Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikai laksto pusnuogiai po namus?

Apie balius ar kitus pasisėdėjimus, kai yra aplink svetimų žmonių, tai mano nuomone irgi tokia pati ir kategoriška smile.gif Yra vieta ir laikas, yra ribos, kurių žmonės turi laikytis ir dėl savęs, ir dėl kitų, kitaip sakant pagarba kitam žmogui, nes kiti nebūtinai nori mamtyti tavo vaiko plikaą užpakaliuką smile.gif
Atsakyti
Netoleruoju nei suaugusiųjų, nei vaikų plikinėjimo po namus nuogų ar su apatiniais. Nehigieniška, neestetiška. Tai kas, kad visi savi, niekas nemato. Tai tokia nerašyta taisyklė, ji pas mus yra savaime, tiesiog tokioj šeimoj augau ir pati taip auginu. Kiti tegu auklėja kaip nori, bet kartą nuėjus į svečius šeimininkų plikas vaikas visų akivaizdoj svetainėj atsitūpė ir paš..., tėvas lyg niekur nieko rankom paėmė tą š... ir išnešė. Kitas nubėgęs į kitą kambarį nusišlapino ant kilimo. Niekas nieko nesakė, žinoma, bet paskui tą vietą kažkaip norėdavosi apeiti lotuliukas.gif tada pagalvojau, kad mano šeimoj tokių bezpredielų tikrai nebus (tada buvau paauglė). Na ir šiaip - kam tas vargas - eiti paskui vaiką ir ieškoti, ar "nenusikalto" kur nors patyliukais, paskui valyti, vėdinti... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriu_padovanoti: 30 birželio 2011 - 11:06
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2011 06 30, 11:04)
kartą nuėjus į svečius šeimininkų plikas vaikas visų akivaizdoj svetainėj atsitūpė ir paš..., tėvas lyg niekur nieko rankom paėmė tą š... ir išnešė. Kitas nubėgęs į kitą kambarį nusišlapino ant kilimo. Niekas nieko nesakė, žinoma, bet paskui tą vietą kažkaip norėdavosi apeiti  lotuliukas.gif  tada pagalvojau, kad mano šeimoj tokių bezpredielų tikrai nebus (tada buvau paauglė). Na ir šiaip - kam tas vargas - eiti paskui vaiką ir ieškoti, ar "nenusikalto" kur nors patyliukais, paskui valyti, vėdinti...  doh.gif

Na čia jau tikrai nekokia istorija unsure.gif Lakstyti plikam ar su apatiniais tikrai nereiškia, kad dergsi visuos kampuos mirksiukas.gif Pavyzdžiui, mažiems kūdikiams netgi gydytojai rekomenduoja daryti oro vonias- tai yra palaikyti plikus. Ir tiems, kurie dar nešioja sauskelnes, taip pat naudinga "vėdintis".
Atsakyti
QUOTE(Eliandra @ 2011 06 30, 13:28)
Lakstyti plikam ar su apatiniais tikrai nereiškia, kad dergsi visuos kampuos  mirksiukas.gif  Pavyzdžiui, mažiems kūdikiams  netgi gydytojai rekomenduoja daryti oro vonias- tai yra palaikyti plikus. Ir tiems, kurie dar nešioja sauskelnes, taip pat naudinga "vėdintis".

Taip, bet mažas vaikas negali pažadėti, kad nedergs biggrin.gif Dėl šventos ramybės turiu kuo nors aprengti. g.gif Gal aš naivi, bet tikiu reklama, kad sauskelnės "kvėpuoja". Jei užpakaliukas nerausta, nešunta, vadinasi, to kvėpavimo užtenka. thumbup.gif
Saulės vonios idealu kur nors kaime, gamtoj ant žolytės (paplūdimy ne). Namie, bute nesuprantu jokių tokių vonių... nežinia kur ko "prištampuos" vaikas kaip mažas šuniukas, atsiprašau, paskui prieš svečius gėda arba eiti pas tokius šeimininkus nemalonu rolleyes.gif
Kai leidžiama vaikui plikinėti, paskui labai sunku jam išaiškinti, kodėl einant į lauką, į darželį, į svečius reikia būti apsirengusiam. Vaikui sunku suprasti, kas kodėl ir kur, dėl to ir pyksta. Dvigubos taisyklės - spąstai patiems tėvams. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2011 06 30, 13:10)
Kai leidžiama vaikui plikinėti, paskui labai sunku jam išaiškinti, kodėl einant į lauką, į darželį, į svečius reikia būti apsirengusiam. Vaikui sunku suprasti, kas kodėl ir kur, dėl to ir pyksta. Dvigubos taisyklės - spąstai patiems tėvams. doh.gif  verysad.gif

