Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(paštininkė @ 2023 03 25, 00:21)
O kodėl keistus klausimus man drįstat uždavinėt?

Beje, cituot išmokt linkėčiau, jei jau čia tuo užsiimat mirksiukas.gif

biggrin.gif kas tu cia tokia esi, kad tau uzdavinetu rik tau patogius klausimus? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 24 kovo 2023 - 23:38
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 24, 23:36)
Turbut, kai jau neturejo ka veikti, isejus I pensija, susigqlvojo istorijas, kad turetu apie ka diskutuoti su zmonemis  biggrin.gif

Man cia panasu i tuos metoo sakndalus, kazkas kazkur ejo, baliavojo pvz, gal net permiegojo, paskui po 20m susivoke, o blyn ten gi prievarta buvo, as gi nenorejau.. unsure.gif

Jei man buvo gerai tai ir buvo as sneku is tu dienu perspektyvu, kazkaip kvaila man lyginti su siu dienu mano samoningumu ir galimybem.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 24, 23:32)
Tai taip taip, visi rimtose tekstuose taip ir cituosim, net be nuorodos. Lygis aiškus.

Rimtose tai rimtose biggrin.gif
Nu tai ir rasau visokiu lygiu buvo, yra ir bus. Todel linkiu ismokti naudotis paieska.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 25, 00:36)
nu manau gal turejo omenyje, kai gyveno atrode gerai, bet dabar jau kai ziuri atgal atrodo kad is tikro buvo prastai. Na kai pvz isvaziuoji i kita aplinka supranti, kad gal ten ankciau ne taip visaks ir gerai buvo, as kazkaip taip supratau. Tiek, kad ji buvo inejusi, kad buitis buvo labai sunki, cia cia neaisku irgi dabar tik suprato, kad buvo sunku ar tik dabar, Nes as pamenu irgi skalbdavom gi ne su auometine masina, grindis irgi su rnakom plaudavom ir t.t. tada atrode normalu, dabar turim lengvesniu priemoniu, bet del to man tas gyvenimas seniau neatrodo blogas.
nezinau gal ji pati duagiau paaiskins.

Kaip gqlima pries mirti pakeisti nuomone?
As ka atsimenu, ta atsimenu kaip buvo, o ne is pradziu gerai, o paskui, kai marazmas proteli sumqisys, galvoti, kad buvo blogai.
Su galva negerai kazkas pas toki zmogu.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 25, 00:39)
Man cia panasu i tuos metoo sakndalus, kazkas kazkur ejo, baliavojo pvz, gal net permiegojo, paskui po 20m susivoke, o blyn ten gi prievarta buvo, as gi nenorejau.. unsure.gif

Jei man buvo gerai tai ir buvo as sneku is tu dienu perspektyvu, kazkaip kvaila man lyginti su siu dienu mano samoningumu ir galimybem.

Grynai.
Asakai tai nepatogu pasidare, kai buvo paklausta kaip ji galejo prigimdyti kruva vaiku I 'viskas buvo blogai' laikus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 24 kovo 2023 - 23:44
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 24, 23:37)
Va, pasigydyk savo galvą bent iš dalies, ir pagalvok: kodėl šis Rusijos sukeltas karas prieš Ukrainą yra toks aktualus Lietuvai? Neskubėdama pagalvok.

Labanakt.

Tu Lietuva? blink.gif

kiekveinas karas veinodai aktualus zmonijai, kiekvienas zaloja, zud, griauna, bet tai nereiskia, kad kiekvienu reikia kas diena dometis iki smulkmenu. Man asmniskai visi zmones vienodi tiek urkainieciai, tik irakieciai, tiek sirai. Galima aisku doemtis, jeo norisi, neikas gi nedraudzia, bet nesitikek, kad ir visi kiti domesis kas diena.
Man yra ir kitu idomesniu temu, juo labiau, kad negaliu niekaip itakoti to karo, nei kam padeti. geriau va darzuose dirbu, jau prasideda pavasario dabari daug idomiau ir man naudngiau, tiek psichiniai tiek fizinei sveiktai.

