Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 05, 09:45)
1. hmm o kazin , ka sis mano sakinys pirmoje zinuteje galetu reiksti? "cia nebudavo parduotuvese mazu agurku, dabar tik atsirade lenku, rusu."

2. O tu rimtai, kai vaziuoji atsotogu maliesi po turgus ir parduotuves ir ismoksti viska apie vietinius vaisius ir darzoves? unsure.gif
Kiek zinau airiu dazniausiai vaziuoja i kurortus, maitinasi restoranose ir per daug nesuka sau galvos.

1. Tiesiog nesupratau, kad "mūsų maži agurkėliai" papraasčiausiai reiškia "trumpavaisiai agurkai"

2. Pietų Europos šalyse būtinai einam į turgų, nes tai yra, visų pirma, svarbi jų kultūros dalis, o antra, ten galima nusipirkti šviežių vaisių, kurių Lietuvoje nėra, arba yra, bet pietuose užaugę jie paprasčiausiai skanesni. Kurortų nemėgstam, jei ir apsistojam kokiame, tai tik tam, kad būtų kur pernakvoti, o šiaip važiuojam pažinti šalį. Į restoranus, žinoma, nueinam, bet lygiai taip pat smagu, prisipirkus turguje skanėstų ir vietinio vyno, vakaroti savo viešbučio balkone.
Atsakyti

Neaiškink, tekėjau berods vėliau nei tu ir dokus reikėjo pateiks zaxui.

Man nebereikėjo. Berods 2004

Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2022 08 05, 10:35)
1. Tiesiog nesupratau, kad "mūsų maži agurkėliai" papraasčiausiai reiškia "trumpavaisiai agurkai"

2. Pietų Europos šalyse būtinai einam į turgų, nes tai yra, visų pirma, svarbi jų kultūros dalis, o antra, ten galima nusipirkti šviežių vaisių, kurių Lietuvoje nėra, arba yra, bet pietuose užaugę jie paprasčiausiai skanesni. Kurortų nemėgstam, jei ir apsistojam kokiame, tai tik tam, kad būtų kur pernakvoti, o šiaip važiuojam pažinti šalį. Į restoranus, žinoma, nueinam, bet lygiai taip pat smagu, prisipirkus turguje skanėstų ir vietinio vyno, vakaroti savo viešbučio balkone.

kazin ka dar tai galetu reiksti? unsure.gif

dauguma airiu taip nepoilsiauja. biggrin.gif Jei daug keliavot turejot tai pamayti, kad dauguma turistu kurortos evartosi aplink baseina biggrin.gif O skaniu vaisiu kurortu valgyklose gi irgi buna. Nors siaip nepasakyciau, kad airiai dauguma, ne visi aisku, butu labai megejai vaisiu ar uogu ar is vis kazka naujo maiso ismeginti. Gana daznas reiskinis, kai jie turi ta pati menu namuose kiekveina savaite pvz treciadieniais, visckiukas ketvirtadieniais ir t.t. kiaurus metus, luch'ui metu metus atsinesa lygiai tokius pat sumustinius + banas, +traskuciu pakelis ir t.t. ir zinoma arbata juoda su pienu arba silpnoka kava.

dabar paskutinius 20 m emigrantai inese jiem skoniu, splavu ir aromatu, pamazu megina ir kitu saliu virtuve. O seniau pvz sultys kavinese, restoranose budavo obuoliu ir apelsinu, retais atvejais dar ir ananasu, arbata tik juoda, kai kur paprasta zalia, vaisiai bananai, apelsinai , obuoliai, uogos - braskes, vynuoges su suriu, maistas mesa su bulvem, kartais zuvis. Populeriausiai is vis maitintis take away chipsai kokie su burgeriais ar desreles.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 05, 10:44)
Man nebereikėjo. Berods 2004

taip veliau jau sutvarke labiau sia sfera, kunigai lyg pranesa tiesiogiai patys, nezinau tik tiksliai nuo kokiu metu. bet jei noretum santuokos liudyjimo vis tiek reiktu nueiti gi tikriausiai paciam?.

