Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvybė, patriotizmas, ksenofobija

QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 10, 12:26)
As tai pamaniau, kad koks ten klimas Eurovizijoje ukrianietiskas biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif , man net i galva neateitu karunavima, bet kokia jo dali, sieti su Ukraina doh.gif cia nu visiskai nesigaudyti pasaulyje, nesuvoki, kas yra royal family ir t.t. ji iisvaizudoja, gal, kad ir rengesi jie visi melynai pagerbti Ukraina? doh.gif doh.gif gal dar i rankas turejo Ukrainos velevelias pasiimti. biggrin.gif
cia tik uzzombinti ukrainieciai taip susireksmine save ir savo sali ir teletabiai is kitu saliu, kad tokios mintys kiltu doh.gif

Pasakojo man drauges, dirbancios su ukrainietemis Lietuvoje. Sake naglos labai, laksto paskui apsauginius, pacios eina I ju zakamurkes biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 10, 13:37)
Nužmogėję pas mus žmonės, labai pikti ir negeri

Apsižiūrėk kas tų žmonių centre biggrin.gif
Mane tai supa labai geri žmonės, nuo blogų atsiriboju.
Netenkina medicina, neik, kas jus ten varo? Kiek kreipiausi, visad tinkamos pagalbos sulaukiu, niekada jokių kyšių nedaviau. Iš artimųjų kas ligoninėj gulėjo, visi patenkinti aptarnaujančiu personalu. O kai gandus iš fb imi taip ir gaunas... Kas ko nori tas to ten prirašo.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 10, 13:40)
As ir rasiau, kad i eteri prasisunke nufilmuota medziaga su lupus sinchronizacija, antra karunavimo diena. O dabar jau, pasirodo, ir oficialiai  pranesama, kad jokiu sasaju nwra su Ukraina. Mol atstokit  idiotai, visur matydami Ukrainos veliavas.

biggrin.gif  biggrin.gif be reikalo cia jus trys trumpaprotės džiūgavot

Nei aš džiugavau nei ką, net nežiūrėjau to karūnavimo.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 05 10, 12:44)
Apsižiūrėk kas tų žmonių centre biggrin.gif
Mane tai supa labai geri žmonės, nuo blogų atsiriboju.
Netenkina medicina, neik, kas jus ten varo? Kiek kreipiausi, visad tinkamos pagalbos sulaukiu, niekada jokių kyšių nedaviau. Iš artimųjų kas ligoninėj gulėjo, visi patenkinti aptarnaujančiu personalu. O kai gandus iš fb imi taip ir gaunas... Kas ko nori tas to ten prirašo.

Dėl ko rašytų neigiamai?
Paprastai žmonės linkę girtis, pūstis prieš kitus, o ne atvirkščiai biggrin.gif
jau tu man nepasakok, kad tu netepi savo medikės, kai turi jos asmeninį telefoną, vakarais gali skambinti ir t.t. biggrin.gif Tu čia ką galvojio, durniai sėdi, nieko nesupranta? maišais tu jai tempi, nes antraip pasiųstų kuo toliau tave, kai skambini po darbo
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 10, 12:37)
Nužmogėję pas mus žmonės, labai pikti ir negeri

Lietuviai yra pati arogantiškiausia tauta.
.as jau atpratus esu nuo lietuvišku snukio suraukimu. Kur nepasisuksi - visur suruge snukiai. Ko nwpaklausi - akys I žemę, galvos nulenktos ir noras kuo greiciqu pasisalinti.
Pasijauciau rimtai, kaip marsietė su savo europietisku bendravimo stiliumi biggrin.gif
Atsakyti

Vienas TV namie, per akis. 