Tau linkiu irgi siek tiek iseik is tos informacines erdves pagyvenk gyvenima kol karo nera pas tave kieme, nes kas cia zino kas bus rytoj ar poryt, valdzios negaili zmoniu.
Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2023 03 24, 23:32)
Tai taip taip, visi rimtose tekstuose taip ir cituosim, net be nuorodos. Lygis aiškus.

rimtUOSE tekstuose. Korektūra, atsiprašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 24 kovo 2023 - 23:45
QUOTE(-burbanti- @ 2023 03 24, 23:42)
Kaip gqlima  pries mirti pakeisti nuomone?
As ka atsimenu, ta atsimenu kaip buvo, o ne is pradziu gerai, o paskui, kai marazmas proteli sumqisys, galvoti, kad buvo blogai.
Su galva negerai kazkas pas toki zmogu.
Papildyta:

Grynai.
Asakai tai nepatogu pasidare, kai buvo paklausta kaip ji galejo prigimdyti kruva vaiku I 'viskas buvo blogai' laikus  biggrin.gif

Man cia kaip atrodo skustis kad tarybu sajunga kalta, kad smart telefonu neturejom doh.gif buvo kaip buvo, zmones toke kokie buvo, technologijos, pinigai, algos, daiktai, koke buvo prieinami tokie, bet kiek pamenu gyvenimas buvo paprastesnis, ramesnis, tevam stabilesnis, nei dabat jaunom seimom, kai nezinai kas cia bus rytoj, taigi visur savo pliusai ir minusai.

nu buvo blogai, bet kad buvo blogai tai tik dabar suprato. Na gal kaip montekristai bisko tokio letesnio suvokimo, kuris prisivijo tik po daug metu... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 25, 00:48)
nu buvo blogai, bet kad buvo blogai tai tik dabar suprato. Na gal kaip montekristai bisko tokio letesnio suvokimo, kuris prisivijo tik po daug metu... unsure.gif

biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 24, 23:43)

Tau linkiu irgi siek tiek iseik is tos informacines erdves pagyvenk gyvenima kol karo nera pas tave kieme, nes kas cia zino kas bus rytoj ar poryt, valdzios negaili zmoniu.

O as nustebau, na visgi rupi zmones:
"Negalime elgtis taip, kaip daro Rusija, ir varyti žmones į karą su lazdomis“, – sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Ukraina susidūrė su dar viena problema – ar bus kam ginti šalį?
Nors šalies vadovybei iki šiol pavykdavo operatyviai papildyti savo pajėgų gretas, pastaruoju metu ji susiduria su sunkumais mobilizuodama karius, pranešė leidinys „The Wall Street Journal“. Pastebėta, kad kai kurie šaukiamojo amžiaus vyrai ėmė vengti mobilizacijos."
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 03 24, 23:17)
1. Kažkoks siaubas. Kokie durniai tokius įstatymus kuria? Karas jau pats savaime yra nusikaltimas rolleyes.gif

2. Klausykit, jūs čia žvengiate neakivaizdžiai iš to, kad aš nagrinėju rankraščius, nors aš esu magistrė pagal išsilavinimą ir neturėtų jūsų tai stebinti. O save inteligente baisuline laikote, šeima kažkokia tipo vierchų, pažįstate ten visokius Landsbergius ir pan., o nesupratote tos santvarkos baisumo, kad niekur ji neina ir žlugs? Opapa biggrin.gif Tai damušiu jus dabar. Mano mama beveik bemokslė moteris, kadangi jos gyvenimiška situacija yra tragiška ir niekas jos į mokslus neleido, o kai suaugo tai ne mokytis ėjo, o dirbti ir kaip buvo mada ištekėjo, bet ji pati, savistoviai nagrinėjo ir suprato viską apie tą santvarką dar gerokai iki jos žlugimo bigsmile.gif Gailu, kaip paštininkė sako smile.gif

