Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 19, 13:06)
Kai imsi rūpintis savo mama, ar bent jau kalbėtis su ja,  tada ir pakalbėsim biggrin.gif </p>

ka tu cia dabar nusisnekeja? kas si kart susivaideno? lotuliukas.gif mes beveik kasdien snekam. O rupintis, na ji savim rupinasi, sveikas suauges zmogus, jei ka papraso padarau, o kaip dar rupintis reikia? bigsmile.gif aiskinti kur jai gyventi? bigsmile.gif

jei tavo mama ligotas zmogus, savim nepasirupina, tai zinoma kita istorija unsure.gif Ko nenuperki mamai abonemento i sporto sale?
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 12 18, 23:36)
Aš tai siūlyčiau pašalpinių gaujos mažinimo imtis. Jokių socialinių pašalpų be atidirbimo. Stovintiems darbo biržoj pasiūlius darbą ir jam atsisakius braukti iš sąrašų ir lai mokasi patys PSD.
Tai ir moka už tokį turtą

sutinku
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 19, 08:13)
šaunuolė, kad nebijai ir nori pokyčių.</p><p>mes mamą kalbinom, ji gyvena trijų kambarių bute, ketv aukšte, na tikrai nėra paprasta laipiot, siūlėm išnuomot jos butą, o jai išnuomot naujos statybos mažesnį, su liftu šalia pat manęs, betgi ne biggrin.gif Užsispyrus.</p>

tokiam amžiuje jau dauguma bijo pokyčių, labai prisiriša prie vietos
būna atvejų, kad kai vaikai perkelia kitur, labai greitai numiršta
sudėtinga situacija
čia jau reiktų iš karto, kai tik vaikai išsikrausto, užauga, suvokti, kad sensi ir keistis iš kokio 5 aukšto į 1, bet retas kuris sau taip susitvarko
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2022 12 19, 08:26)
Aš irgi vakar į mėnulį pažiūrėjau biggrin.gif , bet jai kažkokios jėgos bet kada vaidenas, ir pilnaties nereikia biggrin.gif

jūs paprasčiausiai tuo nesidomite ir nesekate tendencijų kaip veikia visata
šiaip tai jums gėda turėtų būti dėl bukumo, nes dėsniai gana paprasti ir gana lengvai nuspėjami, ypač tokiu atveju kaip vakar smile.gif
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2022 12 19, 12:27)
tai sakau kad prie kazko prisisrusus, juk savi namai, kurti delioti tiek gyvenimo. Nelabai suprantu as vaiku, kai vercia tevus kazkur persikrausyti, dar suprasciau parduoti ir pirkti, bet eit nuomotis ant senatves, na kas noretu? tu pati noretum?
Suprantu jei jau tokie seni, ar ligoti, kad reikia prieziuros ir negali samdyti zmoniu, kad juos slaugytu savose namuose. bet jei zmogus savim pasirupina, sveikas, kam jam reiktu kazkur keltis?

tai jei šiandien ligos nėra, nereiškia, kad ryt nebus
žmogus, ypač virš 70-ies, gali bet kada parkristi ir likti suparalyžiuotas po to dalinai, tokį galiausiai išrašys ir gyvenk kaip nori. Jei pirmas aukštas, dar išsiropščia į lauką, į mašiną, dar gali kur vaikai nuvežti ar pan. ir pačiam gi kokia nauda prajudėt dar šiek tiek, o jei koks 4 aukštas? tada jau viskas kitaip ir gali likti įkalintas namuose, tik per kažkokį pagerėjimą nulipti, užlipti
Atsakyti

Delspinigiai skaičiuojasi, bet nuo 3 eurų nieko nebus. Bet tai kodėl tiek mažai už žemę Vilniuj? O kaip sužinojai, kad reikia mokėti tada?
Papildyta:
O ką ten skaičiuot? Viskas suskaičiuota.

Ten mano mini butui kažkas priklauso. Sužinojau iš kaimynų, kad moka...

Atsakyti

Priesh 5+ metus ish Vokietijos grizhom, dar dabar iki galo nesusitvarkiau. Yra posakis: Trys persikiraustymai mazhdaug atitinka viena gaisra
Man tai baisi trauma kraustytis. Aš įprantu prie vietos, prie to kas aplink.