Tu ka nezinai kada tuokeisi? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 05 rugpjūčio 2022 - 10:01

Atskaičiavau nuo atskaitos taško. Aš datą tik ištuokos pamenu, nes jos n kartų reikėjo :)))

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 05, 10:57)
<p>Atskaičiavau nuo atskaitos taško. Aš datą tik ištuokos pamenu, nes jos n kartų reikėjo smile.gif))</p>

biggrin.gif nu matyt isimenam, kas svarbiausia mums, ka negeri prisiminimai tai ir isstumia samone is atminties tokias datas.
As pvz tecio mirimo datos nezinau, samoningai neisidemejau, negaliu, dar dabar skaudu per daug, zinau gimtadieni ir man to uztenka.
Atsakyti

biggrin.gifnu matyt isimenam, kas svarbiausia mums, ka negeri prisiminimai tai ir isstumia samone is atminties tokias datas.
As pvz tecio mirimo datos nezinau, samoningai neisidemejau, negaliu, dar dabar skaudu per daug, zinau gimtadieni ir man to uztenka.

Tiesiog nenaudoji tos datos ir tiek

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 08 05, 11:03)
Tiesiog nenaudoji tos datos ir tiek</p>

bet vsigi tuokeisi baznycioje pirma karta? Tai esi tikinti praktikuojanti katalike?
Papildyta:
Cia rimtai Zelenskis pardave trecdali dirbamos zemes siom uzsienio kompanijom: Monsanto, Dupont, and Cargill? nerandu niekur paneigimo. unsure.gif
Jei tai tiesa, tai pareis labai daug GMO produkcijos is Ukrainos ir zmones bus nuodyjami.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 05, 11:17)
bet vsigi tuokeisi baznycioje pirma karta? Tai esi tikinti praktikuojanti katalike?

Ji negali buti praktikuojanti katalikė. Swingeriai yra uz katalikybes ribų.
Kaip ir tu. Kokia dar baznytine santuoka pas tave, jei tu meldiesi kitiems dievams?
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2022 08 04, 22:58)

Ne, aš viską suprantu, dėl pavardės keitimo/nekeitimo ir t.t. Bet Lutukės variantas man toks graudus, nes jai "Lietuva niekio nedavė"...

Kodel graudus? Ir tau Lietuva nieko nedave, nes viska turi is LTSR laikų. Tau irgi viska davė Tarybų Sąjunga.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2022 08 05, 10:35)
šiaip važiuojam pažinti šalį. Į restoranus, žinoma, nueinam, bet lygiai taip pat smagu, prisipirkus turguje skanėstų ir vietinio vyno, vakaroti savo viešbučio balkone.

Nesuprantu tokiu atostogu, kai patiems net atostogaujant reikia darytis valgyti.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 05, 10:00)

O anglikonu baznycia gi ir buvo sukurta tam, kad apeiti baznycios neleidima antra kart tuoktis.

Labiau nusisneketi turbut jau nebegalima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 08 05, 11:41)
Ji negali buti praktikuojanti katalikė. Swingeriai yra uz katalikybes ribų.
Kaip ir tu. Kokia dar baznytine santuoka pas tave, jei tu meldiesi kitiems dievams?

Labiau nusisneketi turbut jau nebegalima  biggrin.gif

apie ka tu cia is vis ? kokiem as dieva meldziuosi? blink.gif O as ir nesiskelbiu praktikuojanti katalike, seniai jau nebevaikstau i banzycia, o kai tuokiausi vaiksciojau. Bet ir kitiem dievam nesimeldziu, man dievas yra vienas ir tas pats visuose religijose, Dievas egzistuoja ir be religiju gi. biggrin.gif

O tu rimtai nezinai kaip ir kodel Henrikas VIII ikure anglikonu baznycia? a as cia tau nusisnekejau?
Papildyta:
Burba, skaityk:
Pirmasis anglikonų reformacijos etapas (1531–1547) prasidėjo dėl asmeninio ginčo, kai Anglijos karaliui Henrikui VIII buvo atsisakyta popiežiaus paramos anuliuoti jo santuoką su Kotryna Aragonietė. Reaguodamos į tai, tiek karalius, tiek Anglijos parlamentas atmetė popiežiaus viršenybę ir tvirtino karūnos viršenybę prieš bažnyčią. Taigi Anglijos karalius Henrikas VIII buvo įsteigtas virš Anglijos bažnyčios. Iš pradžių buvo mažai pakeista doktrina ar praktika.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 05, 11:48)
Burba, skaityk:
Pirmasis anglikonų reformacijos etapas (1531–1547) prasidėjo dėl asmeninio ginčo, kai Anglijos karaliui Henrikui VIII buvo atsisakyta popiežiaus paramos anuliuoti jo santuoką su Kotryna Aragonietė. Reaguodamos į tai, tiek karalius, tiek Anglijos parlamentas atmetė popiežiaus viršenybę ir tvirtino karūnos viršenybę prieš bažnyčią. Taigi Anglijos karalius Henrikas VIII buvo įsteigtas virš Anglijos bažnyčios. Iš pradžių buvo mažai pakeista doktrina ar praktika.