1. Taip, nusikaltimas, tačiau dabar diskutuojama dėl Putino, ar ne? Iš principo, valstybės vadovas gali būti teisiamas dėl karo paskelbimo tik savo šalyje, ir turi imunitetą kitų šalių teismų atžvilgiu. Jei netingit, pasiskaitykit įdomų diskusinį straipsnį valstybės vadovo imuniteto klausimu: https://www.ejiltalk...gainst-ukraine/

2. Nesupratote, ką norėjau parašyti. Vienas dalykas yra žinoti, kad gyveni baisioje santvarkoje ir tikiesi jos žlugimo (nors dar kokiais 1987 metais vilčių, kad SSSR žlugs buvo mažai), ir kitas - kad esi toje santvarkoje gimęs ir turi joje gyventi panašiai kaip zoologijos sodo žvėrelis gimęs ir gyvenantis narve.
Dėl Landsbergių šeimos - jie niekuomet nebuvo "vierchai": VL seneliai - Gabrielius Landsbergis-Žemkalnis, rašytojas, publicistas, lietuviškos spaudos rėmėjas ir Jonas Jablonskis, lietuvių kalbos normintojas, tėvas Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, architektas. Pats VL - muzikos istorikas, iki Nepriklausomybės - mano tėčio kolega.

QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 24, 23:58)
Video su susaudymais ir kankinimais buvo is abieju pusiu, manau tirti irgi reiktu abi puses, kas, kur dare karo nusikaltimus.</p><p></p><p>Tai dabar visgi dar neirodytas dar pasirodo neaisku ar tycia a rnetycia ir kas kur pataike???? rimtai??? O po ivykiu kazko labai garsiai skalambijama buvo, kad cia besalygiskai tik rusu kalte. ir cia kai kas labai aiskiai skalambijo, kad tai rusu darbas, kaip visgi keista, dabar jau visgi neaisku.</p><p></p><p>as uz tyrima, objektyvu ir besalygiska, kad tarp tyreju butu abieju saliu tyrejai. Bet uz tyrima visu ir ukrainieciu ir rusu kariu elgesio. Tik va abejoju ar toks tyrimas kada nors bus padarytas.</p>

Taip, buvo, ir Ukrainos prokuratūra tiria (ne tik rusų, bet ir savų karių padarytus nusikaltimus). Pavyzdžiui, buvo konkrečiai nustatyti keli Bučios žudikai, bet jie Ukrainos teisėsaugai nepasiekiami, o Rusija tuos nusikaltėlius apdovanoja. Jūs įsivaizduojate koks tai tyrimų mastas, kai per dieną į Ukrainos teritorija paleidžiama šimtas skirtingų raketų? Kai atkasamos masinės civilių gyventojų kapavietės?

QUOTE(lutuke123 @ 2023 03 24, 23:53)
Rimtai jum cia akcentas didziausias ? lotuliukas.gif diedukas nuo zodzio pasakotojas, pasaku pasakotojes, o ne del amziaus.  mirksiukas.gif </p><p></p><p> lotuliukas.gif Oi nejuokinkit. Tapinas jauciu irgi jum tiriamoji zurnalistika? doh.gif  lotuliukas.gif  Matot as tokius vadinu propoganom. Tiriamoji zurnalistika neegzistuoja nei Lietuvoje, nei Ukrainoje. Tiesiog neimanoma, nes jei pradetum realiai tirti pasodintu. Bendrai pasaulyje mazai like tiriamosios zurnalistikos, visi zurnalistai kazkam priklauso ir tera dvaro siuniukai.</p><p>Kiek maciau ivairiu zurnalistu, blogeriu tai Sarijus gana objektyviausiai pateikia ivykius is ivairiu sonu butent apie Ukraina, nepataikaudamas nei vienai pusei ir nekurdamas kazkokiu perdetu, pritemptu, skambiu fraziu, kas labai greitai atsisijoja, kas tiria, o kas kuria propoganda. mirksiukas.gif </p><p></p><p></p>

