Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(uarda @ 2023 01 09, 19:56)
Kaip ir alkoholis, irgi žalinga priklausomybe. Ypač opi mūsų visuomenės problema.
mūsų kaimynas rūko, sako saikingai, pakelį į savaitę, nes pvz Petras rūko po pakelį į dieną.
Tai aišku, kad ėsti be saiko yra žalinga. Nereikėtų persivalgyti. Maistas, vanduo, vaistai būtini mums, o alko tik bevertės kalorijos, dehidratacija, jo vartojimas  žalingas... Dar už tai ir mokėti reikia 😆 Na, kokia nauda iš alko?
Bet kad tai zalingas įprotis retas, priklausomas nuo jo, prisipažins.

Kaimynas suruko pakeli i savaite, o ne laiko cigaretes kur bare ir uzhsiruko kartais, nereguliaria. Jauti skirtuma?
Maciau zhmoniu kurie turi cigaretes ir paruko kartais, bet gali nerukyti menesiais.

Ash galiu ishgert, galiu negert jokio poreikio nera. Jei tureciau poreiki tai jau buciau nusigeres.
Geriu kad man skanu. ANkciau su MB pavakarodavom, bet dabar jai nuo keliu taureliu pradeda skaudet shona, po to nakti musha shirdis, tai pradejo ir ant manes varyti.

Paskui tikrai galvoji, kad zhmones ar turi kokios prastos patirties su pijokais, o gal patys turi sveikatos problemu...

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 01 09, 20:54)
ji ne apie gėrį kalbėjo, o kad pastoviai valgo/valgys kas skanu

O kas tame blogo?
As tortu nevalgau nuo mazumes, neskanu man.

Ir siaip, zmogus toks sutverimas, juk galetu maistingu, visaverciu, bet beskoniu maistu skrandi uzkimsti ir viskas. O gi ne, dar norisi kad butu skanu, juk neveltui mums Dievulis dave skonio receptorius, kad valgant jauciame malonuma.
Va uarda valgo sudmaisti, gadina savo sveikata, bandeles lapnoja, del ju i parduotuve kozna diena eina, mat anos turi buti sviezios (cia vel nesveika). Ir kas dabar, turiu cia is lempos isvedzioti, apie galimas anos ligas, kurios ja istiks toki sudmaisti valgant?
Jei ka, gink Die, neketinu pamokslauti ir diagnozes nustatineti ir pirsteliu baksnoti. As uz tai, kad kiekvienas asmuo atsakngas uz savo gyvenima, geriau zino ka, kiek ir ko jam reikia. Nereikia nuotoliniu budu nustatineti diagnozes ir veidmainiskai lieti susirupinimo asaras, del "nario kepenu cerozes".
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 09, 21:13)
Kaimynas suruko pakeli i savaite, o ne laiko cigaretes kur bare ir uzhsiruko kartais, nereguliaria. Jauti skirtuma?
Maciau zhmoniu kurie turi cigaretes ir paruko kartais, bet gali nerukyti menesiais.

Ash galiu ishgert, galiu negert jokio poreikio nera. Jei tureciau poreiki tai jau buciau nusigeres.
Geriu kad man skanu. ANkciau su MB pavakarodavom, bet dabar  jai nuo keliu taureliu pradeda skaudet shona, po to nakti musha shirdis, tai pradejo ir ant manes varyti.

Paskui tikrai galvoji, kad zhmones ar turi kokios prastos patirties su pijokais, o gal patys turi sveikatos problemu...

