Na taip yra kazkodel gyvenime, vieni ligoniai, kiti noretu normaliu santykiu..., bet nera. Toks likimas, vienu ar kitu... Ligoniai nesupranta ka jie daro ar sneka, psichiskai sveikus tai skaudina. Bet pagalys turi du galus: argi verta savo teva apsnekinet, nes jis juk dave jums gyvybe... ir turit sakyt aciu del to, kad gyvenat sioj zemej... Jusu motina turejo skirtis senai kai jie dar nesugyveno, cia jos klaida, kad gyveno su ligonu alkholiku ir traumavo vaikus, ne jus dabar turite kazka (teva - NEteva) kaltinti...
QUOTE(cambala @ 2013 06 17, 00:39)
argi verta savo teva apsnekinet, nes jis juk dave jums gyvybe... ir turit sakyt aciu del to, kad gyvenat sioj zemej...
Na, tik dėl to ir tegalima tokiems tėvams dėkoti

Bet... tą padaryti moka ir varliukai, ir sliekai.
Būti TĖVU - visiškai kita veikla.
Jus ieskote kaltu nesusiklosciusioje savo vaikysteje, ir ieskote pasiteisinimo tame, kad nepriziurejote savo tevo(o jis to norejo kiek suprantu). Kiek zmoniu - tiek nuomoniu...
Bet visgi jus ne sliekas ar varlius
.
Numire zmogus, nebegalvokite koks jis buvo blogas. Negi nebuvo jokios sviesios akimirkos, ka prisiminti ir atleisti? Del pacios saves vidines ramybes.
Bet visgi jus ne sliekas ar varlius

Numire zmogus, nebegalvokite koks jis buvo blogas. Negi nebuvo jokios sviesios akimirkos, ka prisiminti ir atleisti? Del pacios saves vidines ramybes.
Na, mačiau per vieną TV laidą, kad yra net varlių rūšių, kurios rūpinasi savo vaikais...
Ju nekalbant apie žuvis...
Kaltų neieškau. Jei taip būtų - turėčiau ką apkaltinti laaaabai trumpai ir aiškiai. Dabar gi ieškojau atsakymo: kodėl? Nesulaukiau ir nebesulauksiu. Negalvoju, koks jis blogas buvo. Jo tiesiog nebuvo, kai man labiausiai reikėjo palaikymo. Senų seniausiai jam atleidau ir paleidau. Tik vis niekaip negaliu suvokti - kodėl?
O čia bandysiu pasidalinti mintimis (ir, jei tik bus įmanoma, padėti) su kitais panašaus likimo žmonėmis.
Ju nekalbant apie žuvis...

Kaltų neieškau. Jei taip būtų - turėčiau ką apkaltinti laaaabai trumpai ir aiškiai. Dabar gi ieškojau atsakymo: kodėl? Nesulaukiau ir nebesulauksiu. Negalvoju, koks jis blogas buvo. Jo tiesiog nebuvo, kai man labiausiai reikėjo palaikymo. Senų seniausiai jam atleidau ir paleidau. Tik vis niekaip negaliu suvokti - kodėl?
O čia bandysiu pasidalinti mintimis (ir, jei tik bus įmanoma, padėti) su kitais panašaus likimo žmonėmis.
labas visoms kurios patyre is savo tevo tiek fizini tiek psichologini smurta,suprantu visas kuriu tevai girtavo ,musdavo ir visaip kitaip kenkdavo... Galiu pasakyti tik viena tai yra parazitu parazitai,nepakeiciami ir patys nesigydantys savanaudziai...nuo tokiu kuo toliau. Temos autore noreciau tik pasveikint kad nepasieme tevo i namus, butu suzalojas ne tik tave dar daugiau bet ir tavo vaikus. Tavo vietoje buciau tikrai aplankius laikas nuo laiko,bet tik tiek. Pati turejau toki pati teva, geru prisiminimu beveik jokiu...
kai pagalvoju ka reikejo iskesti visa vaikyste,ka reikejo iskesti kai suaugi ir matai kad jis nesikeicia... Suprantu visas kaip tai atsiliepia suaugus,kokias psichologines problemas reikia iveikti visa tai patyrus. Bet merginos as nesuprantu tik vieno,kaip mamos leidzia visa tai kesti savo vaikams? siuo metu pati turiu dukra,bet kai pagalvoju kad jos tevelis tai darytu tai jis daugiau nei dukros nei manes nebematytu, na niekaip neleisciau savo vaiko sitaip zaloti

