QUOTE(Monteverte @ 2022 12 19, 13:31)
tai jei šiandien ligos nėra, nereiškia, kad ryt nebus
žmogus, ypač virš 70-ies, gali bet kada parkristi ir likti suparalyžiuotas po to dalinai, tokį galiausiai išrašys ir gyvenk kaip nori. Jei pirmas aukštas, dar išsiropščia į lauką, į mašiną, dar gali kur vaikai nuvežti ar pan. ir pačiam gi kokia nauda prajudėt dar šiek tiek, o jei koks 4 aukštas? tada jau viskas kitaip ir gali likti įkalintas namuose, tik per kažkokį pagerėjimą nulipti, užlipti
tai ir jaunam gi tas pats, niekad nezinai , kas gali atsitikti. Del to man butai prasciausia gyvenimo vieta, bet kam patinka, na patinka, jei bus beda tai gal ir keisi kazka, o kam is anksto? net jei pirmas aukstas ir nera lifto niekaip pats neiseisi niekaip.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 12 19, 13:31)
as tai nesutinku, kad jei pasiulytu ir zmogus nepriimtu darbo, brauktu is darbo birzos sarasu ir atimtu pasalpas, nes manau panasi tvarka bent jau ir buvo gal ir tebera 3 atsisakyti darbai ir braukia, bet tai koki suda ten siulydavo arba pvz zmogui toli nuo namu, neina autobusai, masinos neturi ir t.t. buvo ne vienas straipsnis apie tai, gal jau pasikeite. Dazniausiai zmones nedirba, nes neranda gero darbo, ir tik vienetai tu tikru tinginiu ir aferistu, juos reiktu atsijoti.
manau geriau butu laiko periodas pvz 1 metai, jei praradai darba, neradai naujo, nejai mokytis, tai jau tavo bedos. Bet ir persikvalifikavimas ar pirmos studijos turetu buti nemokamai, su parama ir be jokiu bausmiu , kad jei ir po to nerandi dabro, nereiktu graiznti pinigus uz moksla, kaip irgi buvo padaryta, nezinau gal tebera.
vienu zodizu turi buti sudaryta zmogui salygos, kad studijuoti, periskvalifikuoti, nusigauti i darba, o paskui jau pats rinktusi. O ne daryti vergus darbdaviam, kurie zinos, kad zmogus bijos iseiti, nes liks e jokiu pajamu.
Papildyta:
QUOTE(Amadėja* @ 2022 12 19, 13:38)
Ten mano mini butui kažkas priklauso. Sužinojau iš kaimynų, kad moka...</p>
va tas mane Lietuvoje is sokiruoja, visiskai nesirupinama zmogui pranesti, kokius mokescius kur kada kam jis turi sumoketi

o paskui skaiciuoja nesirupindami delspinigius ir perduoda anstoliam, tada anstoliai skaiciuoja savo pelnus irgi per duag nesivargindami...kazkokia reketininku sistema

kaip tai is vis legalu nesuvokiu