Įkraunama...
Įkraunama...

Apklausa- Kelių metų vaiką leisti i mokyklą?

Apklausa: Kiek metukų buvo jūsų vaikui kai išleidote į 1 klasę? (408 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
krikšto dukros mergaitė JK lanko mokyklėlę,tai mokestis juokingas,o priemonių nereikia jokių-viskas yra grupėj.
Apie tai,kad galėtume parsivest vaiką pietų,net svajot nedrįstam...
O dėl vertinimo,tai žinau,kokį šoką patiria penktokai,kai gauna namų darbų,dvejetų ir dar dalykinę sistemą
3 in 1
Įdomu,o kokia bauda,jei neleidi vaiko į mokyklą?
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 03 11, 11:53)
Įdomu,o kokia bauda,jei neleidi vaiko į mokyklą?
Apie Ispaniją negaliu pasakyt, žinau, kad nemaža.
O pas mus apskritai nėra jokios.
Tarkim, tėvai alkoholikai, neleidžia vaiko į I klasę, nes "užmiršo", kad vaikas "užaugo". Niekas niekur nepajudės, kol neįskųs įtarūs kaimynai. Tada Vaikų teisių apsaugos tarnyba truputį pabruzdės ir vaikas bus kur nors "prirašytas", bet tai nereiškia, kad jau tikrai lankys tą mokyklą ir mokysis. Tada VTAT dar truputėlį pabruzdės ir apribos arba atims tėvų teises ir vaiką patalpins į globos namus. O tėvai tik atsidus su palengvėjimu, atsikratę "burnos" ir gyvens "ilgai ir laimingai".
Atsakyti
aš norėčiau saviškės šiemet neleist,tai ir klausiu...gal ta bauda ne tokia ir didelė?
Atsakyti
Aaaa... Man pasirodė, klausimas retorinis. hihihi.gif

Nėra baudų dėl vaiko nevedimo į mokyklą. Ir, reikia pripažinti, niekas neprivers Jūsų leisti vaiką į pirmą klasę, jei manote, kad jis tam dar nesubrendęs. Ypač, jei jis gimęs metų gale.
Tačiau VTAT gali pradėti "aktyviai rūpintis" ir paduoti teisman už vaiko nepriežiūrą, jo teisių pažeidimą ir bla bla bla... Teismas gali skirti administracinę nuobaudą. Kiek? Nežinau, su tuo dar nesusidūriau.

Beje, būdama "sąmoningas pilietis", raginu laikytis įstatymų cool.gif .
Atsakyti
Nera pinigines baudos Ispanijoj uz vaiko nevedima i mokykla nuo 3 metu. Tiesiog socialinis asistentas apsilanko ir jei tevai vistiek neveda vaiko i mokymosi istaiga ,tai kaip ir LT,pradzioj apribojamos tevu teises,paskui jos atimamos. Beje,cia ir per velai atvedama ( 15 min.) ir pasiemima reikia rasyti rastistka pasiaiskinima,kai surenkami 3 pasiaiskinimai , jie perduodami vaiku teisems,o ten jau...
Bet as jums pasakysiu viena dalyka apie Ispanija ir vaikus. Cia mama ,praejus 4 men. po gimdymo PRIVALO grizti i darba,jei nenori jo prarasti.Darzeliai cia priima vaikus nuo 4 men. blink.gif ,i valdiska papulti LABAI sunku,ant kievieno kampo pilna privaciu dazeliu,tai jais ir naudojamasi.Mokykla trimeciams prasideda nuo 9.00 ( ir ne anksciau) ir baigiasi 17.00 ( ir ne veliau,veluoti pasiimti grieztai draudziama) Tad mamos darbas turetu prasideti po 9.00 ir baigtis pries 17.00 ,3 metu vaikiukas,tai ne 7 - niu,kuris gali papusriciauti ir i mokykla vienas iseiti,o ir grizti vienas jau gali.Kai tuo tarpu trimeciai LT lanko darzelius,kurie atidaromi tikrai anksti (budincios grupes) ir reikalui esant galima ji tokioje pacioje grupeje palikti ir pasiimti veliau,nei 16.00 ar 18.00 Bent jau taip buvo tame dazelyje,kuri lanke mano sunus (LT) ,augindama cia mazyle susiduriu su didziulem problemom del "normalaus" darbo gavimo. Tai,kad... su nostalgija pamenu kaip LT gyvendama turejau visas salygas i darba ne veluoti ir is jo anksciau neatsiprasineti,nes man reikia vaika is darzelio pasiimti. Bet .... sunus tikrai buvo ryskiai atsilikes nuo bendraamziu ispaniuku.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 03 11, 13:45)
Aaaa... Man pasirodė, klausimas retorinis. hihihi.gif

Nėra baudų dėl vaiko nevedimo į mokyklą. Ir, reikia pripažinti, niekas neprivers Jūsų leisti vaiką į pirmą klasę, jei manote, kad jis tam dar nesubrendęs. Ypač, jei jis gimęs metų gale.
Tačiau VTAT gali pradėti "aktyviai rūpintis" ir paduoti teisman už vaiko nepriežiūrą, jo teisių pažeidimą ir bla bla bla... Teismas gali skirti administracinę nuobaudą. Kiek? Nežinau, su tuo dar nesusidūriau.