Mums reik miegamajam ryte Čepulį žiūrėt su kava 😁

Aj, ir kartais kokį serialą vakare

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2023 05 10, 12:37)
sveikatos "apsaugos" situacija tai atskiras juodas humoras Lietuvoje. Mama turi galima sakyti vienišą kraštietę (80+ metų), kurios vyras miręs, vienas sūnus miręs, kitas neįgalus, o trečias užsienyje. Tai patriko, kad ji viena, vidury nakties atėjo seselė ir sako: valink namo, atlaisvink lovą ir nusikeikė blink.gif naktį, gali ivaizduoti? Ir aš ja tikiu, nes ne kartą lankėm, dabar neseniai buvom pas ją namie, tai ji tikrai dar adekvati, šiaip maloni, humorą suprantanti tokia moteriškė. Aš tikrai netikiu, kad ji pirma kažką nemalonaus pasakė. gal tiesiog klausinėjo stiliumi: kiek čia mane dabar laikysite ar panašiai, kadangi neįgalus sūnus namie vienas, o ji nelabai nori, kad socialinės ateidinėtų į pagalbą, matytų netvarką ir pa. Tvarkosi kiek gali pati.
O ryte sakė, kai kvietė jai taxi, demonstratyviai ta seselė pasakė: čia ta, kuri keikėsi blink.gif Suvertė viską ant pacientės.
Na ji moteris tokia, kad laikosi įstatymų, kyšio sakė nedavė, tai va, tokia 'priežiūra ir požiūris' blink.gif
Arba kita situacija. Priima verkiantį pacientą ir pasinaudoja juo: pasirašyk čia, čia  ir čia. Verčia lapius ir dėliok parašus. Per ašaras pacientas nemato ką pasirašo. Tiesiog pasitiki daktaru. Pasirodo, kad pasirašė, kad sutinka, kad būtų tarsi bandomasis triušis, kad studentai sulėktų ir mokytųsi ant jo. O jis to nenorėjo!
Taip kad aš žinok tikiu kiekvienu žmogumi, kuris skundžiasi medikais, nes neturiu pagrindo jais netikėti rolleyes.gif
Vetai pas mus ima didelius pinigus už gyvūnų priežiūrą, numarina pas save ant stalo, net neatsiprašo, užuojautos nepareiškia. Jau kiek tokių skundų yra. Nužmogėję pas mus žmonės, labai pikti ir negeri

as zinok, kiek girdziu istoriju paskutiniu metu tai tikrai tikiu is gyvu zmoniu. Yra ir spaudoje rase, kad zmones sukniube prie kliniku nepatenka i klinikas , niekas neateina padeti, patekti reikia skambinti 112 doh.gif
tikiu, kad yra labaigeru mediku, atsidavusiu, zmonisku, bet kai zmones susiduria su tokiais nezmonem, tai baisu. unsure.gif

Palyginimui su ana istorija, mano brolis buvo dar labai jaunas, dar studijavo ir atvyko pas mus per vasara padirbti, darbe atsitiko nelaime, staigiai ji nuveze i greitaja, ten is kart sulauke pagalbos, irgi buvo suzeistas pirstas, galva, siunte is kart i Dublina plastinei pirsto operacijai, viskas nemokamai, nors jis tuo metu buvo Lietuvos gyventojas, tik laikinai cia dirbantis, niekas nieko neklause, jokiu popierizmu pildymo nebuo, tik pasakiau savo duomenis varda, pavarde ir adresa, maniau atsius sasakaita bet nieko neatsiunte, jam juo labiau nieko pasirasineti nereikejo.. Pirsta isaugojo, padare kuo imanoma grazesni, siek tiek zinoma randai matosi, bet pirsta turi. Nors cia labiau truksta mediku ir eiles ilgesnes ir tikrai grietojoj gali kelias valandas prasedeti, jei ne kas umu baisiai. bet amtyt moka prioretizuoti kas svarbiau ar zmogus su nupjautu pirstu ar koks su temperatura. Lietuvoje gi nera tokio mediku trukumo doh.gif

Tai as nesuprantu, kaip Lietuva nusivaziavo, jei vaikinui negalejo is kart padaryti operacijos, gerai ais vis kad nenumarino atrodo jau net taip. toj situacijoj jiem svarbiausia buvo popierizmai ir saskaitos, o ne zmogaus gydymas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2023 05 10, 12:45)
Nei aš džiugavau nei ką, net nežiūrėjau to karūnavimo.

Ar tikrai? biggrin.gif Amnezija užpuolė tamistą?

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 10 gegužės 2023 - 11:54
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 10, 12:49)
Tai as nesuprantu, kaip Lietuva nusivaziavo, jei vaikinui negalejo is kart padaryti operacijos, gerai ais vis kad nenumarino atrodo jau net taip. toj situacijoj jiem svarbiausia buvo popierizmai ir saskaitos, o ne zmogaus gydymas doh.gif

taigi jau antras atvejis čia toks ką girdėjom paskutriniu metu (o kiek negirdėjom?), neseniai kita moteris skundėsi, kad vyrui niekaip neoperuoja lūžio, tik vaistus nuo skausmo kiša, jį taip žudydami, pjaudami jo vidaus organus
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 10, 12:43)
Pasakojo man drauges, dirbancios su ukrainietemis Lietuvoje. Sake naglos labai, laksto paskui apsauginius, pacios eina I ju zakamurkes  biggrin.gif  biggrin.gif