Vienareikšmiškai tėvui NEEE !!!
Nėra net komentaru daugiau
Nėra net komentaru daugiau

Tevas yra tas zmogus kuris augina, mokina, myli ir padeda, pergyvena kai vaikas serga, kai nemiega naktimis ir pan. bet tikrai ne tas kuris viena grazia naktele padare savo "reikala" (manau suprantat ka turiu omeny)
Aš kiek pamenu savo tėvą, epizodus iš vaikystės, tai kai grįždavau iš mokyklos, rasdavau viską išdaužytą, tėvas pasistengė, prisiminimai tokie, kai jis man 5, gal 6 metų vaikui išrėžė, kad susirado k..vą ir mus su motina paliks, kad abi eitume n..ui, va taip va. Ko tik jis nėra pridirbęs, pati turiu šeimą, du vaikus, anūkai jam niekada per daug nerūpėjo, o dabar sugalvojo pas mane į Airiją atvažiuot, atseit anūkėlių pasiilgo.. Ir tai ne su manim susisiekė, o per mano motiną, man atseit prisiskambinti neišeina
Tai pasakiau, kad nenoriu jo matyt, bet mąstau, kad gal blogai padariau.

anukai turi teise susitikt su seneliu, jeigu jie nori, bet turi tada jiems paaiskint pasekmes ir rizika. Aisku cia viska tik tu sprendi 
Tevai alkoholikai traumauja vaikus... pati pazistu vaikinuka, kurio tevas alkoholikas, jis ne gramo alkoholio nera geres, nei ragaves per visa gyvenima vien del tevo tokiu kvailysciu per alkoholi. Ir naiviai tikisi mamos, kad jie pasikeis... nei jie pasikeis, nei ka jeigu jie patys nenori...

Tevai alkoholikai traumauja vaikus... pati pazistu vaikinuka, kurio tevas alkoholikas, jis ne gramo alkoholio nera geres, nei ragaves per visa gyvenima vien del tevo tokiu kvailysciu per alkoholi. Ir naiviai tikisi mamos, kad jie pasikeis... nei jie pasikeis, nei ka jeigu jie patys nenori...
QUOTE(Sowthistle @ 2013 08 05, 22:25)
anukai turi teise susitikt su seneliu, jeigu jie nori, bet turi tada jiems paaiskint pasekmes ir rizika. Aisku cia viska tik tu sprendi 

Būtent, žmogus turi pats norėti keistis. Bet mano atveju, tėvas visą gyvenimą buvo alkoholio vergas. Dukrai 8, sūnui- 6, jie jo nepažįsta, jis jiems kaip svetimas žmogus. Jie žino, kad yra senelis, bet tam seneliui jie niekados nerūpėjo, o dabar ėmė ir parūpo? Atvažiuotų, pasivaidentų ir vėl pamirštų ilgam
Mano nuomone geriau, kad jie ir nesusitiktu, o tai bus kazkada jiems nuoskauda ir nekokie prisiminimai.
Mano tevo tevas neskaito manes kaip anuke, nors as 100% esu jo anuke, ne karto nepasveikino su gimtadieniu, nei atvaziuodavo, nei dovanu, nieko. As neegzistuoju jam,bet vat kai jo jubiliejus, tai jau reik atvaziuot, o po to sedi ir aiskina, kaip kitiems anukams keliones i vilnius ir dovanas dovanojo. Tfu tokie zmones. Nereikia mums tokiu!
Mano tevo tevas neskaito manes kaip anuke, nors as 100% esu jo anuke, ne karto nepasveikino su gimtadieniu, nei atvaziuodavo, nei dovanu, nieko. As neegzistuoju jam,bet vat kai jo jubiliejus, tai jau reik atvaziuot, o po to sedi ir aiskina, kaip kitiems anukams keliones i vilnius ir dovanas dovanojo. Tfu tokie zmones. Nereikia mums tokiu!
ot apšalus aš.. nuoširdžiai. Supratau, kad moteris yra MAMA. tėvas tik spermos donoras. ir vienetai jų yra tėvais, o ne donorais. ir panašu, kad kitaip nebus..bent man.