Antrą kartą kartoju - aš pateikiau nuorodą į atliktų tyrimų apžvalgą. A. Tapinas dažniausiai įgarsina einamųjų įvykių apžvalgas, bet užsiima ir tiriamąja žurnalistika. Naujausias pavyzdys - tyrimas apie tai, kaip Nidos savivaldybės tarybos nariai naudoja veiklai skirtas lėšas. Lietuvoje tiriamąja žurnalistika užsiima B. Davidonytė su D. Pancerovu, S. Malinauskas ir kiti. Su Ukrainos žiniasklaida aš nesu taip susipažinusi, kad drįsčiau teigti, jog joje niekas neužsiima tiriamąja žurnalistika.

QUOTE(uarda @ 2023 03 24, 23:50)
2. Bet ir dabar prieš teismus stoja buve nacių SS medikai, sargybiniai ir kiti Holokausto vykdytojai. Nors praejo dar daugiau laiko.
4. Tai praktiskai  irodyti neimanoma, yoac po laiko

2. Tai tik įrodo, kokie sudėtingi yra tokie tyrimai, vienok tikiu, kad nusikaltėliai anksčiau ar vėliau bus nustatyti, surasti ir nubausti.
4. Kodėl sunku? Yra raketų nuolaužos, galima nustatyti jų tipą. Specialios tarnybos nustatys atsakingus asmenis.
Beje, kai kuriuos jų yra identifikavę ir privačios tyrėjų grupės, pvz.: "Following a six-month-long investigation, Bellingcat and its investigative partners The Insider and Der Spiegel were able to discover a hitherto secretive group of dozens of military engineers with an educational and professional background in missile programming. Phone metadata shows contacts between these individuals and their superiors spiked shortly before many of the high-precision Russian cruise missile strikes that have killed hundreds and deprived millions in Ukraine of access to electricity and heating. The group, which works from two locations – one at the Ministry of Defence headquarters in Moscow and another at the Admiralty headquarters in St. Petersburg – is buried deep within the Russian Armed Forces’ vast “Main Computation Centre of the General Staff”, often abbreviated as ГВЦ (GVC).

Most members identified by Bellingcat and partners are young men and women, including one husband-and-wife couple, many with IT and even computer-gaming backgrounds. Some also worked at Russia’s military command centre in Damascus in the period between 2016 and 2021, a timeframe during which Russia deployed cruise missiles in Syria. Others are recipients of various military awards, including from Russian President, Vladimir Putin." Šaltinis: https://www.bellingc...kes-on-ukraine/
Atsakyti
Ašaka, nu baik tu juokinti personazus su savo paklodėmis.

Apsišikai iki ausu taip ir nepaaiskinus kodel tiek vaikų prigimdei I tokią blogą santvarką. O tas tavo Lanzbergių familijos giminės medžio atpasakojimas prajuokino biggrin.gif . Gal tapatinies su jais, marazmas senatvinis visai suėmė tave?

Man tai keista, kai personazas nesugeba is karto atsakyti I postus. Kaip taisyklė atsakymu intervalai pas Ašaką labai dideli. Ir visi jie yra ne jos mintys , o kazkieno minciu kopijos.
Toks pašnwkovas man yra "miręs pašnekovas". Be spalvu ir netgi atspalvių. Be charakterio ir individualumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 25 kovo 2023 - 11:29

O as nustebau, na visgi rupi zmones:
"Negalime elgtis taip, kaip daro Rusija, ir varyti žmones į karą su lazdomis“, – sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Ukraina susidūrė su dar viena problema – ar bus kam ginti šalį?
Nors šalies vadovybei iki šiol pavykdavo operatyviai papildyti savo pajėgų gretas, pastaruoju metu ji susiduria su sunkumais mobilizuodama karius, pranešė leidinys „The Wall Street Journal“. Pastebėta, kad kai kurie šaukiamojo amžiaus vyrai ėmė vengti mobilizacijos."

Ne per prievarta, bet iš šalies neišleidžia, ką jis pasakas pasakoja, žinoma ima ir per prievartą.

Atsakyti