Tokia kukų truputį.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: 19 gruodžio 2022 - 13:54
QUOTE(Monteverte @ 2022 12 19, 13:31)

tai jei šiandien ligos nėra, nereiškia, kad ryt nebus
žmogus, ypač virš 70-ies, gali bet kada parkristi ir likti suparalyžiuotas po to dalinai, tokį galiausiai išrašys ir gyvenk kaip nori. Jei pirmas aukštas, dar išsiropščia į lauką, į mašiną, dar gali kur vaikai nuvežti ar pan. ir pačiam gi kokia nauda prajudėt dar šiek tiek, o jei koks 4 aukštas? tada jau viskas kitaip ir gali likti įkalintas namuose, tik per kažkokį pagerėjimą nulipti, užlipti

tai ir jaunam gi tas pats, niekad nezinai , kas gali atsitikti. Del to man butai prasciausia gyvenimo vieta, bet kam patinka, na patinka, jei bus beda tai gal ir keisi kazka, o kam is anksto? net jei pirmas aukstas ir nera lifto niekaip pats neiseisi niekaip.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 12 19, 13:31)

as tai nesutinku, kad jei pasiulytu ir zmogus nepriimtu darbo, brauktu is darbo birzos sarasu ir atimtu pasalpas, nes manau panasi tvarka bent jau ir buvo gal ir tebera 3 atsisakyti darbai ir braukia, bet tai koki suda ten siulydavo arba pvz zmogui toli nuo namu, neina autobusai, masinos neturi ir t.t. buvo ne vienas straipsnis apie tai, gal jau pasikeite. Dazniausiai zmones nedirba, nes neranda gero darbo, ir tik vienetai tu tikru tinginiu ir aferistu, juos reiktu atsijoti.

manau geriau butu laiko periodas pvz 1 metai, jei praradai darba, neradai naujo, nejai mokytis, tai jau tavo bedos. Bet ir persikvalifikavimas ar pirmos studijos turetu buti nemokamai, su parama ir be jokiu bausmiu , kad jei ir po to nerandi dabro, nereiktu graiznti pinigus uz moksla, kaip irgi buvo padaryta, nezinau gal tebera.

vienu zodizu turi buti sudaryta zmogui salygos, kad studijuoti, periskvalifikuoti, nusigauti i darba, o paskui jau pats rinktusi. O ne daryti vergus darbdaviam, kurie zinos, kad zmogus bijos iseiti, nes liks e jokiu pajamu.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 13:38)
Ten mano mini butui kažkas priklauso. Sužinojau iš kaimynų, kad moka...</p>

va tas mane Lietuvoje is sokiruoja, visiskai nesirupinama zmogui pranesti, kokius mokescius kur kada kam jis turi sumoketi doh.gif o paskui skaiciuoja nesirupindami delspinigius ir perduoda anstoliam, tada anstoliai skaiciuoja savo pelnus irgi per duag nesivargindami...kazkokia reketininku sistema doh.gif kaip tai is vis legalu nesuvokiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 12 19, 00:36)
Tai aš ir nesakau, kad aš neperku, kai veryga atėjo į valdžią ir padarė nesąmones su alkoholiu, nuo tos dienos nebeperku LT alkoholio. Tik kavinėj. Perkam Latvijoj, o vynui radau Portugaliją. Labai geri vynai ir pigiau nei pas mus. Nieko nelegalaus. ES perku, ne kokioj belarusijoj. Tai aš ir sakau, kad didinant akcizus alkoholiui ir cigaretėms mokesčių daugiau nesurinks. Aš pavyzdys to biggrin.gif . Pasiūlyk geresnį būdą kaip surinkti pinigų, aišku ne tokius blablabla kaip burbanti prirašė. Šaukdama "visur aferos" į biudžetą pinigų nesurinksi. Aš tai siūlyčiau pašalpinių gaujos mažinimo imtis. Jokių socialinių pašalpų be atidirbimo. Stovintiems darbo biržoj pasiūlius darbą ir jam atsisakius braukti iš sąrašų ir lai mokasi patys PSD.
Tai ir moka už tokį turtą