Laiko bare bloką smile.gif
Pvz. Maja tai perka i pusmetį 12 buteliu, dar + kavinės. Tai kiekvienas tą saiką skirtingai suprantam... Aš pvz gal vieną butelį ir isgeriu per pusmetį... Tai man čia daug atrodo, toks kiekis.
O man keistai atrodo, kad prie vyno taurės tampa malonesnis bendravimas. Suprantu, kad apsvaigusiai.
Tai va, reiškia nemažai geriat, kad su sveikata jau problemos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 09 sausio 2023 - 20:23
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 09, 20:40)

Tavo ishvardinti dalykai siejasi ne su kazhkokiu yoatingu nesveikumu tu produktu, bet su zhalinga priklausomybe, kur zhala atsiranda butent del priklausomybes ir nesugebejimo kontroliuoti.
Narkotikai vartojami kaip vaistas, o cigarete irgi nepakenktu jei zhmogus nebutu RUKANTIS PASTOVIAI.

Bet ka ishvadrink, net esti be saiko pastoviai yra zhalinga. Net pati sveikiausia maista.
Nuo persigerimu vandeniu stimpa gyvuliai ar ishtroshke zhmones mirshta

Butent, Idomucia, butent...
Papildyta:
Maja Di, nekreipk demesio i cypdavatkes, matyt nyku anom gyventi mirksiukas.gif

O as ta proga einu vyno isipilsiu, prie zidinio sededama i ugni ziuredama gurksnosiu, dar obuoliu suriu uzsikasiu. Gero vakaro 4u.gif

Idomucia, nesivelk, anos viska supranta, tik pasiutis neleidzia pripazinti nusisnekejo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2023 01 09, 21:19)

Va uarda valgo sudmaisti, gadina savo sveikata, bandeles lapnoja, del ju i parduotuve kozna diena eina, mat anos turi buti sviezios (cia vel nesveika). Ir kas dabar, turiu cia is lempos isvedzioti, apie galimas anos ligas, kurios ja istiks toki sudmaisti valgant?
Jei ka, gink Die, neketinu pamokslauti ir diagnozes nustatineti ir pirsteliu baksnoti. As uz tai, kad kiekvienas asmuo atsakngas uz savo gyvenima, geriau zino ka, kiek ir ko jam reikia. Nereikia nuotoliniu budu nustatineti diagnozes ir veidmainiskai lieti susirupinimo asaras, del "nario kepenu cerozes".

Aš tai pritariu, kad tai nesveika. Neissigalvojsiu, kaip jūs, nebūtų dalykų apie bandeles. Šviežios nesveikos kas turi problemų su virškinimu/skrandziu. Kitiems galima. Jeigu ne, argumentuokit. Pvz. parduotuvėje guli šviežios bandeles, vakarais jau su nuolaida parduoda. Ir FR tas pats- rytais perka prancūzai kruasanus, savo tuos batonus ir t.t. 😁 idekit mirtingumo statistika nuo bandelių, galima LT, nebūtinai Europos. Kodėl jų vartojimas neribojamas parduotuvėse? Kodėl tada parduoda vaikams, nėščiosioms? O va alkoholis griežtai draudžiamas.
Mes čia diskutuojam šiaip, įdedama straipsnius, galit ir jūs įkelti, prieštarauti ir pan. Kas trukdo?
o Jeigu nepatinka, lyg yra kita tema, ten galit ir rašyti.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2023 01 09, 21:32)

O as ta proga einu vyno isipilsiu, prie zidinio sededama i ugni ziuredama gurksnosiu, dar obuoliu suriu uzsikasiu. Gero vakaro  4u.gif

Idomucia, nesivelk, anos viska supranta, tik pasiutis neleidzia pripazinti nusisnekejo 4u.gif

O kodėl nepasitikit NVI medikais?
"Ar visų rūšių alkoholis didina vėžio riziką?
Taip. Bet kokios rūšies alkoholis didina vėžio riziką.
Vėžio rizikos atžvilgiu bet kokių alkoholio kiekių vartojimas žalingas."
Nors jeigu ta vyno taurė kartą į ~2 mėnesius, manau, nk tokio.
Atsakyti
QUOTE(uarda @ 2023 01 09, 20:51)

O kodėl nepasitikit NVI medikais?
"Ar visų rūšių alkoholis didina vėžio riziką?
Taip. Bet kokios rūšies alkoholis didina vėžio riziką.

