuotuke @ 2009 02 15, 14:04)
jukraa, parsinesiau miniuka is senuku kiminuose auganti - skubejau persodinti, nes jau papuve buvo. Dabar miniukas auga kokoso kevale: truputis zieviu, ant ju pasodinti kiminai, o VIRSUJE beveik neitvirtintas miniukas su visomis saknimis. Jaucia pakankamai dregmes, bet saknys laisvos  tongue.gif kad neputu. O kad laimingas  wub.gif

Va super variantas kaip persodint orchidejas thumbup.gif 4u.gif
QUOTE(EDCKA @ 2009 02 15, 14:34)

Pas tave joms per slapia, girdyk ja kuo reciau, as irgi tokia buvau nusipirkusi, tai su ziedais skubejau persodint,kad saknys nesuputu nes buvo ir kiminu viduj prikrauta. pora pumpuru numete,bet gelyte isgelbeta klesti wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukraa: 15 vasario 2009 - 15:03