Tepu tik einant i lauka,o grizus nuprausiu. Ta darau tik labiau sauletom ir karstom dienom,ypac pavojingesnem valandom. Ir siaip stengiuos rengt drabuzeliais,kuo daugiau uzdengianciais kuna,kiek imanoma but pavesy. Spes dar tu sauliu prisigaudyt.
Pati,naudodama jusu vadinamaja chemija,visada apgalvoju naudos ir zalos santyki ir renkuosi geresni varianta. Tad mano kosmetikos krepselis taip pat skurdokas
Tiesa sakant,paciu zmoniu reikalas tiket tais pinigasiurbiais,galu gale, pavesis nieko nekainuoja
O butent tai ir rekomenduojama- kuo labiau vengti saules.
Beje,jusu pavyzdys su misinukais cia netinka,nes mes kalbam apie nauda/zala vartotojui. O mamos darbas su pieno nauda kudikiui nesusijes.
Pati,naudodama jusu vadinamaja chemija,visada apgalvoju naudos ir zalos santyki ir renkuosi geresni varianta. Tad mano kosmetikos krepselis taip pat skurdokas

Beje,jusu pavyzdys su misinukais cia netinka,nes mes kalbam apie nauda/zala vartotojui. O mamos darbas su pieno nauda kudikiui nesusijes.
QUOTE(Heart @ 2008 07 25, 19:04)
Chemija ar ne chemija, o vasarą tepti vaiko odelę apsauginiu kremu nuo saulės yra BŪTINA. Ir ne tik prie jūros, o visada einant į lauką ir būnant lauke. ...Žalingas poveikis niekur nedingsta - jo pasekmės gali išryškėti po keliasdešimt metų. Ar norėtumėte, kad Jūsų vaikas užaugęs susirgtų odos vėžiu?
Man dar niekas neįrodė, kad tai yra būtina. Ir tokie pasakymai...mano nuomone ne ko verti. tai yra tik reklamos įtaka. Aš įsitikinusi , kad jei protingai vaiką aprengsi ir nelaikysi visą dieną saulėkaitoj, jokia chemija yra nereikalinga.
Beje, gal dėl tos pačios priežasties ir aš pati laaabai mažai naudoju (tiksliau, visai nenaudoju) bereikalingų kremų, kuriuos, vien dėl reklamos įtakos, tepasi jau nuo 15-os metelių...Ir ką?? Kaži ar mano veido oda nuo to nors kiek prastesnė? Nors man jau gerokai 30+. Norėčiau palyginti ....
QUOTE(mylimuke @ 2008 07 25, 00:51)
P.S. iš kur tamsta taip gerai informuota, kad 4kojai nesiusioja pliaže?
Auginu gyvuna ir zinau, nei karto nera siusiojes plaze , gyvunui reikia kupsteliu,jug kambary irgi nesiusioja, jie protingesni uz daugeli zmoniu (kurie po saves palieka siuksliu kruvas)
BUTINA naudoti apsaugini krema, vaikam nudegimai yra ypac kenksmingi, net iki odos vezio
irodyta mediku ir straipsni skaiciau...
kuodidesne apsauga +30 ar +40 tuo geriau

QUOTE(ruteliux @ 2008 07 28, 09:37)
BUTINA naudoti apsaugini krema, vaikam nudegimai yra ypac kenksmingi, net iki odos vezio
irodyta mediku ir straipsni skaiciau...

Paskutiniu metu vis daugiau straipsnių, kad būtent visi tie kremai taip pat sukelia odos vėžį, ypač su cheminiais filtrais

iki gerų trijų metų su vaiku prie jūros ėjom tik pasivaikščiot ir pabraidyt. tam tikrai nebūtina visai nusirengti, tai ir kremų klausimas atkrito. dabar labiau pasipliažinam, tai biški ir "pasikremuojam", nes kad saulėj nudegt nedaug reikia. 
pati kažkaip nemėgstu išsiskėtus kaip varlė gulėt
man pliažas -- tai vanduo, o degintis reiškia išdžiūt ir sušilt.

pati kažkaip nemėgstu išsiskėtus kaip varlė gulėt

QUOTE(jungle @ 2008 07 27, 19:00)
Man dar niekas neįrodė, kad tai yra būtina. Ir tokie pasakymai...mano nuomone ne ko verti. tai yra tik reklamos įtaka. Aš įsitikinusi , kad jei protingai vaiką aprengsi ir nelaikysi visą dieną saulėkaitoj, jokia chemija yra nereikalinga.
Beje, gal dėl tos pačios priežasties ir aš pati laaabai mažai naudoju (tiksliau, visai nenaudoju) bereikalingų kremų, kuriuos, vien dėl reklamos įtakos, tepasi jau nuo 15-os metelių...Ir ką?? Kaži ar mano veido oda nuo to nors kiek prastesnė? Nors man jau gerokai 30+. Norėčiau palyginti ....
Sakėt, kad naudojat kažką, nors ir minimaliai. Kas jums įrodė, kad reikia? Ir kieno įrodymų jums reikia, kad apsaugotumėt vaiką nuo žalingo saulės poveikio?
QUOTE(Dile @ 2008 07 28, 08:58)
Auginu gyvuna ir zinau, nei karto nera siusiojes plaze , gyvunui reikia kupsteliu,jug kambary irgi nesiusioja, jie protingesni uz daugeli zmoniu (kurie po saves palieka siuksliu kruvas)
Pliažas irgi ne lygi vieta. O ką daryt tiems, kad atsiveda gyvūnus į pliažą ir atsipūtę poilsiauja, ką augintiniams daryt? Ir siusioja, ir kakoja, kur galima. Kad ir kopose (kur kupstelių tikrai yra) ar čia pat esančiam miškely. Ir niekas net nepasivargina susirinkt kakučių

Šaunu, jeigu jūs saugot švarą ir savo bei kitų sveikatą, bet ne visi tokie.
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 28, 11:32)
iki gerų trijų metų su vaiku prie jūros ėjom tik pasivaikščiot ir pabraidyt. tam tikrai nebūtina visai nusirengti, tai ir kremų klausimas atkrito. dabar labiau pasipliažinam, tai biški ir "pasikremuojam", nes kad saulėj nudegt nedaug reikia. 

QUOTE(mylimuke @ 2008 07 28, 13:11)

nesu kremų fanatikė, ir tikrai kiekvienam išėjimui į lauką "nekremuoju", bet pliaže prieš saulę -- daugiau komforto kai oda nesvyla.
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 28, 13:16)
nesu kremų fanatikė, ir tikrai kiekvienam išėjimui į lauką "nekremuoju", bet pliaže prieš saulę -- daugiau komforto kai oda nesvyla.
Aš irgi

QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 28, 13:16)

Anksciau buvau megeja degintis..dabar kazkaip pora metu visia nejauciu tam noro. Maziu tepu kremuku tik tada kai zinau kad pas mociute prie baseino kazkiek laiko bus be maikutes arba vaziojam i pliaza kur pasibuti..Per vasara gal pora kartu..Lauke bunant renkames pavesy, pasivaiksciojima iki 12 arba po 18 val.