Lauzhti ish pirshto dalykai.

Va tyrineja transeksualizma. Vieni aishkiai suranda del ko kaip, kiti irodo, kad tai neegzistuoja.
Belieka tik susirasti, kas patinka asmenishkai ir platinti kaip moksla. Ka Ubuntiene ir daro.

Bet dar geriau, kai ieshko profesionalai, sakysim Kremliaus profesionalai. Tik jie alkoholizmu ar transeksualizmu nelabai domisi, jie mokslishkai pvz ishaishkina, kad Ukrainos tokios nebuvo niekada. Ishaishkins kad Lietuvos irgi nebuvo, jei reikes... mokslishkai
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2023 01 09, 20:19)
O kas tame blogo?
As tortu nevalgau nuo mazumes, neskanu man.

Ir siaip, zmogus toks sutverimas, juk galetu maistingu, visaverciu, bet beskoniu maistu skrandi uzkimsti ir viskas. O gi ne, dar norisi kad butu skanu, juk neveltui mums Dievulis dave skonio receptorius, kad valgant jauciame malonuma.

tai čia tavo naujasis motto dabar ar kaip? juk anksčiau labai jau pergyvenai dėl vegetarų, gasdinai visaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 09, 22:39)
Lauzhti ish pirshto dalykai.

Va tyrineja transeksualizma. Vieni aishkiai suranda del ko kaip, kiti irodo, kad tai neegzistuoja.
Belieka tik susirasti, kas patinka asmenishkai  ir platinti kaip moksla. Ka Ubuntiene ir daro.

Moonte medikais tiki. Bent taip anksčiau šnekėjo.
Nėščios moterys tuomet irgi galėtų gerti po taure vyno, bet kaip sakoma: nulis alkoholio nėštumo metu – nulis rizikos. Čia irgi kažkam atrodo laužti iš piršto dalykai. Ir apie 5% nėščių moterų LT vartoja alkoholį. Nes tokios pat nuomonės kaip ir jūs, kad saikingas alko vartojimas nepakenks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 09 sausio 2023 - 21:52
QUOTE(uarda @ 2023 01 09, 22:23)
Laiko bare bloką smile.gif
Pvz. Maja tai perka i pusmetį 12 buteliu, dar + kavinės. Tai kiekvienas tą saiką skirtingai suprantam... Aš pvz gal vieną butelį ir isgeriu per pusmetį... Tai man čia daug atrodo, toks kiekis.
O man keistai atrodo, kad prie vyno taurės tampa malonesnis bendravimas. Suprantu, kad apsvaigusiai.

O, pasirodo ir tu alkoholikė biggrin.gif . Galvojau, nevartoji visiškai.
Tu nuo taurės vyno per valandą ar dvi išgertos apsvaigsti? Tai arba mes skirtingą vyną geriam, arba tau tikrai problemos su sveikata. O gal tu "rašalą" vartoji?
Tyčia nuėjau suskaičiavau savo atsargas-3 buteliai raudono, 5 balto (nes ne taip mėgstu, atidarau tik kai svečių tokį mėgstančių turiu, pvz marti), 2 buteliai šampano, 1 portveino, Rigos balzamo 2 buteliai ir kažkokių stiprių cieli 4, iš jų du pradaryti biggrin.gif . Nu dabar pradėk auklėt biggrin.gif . Kad aš tiek sandėliuoju biggrin.gif . Paskutinį užsakymą lapkričio mėnesš dariau, atsargų dar turiu, bet už kokių 2 mėnesių vėl užsisakysiu biggrin.gif . Ir įsivaizduoji, sūnus nevartoja visai, nors padėta neužrakinta biggrin.gif .
Prisimenu kai mokiausi vidurinėj draugė pasakojo apie brolį(dabartinio mano sūnaus amžiaus), kaip išgėrė kažkada su draugais ir vandens pripylė, o tėvai draugams atėjus juos vandeniu pavaišino biggrin.gif

