Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Crassula @ 2009 02 18, 21:22)
Man jie irgi labai patinka. Bet neauga jie normaliai. Siaip kaktusai gali buti ir 100 metu amziaus. O sitie sako kokiems 3-5 metams, nes ju poskiepis prastas. Reiktu perskiepyti,

Labas vakaras, bet iš kur naują poskiepį gauti? Maniškis jau gerokai sumedėjęs, pasmani kokie penki metai auga. Gaila būtų į jį įskiepytą kaktusą prarasti.
Ir dar norėjau paklausti dėl akmenėlių vazonėliuose. Prisipirkau maximoje dekoratyvinių per išpardavimą, išdėliojau į vazonėlius, o kaimynė mano sako, kad blogai taip, nes šaknys blogai kvėpuoja, žemė rūgsta. Tai aš ir galvoju dabar nurankioti juos ar ne?
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(Aistė S @ 2009 02 20, 00:49)
Labas vakaras, bet iš kur naują poskiepį gauti? Maniškis jau gerokai sumedėjęs, pasmani kokie penki metai auga. Gaila būtų į jį įskiepytą kaktusą prarasti.
Ir dar norėjau paklausti dėl akmenėlių vazonėliuose. Prisipirkau maximoje dekoratyvinių per išpardavimą, išdėliojau į vazonėlius, o kaimynė mano sako, kad blogai taip, nes šaknys blogai kvėpuoja, žemė rūgsta. Tai aš ir galvoju dabar nurankioti juos ar ne?
Ačiū už atsakymą.

Tai jei tas poskiepis normalaus ir nepuna- tai gal jis ir atlaikys 100 metu. Kad sumedejas tai gerai.

Akmeneliai sumazina oro laiduma, bet tikrai nekenkia. Sumazina vandens isgaravima. Bet dar apsaugo saknies kakleli nuo supuvimo.
Jei vazonelis keramikinis- tai oras per ji pasieks saknis.
O ir siaip nei vienas kaktusas dar pas mus neuzduso.
Atsakyti
Jau koki siurpriza man Simre padare bigsmile.gif Griztu namo ir ziuriu stovi vazonikas su Hamatocactus setispinus (apraudojau nesenai, kad supuvo).
Eina sau kaip smagu, kai zinai, kad kazkas galvoja apie tavo kaktusinius norus biggrin.gif

Aciu, Simre, dar karta 4u.gif
Atsakyti
jungiuos ir as prie jusu smile.gif
turiu kaktusu karalyste,tik gaila per ziemos sezona 3 grazuoliai supuvo ir nesupratau ka blogai padariau.apsaukiau vyra,nes jis langa pastoviai ziemos vidury atsidaro,galvojau gal nusalo.o MB sako,kad as juos perlaisciau unsure.gif bet kad negali taip buti,nieko as ten ju nelaistau tiek daug..
ir dar turiu ta toki,dideli,stambu,stambiiais,dideliais spygliais kaktusa,ir jau visus metus jo normaliai neisodinu,kartais uzknisa tokios geles,duria,nera kaip isprausti ji i tas zemes...taip ant pavirsiaus ir buna,apkasu ji,jis man po biskuti linksta,vel apkasu,...saknys nera mirusios,tik kad neisodinu..nu ka reik daryt?
Atsakyti
QUOTE(wvaidulia @ 2009 02 20, 10:14)
per ziemos sezona 3 grazuoliai supuvo ir nesupratau ka blogai padariau.

Ziemos metu visas daugiau maziau netektys aplanko. Tiesiog paukst - ir supuva nei is sio, nei is to. Sunku jiems tamsiu, saltu metu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 02 20, 11:17)
Ziemos metu visas daugiau maziau netektys aplanko. Tiesiog paukst - ir supuva nei is sio, nei is to. Sunku jiems tamsiu, saltu metu.

oho,jei taip po kiekvienos ziemos,taigali kaktusu mano namuose ir nelikti smile.gif
Atsakyti
Deja, kad ir kaip gaila, kartais taip nutinka, kad jie supuva verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(wvaidulia @ 2009 02 20, 11:14)
jungiuos ir as prie jusu  smile.gif
turiu kaktusu karalyste,tik gaila per ziemos sezona 3 grazuoliai supuvo ir nesupratau ka blogai padariau.apsaukiau vyra,nes jis langa pastoviai ziemos vidury atsidaro,galvojau gal nusalo.o MB sako,kad as juos perlaisciau unsure.gif bet kad negali taip buti,nieko as ten ju nelaistau tiek daug..
ir dar turiu ta toki,dideli,stambu,stambiiais,dideliais spygliais kaktusa,ir jau visus metus jo normaliai neisodinu,kartais uzknisa tokios geles,duria,nera kaip isprausti ji i tas zemes...taip ant pavirsiaus ir buna,apkasu ji,jis man po biskuti linksta,vel apkasu,...saknys nera mirusios,tik kad neisodinu..nu ka reik daryt?

Jei langą atidarė, kai kaktusai buvo neseniai palaistyti,tai galėjo ir pašalti. Vėsiai gali stovėti tik visai sausi.
O tą virstantį gali apdėti stambesniais akmenukais.Gal negrius, o tada geriau įsišaknys.
Atsakyti
QUOTE(anril @ 2009 02 20, 17:21)
Jei langą atidarė, kai kaktusai buvo neseniai palaistyti,tai galėjo ir pašalti. Vėsiai gali stovėti tik visai sausi.
O tą virstantį gali apdėti stambesniais akmenukais.Gal negrius, o tada geriau įsišaknys.

gal ir teisingai sakai,reik akmenuku dbr..nes grazus kaktusas,man jis tiek patiko,as jo tiek norejau,galvojau greiciau nusipirksiu uzsiauginsiu dideli,ir se tau kad nori,niekaip neisisaknyja.. schmoll.gif
Atsakyti
Labas rytas mergaites kaktusaites 4u.gif
Atsakyti
Laba smile.gif
gavau pokelį kaktusų sėklų. Patarkit, kaip toliau su jom elgtis (kada sėt, į kokią žemę, dengt/nedengt ir pan.)?
Atsakyti
Sveikutės smile.gif turiu bėdą mano kaktusėliui kažkas yra ... blush2.gif nežinau ar jis pūva, ar nudegintas, ar dar kas jam įdėsiu nuotraukyte padėkit patarkit ką daryti verysad.gif verysad.gif
http://pica.hostex.l...7ab13ecaae8.JPG
Atsakyti