O kodėl tu neperki LT, tokia sąžininga moteris? Nejaugi taip sunkiai tau sumokėti tą 1-3€ brangiau, gi padesi LT. Mokesčių daugiau surinks... O ką baltarusijoje negalima pirkti vyno? Nelegalu? O ko ten važiuoja lietuviai dabar? Eilės sako 😉
Kaip surinkti pinigų? Pirmiausia reikėtų su korupcija kovoti, kaip tai padarė Singapūras (nesvarbu ar tai būtų draugas/pazistamas), griežtai baudžiami buvo visi.
O pas mus va, lapkricio-gruodzio mėn. straipsniai:
"Šiaulių meras A. Visockas įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi"
"Teismas atsisakė suimti korupcija įtariamą VMVT vadovą"
"Regitros“ vairavimo egzaminuotojai įtariami korupcija"
"Šilutės rajono savivaldybėje įtariama korupcija"
Aš pvz. nlb suprantu kodėl sumažino PVM viesbuciams, restoranams, kavinėms, renginiams... Beveik 100 mljn. eu pajamų nesumokama taip. Su pasalpiniais, taip sutinku, reikėtų mažinti. Nereikėtų n metu mokėti išmokų, kompensacijų ir pan. Na nes neapsimoka dirbti. Bet, kaip matom, nenori/negali niekas to tvarkyti, ir ne nuo mūsų priklauso, mes EU jeigu ka, ane?
Na ir aišku reikėtų pritraukti daugiau užsienio įmonių.

Atsakyti
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 13:40)
<p>Tokia kukų truputį.</p>

man iki siol kraustytis visai patikdavo, bet dabar matyt jau pavargau, jau nebenoreciau. Nors buna toks kartais retai uzeina, tarsi liudnumas, o ka jau niekur nebesikraustysiu cia visa gyvenima gyventi, joiu nuotykiu daugiau ta tema biggrin.gif
Atsakyti

Tokia kukų truputį.

Na aišku gaila kažkiek, bet juk naujovės taip jaudina:) Na, kol kas būstą keičiau tik du kartus.  

Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2022 12 19, 16:03)
O kodėl tu neperki LT, tokia sąžininga moteris? Nejaugi taip sunkiai tau sumokėti tą 1-3€ brangiau, gi padesi LT. Mokesčių daugiau surinks... O ką baltarusijoje negalima pirkti vyno? Nelegalu? O ko ten važiuoja lietuviai dabar?  Eilės sako 😉
Kaip surinkti pinigų? Pirmiausia reikėtų su  korupcija kovoti,  kaip tai padarė Singapūras (nesvarbu ar tai būtų draugas/pazistamas), griežtai baudžiami buvo visi.
O pas mus va, lapkricio-gruodzio mėn. straipsniai:
"Šiaulių meras A. Visockas įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi"
"Teismas atsisakė suimti korupcija įtariamą VMVT vadovą"
"Regitros“ vairavimo egzaminuotojai įtariami korupcija"
"Šilutės rajono savivaldybėje įtariama korupcija"
Aš pvz. nlb suprantu kodėl sumažino PVM viesbuciams,  restoranams, kavinėms, renginiams... Beveik 100 mljn. eu pajamų nesumokama taip. Su pasalpiniais, taip sutinku, reikėtų mažinti. Nereikėtų n metu mokėti išmokų, kompensacijų ir pan. Na nes neapsimoka dirbti. Bet, kaip matom, nenori/negali niekas to tvarkyti, ir ne nuo mūsų priklauso, mes EU jeigu ka, ane?
Na ir aišku reikėtų pritraukti daugiau užsienio įmonių.