QUOTE(Moonte @ 2023 01 09, 22:32)
Butent, Idomucia, butent...
Papildyta:
Maja Di, nekreipk demesio i cypdavatkes, matyt nyku anom gyventi  mirksiukas.gif

O as ta proga einu vyno isipilsiu, prie zidinio sededama i ugni ziuredama gurksnosiu, dar obuoliu suriu uzsikasiu. Gero vakaro  4u.gif

Nekreipiu nė trupučio, atsidariau ir aš vyniuko (balto) kad jau patikrinau kiek ano pas mane daug užsilaikiusio, bijau kad nesurūgtų, kam gerą daiktą gadint ir vyrui lašą įpyliau, ne tik pati prasigėrus bet ir vyrą girdau biggrin.gif . Ir Džiugo sūrio šalia wub.gif , dievinu jį. Į sveikatą 4u.gif . Idomucia prisijunk 4u.gif
Draugei savo obuolių sūrio kalėdoms įdėjau, tai šiandien žinutę gavau, kad mano sūris dieviško skonio. Po gabaliuką taupydama valgo. O pas mus niekas jo nevalgo, aš viena retkarčiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 01 09, 22:51)
Tu nuo taurės vyno per valandą ar dvi išgertos apsvaigsti? Tai arba mes skirtingą vyną geriam, arba tau tikrai problemos su sveikata. O gal tu "rašalą" vartoji?
Tyčia nuėjau suskaičiavau savo atsargas-3 buteliai raudono, 5 balto (nes ne taip mėgstu, atidarau tik kai svečių tokį mėgstančių turiu, pvz marti), 2 buteliai šampano, 1 portveino, Rigos balzamo 2 buteliai ir kažkokių stiprių cieli 4, iš jų du pradaryti biggrin.gif . Nu dabar pradėk auklėt biggrin.gif . Kad aš tiek sandėliuoju biggrin.gif . Paskutinį užsakymą lapkričio mėnesš dariau, atsargų dar turiu, bet už kokių 2 mėnesių vėl užsisakysiu biggrin.gif . Ir įsivaizduoji, sūnus nevartoja visai, nors padėta neužrakinta biggrin.gif .
Prisimenu kai mokiausi vidurinėj draugė pasakojo apie brolį(dabartinio mano sūnaus amžiaus), kaip išgėrė kažkada su draugais ir vandens pripylė, o tėvai draugams atėjus juos vandeniu pavaišino biggrin.gif
Nekreipiu nė trupučio, atsidariau ir aš vyniuko (balto) kad jau patikrinau kiek ano pas mane daug užsilaikiusio, bijau kad nesurūgtų, kam gerą daiktą gadint ir vyrui lašą įpyliau, ne tik pati prasigėrus bet ir vyrą girdau biggrin.gif  . Ir Džiugo sūrio šalia wub.gif , dievinu jį. Į sveikatą 4u.gif . Idomucia prisijunk 4u.gif
Draugei savo obuolių sūrio kalėdoms įdėjau, tai šiandien žinutę gavau, kad mano sūris dieviško skonio. Po gabaliuką taupydama valgo. O pas mus niekas jo nevalgo, aš viena retkarčiais biggrin.gif

Na kažkiek taip smile.gif kas tas rašalas?
Nuo taurės vyno man bendravimas malonesnis tikrai nepasidaro. Nežinai kaip tai įmanoma.
(Alkoholike)¹⁰⁰
Tai kiek sūnui metu? Mamos kaimynas pradėjo vartoti beveik 40 m. Iki tol abstinentas buvo. Dabar jau priklausomas. Nors jam taip neatrodo... O šiaip pastebėjau jaunima nlb domina tas alko, paprastos cigaretės. Čia jau labiau "pensininkai" mėgaujasi.
Na va 😆 o kam reikėjo aiškinti pradžioje, kaip sveika gerti alkoholi, ale ardo krešulius, geriu dėl resveratrolio, dėl jaunystės. gi nuo to ir prasidėjo diskusija. Nejaugi sunku prisipažinti, kad tiesiog patinka išgerti?
O nėštumo metu vartojai saikingai vyną?