nu jo kai kurios tikrai ne angeleliai, cia drauge pasakojo ejo su ruse drauge ir rusiskai snekejo, jos cia senu senovej gyvena, praejo ukrainieciu kompanija ir sako, "oi rusais prasmirdo" Nu blyn, kas per noras konfliktu? nei ju kas liecia, nei jos pazysta tu moteru, nei jos niekam bloga, ypac jom nepadare. Nu kaip taip galima? valinciau as tokias atgal i savo karus, lai kariauja ten us rusais ar visais menamais priesais doh.gif kaip nesinori cia tokiu kebabiniu mentaliteto zmoniu doh.gif ramiai gyvenom sau,d abar jei cia savo taisykles pardes diktuoti, eina jie nx. biggrin.gif
Dar viena drauge pusiau ruse is Latvijos, nors jau ir Latvijoje daugiau kaip 20m negyvena, irgi kaip su skuduru per veida gavus, sako nuveze daiktu, rubu nu daug kas veze tuo metu, i ta ju centra ten kelios savanores ukrainietes, tai viena ukrainiete, cia tipu mum rusu daiktu nereikia doh.gif , bet ten buvo airiai irgi tai vienas airis, sako mes neskirsotm labdaros daveju pagal tautybes cia. Tai drauge ir sako eina jie nx, kad jiem dar padeciau. doh.gif
kai tokias istorijas suzinai, taii ne taip ir stebiesi, kodel tas karas prasidejo, nu negali nekariauti tokie agresyvus, pikti zmones, kai puldineja is vis ant nepazystamu zmoniu, vien del tautybes, ir cia svetimoje salyje, tai kas ten toje Ukrainoje daresi sunku isivaizduoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 10, 12:49)

Tai ka noreti...as nuejau i viena poliklin8ka del kraujo tyrimu, galvojau prie progos kepenis pasitikrinsiu. Kadangi mokejau komerc8ne kaina, liwpiau duomenis suvesti I ESveikatą. Nesugebėjo. Ad pasakiau 'jus i kisene mano pinigu neisidesit, prasau duomenis ivesti i E Sveikata'. Tipo nezinojo kaip tai oadaryti biggrin.gif . Is principo nuejau i kita klinika, kur viska suvede be problemu. Baisu...kuo toliau, tuo baisiau.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2023 05 10, 12:59)
Tai ka noreti...as nuejau i viena poliklin8ka del kraujo tyrimu, galvojau prie progos kepenis pasitikrinsiu. Kadangi mokejau komerc8ne kaina, liwpiau duomenis suvesti I ESveikatą. Nesugebėjo. Ad pasakiau 'jus i kisene mano pinigu neisidesit, prasau duomenis ivesti i E Sveikata'. Tipo nezinojo kaip tai oadaryti  biggrin.gif . Is principo nuejau i kita klinika, kur viska suvede be problemu. Baisu...kuo toliau, tuo baisiau.

tai mano drauge rado e-sveikatoje, kad ji pasiskiepyjus, nors nesiskiepyjo doh.gif kazkas kazkur piliuska uzsidejo ir pinigelius i kisene isidejo matyt biggrin.gif
reiktu sakau man pasitikrinti, kas ten rasoma apie mane , gal ir jau 6 vakcinom susivakcinavau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2023 05 10, 12:59)
nu jo kai kurios tikrai ne angeleliai, cia drauge pasakojo ejo su ruse drauge ir rusiskai snekejo, jos cia senu senovej gyvena, praejo ukrainieciu kompanija ir sako, "oi rusais prasmirdo" Nu blyn, kas per noras konfliktu? nei ju kas liecia, nei jos pazysta tu moteru, nei jos niekam bloga, ypac jom nepadare. Nu kaip taip galima? valinciau as tokias atgal i savo karus, lai kariauja ten us rusais ar visais menamais priesais doh.gif  kaip nesinori cia tokiu kebabiniu mentaliteto zmoniu doh.gif  ramiai gyvenom sau,d abar jei cia savo taisykles pardes diktuoti, eina jie nx. biggrin.gif
Dar viena drauge pusiau ruse is Latvijos, nors jau ir Latvijoje daugiau kaip 20m negyvena, irgi kaip su skuduru per veida gavus, sako nuveze daiktu, rubu nu daug kas veze tuo metu, i ta ju centra ten kelios savanores ukrainietes, tai viena ukrainiete, cia tipu mum rusu daiktu nereikia doh.gif , bet ten buvo airiai irgi tai vienas airis, sako mes neskirsotm labdaros daveju pagal tautybes cia. Tai drauge ir sako eina jie nx, kad jiem dar padeciau. doh.gif
kai tokias istorijas suzinai, taii ne taip ir stebiesi, kodel tas karas prasidejo, nu negali nekariauti tokie agresyvus, pikti zmones, kai puldineja is vis ant nepazystamu zmoniu, vien del tautybes, ir cia svetimoje salyje, tai kas ten toje Ukrainoje daresi sunku isivaizduoti doh.gif

Slykstu ziureti I diedus ir bernus karinio amziaus, pabegusius is salies. Nu bl, eikit gint savo šali dezertyrai.
Atsakyti