Beje, būdama "sąmoningas pilietis", raginu laikytis įstatymų  cool.gif .

aš pakankamai sąmoninga,kad matyčiau vaiko nesubrendimą mokyklai...ir jei reikia pasirinkt tarp Prokrusto lovos ir vaiko,renkuosi savo vaiko gerovę.Todėl kartais jaučiuosi kaip Servanteso herojus.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2010 03 11, 14:13)
Nera pinigines baudos Ispanijoj uz vaiko nevedima i mokykla nuo 3 metu. Tiesiog socialinis asistentas apsilanko ir jei tevai vistiek neveda vaiko i mokymosi istaiga ,tai kaip ir LT,pradzioj apribojamos tevu teises,paskui jos atimamos.
Beje,cia ir per velai atvedama ( 15 min.) ir pasiemima reikia rasyti rastistka pasiaiskinima,kai surenkami 3 pasiaiskinimai , jie perduodami vaiku teisems,o ten jau...
Ačiū, kad patikslinot, matyt, buvau neteisingai supratus. blush2.gif
Štai šitaip ir man patiktų. good.gif
Kažkada dirbau darželio auklėtoja. Nemalonu nė prisiminti: kada patinka, vaikus atveda, kada "atsipeikėja", pasiima. Sėdi auklėtojos, nervinasi. O tėvai - nei ačiū, nei atsiprašau. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Skiautelė @ 2010 03 11, 14:29)
aš pakankamai sąmoninga,kad matyčiau vaiko nesubrendimą mokyklai...ir jei reikia pasirinkt tarp Prokrusto lovos ir vaiko,renkuosi savo vaiko gerovę.Todėl kartais jaučiuosi kaip Servanteso herojus.... verysad.gif
Aš gi negaliu skatint nesilaikyt įstatymų, pati dirbdama toje sistemoje. hihihi.gif
Toje pačioje Prokrusto lovoje abi voliojamės. Skirtumas tiks toks, kad Jūs iš vienos pusės problemą matot, aš - iš kitos.
Bet kokiu atveju tėvų atkaklumas daro stebuklus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2010 03 11, 14:51)
...Štai šitaip ir man patiktų. good.gif 
Kažkada dirbau darželio auklėtoja. Nemalonu nė prisiminti: kada patinka, vaikus atveda, kada "atsipeikėja", pasiima. Sėdi auklėtojos, nervinasi. O tėvai - nei ačiū, nei atsiprašau.  schmoll.gif
...

Matai,cia taip mokykloje,nes nuo 3 iki 5 metu vaiku vienu nepaleidzia,mokykla nemokama,uz tai ir taikomi pasiisaiskinimai. Kadangi darzeliai mokami,ir uz kieviena papildoma praisidejusia valanda (iki 5 min. tai ne ,bet jei veluoji 6 min. tai.. ) reikia primoketi 6 eurus. Tai teveliai ir neveluoja,o jei jau veluoja,tai jie zino kiek jiems tas velavimas kainuos. O siaip privaciuose darzeliuose ,jei tu moki uz 6 val. .pvz. nuo 8.00 iki 14.00 arba nuo 14.00 iki 20.00 ,tai tame tarpe kada nori tada atvedi ir kada nori tada pasiimi,niekas nieko nesako,svarbu,kad atvedus 13.00 neateitum pasiimti 15.00 ,jei vaikas pagal susitarima iki 14.00 buti gali,tokiu atveju turesi susimoketi 6 eurus uz virsvalandi ... Tokia sistema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(monyte @ 2010 03 11, 15:54)
Tokia sistema smile.gif
Kaip ir visur, yra pliusų, yra ir minusų. smile.gif
Atsakyti
mano grupėj buvo tokios dailininkės vaikas,kurį atvesdavo kada sugalvoję...O juk žymėt reikia,nes maistas gaminamas esamų vaikų skaičiui.Kelis kart trynus įrašus žurnale ir gavus velnių nuo diet. seselės,pasiutau.Ir nepriėmiau.Atvedė vyresnis brolis,parsiunčiau namo.Atlėkė tėvas aiškintis,pasakiau,kad maistas jau užsakytas,vaiką gali palikt,bet jis galės tik žiūrėt,kaip kiti valgo.Bandė aiškint,kad mama menininkė,jie gyvena be jokio režimo,nes kai ateina įkvėpimas,kuria visą naktį ir pramiega ryte...Pasakiau,kad labai puiku,deja,darželis gyvuoja kitu ritmu.
Patikėkit,daugiau niekada nepavėlavo pusryčiams,ir net vaiką ėmė rengt tvarkingiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skiautelė @ 2010 03 11, 18:22)
Pasakiau,kad labai puiku,deja,darželis gyvuoja kitu ritmu.
Patikėkit,daugiau niekada nepavėlavo pusryčiams,ir net vaiką ėmė rengt tvarkingiau mirksiukas.gif
Tikiu. Taip ir reikia. thumbup.gif
Atsakyti
Čia ne į temą, bet... O man iškilo toks klausimukas, gal kas galit atsakyti. Mano mergytė gimusi rugpjūčio 15 d. Jei norėčiau leisti į mokyklą nuo 6 m. ar ji jau galėtų eiti? Anksčiau buvo galima eiti jei kai sueina 6 m į mokyklą galima eiti po kelių mėn. g.gif
Atsakyti