Man irgi nepatinka obuolių sūris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uarda: 09 sausio 2023 - 22:11
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 09, 18:25)
AR supranti skirtumo tarp geru palinkejimu ir kazko darymo tariamai ar tikrai su tikslu?

Linketi ash galiu daug ka darydamas ivairius dalykus... Spausdamas ranka, gerdamas, mojuodamas rankomis. Tai linkejimai nesusije su tiesiogiai su veiksmai.

Kas kita jei sakysim zhmogui duoda tableciu ar leidzia vaistu ir sako "kad duotu sveikatos" cia jau sisije su procedura.

Juk ginchas prasidejo, kad gerimas buktai sveika nes tai " i sveikata". Kaip kokia fizine mankshta.

Visokie linkejimai tai joks butu irodymas, o jus cia prie linkejimu nukrypot...

Nemanau, kad koks anglas suprastu, kad geriu reishkia rupinuosi sveikata, tikiuosi buti sveikesnis. Ar jei dviese geriams tai manau, kad abiem bus i sveikata...
Negirdejau tokiu ishvedzhiojimu...

Linkejimai tai visokie gali but, tai kita tema

tau siandien nusisnekejimo diena? kas per bet kokie linkejimai, ka cia nusisneki? doh.gif kas per darymai? tu uzgeres gal ?
cheers geriant reiskia i sveikata, arba siaip kasdienybiai gali reiksti aciu.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 09, 19:40)
Tavo ishvardinti dalykai siejasi ne su kazhkokiu yoatingu nesveikumu tu produktu, bet su zhalinga priklausomybe, kur zhala atsiranda butent del priklausomybes ir nesugebejimo kontroliuoti.
Narkotikai vartojami kaip vaistas, o cigarete irgi nepakenktu jei zhmogus nebutu RUKANTIS PASTOVIAI.

Bet ka ishvadrink, net esti be saiko pastoviai yra zhalinga. Net pati sveikiausia maista.
Nuo persigerimu vandeniu stimpa gyvuliai ar ishtroshke zhmones mirshta

vartotojo įkelta nuotrauka
rimtai? doh.gif

tai visi tie apribojimai visiskai nereikalingi neduoti alkoholio ir kitu narkotiku vaikam, saikingai gi butu visai nieko ? unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2023 01 09, 20:13)

Geriu kad man skanu. ANkciau su MB pavakarodavom, bet dabar  jai nuo keliu taureliu pradeda skaudet shona, po to nakti musha shirdis, tai pradejo ir ant manes varyti.

per paskutinius metus koki ilgiausia perioda negerei is vis jokio alkoholio nei laso?

ir kuo ta priklausomybe tokia jau baisi, as pvz nuo vandens pirklausoma ir nieko va geriu visa gyvenima, vairuoju, tai kodel bloga priklausomybe pati savaime, jei medziaga nezalinga? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2023 01 09, 21:46)
tai čia tavo naujasis motto dabar ar kaip? juk anksčiau labai jau pergyvenai dėl vegetarų, gasdinai visaip ax.gif

nu nuolat dejo straipsnius kaip baisu buti veganu kaip nesveika biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2023 01 09, 21:51)

jei neapsinesi nuo taures vyno, vadinasi gana reguliariai vartoji alkoholi ir kunas priprates, as kai po daug metu nevartojimo isgeriau gruksni vyno apsinesiau, is kart pasijaute poveikis i galva, kraujotaka ir t.t.
Atsakyti

tai gal tu ne svingė, jei nesupranti? apsimelavai čia visiems?

O kur kokia džekuzė

Atsakyti