Del to tai sutinku. Tos pacios drauges dukryte, nuo gimimo iprato buti plikute ir dabar atvaziavusi i svecius iki kritimo ant zemes reikalauja, kad ja nurengtu, o jei nenurengia, nueina ir pati nusirengia. Man, kaip sakiau, tai neestetiska, kai pas mane namuose vaiksto toks vaikas, ir juo labiau, jei pas mane daugiau sveciu yra. Kudikiai taip, jie gali plikineti, gauti oro vonias, kad ruriukas pakvepuotu. Padedu po uzpakaliuku spec dekiuka tam skirta ir lai guguoja, bet kai paaugo ir pradejo ropoti is karto apmaunu triusikelius. Uzpakaliukas ir taip vedinasi, gauna daugiau oro nei per pampersa, nebutina buti nuogu uzpakaliuku.
Atsakyti
Maniškis tikrai nelaksto plikas visą dieną. Kai dar nešiojo sauskelnes, palikdavau nuogą tik po vonios, nusausindavau rankšluosčiu ir kokias 10 min. palikdavau. Ir kai mokėsi daryt į puodą, nepalikdavau nuogo ilgam, kad nereiktų namų valyt, nes taip pat esu estetė. Paklodavau ant lovos neperšlampamą palutę, jei norėdavo lovoj pažaisti. Ir jau seniai aiškinu, kad nuogas gali pabūt tik tada, kai namie nieko iš svetimų nėra( nes mamytė, tėtė, sesutė, močiutė ir t.t. vaikšto apsirengę). Kažkaip neturim tokių rūpesčių kaip apdergtos grindys. Tiesiog reikia rasti tinkamą laiką "plikinėjimui". Ir dabar, kai karšta, leidžiu lakstyti tik su triusikėliais, basam, nematau nieko bloga tame. Juk laukiant svečių galima paaiškinti, kad reikia apsirengti, nes visi bus apsirengę. smile.gif
Atsakyti
Mazoji 2 metukai suejo laksto kai silta visiskai plika, ir nematau tame nieko blogo,zinoma jei kas ateina ar zinau, kad ateis aprengiu. Ji pati praso, kad padeciau nurengti, o va kai zino, kad eis i lauka tai tempia drabuzelius ir rengiasi jau pati ax.gif
Atsakyti
sveikos mamos smile.gif
mano mazylis iki siol nemegsta tapkyciu, kojiniu namuose. Darzelyje ir basutes nesioja, nenusiauna smile.gif Na pas mus visada silta, patys sildomes namus, todel leidziu ir basom palakstyt, ir pliku uzpakaliuku. Kai buvo visai kudikelis daznai darydavom vadinamas oro voneles, ir jokiu problemu su odele neturejom smile.gif aisku, jei yra sveciu plikut plikutelis nelaksto, bet jei matom kad vaikams per silta, su maikutem ar be ju ir triusikeliais drasiai leidziam lakstyt. Nieko blogo tame nematau smile.gif
Atsakyti
Kai mažė nenori rengtis (o taip nutinka dažnokai) pas mus atena "kutalas" arba atskrenda "varna", kuri lesioja vaiko pilvą, užpakaliuką ar kojas, žodžiu, ten kur neaprengta. Taip bedūkstant, bekikenant ir aprengiam, o kai jau apsirengia nekyla noras išsirenginėt.
Dabar kai pamato mus persirenginėjant irgi šaukia "kar kar" atseit varna atskris ir pilvą išlesios lotuliukas.gif tai visada sakom, kad skubam apsirengt, kad varna nepamatytų...
Atsakyti
kai nera svetimu zmoniu sunus daznai laksto nuogas ir nieko blogo tame nematau. o kai jau kazkas ateina tada aprengiu.
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2011 10 03, 09:33)
Kai mažė nenori rengtis (o taip nutinka dažnokai) pas mus atena "kutalas" arba atskrenda "varna", kuri lesioja vaiko pilvą, užpakaliuką ar kojas, žodžiu, ten kur neaprengta. Taip bedūkstant, bekikenant ir aprengiam, o kai jau apsirengia nekyla noras išsirenginėt.
Dabar kai pamato mus persirenginėjant irgi šaukia "kar kar" atseit varna atskris ir pilvą išlesios  lotuliukas.gif tai visada sakom, kad skubam apsirengt, kad varna nepamatytų...

Labai smagus jūsų šeimos rengimosi žaidimas.. thumbup.gif
Maniškė tai sumasčiusi, jau ilgą laiką žaisti gaudynių kai aš ją rengiu.. Įsivaizduoja, kad aš ją turiu gaudyti.. Gal kartais ir smagu taip padūkti, pasikutenti.. Tačiau skubant tai neatrodo taip linksma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2011 10 03, 10:33)
Dabar kai pamato mus persirenginėjant irgi šaukia "kar kar" atseit varna atskris ir pilvą išlesios  lotuliukas.gif tai visada sakom, kad skubam apsirengt, kad varna nepamatytų...

reiks isbandyti ir mums si buda smile.gif
Atsakyti