Aš čia taip su verygos durnumu kovoju biggrin.gif Tada radau nišą, patiko ir perku . Kaip nesąžininga? ES pirkti nesąžininga? Tada ir prekes pirkti užsienietiškas nesąžininga? Pirkim tik Lietuvos gamintojų prekes. Aš ir drabužius iš įvairių ES parduotuvių siunčiuosi. Iš Baltarusijos galima tik du puslitrius berods vežtis neapmokestintus. O kad slėptuves prisidaro tai čia joooo, lietuviai gabūs. Iš trečiųjų šalių vežantis prekes reikia mokėti visus mokesčius (muitus, akcizus, PVM) Portugalija nėra trečia šalis, jei nežinojai.
Tai va pati parašei kaip kovojama, kiek sulaikė. Anksčiau gi vsio zakonno viskas būdavo, dabar dirba tarnybos. O dėl paraudoninto aferiūgos kaip džiaugiuosi, bet va kol įrodymų nesurinko tai nesulaikė, gal jau šiemet nebeišrinks... Bet žmonėms patinka tokie "tarnyvų skriaudžiami". Žiūrėk kaip garsusis gustukas su savo picerijos chebra puolė jį ginti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2022 12 19, 16:16)
Na aišku gaila kažkiek, bet juk naujovės taip jaudina:) Na, kol kas būstą keičiau tik du kartus.  </p>

Taip, kiek šiukšlių išmeti.... biggrin.gif . Man patinka, viskas nauja, dažais kvepia... Galvoji kur kokį augaliuką pasodinti wub.gif , kur kokį baldą pastatyti.... Čia nuo charakterio priklauso.
Atsakyti

Papildyta:
Taip, kiek šiukšlių išmeti.... biggrin.gif. Man patinka, viskas nauja, dažais kvepia... Galvoji kur kokį augaliuką pasodinti wub.gif, kur kokį baldą pastatyti.... Čia nuo charakterio priklauso.

Va va :D Man labai tas planavimas patinka. Tik su šiuo butu buvo sunkokoka, juk pardavėm sanąjį, kai ką tik pagimdžius buvau :D Tai po mėnesio kraustėmės, ir ne į šį, jį gi dar įrengt reikėjo. Ojei, buvo reikalų :D Viską susipirkt (Mano pusė buvo patogumo, grožio) kūdikis ant rankų po papu :D Ale smagu :) 

Vaikas kuris kai išsikraustys, jei naujo buto nepirksim, tai gal pamažinsim kambarių skaičių, nzn, kažko manau norėsis :D

Atsakyti

O kaip jūs sugalvojot, kad prie Vilnaus kelsitės gyvent?

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2022 12 19, 15:38)
Aš čia taip su verygos durnumu kovoju biggrin.gif Tada radau nišą, patiko ir perku . Kaip nesąžininga? ES pirkti nesąžininga? Tada ir prekes pirkti užsienietiškas nesąžininga? Pirkim tik Lietuvos gamintojų prekes. Aš ir drabužius iš įvairių ES parduotuvių siunčiuosi. Iš Baltarusijos galima tik du puslitrius berods vežtis neapmokestintus. O kad slėptuves prisidaro tai čia joooo, lietuviai gabūs. Iš trečiųjų šalių vežantis prekes reikia mokėti visus mokesčius (muitus, akcizus, PVM) Portugalija nėra trečia šalis, jei nežinojai.
Tai va pati parašei kaip kovojama, kiek sulaikė. Anksčiau gi vsio zakonno viskas būdavo, dabar dirba tarnybos. O dėl paraudoninto aferiūgos kaip džiaugiuosi, bet va kol įrodymų nesurinko tai nesulaikė, gal jau šiemet nebeišrinks... Bet žmonėms patinka tokie "tarnyvų skriaudžiami". Žiūrėk kaip garsusis gustukas su savo picerijos chebra puolė jį ginti biggrin.gif

Tai nėra jau verygos 😆
Tuomet kur tavo meilė tėvynei dingsta? kai savo naudos nori ziureti.
Nereikia jokių mokesčių ir trečiųjų šalių, jeigu perki savo reikmem. (Iki kažkiek gali vežti)
O jeigu dėžėmis perki tai ir ES nepadės:
"Jeigu muitinės pareigūnai įtaria, kad vežatės prekių, kurios nėra skirtos jūsų asmeninėms reikmėms arba yra skirtos parduoti, jums gali tekti įrodyti, kad jos skirtos asmeninėms reikmėms"
Bet kas iš to? Sulaiko ir paleidžia, baudos neadekvačios. Tu gal nlb žinai, bet Singapūre kovojo kitaip.
Atsakyti