Man universiteto destytojas istorikas kitaip pasakojo Henriko atveji, kai jis pasiskelbė stovintis auksciau uz baznycia ir baznytinius kanonus. O tu rasai kad anglikonu baznycia buvo sukurta, kad tureti kelias santuokas.. Na, greiciausiai tu geriau zinai uz istorikus...
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 08 05, 11:48)
apie ka tu cia is vis ? kokiem as dieva meldziuosi? blink.gif O as ir nesiskelbiu praktikuojanti katalike, seniai jau nebevaikstau i banzycia, o kai tuokiausi vaiksciojau. Bet ir kitiem dievam nesimeldziu, man dievas yra vienas ir tas pats visuose religijose,

As apie ką? Tai tu cia apie ka? Su monteverte kiek kartu tyciojotes is katalikybes, mol tas jusu dievukas juokingas ir panasiai.
Kokia dar baznytine santuoka gali buti pas tave, jei tu is to tikejimo juokiesi?
Pas tave kaip tik turejo buti valstybinė zakso santuoka, nes ji niekaip nesusijusi su jokiais tikejimais.
Tu esi dideleje nuodėmėje budama surista konkretaus tikejimo saitais su vyru, kai nesi to tikejimo pasekeja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 05 rugpjūčio 2022 - 11:12

Tiesiog nenaudoji tos datos ir tiek

Nu ką aš žinau.... vistiek įsirežia tokia data

Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2022 08 05, 11:57)
Man universiteto destytojas istorikas kitaip pasakojo Henriko atveji, kai jis pasiskelbė stovintis auksciau uz baznycia ir baznytinius kanonus. O tu rasai  kad anglikonu baznycia buvo sukurta, kad tureti kelias santuokas.. Na, greiciausiai tu geriau zinai uz istorikus...
Papildyta:

As apie ką? Tai tu cia apie ka? Su monteverte kiek kartu tyciojotes is katalikybes, mol tas jusu dievukas juokingas ir panasiai.
Kokia dar baznytine santuoka gali buti pas tave, jei tu is to tikejimo juokiesi?
Pas tave kaip tik turejo buti valstybinė zakso santuoka, nes ji niekaip nesusijusi su jokiais tikejimais.
Tu esi dideleje nuodėmėje budama surista konkretaus tikejimo saitais su vyru, kai nesi to tikejimo pasekeja.

ne, as sakiau, kad antra santuoka galetu tureti, konkreciai Henrikas VIII, nes jo pirma santuoka sudaryta kataliku baznycioje buvo ir popiezius atsisake ja anuliuoti. Tai jis pasiskelbe anglu baznycios galva, ir susituoke antra karta. Ka patvirtina ir mano pacituota istrauka, taip skelbia istorijos mokslas, nezinau ka tau ten destytojas pasakojo. Gal ne taip supratai, jis pasiskelbe ne auksciau uz kanonus ar baznycia, o uz popieziu, atsiskyre nuo jo tiksliau ir save paskelbe anglu baznycios galva.

Pacituok nors viena mano panasu posta. Net Monteverte nesijuoka ir nesitycioja is krikscionisko Dievo, tik ji tiki kitais.
Na matai Baznytine Santuoka neisardoma , nepriklausomai nuo zmogaus nuodemiu, paklydimu ir t.t. Bet nustok skiesti kaip monetkrista ar pastininke, ot nepernesu melo. As lygiai taip pat tikiu ta pati kriksioniu Dieva, Ir Jezu Kristu, tiek, kad tai ka padare baznycia is jo mokymu, man nebepriimtina ir as neislankau baznyciose, Man tikejimas yra sirdyje, o ne pastate.

nenusikliedek, absurda visiska pasakei lotuliukas.gif Kriksto Sakraentas, Santuokos Sakramentas, yra visam gyvenimui, ju anuliuoti neina, o nuodemes visi darom ir darysim, tokia mus prigimtis. Jei gyvenciau be Santuokos Sakramento gyvenciau nuodemeje. mirksiukas.gif Ir tuo metu, kai tuokiausi as PRAKTIKAVAU katalikybe, vaiksciojau kas sekmadieni i misias ir t.t. Supranti zmones keiciais, metai bega, i kai ka praddedi ziureti kitaip, bet del nieko nesigailiu. mirksiukas.gif
Atsakyti