Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Mamce @ 2009 02 26, 17:05)
Ech, grazi man ta euforbija. Vis gundausi nusipirkt. Tik kad mano Maksimoj ji parduodama  kartu su dekoratyviniu vazoneliu. Nesinori permoket uz nereikalinga daikta.

karmelitoj 9 litus sumokėjau, dar keli tikrai yra. man irgi graži ax.gif
Atsakyti
Šiandien pražydo mano saulytė-Rebutia wub.gif
user posted image
Atsakyti
Labai grazi saulyte wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2009 02 26, 17:36)
Jau daug kartu rasiau- nereiks dvi savaites seselyje laikyti- kaktusus reikia apdengti kokiu nors tinklu - tinka tos senosios uzuolaidos- tada saulei judant juda ir ant kaktusu mazi seseliukai-- taip kiekviena vieta po trupuciuka grudinasi , pratinasi prie tiesioginiu saules spinduliu. Kas is to , kad laikysite seselyje, o po to staiga isnesit i kaitra? Po tinklu reiktu kokia savaitele palaikyti, su salyga , kad savaite buvo labai sauleta. Ir nuimti ta uzuolaida gerai butu esant apsiniaukusioms dienoms.

Kambaryje prie langu tupinciu kakusu nedengiu- nes stiklai gerokai apsinese po ziemos buna lotuliukas.gif  Patarimas- neskubeti valyti langu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Saules maziau reikia gymnocalicium ir tiems- grusoniams. Kiek maziau mamiliarijoms.
Ypac megsta saulyte- astrophytumai ir tefriukai.
O siaip tai kiek saules reikia kaktusams galima orentuotis pagal ju spalvas, pukelius ir spyglius- kuo labiau kaktuso kunas padengtas, ar kuo labiau ne zalias, o pajuodes- tuo daugiau jiems reikia saules. Taip jau gamtos suredyta.( cia as ne apie tuos spalvotus ant kotu)

Nu, va. Isdejau as cia savo isminti.  Sekmes saulyte pasitinkant!!!!!

Ta idėja su užuolaida tikrai labai gera jei augalus atviram balkone ar lauke laikai kur vėjelis užpučia.
Bet aš, vos tik orams prašilus, visus nuo palangių į tokį politileninį šiltnamiuką išnešu, o ten vėjo nėra ir šešėliai nesislankioja, tai nerizikuoju su užuolaidom ir šešėlį iš tankesnio audinio padarau. O kai audinį nuimu tai politilenas šviesą sklaido ir nudegimų iki šiol dar neapturėjau.
Kiekvienuos namuos skirtingos sąlygos augalams augti ir kiekvienai reikia atsirinkti sau tinkamiausią variantą. smile.gif
Atsakyti
seselis ne nuo vejo- tinklas gali ir nejudeti. Saule juda- todel ir seselis slenka. 4u.gif
Atsakyti
Gal esat issistudijavusios koki zemes misini ariocarpams reikia paruosti - kudesni ar "riebesni"? Ukiskai cia issireiskiau. VZ zemes vienam maniskiui neitiko kazkuom.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 27, 10:44)
Gal esat issistudijavusios koki zemes misini ariocarpams reikia paruosti - kudesni ar "riebesni"? Ukiskai cia issireiskiau. VZ zemes vienam maniskiui neitiko kazkuom.

Aš čia turiu išsivertusi iš rusiško puslapio

Ariocarpusų auginimas turi kai kurių sunkumų. Vystosi jie gana lėtai. Vasarą jiems reikia lengvos išsklaidytos saulės šviesos, šilumos ir saikingo laistymo. Siekiant išvengti šaknų kaklelio puvimo, jį reikia apipilti smulkiu žvyru sumaišytu su medžio anglimi. Žiemą laikomi 12-14*C temperatūroje nelaistant.
Žemės mišinys maksimaliai pralaidus, molinis - velėninis, turintis iki 50% smulkaus žvyro, smėlio, skaldos. pH apie 6.

Savąjį irgi į nelabai pralaidų mišinį gavosi pasodinti.Persodinsiu nes matau, kad jam nelabai patinka.
Atsakyti
sveikos
sakykit ar jus trasu naudojat kaktusams?
Atsakyti
Esme ta, kad mano ariocarpas ne nupuvo, bet nurudo, taip sausai. Gal jis ten dar gyvas g.gif
Atsakyti
Nenoriu krankseti,bet yra slapis puvinys ir sausas. schmoll.gif
http://www.flowers.b...tice/fungus.php
Atsakyti
QUOTE(elle @ 2009 02 24, 17:43)
1. nueinu į šį tinklapį http://imageshack.us/
2. spaudžiu browse ir savo dokumentuose išsirenku nuotrauką, kurią noriu patalpinti
3. tuomet spaudžiu host it!
4. išmeta daug nuorodų, jei noriu talpinti nesumažintą nuotrauką kopijuoju kodą, kuris įrašytas langelyje Hotlink for forums (1) .
5. įkeliu į forumo žinutę tą kodą ir viskas;]
tikiuosi suprasite  smile.gif

O kaip sumazinta nuotrauka ikelti,nes man gavosi labai didele?? g.gif
Atsakyti
Belaukdama pavasario didinu savo kaktusine seimynele 3 naujokais. biggrin.gif group.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti